Www.nadacepartnerstvi.cz www.cyklistevitani.cz Cykloturistika Produkty Služby Infrastruktura Propagace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Advertisements

Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
Zelené stezky Greenways
GUIDE ME! Projekt mezinárodní spolupráce. Anotace projektu  Moderní technologie pro podporu cestovního ruchu  Propagace cestovního ruchu  Výměna zkušeností.
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
Nadacepartnerstvi.cz cyklistevitani.cz Cyklisté vítáni Certifikace služeb cestovního ruchu Minikonference cestovního ruchu Chrudimska 20. dubna 2010.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Beskydy pro všechny Výroční konference CIP EQUAL 19. listopadu, Praha Jarmila Šagátová KAZUIST, spol. s r.o., Třinec.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Podpora nevládních a neziskových organizací v oblasti cestovního ruchu
Projekt: Analýza dalšího profesního vzdělávání v Pardubickém kraji Návrhy a doporučení Kolektiv autorů: Institut rozvoje evropských regionů,o.p.s. Univerzita.
Urban Planning OfficeCity of Dresden Cyklistická doprava v Drážďanech 1. zasedání měst Uherskohradišťské charty Jihlava
TRNKOVÁ STEZKA Představení projektu. Trnková stezka obecně Předmětem projektu je rozvoj a propagace „Trnkové stezky“, specifického turistického produktu,
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
Volnočasové projekty a EU financování
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
OBLAST 5: KULTURNÍ CESTOVNÍ RUCH A UDRŽITELNÝ ROZVOJ KULTURY Ing. Zdeněk Urbanovský Centrála cestovního ruchu Východní Moravy EVROPSKÁ KULTURNÍ STEZKA.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Produktové novinky 2011.
Moderní cyklistická doprava
 POTENCIÁLNÍ ROZVOJOVÉ MOŽNOSTI VYSOČINY Pobytová turistika v ekologicky nezatížené přírodě Městská kulturně-poznávací turistika.
„Dopady spuštění základních registrů na subjekty veřejné správy“
Realizační tým ICZ duben 2005
Nadacepartnerstvi.cz cyklistevitani.cz Cyklisté vítáni Konference Společně správným směrem - spolupráce s partnery i médii Ostrava, 10. prosince 2009 Certifikace.
Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření Podpora regionálních a místních.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Systém kvality a inovací v cestovním ruchu
Sekretariát Regionální Rady NUTS II Severovýchod Implementační jednotka Společného regionálního operačního programu.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
Hodnocení kvality a bezpečí zdravotních služeb
Páteřní trasy v Ústeckém kraji - propojování a diferenciace nabídek Ústí nad Labem.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Sdružení Český ráj. 2 Projektové záměry Regionální projektové záměry pro období : Marketingové a koordinační aktivity v CR Rozvoj doplňkové infrastruktury.
Destinační management TO Poodří - Moravské Kravařsko Konference Kunín 9. června
Projekty CCRJM v oblasti internetových aplikací Brno Ing. Lukáš Bačík.
2 Řeka Jizera Největší pravostranný přítok Labe (cca 165 km). Pramen na svahu hory Smrk v Jizerských horách. Soutok s Labem u Lázní Toušeň a Káraného.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
Labská stezka priorita rozvoje cykloturistiky v Ústeckém kraji Ústí nad Labem.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Beskydy pro všechny Pilotní projekt hodnocení objektů CR pro znevýhodněné skupiny Workshop Proč si pořídit certifikát aneb Otevřete své zařízení pro další.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Veřejné finance Mgr. Oldřich Hájek. Financování veřejné dopravy Význam a charakteristika dopravy: Propojuje všechna odvětví hospodářství Propojuje všechna.
Regionální operační program pro NUTS 2 Střední Čechy 2007 – /11/2008 Mladá Boleslav Ing. Jan Přikryl.
Greenway Jizera Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav,
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Systém trvale udržitelného rozvoje podnikání pro město Aš Skupina 4.
Standardy a legislativa pro IS v cestovním ruchu.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
_ Marketingový mix na podporu domácího cestovního ruchu 21/05/13 Radka Neumannova.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
ROP Moravskoslezsko v roce 2009 Ing. David Sventek, MBA Úřad Regionální rady Moravskoslezsko.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav podnikové strategie
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
Lidé, procesy, partnerství
MARKETINGOVÝ PLÁN PRO ROK 2009
Závěrečná konference projektu
- CESKY SEVER FLE Chřibská 2017.
Značka „Českosaské Švýcarsko
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Lidé, procesy, partnerství
Transkript prezentace:

