Montérský dorost XI. Veletrh vzdělávání a pracovních příležitostí Vyškov, 20.11.2007 Gabriela Vostřelová E.ON Česká republika, s.r.o.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
TyfloCentrum Brno, o.p.s. se představuje
Advertisements

Hodnocení ředitelů škol zřizovaných Pardubickým krajem
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
Průmyslová střední škola Letohrad
Stipendia na středních školách zřizovaných Pardubickým krajem ve školním roce 2012/2013 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy.
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
Profil HR poradce a školitele
Specializační vzdělávací program
SPOLEČNĚ PRO REGION Podpora odborného školství v Letohradě.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Kontakty: Tel.: Fax:
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ŽŠ Komenského 495, Slavkov u Brna Číslo a název oblasti podpory:
Zvyšování kvality služeb pracovníků v přímé obslužné péči prostřednictvím vzdělávání.
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
Školy a zaměstnavatelé u jednoho stolu
Masná 18, Praha 1 z pohledu studentů školy
Význam odborné praxe v rámci vysokoškolského profesního vzdělávání
Vzdělávací program N/01 Sociální práce pro absolventy všech typů středních škol s maturitou 3leté denní a 3a1/2leté dálkové studium ukončené absolutoriem3leté.
- manažerská práce je závislá na lidských zdrojích - manažeři uskutečňují cíle podniku prostřednictvím svých spolupracovníků - personální management se.
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Strukturální fondy EU a ICT v polygrafických podnicích Pavel Karásek.
Příprava pracovníků v Tanex,PLASTY a.s. Ing. Dana Spejchalová, Ph.D.
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA LIBEREC Od počátečního vzdělávání k dalšímu vzdělávání
Kvalifikovaných pracovních sil pro strojírenství Mynářová Lenka květen 2008 TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM FONDEM PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ A MINISTERSTVEM.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Blansko, Bezručova 33 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.02/ Název projektu:Inovace a modernizace.
AKTION Česká republika – Rakousko, spolupráce ve vědě a vzdělávání Helena Hanžlová.
Workshopy se studenty SŠ PhDr. Blanka Bendlová, MBA JCI West Bohemia.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Stipendia na středních školách zřizovaných Pardubickým krajem ve školním roce 2012/2013 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy.
Ing. Lubomír Mokráš Jaderná elektrárna Dukovany
KONFERENCE Vzdělávání v období snižování nákladů Eva ŽILAYOVÁ Hotel Josef, Praha 5. května 2004 CO ŠKOLIT.
Programátor CNC strojů
H. Hanžlová AKTION Česká republika – Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Katarína Rašovcová.
Stipendijní politika Přírodovědecké fakulty Opatření děkana č. 2/2012.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání 2
Nástroje daňových úlev
Informační zdroje pro volbu povolání Technika a technické vzdělávání 2.
Terciární vzdělávání. Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Třístupňová struktura vysokoškolského vzdělávání: bakalářský.
Personální plán pro podnikatelský plán
Personální strategie mezinárodní firmy
Ze školy odpovědně na trh práce. Nositel projektu: Krajská hospodářská komora Karlovarského kraje Spolupracující subjekty: Úřad práce Karlovy Vary, ZČU.
Spolupráce středních škol a firem v Pardubickém kraji Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání.
Česká sestra Bc. Tomáš Válek, DiS. Profesní a odborová unie zdravotnických pracovníků, z.s.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Důvod vzniku krajských stipendií
Pracovní příležitosti na SŽDC, trendy železniční profese
Stipendijní program.
DUÁLNÍ SPOLUPRÁCE SOŠ TŽ - TŽ Třinec Mgr. Aleš Adamus
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA STUDIJNÍCH OBORŮ
Nový model tvorby trhu práce budovaný partnerstvím zaměstnavatelů – škol a jejich zřizovatelů a úřadů práce Ing. Jiří Herodes.
FYZIOTERAPEUTA ŠANCE PRO ABSOLVENTY
INNOSTART Výzva 03_16_055 Ústí nad Labem,
Zkrácený název projektu: „Rozvoj kompetencí“
PEDAGOGIČTÍ PRACOVNÍCI
ŽĎAS PRO STUDENTY.
4. schůzka TS odborné vzdělávání včetně spolupráce škol a zaměstnavatelů
Stipendijní politika na ESF MU - přehled a strategie
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Adaptační program lékařů – absolventů 2018
Odborná příprava žáků Siemens s.r.o., o.z. Elektromotory Mohelnice
ČVUT v PRAZE Fakulta dopravní ÚSTAV LETECKÉ DOPRAVY PROFIL STUDENTA
Stipendia na středních školách zřizovaných Pardubickým krajem
Spolupráce se školami.
Setkání kariérových poradců
Absolventský motivační program Stipendijní program Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP) Personální úsek DPP Ing. Simona Pešťáková.
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Transkript prezentace:

Montérský dorost XI. Veletrh vzdělávání a pracovních příležitostí Vyškov, Gabriela Vostřelová E.ON Česká republika, s.r.o.

Cíle programu Montérský dorost  Spolupráce s ISŠ Sokolnice – propojení teorie s praxí  Absolventi s maturitou – obor silnoproud  Zajištění kvalifikovaných, odborně vzdělaných a lokálně znalých pracovníků v technicko-provozním úseku Asset Service Distribution (technici, montéři)  Zajištění personálního nástupnictví na pracovištích ve vytipovaných lokalitách  Příprava na výkon práce ve společnosti E.ON

Doba trvání 3letý program během studia, zahájení ve 2. ročníku Výběr uchazečů Prospěch, doporučení školy, pohovor s žákem Obsah Odborný výcvik ve společnosti E.ON  součást školního vzdělávání  umístění v návaznosti na potřeby společnosti a bydliště studenta 4 týdny práce o prázdninách ve společnosti E.ON Práce v rámci OPDs´, mobilní pracovní dvojice a na rozvodnách Zkušený pracovník E.ON jako žákův instruktor Možná účast na bezpečnostních školeních, specifická školení E.ON, atd. Prospěchová stipendia a možnost dalších nadstandardních výdělků Představení programu Montérský dorost

Stipendijní smlouva  Ujednání o podmínkách odborného výcviku v E.ON  Ujednání o 4-týdenní práci o prázdninách u E.ON  Smlouva se uzavírá na dobu určitou  Garance pracovní pozice u E.ON  Vyplácení stipendií v závislosti na prospěchu  Možnost studia na VŠ  Oboustranná výpověď možná Smluvní základ

Kdo? „studenti E.ON“ Kdy? Dvakrát ročně, vždy po ukončení pololetí (únor, červenec) Jak? Na základě stipendijní smlouvy uzavřené mezi E.ON a studentem Kolik? Stipendium Průměrný prospěchMěsíčně Kč do 1, ,- Kč do 1, ,- Kč do 1, ,- Kč do 2, ,- Kč do 2,20 750,-Kč do 2,50 500,-Kč do 3,00 250,-Kč více než 3,00 100,-Kč

Výhody programu Montérský dorost Finanční odměna za OV, letní praxi, stipendia Připravenost na povolání Náskok před „okolním světem“ Znalost pracovního prostředí (firemní kultura) Znalost regionu a energetických zařízení v regionu Znalost pracovního kolektivu Seznámení s provozními předpisy Seznámení s administrativními činnostmi Další benefity společnosti E.ON