PORADENSTVÍ K VOLBĚ POVOLÁNÍ VE SLUŽBÁCH ZAMĚSTNANOSTI

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kariérové poradenství
Advertisements

Vstup absolventů středních škol na trh práce
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
Systémový přístup k předvídání kvalifikačních potřeb Ing. Věra Czesaná, CSc. Národní observatoř zaměstnanosti.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 8. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.6.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. Fr. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 15Číslo.
Národní soustava povolání III Konference Národní soustava povolání - moderní nástroj světa práce Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
Monitorování dalšího vzdělávání – Základ pro koncepční rozhodování Mgr. Hana Žáčková Národní vzdělávací fond, o.p.s. Národní observatoř zaměstnanosti a.
PŘÍKLAD * SOUČÁST POMŮCKY
Možnosti monitoringu pracovního trhu v systému práce ÚP ČR: Současný stav a výhledové možnosti Josef Pitner, ÚP JmK Brno, Projekt OP LZZ „Aktivní.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. Fr. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 15Číslo.
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
Kongres výchovného poradenství, Pardubice 2006 INFORMAČNÍ ZDROJE O STUDIU A PRÁCI V ZAHRANIČÍ Ing. Ondřej Gbelec Národní vzdělávací fond, o.p.s.
Poradenství ve službách zaměstnanosti v rámci celoživotního poradenství ČR Praha
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Pedagogicko-psychologické poradenské služby
EURES – vaše práce v Evropě
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. Fr. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 15Číslo.
REGIONÁLNÍ INFORMAČNÍ SYSTÉM O UPLATNITELNOSTI ABSOLVENTŮ NA TRHU PRÁCE TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ A ČESKOU REPUBLIKOU.
EU - V PRAXI Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
NÁRODNÍ SOUSTAVA POVOLÁNÍ. Národní soustava povolání (NSP) je otevřená soustavně aktualizovaná databáze informací o potřebách trhu práce, vytvářená zaměstnavateli.
Studentská digitální karta Institut Trhu Práce Bc. Jan Heřmánek Okresní zastoupení ITP při HK – Ústí nad Labem.
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
EUROPASS EUROPASS PaedDr. Miroslava Salavcová
Kampaň Sdružení AP pro podporu technického vzdělávání Průhonice, 10. prosince 2008 SDRUŽENÍ AUTOMOBILOVÉHO PRŮMYSLU / AUTOMOTIVE INDUSTRY ASSOCIATION.
PREZENTACE PRO ITP Ing. Miloslav ILEČEK, ITP pracoviště Jihlava , Velké Karlovice Institut Trhu Práce.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
Veletrhy studijních oborů v Moravskoslezském kraji - „Olympiáda technických profesí“ Ing. Roman Kusyn, ITP Velké Karlovice, 28./
Prezentace ITP ÚP Ústeckého kraje pro konferenci ITP ve Velkých Karlovicích Úřad práce v Chomutově – metodiky realizace postupových kroků v oblasti poradenství.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
informační portál MPSV Ing. Petr Hortlík , IT expert
Informační zdroje pro volbu povolání Technika a technické vzdělávání 2.
Určeno rodičům žáků 6. a 7. ročníků ZŠ Úřad práce ve Žďáře nad Sázavou.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Poradenství poskytované úřady práce.  Poradenství pro zaměstnavatele  Výběr uchazečů  Poskytování informací  Další  Poradenství pro nezaměstnané.
Úvod do problematiky, definice základních pojmů
IPS Schůzka výchovných poradců Praha – východ Mgr. Pavel Lehovec.
Informační a poradenské středisko Mgr. Jindřiška Dvorská Mgr. Markéta Severinová.
Analýza volných pracovních míst a sil Nabídka pracovních sil pro nedostatkové profese v Rakousku.
Podporujeme zájem o odborné vzdělávání Helena Úlovcová Národní ústav odborného vzdělávání Konference Budoucnost odborného školství, Praha,
Průzkum zaměstnanosti v Jihomoravském kraji k Na realizaci průzkumu se podílely: Krajský úřad Jihomoravského kraje a Úřady práce Blansko, Brno.
Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Ústí nad Labem Dvořákova 1609/18 Ústí nad Labem-centrum Ústí nad Labem
IPS Informační a poradenské středisko pro volbu povolání a změnu zaměstnání Ing. Ivana Šatrová.
Přínos projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro.
Kariérové poradenství a úřad práce Současná situace a perspektivaSoučasná situace a perspektiva.
Národní politika BOZP a příprava Národního akčního programu BOZP pro období konference Společně bezpečně v EU – Partnerství v prevenci rizik.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Národní ústav odborného vzdělávání Aktuální úkoly v příštím období Jitka Pohanková Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol Špindlerův Mlýn,
Informace pro členy oborových skupin Analýzy a informace vytvářené v NÚV k přechodu a uplatnění absolventů škol na trhu práce Ing. Jiří Vojtěch vedoucí.
Evropské strukturální a investiční fondy Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání P-KAP: Kariérové poradenství prezentace pro Olomoucký kraj Mgr. Miroslav.
Kariérové poradenství v českém středním školství
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Volba povolání-ISTP 8.ročník VY_32_INOVACE_04.2/11
VZDĚLÁVÁNÍ (ve službách zaměstnanosti)
Transkript prezentace:

PORADENSTVÍ K VOLBĚ POVOLÁNÍ VE SLUŽBÁCH ZAMĚSTNANOSTI

Státní politika zaměstnanosti Hlavní činnosti a služby úřadů práce Služby zaměstnanosti Státní politika zaměstnanosti Hlavní činnosti a služby úřadů práce

Služby zaměstnanosti zabezpečuje Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR prostřednictvím úřadů práce Úřady práce se při své činnosti řídí zákonem o zaměstnanosti, který vymezuje rozsah jejich činností a služeb a v souladu s právem Evropských společenství upravuje zabezpečování státní politiky zaměstnanosti, jejímž cílem je dosažení plné zaměstnanosti a ochrana proti nezaměstnanosti. Státní politika zaměstnanosti v ČR zahrnuje zejména zabezpečování práva na zaměstnání sledování a vyhodnocování situace na trhu práce koordinaci opatření v oblasti zaměstnanosti a rozvoje lidských zdrojů na úseku trhu práce tvorbu a zapojení do mezinárodních programů souvisejících s rozvojem zaměstnanosti poskytování informačních, poradenských a zprostředkovatelských služeb na trhu práce Služby zaměstnanosti Zákon o zaměstnanosti Státní politika zaměstnanosti

Hlavní činnosti a služby úřadů práce poskytují informační služby o pracovních příležitostech v České republice a v zemích Evropské unie (EURES), vedou evidenci volných pracovních míst zprostředkovávají vhodné zaměstnání a rekvalifikaci uchazečům a zájemcům o zaměstnání, včetně osob se zdravotním postižením zajišťují poradenské služby v oblasti volby a změny povolání a rekvalifikace hospodaří s finančními prostředky na aktivní politiku zaměstnanosti zabezpečují uplatňování nástrojů aktivní politiky zaměstnanosti zabezpečují a podporují projekty a opatření související s rozvojem lidských zdrojů v oblasti trhu práce, včetně účasti v projektech financovaných z Evropského sociálního fondu spolupracují se sociálními partnery z oblasti vzdělávání a zaměstnanosti Úřady práce Hlavní činnosti a služby

Poradenství je součástí opatření aktivní politiky zaměstnanosti Úřady práce provádějí nebo zabezpečují poradenství pro volbu a změnu povolání pro zprostředkování vhodného zaměstnání pro volbu přípravy k práci osob se zdravotním postižením při výběru vhodných nástrojů aktivní politiky zaměstnanosti Poradenství pro volbu a změnu povolání zabezpečují Informační a poradenská střediska pro volbu a změnu povolání (IPS). IPS začala být na úřadech práce zřizována Správou služeb zaměstnanosti MPSV ČR v roce 1994, která je od té doby metodicky řídí a materiálně vybavuje. Cílem zřízení IPS byla snaha propojit poradenství prováděné ve školských institucích s poradenstvím zaměřeným do oblasti zaměstnanosti a trhu práce. Poradenství na úřadech práce Poradenství pro volbu a změnu povolání

IPS poskytuje aktuální informace o síti středních, vyšších odborných a vysokých škol, studijních a učebních oborech v regionu a v celé ČR podmínkách a průběhu přijímacího řízení nárocích a požadavcích na jednotlivá povolání možnostech uplatnění absolventů jednotlivých oborů v praxi situaci na trhu práce v regionu a v celé ČR možnostech rekvalifikace IPS poskytuje služby žákům základních škol studentům a absolventům škol rodičovské veřejnosti školským zařízením dalším zájemcům IPS - Informační a poradenská střediska pro volbu a změnu povolání Informace a služby