Cykloturistika Produkty Služby Infrastruktura Propagace

Cykloturistika Infrastruktura Roztroušenost a nespojitost - zlepšit průjezdnost měst - bezpečné stezky v krajině - přechodové lávky, mosty - hraniční přechody Využít SFDI pro financování prioritních cyklistických koridorů

Cykloturistika Propagace Roztříštěné informace pro domácí klientelu - propagace regionální nabídky (destinační produkty) - cykloturistické mapy - webové stránky Propagovat prioritní národní cyklokoridory napojené na mezinárodní sítě EuroVelo, Greenways

Cykloturistika Produkty Absence produktů - chybí komplexní balíčky - stávající nabídka orientována na domácí turisty - nesoustředěná nabídka služeb Soustředit tvorbu produktů pro domácí i zahraniční klientelu podél prioritních národních cyklokoridorů.

Cykloturistika Služby Nízká kvalita služeb - nevšímavost k potřebám cyklistů - zaostávání za evropským standardem Zavedení národní certifikace služeb cestovního ruchu Cyklisté vítání.

Vytvořit národní produkty aktivní, šetrné a poznávací turistiky, postavené na bázi bezpečných dálkových cyklistických tras, schopné konkurence na Evropském trhu Prioritní cyklokoridory navrhnout optimální koridory pro mezinárodní a nejvýznamnější národní cyklistické trasy na území ČR v souladu se sítí sousedních států; vytvořit předpoklady pro soustředění projektové a finanční kapacity a přednostní budování této sítě s ohledem na bezpečnost uživatelů a vyšší standard vybavenosti a služeb; 3. vytvořit organizační předpoklady ke koordinovanému postupu všech zúčastněných partnerů a efektivnímu využívání vícezdrojového financování k realizaci prioritních cyklostezek; vytvořit předpoklady pro vznik vysoce konkurence schopných produktů cykloturistiky, tvořících významnou část nabídky ČR na evropském trhu šetrné turistiky.

Cyklisté vítáni Cíle projektu zlepšování kvality služeb cestovního ruchu pro specifickou skupinu cyklistů a cykloturistů zavedením národní certifikace těchto služeb pod názvem "Cyklisté vítáni". uplatnění kvalitativních standardů srovnatelných s obdobnými systémy používanými ve státech Evropské unie.

Cyklisté vítáni Obsah projektu 1.Informační a metodické materiály pro veřejnost a aktéry certifikačního procesu 2.Informační kampaň o účelu a způsobu zavádění certifikačního systému do praxe 3.Vyškolení skupiny hodnotitelů 4.Poradenství pro přípravu certifikace vybraných zařízení 5.Certifikace zařízení 6.Označování certifikovaných služeb 7.Komplexní institucionální zajištění projektu 8.Periodické kontroly a rozšiřování certifikovaných služeb

Cyklisté vítáni Informační a metodické materiály pro veřejnost a aktéry certifikačního procesu 1. Základní brožura s pravidly certifikace 2. Metodická brožura pro hodnotitele 3. Leták pro provozovatele služeb vhodných pro certifikaci 4. Informační brožura pro úřady. agentury a neziskové organizace o zavádění certifikace 5. Leták pro širokou veřejnost 5. Informační CD se všemi informačními a metodickým materiály

Cyklisté vítáni Zájem provozovatelů pozitivně ovlivní: 1. certifikace zdarma v rámci provozní etapy projektu 2. zvýšení bonity jejich zařízení na trhu služeb 3. označení provozovny v turistických materiálech 4. očekávání zvýšení tržeb 5. konkurenční výhoda v místním prostředí (vůči sousedním zařízením) 6. možnost lepší publicity 7. dobré reference klientů

Cyklisté vítáni Problémové aspekty zvýšení zájmu podnikatelů o certifikaci: 1. vynaložení nezbytných investic na stavební a provozní úpravy 2. závazek úhrady za následnou pravidelnou kontrolu 3. nutnost zvýšit ceny služeb z důvodů vyšších provozních nákladů

Cyklisté vítáni - interní sekce: registrace hodnotitelů; uložení všech informačních a metodických materiálů pro potřeby hodnotitelů; správa dat o provedeném hodnocení a následních kontrolách; evidence plateb za certifikaci a nároků na odměnu hodnotitelů; interní sdělování organizačních pokynů; výměna zkušeností mezi hodnotiteli - veřejná sekce: informace o zásadách a účelu certifikace; informační materiály pro veřejnost; přehled certifikovaných zařízení; zobrazování jejich polohy; propojení s jejich internetovými stránkami; hodnocení kvality služeb návštěvníky