Firemní školky – praktický návod JAK NA TO

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Alternativní formy péče o děti
Advertisements

Služby péče o dítě – diferenciace péče
Možnosti financování dětského domova se školou Veselíčko
Dobrovolnictví v Soběslavi Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními prostředky z.
Novela zákona č. 218/2000 Sb. – povinnost zřídit účty u ČNB
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
„Finanční gramotnost jako nejlepší prevence předlužení občanů“ S ENÁT P ARLAMENTU Č ESKÉ REPUBLIKY 31. března 2009.
Aktuální úkoly MŠMT Odbor programů výzkumu a vývoje 2009.
Služba péče o děti v dětské skupině
Sociální zabezpečení 3. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
MÉĎA – MINI ŠKOLKA NEMOCNICE TGM HODONÍN,p.o.
Svazky obcí jako zřizovatelé škol a školských zařízení
Odpovědnost školy v oblasti rizik. Druhy odpovědnosti odpovědnost za škodu –škoda na zdraví, jiná nemajetková újma, škoda na majetku odpovědnost za přestupek.
Víte, že 80 % úspěchu je dorazit tam, kam máte?. Byli bychom rádi, kdybychom to byli právě my, kdo Vám k němu pomůže! Naše nezisková organizace Vám v.
Centrum andragogiky, s.r.o. Škroupova 631, Hradec Králové 2 1www.centrumandragogiky.cz Centrum andragogiky, s.r.o. Škroupova 631, Hradec.
Mgr. Terezie Pemová NIDAR
Gastouderopvang v Nizozemsku V jakém rozsahu je v Nizozemsku hlídání dětí v domácnostech (childminding) opravdovou alternativou k mateřským školkám? Tijne.
Potřeby jeslí Mgr. Martina Mandáková. Historické shrnutí Výchova, vzdělávání a péče o děti do tří let v institucionálních zařízeních má v našich podmínkách.
Zvyšování kvality služeb pracovníků v přímé obslužné péči prostřednictvím vzdělávání.
Legislativa a dokumenty Informační systémy ve státní správě a samosprávě.
MASÉR kvalifikační kurz akreditovaný MZ ČR
Dětské skupiny v praxi Ministerstvo práce a sociálních věcí
Představení společnosti MARLIN, s. r. o
Návrh zákona o podpoře rodin s dětmi
Opatření v oblasti sladění profesního, rodinného a osobního života
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření20.
Národní soustava kvalifikací Praktický nástroj pro zaměstnavatele Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Ochrana veřejného zdraví ZÁKON č. 258/2000 Sb. Práva a povinnosti osob a výkon státní správy v ochraně veřejného zdraví POJMY Veřejným zdravím je zdravotní.
INDIVIDUÁLNÍ PROJEKT OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST Prohlubování a zvyšování úrovně odborných znalostí lékařů, zubních lékařů a farmaceutů.
Účelové stravování Střední odborná škola Otrokovice
Projekt: „Podpora a rozvoj služeb v sociálně vyloučených lokalitách MSK “ Moravskoslezský kraj.
Prevence sociálně patologických jevů a MŠMT
Projekt dětská skupina MOTÝL
Financování regionálního školství
Sociální zemědělství Nová možnost sociálního podnikání
Konference Net ZP – Síť péče o osoby se zdravotním postižením Včasná pracovní diagnostika pro tělesně postižené CZ.1.04/5.1.01/B Mgr. Martin Korych.
PÉČE O PRACOVNÍKY.
Prostor pro rodinu Vytváříme prostor, ve kterém je možné sladit svou práci a péči o rodinu Prostor pro rodiče, pro pečující a pro zaměstnavatele.
Evaluační dotazník. Evaluace projektů Vyhodnocení dopadů podpořených projektů na cílovou skupinu (zaměstnaných rodičů s malými dětmi) Smysluplnost podpory.
1 prezentuje : Mgr. Helena Adamcová vedoucí odboru zprostředkování a poradenství Úřad práce v Liberci Postup resortu práce a sociálních věcí v oblasti.
Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Ústí nad Labem Dvořákova 1609/18 Ústí nad Labem-centrum Ústí nad Labem
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
Podnikáme SPOLU – ženy dvou generací aktivně na trhu práce na Ústecku OBHAJOBA PODNIKATELSKÉHO PLÁNU DĚTSKÁ SKUPINA jako nástroj harmonizace profesního.
1 Školka ve VFN v Praze Tisková konference,
Školní stravování Mgr. Eva Martinková odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje tel.:
Výsledky benchmarkingových analýz v rámci zakázky „Zpracování strategie a funkčních strategií úřadu města“ v rámci projektu „MÚ Nový Bydžov – úřad pro.
Školský zákon ve vztahu k zákonným zástupcům (pro ředitele málotřídní školy) Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Standardizace orgánů sociálně-právní ochrany PhDr. Miloslav Macela Odbor rodiny a ochrany práv dětí.
Benefity. Výhody poskytování benefitů pro zaměstnavatele:  úspora mzdových nákladů s ohledem na daňové úlevy  účinný nástroj personálního managementu.
Erika Jirgesová (asistentka)
Název školy: Základní škola Městec Králové
Hygienické požadavky na dětskou skupinu
M_ANIMA radí – Sama sobě vedoucí
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Analýza současného stavu institucionálního zajištění péče o ohrožené děti. [online] [cit ]. Dostupné z www: .
Spotřební koš ve školním stravování
RESORT ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A ZAMĚSTNANOSTI
PHmax ve středním vzdělávání
Podmínky výchovně vzdělávacího procesu ve školní TV
Informace k povinnému předškolnímu vzdělávání Mgr. et Mgr
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Poznámky z pohledu rodiny Ing. arch. Jan Florian
Ing. Stanislava Správková
Úhrady zdravotní péče v sociálních zařízeních
Podpora implementace dětských skupin CZ /0.0/0.0/15_009/
Benefity.
Prorodinné aktivity Olomouckého kraje
Financování sociálních služeb
Transkript prezentace:

Firemní školky – praktický návod JAK NA TO Projekt CRISTAL Firemní školky – praktický návod JAK NA TO Renata Steinerová steinerova@grafia.cz Projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a ze státního rozpočtu ČR.

Proč zřídit firemní školku? Dostat potomka do školky je mnohem těžší, než na vysokou školu Ve světě jsou firemní školky běžná věc, např. v Dánsku – 60 % všech dětí umístěno ve firemních školkách

Co tím získá zaměstnavatel? 1. Loajálního zaměstnance 2. Udrží si kvalitní zaměstnance 3. Sníží se fluktuace 4. Omezí se stres rodičů malých dětí na pracovišti 5. Ušetří se peníze za nábor nových zaměstnanců a jejich zaškolování Projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a ze státního rozpočtu ČR.

1. Zjistěte si, zda mají zaměstnanci o zřízení školky opravdový zájem Jak na to? 1. Zjistěte si, zda mají zaměstnanci o zřízení školky opravdový zájem 2. Co na to zaměstnanci, kteří nebudou tento benefit využívat? Projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a ze státního rozpočtu ČR.

Jaký zákon zřízení školek upravuje ? Zákon 258/2000, vyhláška 410/2005 ve znění 343/ 2009 Tento zákon podrobně stanovuje požadavky na prostory, hygienu, požadované množství zeleně v okolí, teploty, osvětlení, vlhkost vzduchu Pročtěte si, zda je to vůbec možné u vás realizovat. Některá nařízení jsou možná zajistit náhradním řešením – např. hřistě, stravování- thermoporty apod. Projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a ze státního rozpočtu ČR.

Možnosti zřízení firemní školky jsou tedy tyto : 1. Celodenní péče o děti ve věku do tří let - je potřeba zajistit vázanou živnost, dle nařízení vlády 278/2008 Sb. – Péče o dítě do tří let věku v denním režimu 2. Denní režim dětí od tří let věku - je potřeba zajistit volnou živnost Mimoškolní výchova a vzdělávání 3. Při kombinaci obou skupin dětí je nutné disponovat oběmi živnostmi Projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a ze státního rozpočtu ČR.

Zřízení dle školského zákona ( dle školského rejstříku) 4. Týká se dětí od 3 let Výhoda : možné získání finančních prostředků od státu Podmínka : dodržení vzdělávacích programů stanovených Ministerstvem školství mládeže a tělovýchovy, které by měly garantovat přípravu dětí pro budoucí přijetí na základní školu Projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a ze státního rozpočtu ČR.

Poskytování služeb pro rodinu a domácnost „Hlídací koutek“ - volná živnost Výhody : - nevztahuje se zákon 258/2000 vyhláška 410/2005 ve znění 343 2009 – zákon o hygienických požadavcích - snadnější zřízení Nevýhoda : - stát chce začít hradit náklady na firemní školku - 60 % od roku 2012 - může se stát, že stát sjednotí podmínky - může být udělena vyjímka Projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a ze státního rozpočtu ČR.

Poskytování služeb pro rodinu a domácnost - Možnost vyzkoušet si fungování firemní školky tímto způsobem. - Pokud by došlo ke sjednocení pravidel a vy jste nedostali vyjímku, víte, že pustit se do vybudování firemní školky dle zákona 258/2000 vyhláška 410/2005 ve znění 343 2009 – zákon o hygienických požadavcích se firmě vyplatí Projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a ze státního rozpočtu ČR.

E-mail: steinerova@grafia.cz Děkuji za pozornost Renata Steinerová Grafia, s.r.o. Budilova 4 / Přemyslova 1 Plzeň Telefon: 774 484 851 E-mail: steinerova@grafia.cz http://cristal.grafia.cz Projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a ze státního rozpočtu ČR.