IPS umožňuje prostřednictvím počítačového programu vyhledávání studijního nebo učebního oboru v celé ČR (program OK práce, program Vysokoškolák) IPS nabízí ke shlédnutí krátké informativní videofilmy, které dokumentují obrazem i slovem základní pracovní činnosti jednotlivých profesí, včetně ukázek konkrétního pracovního prostředí IPS poskytuje podrobné popisy jednotlivých profesí, obsahující výčet pracovních činností, používaných pracovních prostředků, popis pracovního prostředí IPS má k dispozici počítačové programy pro samoobslužné testování profesních zájmů ve vazbě na povolání a příslušné vzdělání IPS - Informační a poradenská střediska pro volbu a změnu povolání Informace a služby

IPS provádí individuální poradenství pro žáky ZŠ, studenty a absolventy středních škol a ostatní zájemce z řad veřejnosti, související s volbou povolání, vzděláváním na různých typech škol a uplatněním v praxi IPS provádí skupinové poradenství pro žáky základních škol k volbě prvního povolání pro budoucí absolventy středních škol k problematice vstupu do zaměstnání, trhu práce, činnosti úřadu práce a možností dalšího studia IPS se zúčastňuje a podílí na prezentačních výstavách středních škol, jejichž cílem je poskytnout žákům základních škol co nejvíce informací přímo od zástupců středních škol a středních odborných učilišť v regionu IPS má k dispozici informační materiály mapy povolání informační letáky o jednotlivých povoláních atlasy školství publikace informující o vzdělávací nabídce vysokých škol informační a propagační letáky jednotlivých škol IPS - Informační a poradenská střediska pro volbu a změnu povolání Informace a služby

►►IPS úřadu práce v Chomutově provádí poradenství k volbě povolání v rámci koncepce Správy služeb zaměstnanosti MPSV ČR každoročně organizuje ve spolupráci se středními školami „Týdny odborných dovedností“, umožňující vybraným žákům blíže poznat prostředí středních odborných učilišť provádí poradenství pro uchazeče o zaměstnání, kterým zprostředkovatelé zaměstnání doporučí absolvování rekvalifikace Problémy – personální, prostorové Řešení ►► Vytvořit spojnici mezi resortem práce a sociálních věcí a resortem školství prostřednictvím elektronických médií, zejména internetu, který umožňuje průběžně vybavovat výchovné poradce a pedagogy na školách a odborníky na pedagogicko-psychologických poradnách potřebnými a nezbytnými informacemi z oblasti trhu práce. Realizací tohoto opatření zajistit, aby nebyly znehodnocovány poradenské procesy zaměřené na volbu povolání. IPS Úřadu práce v Chomutově Činnost Problémy Řešení

►►IPS úřadu práce v Chomutově Výhody poskytování informací prostřednictvím internetu neustálá dostupnost pravidelná aktualizace a archivace informací možnost soustředit informace a odkazy na danou problematiku na jednom místě Informace jsou prezentovány prostřednictvím Integrovaného portálu MPSV. Jsou zaměřeny na oblast zaměstnanosti, trhu práce (MPSV, úřady práce) státní sociální podpory (úřady práce) EURES (práce v zahraničí – úřady práce) České správy sociálního zabezpečení veřejné správy (Portál veřejné správy ČR) IPS Úřadu práce v Chomutově Výhody poskytování informací prostřednictvím internetu Umístění informací na Integrovaném portálu MPSV

Integrovaný portál MPSV - nabídka informací Webové stránky úřadů práce Statistické údaje, zprávy a studie z oblasti zaměstnanosti

Informace na Integrovaném portálu MPSV mají charakter celostátní (jsou distribuovány z centra) regionální (zveřejňují je jednotlivé úřady práce) Každý úřad práce má na Integrovaném portálu MPSV své webové stránky Integrovaný portál MPSV Charakter informací Webové stránky Úřadu práce v Chomutově

Nabídka informací na portálu MPSV je určena pro občany, zaměstnavatele, pro oblast školství a další subjekty společenského života Zdroje informací pro oblast školství lze rozdělit na informace úřadů práce (např. údaje z trhu práce, informace o školách, oborech apod.) odkazy na relevantní informace z jiných zdrojů (specializované servery) Integrovaný portál MPSV Nabídka informací Zdroje informací Vyhledávání škol a oborů z celostátní databáze programu OK práce

měsíční komentáře o počtu nezaměstnaných Úřad práce v Chomutově poskytuje celou řadu statistických údajů, tabulek a grafů z oblastí své činnosti, např.: měsíční komentáře o počtu nezaměstnaných ukazatele trhu práce v regionu měsíční a čtvrtletní výkazy o uchazečích o zaměstnání a volných pracovních místech mapky míry nezaměstnanosti v oblastech, mikroregionech a obcích Chomutovska základní údaje o obyvatelstvu v mikroregionech Chomutovska tabulky a grafy vývoje míry nezaměstnanosti a volných pracovních míst od roku 1991 do současnosti informace o vzdělanostní struktuře uchazečů o zaměstnání setřídění úřadů práce podle míry nezaměstnanosti pololetní a roční zprávy o situaci na trhu práce od roku 2000 studie o uplatnitelnosti absolventů na trhu práce studie předpokládaného vývoje zaměstnanosti grafy a tabulky čerpání prostředků na aktivní politiku zaměstnanosti informace o vývoji zaměstnanosti v průmyslových zónách Integrovaný portál MPSV Regionální statistické údaje z oblasti trhu práce, aktivní politiky zaměstnanosti a vývoje zaměstnanosti v průmyslových zónách

Průmyslové zóny Chomutovska Zaměstnavatelé Výrobní programy Vývoj nových pracovních míst

Průmyslové zóny Chomutovska V regionu Chomutov byly vybudovány čtyři průmyslové zóny: průmyslová zóna Chomutov – Severní pole průmyslová zóna Chomutov – Nové Spořice průmyslová zóna Verne v Klášterci nad Ohří průmyslová zóna Královský vrch v Kadani

Průmyslové zóny Chomutovska v průmyslových zónách na Chomutovsku vytvořilo nová pracovní místa 24 investorů bylo vytvořeno 2213 volných pracovních míst do roku 2007 by investoři měli vytvořit dalších 1157 volných pracovních míst

Průmyslové zóny Chomutovska

Průmyslové zóny Chomutovska

Předpokládaný vývoj zaměstnanosti v letech 2007 – 2009 Analýza dat z šetření zaměstnavatelské veřejnosti v regionu Chomutov vybrané grafické údaje - červen 2005

Předpokládaný vývoj zaměstnanosti v letech 2007 – 2009 Analýza je dostupná na webových stránkách Úřadu práce v Chomutově, mimo jiné obsahuje: úvahy o rozvoji či útlumu hospodářství v regionu předpokládaný vývoj počtu zaměstnanců v organizacích regionu předpokládanou strukturu pracovních míst v regionu v letech 2007 – 2009 odhad potřeby vzdělání a kvalifikace v letech 2007 – 2009 doplňující kvalifikační požadavky u vybraných profesí řadu tabulek a grafů Integrovaný portál MPSV Úřad práce v Chomutově – regionální trh práce Analýza dat z šetření zaměstnavatelské veřejnosti v okrese Chomutov červen 2005

Rozložení budoucí potřeby oborů vzdělání Integrovaný portál MPSV Úřad práce v Chomutově – regionální trh práce Analýza dat z šetření zaměstnavatelské veřejnosti v okrese Chomutov červen 2005 83 % strojírenství elektrotechnika telekomunikační technika 17 % ostatní

Integrovaný portál MPSV Úřad práce v Chomutově – regionální trh práce Analýza dat z šetření zaměstnavatelské veřejnosti v okrese Chomutov červen 2005 Budoucí nároky na stupeň vzdělání v závislosti na prognóze potřeb zaměstnavatelů v letech 2007 – 2009 - v 62 % bude požadován výuční list

Doplňující kvalifikační požadavky pro zámečníky Integrovaný portál MPSV Úřad práce v Chomutově – regionální trh práce Analýza dat z šetření zaměstnavatelské veřejnosti v okrese Chomutov červen 2005

Doplňující kvalifikační požadavky u elektromechaniků Integrovaný portál MPSV Úřad práce v Chomutově – regionální trh práce Analýza dat z šetření zaměstnavatelské veřejnosti v okrese Chomutov červen 2005

Nabídka informací Úřadu práce v Chomutově na jeho webových stránkách Celostátní katalog škol Zájmové oblasti volby povolání Povolání na trhu práce

Integrovaný portál MPSV Ukázka z nabídky informací Úřadu práce v Chomutově Část webové stránky s nabídkou informací

Integrovaný portál MPSV Ukázka z nabídky informací Úřadu práce v Chomutově Celostátní katalog škol ve formátu PDF na webových stránkách Úřadu práce v Chomutově

Integrovaný portál MPSV Ukázka z nabídky informací Úřadu práce v Chomutově Zájmové oblasti volby povolání (50 zájmových oblastí, 200 stran textu a tabulek)

Integrovaný portál MPSV Ukázka z nabídky informací Úřadu práce v Chomutově Zájmové oblasti volby povolání (50 zájmových oblastí, 200 stran textu a tabulek)

Integrovaný portál MPSV Ukázka z nabídky informací Úřadu práce v Chomutově Povolání na trhu práce – vývoj poptávky zaměstnavatelů (průměr na 1 okres v ČR) Graficky je porovnávána poptávka po 65 povoláních.

Odkazy na webové stránky s problematikou pracovně profesního poradenství a vzdělávání Průvodce světem povolání Integrovaný systém typových pozic Národní ústav odborného vzdělávání Ústav pro informace ve vzdělávání Servery s informacemi o studiu na vysokých školách apod.

Úřad práce v Chomutově, odkazy v sekci IPS Průvodce světem povolání Zájmové testy, informace o 600 povoláních, včetně fotografií

Úřad práce v Chomutově, odkazy v sekci IPS Integrovaný systém typových pozic – podrobné informace o 1926 povoláních

Na informace Integrovaného systému typových pozic lze navázat na stránkách Národního ústavu odborného vzdělávání Úřad práce v Chomutově, odkazy v sekci IPS NÚOV- učební dokumenty: - Charakteristika oboru - Profil absolventa - Učební plán

Průvodce světem povolání - dotazník zájmů a dotazník dovedností Při výběru povolání je možné na internetu využít nabídku různých testů: Průvodce světem povolání - dotazník zájmů a dotazník dovedností Česká škola - testy pro žáky, zaměřené na povolání, pracovní činnosti a studijní přípravu Regionální informační centrum dalšího vzdělávání - testy profesních a studijních předpokladů Úřad práce v Chomutově, odkazy v sekci IPS Zájmové a další testy - pomáhají při rozhodování o volbě nebo změně povolání Portál ISTP - jobtip jobtip - analýza individuálního potenciálu

Úřad práce v Chomutově, odkazy v sekci IPS Ústav pro informace ve vzdělávání Vybíráme střední školu

Úřad práce v Chomutově, odkazy v sekci IPS Vysoké školy v České republice Katalog vysokých škol Studijní programy Kontakty

Úřad práce v Chomutově, odkazy v sekci IPS Portál PLOTEUS Možnosti studia v evropských zemích Vzdělávací systémy Výměnné pobyty a granty

Úřad práce v Chomutově, odkazy v sekci IPS Webové stránky, které pomohou při studiu Česká škola – výukové programy SCIO.CZ příprava na přijímací zkoušky

Úřad práce v Chomutově, odkazy v sekci IPS Webové stránky, které pomohou při studiu Angličtina Němčina Další odkazy z oblasti vzdělávání V sekci IPS lze dále najít odkazy na testy z anglického jazyka na internetu internetová knihkupectví s nabídkou učebnic, odborné a jazykové literatury bazary skript a učebnic další informace z oblasti vzdělávání, které jsou neustále aktualizovány

Webové stránky Úřadu práce v Chomutově Také pro zájemce o zaměstnání je na webových stránkách celá řada informací. Jde především o vyhledávání volných pracovních míst nebo brigád v ČR informace o volných pracovních místech v zahraničí - EURES informace o EUROPASSu – souboru dokumentů, které usnadňují pohyb občanů v rámci Evropské unie možnost inzerce, včetně zpětné vazby prostřednictvím e-mailu možnost interaktivního psaní životopisu, včetně evropského informace a rady k přijímacímu pohovoru u zaměstnavatele informace o možnostech soukromého podnikání možnost získání osobního pracovního profilu s nabídkou vhodné pracovní pozice – Jobtip informace o možnostech studia při zaměstnání možnost využití internetového poradenství v obtížných životních situacích – Internet poradna, Poradna TARO, JobLine Stručně řečeno – na Integrovaném portálu MPSV a webových stránkách Úřadu práce v Chomutově je ohromné množství informací. Uvítáme, když je budete využívat a informovat o nich další zájemce. Webové stránky Úřadu práce v Chomutově Informace pro zájemce o zaměstnání

Úřad práce v Chomutově Cihlářská 4107, 430 03 Chomutov telefon: 474 638 211 fax: 474 626 778 Veškeré prezentované informace, včetně této prezentace jsou dostupné na adrese Integrovaného portálu MPSV ► http://portal.mpsv.cz Webové stránky Úřadu práce v Chomutově jsou na portálu umístěné pod odkazem Informace z úřadů práce ► Chomutov, Snadno je lze najít i po zadání názvu „Úřad práce v Chomutově“ do vyhledávače portálu SEZNAM. Prezentaci připravili: PhDr. Miloslava Mertová Bc. Jaroslav Veselý Poradenství k volbě povolání prostřednictvím internetu