Zpráva o činnosti komise rozhodčích ČSJ za rok 2007.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
TyfloCentrum Brno, o.p.s. se představuje
Advertisements

Představení společnosti
Popis školících a informačních aktivit CERMATu
Podklad pro veřejné projednávání PÚR ČR září 2008 Brno.
ECVET v Programu celoživotního učení
Informační systém Patricie specializované řešení pro Advokátní kanceláře.
Bc. Lucie Ptáková,  Plánované spuštění systému: 2014  = evropská agentura pro vesmírný systém Galileo (GSA)  Bude zajišťovat především navigaci.
DRMS forum Brno, září 2009 Mgr. Daniela Kobilková Praha, 7. září 2009.
Organizační stránka předsednictví České republiky v Radě Evropské unie leden - červen 2009 PhDr. Jana Hendrichová, náměstkyně místopředsedy vlády pro evropské.
Daňový systém – realita a vize konference vydavatelství EURONEWS Martin Novák – ředitel divize finance ČEZ, a. s.
Hodnocení výsledků projektu ForTech Zpracoval: Mgr. Pavel Drobil, Náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Hodnocení výsledků projektu ForTech Zpracoval:
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
Strategie OS KOVO v kolektivním vyjednávání Piešťany,
Autoevaluace škol v Moravskoslezském kraji
Bibliotheca academica – CPVŠK 2008, 4.– , Plzeň Činnost v období listopad 2007 – říjen 2008 Iva Prochásková
AKVŠ – profesionalita – spolupráce Marta Machytková předsedkyně VV.
Elektronické služby v znalostnej spoločnosti, , Zvolen Koordinace a spolupráce – úloha Asociace knihoven vysokých škol ČR Barbora Ramajzlová.
PROJEKT: Co nám přinesl tento projekt? 1) Exkurze a)do firem - interaktivní přenos informací do výuky (ZKL Hanušovice, a.s.; Ondřejovická strojírna,
ÚČEL AUTOMATIZACE (c) Tralvex Yeap. All Rights Reserved.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Problematika systému přípravy učitelů a stav výuky tělesné výchovy na vysokých školách Materiál pro 21. zasedání předsednictva Rady vysokých škol dne 20.
Chceme mít také v ČR snadný přístup k vysokoškolským kvalifikačním pracím? (a co je pro to třeba udělat) Asociace knihoven vysokých škol ČR výroční konference.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
ŠPP Školní poradenská pracoviště Moravskoslezského kraje - východisko, koncepce - krajská síť a organizační struktura - metodika - vzdělávání
Postup výzkumného šetření v projektové fázi I. V projektové části směřují výzkumné práce k přípravě výzkumného šetření pro získání empirických informací.
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
„Regionální nedostatek kvalifikovaných sil … Evropské koncepty“
Member of METRO GroupCopyright © 2009 MAKRO Cash & Carry CR Národní soustava kvalifikací Katarina Mercelova Tréninkový Manager Pardubice
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Podpora přípravy projektů NNO pro příští programovací období 2007 – 13 Chceme zpracovat takové projekty NNO, jejichž cíle jsou společné více organizacím.
Příloha č.1 – Organizační schéma – PREZIDIUM - Prezident / první viceprezident / viceprezident Czech Dance Organization, o.s. PRVNÍ VICEPREZIDENT VICEPREZIDENT.
Vlastní hodnocení školy a školní vzdělávací program
Mentoring a Magistrát HR Know - How & Fórum personalistů Ing. Libor Peprný
Příprava České republiky na výkon předsednictví v Radě Evropské unie leden – červen 2009.
Situace v oblasti uplatňování hlediska kvality v přípravě učitelů (komise pro přípravu učitelů Rady VŠ) v současnosti - doba stagnace, až krize Kvalita.
Struktura zápisu porady
1 Informace k revizi Národní strategie bezpečnosti silničního provozu v roce 2008.
Rozdíly v trénování dorostu a žactva. Školení trenérů 3.třídy Hradec Králové
Současný stav a problematika plnění Státní energetické koncepce
MU Brno, Vzdělávání knihovníků Mgr. Jana Nejezchlebová Moravská zemská knihovna
B. Agenda představenstva - Prosazování Politiky architektury Gesce: Pracovní skupina pro Politiku architektury předseda Dalibor Borák CÍL : Zvýraznění.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
PLÁNOVÁNÍ CELOROČNÍ VÝUKOVÉ AKTIVITY UČITELE EKONOMICKÝCH PŘEDMĚTŮ
ISSS 2008, Hradec Králové Elektronické zpracování problematiky zákona o střetu zájmů Mgr. Věra Hottmarová, MěÚ Smiřice Mgr. Tomáš Lechner, Triada, spol.
Co zajišťuje metodická komise Informace o činnosti metodické komise, jak je získat Instruktoři Kvalifikace instruktorů Co připravujeme na letošní rok.
Větrný Jeníkov MVDr. Eva Cipínová
Hodnocení kvality a bezpečí zdravotních služeb
ČESKÝ VOLEJBALOVÝ SVAZ Czech Volleyball Federation.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1.4 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách „Kvalitní škola“ Základní škola M. Choceňského,
Projekt e-Sbírka a e-Legislativa Moderní systém pro přístup k právu a pro jeho tvorbu 12. června 2013 seminář Osvěta Aleš Gola odbor legislativy a koordinace.
Ing. Aleš Průša. Co bylo na počátku ? Primárně je nutné předcházet protiprávním jednáním ve městě, obci Společná odpovědnost samosprávy a PČR za oblast.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Kurikulum G Mgr. Lucie Hučínová-Slejšková, PhDr. Stanislava Krčková.
Dokumentace školy Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Liberec 12. prosince 2013 Mgr. Karel Bárta.
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Marketingový plán podniku
Zpráva kontrolního výboru
Inspekční a prosazovací přístup
Kde jsme a kam jdeme na cestě k digitální ekonomice?
Ministerstvo financí ČR
Funkce krajských knihoven při zavádění RDA
PLÁNOVANÉ ŠKOLÍCÍ AKCE 2017 MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE ČKS
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
REORGANIZACE TŘETÍ LIGY
Výbor pro audit ing. Bohuslav Poduška, CIA, CRMA
Vítejte na třetí místní konferenci Strategické řízení a plánování
Náhradní rodinná péče v Moravskoslezském kraji
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Transkript prezentace:

Zpráva o činnosti komise rozhodčích ČSJ za rok 2007

Oblasti činnosti komise rozhodčích ČSJ Společné porady, školení a semináře Společné porady, školení a semináře Podpora činnosti rozhodčího při závodech Podpora činnosti rozhodčího při závodech Podpora růstu kvalifikace rozhodčích Podpora růstu kvalifikace rozhodčích Odvolací komise Odvolací komise

Společné porady, školení a semináře  Komise rozhodčích se setkává pravidelně dvakrát ročně na jarním semináři před zahájením sezóny (Vlašim), kde proběhlo vyhodnocení zkušeností ze sezóny 2006 a stanovení společného postupu pro sezónu 2007 a na podzimní schůzi komise rozhodčích v Praze.  Podzimní schůze komise rozhodčích byla z důvodu dlouhodobého onemocnění předsedy odvolána a program jednání byl přesunut na jednání komise rozhodčích v rámci semináře rozhodčích ve Vlašimi, který se bude konat v prvním čtvrtletí 2008.

Společné porady, školení a semináře (pokr.)‏ Na Jarním semináři byla projednána problematika:  Vyhodnocení sezóny  Nominace rozhodčích na významné závody 2007 a příprava nové sezóny.  Modernizace systému elektronické podpory vyhodnocování závodů a evidece činnosti rozhodčích pomocí programu Race Control.  Problematiku získávání a prodlužování kvalifikace rozhodčích v krajích a koordinaci školicích akcí mezi kraji.  Problematiku zásadní modernizace a automatizace evidence aktivity rozhodčích a nastavení automatických postupů jejich vyhodnocování.

Podora činnosti rozhodčího při závodech  Na rozdíl od minulých let, díky modernizaci programu Race Control, podstaným způsobem klesla pracnost zpracování výsledků závodů, pracnost vedení nutných evidenčních záznamů o průběhu závodu a aktivitě rozhodčích včetně předávání údajů pro ročenku.  Zásadním způsobem se zvýšila úroveň zpracování výsledků ze závodů.  V republice se již vyskytlo jen několik ojedinělých případů podání výsledků závodů bez podpory programu Race Control, kdy nebylo možné využít výhod automatizovaného zpracování údajů o závodě.  Pro sezónu 2008 navrhujeme, zařadit znalost práce s programem Race Control jako součást kvalifikace rozhodčího.

Podpora růstu kvalifikace rozhodčích  Opět se nepodařilo uspokojivě naplnit program mezinárodních výměn rozhodčích na závody v zahraničí. Tento program chceme podržet i v příštím období jako předpoklad zvyšování kvalifikace našich rozhodčí.  Jako pomůcka pro práci rohodčích byla v češtině vydána „Kniha řešených případů“, která je nezbytnou pomůckou pro správnou interpretaci závodních pravidel jachtingu ve složitých situacích.

Úkoly komise rozhodčích na nejbližší období Hlavním úkolem komise rozhodčích v příštím období bude obnova kvalifikace rozhodčích, kterým na konci roku skončí platnost jejich kvalifikace!  Z objektivních důvodů se obnova kvalifikace dotkne více jak dvou třetin stávajících rozhodčí.  Řešení tohoto problému bude klást nemalé nároky na personální, metodické, organizační a materiálové zajištění nejen na úrovni komise rozhodčích, ale i na úrovni krajů.  Zvýšené nároky budou také na přesnost a aktuálnost vední evidence rozhodčích a jednotnost správy kvalifikací v krajích.

Úkoly komise rozhodčích na nejbližší období (pokr.)‏  Na přelomu sezóny 2008/2009 bude nutné zajistit i proškolení rozhodčích a dalších funkcionářů na změny prováděné vždy na konci olympijského cyklu.  Úsilí komise rozhodčích o zlepšení čistoty závodění prostřednictvím delegování protestní komise na významné závody, zvýšeným dohledem na dodržování pravidla 42 s využitím Dodatku P přineslo své pozitivní výsledky. Komise rozhodčích bude v nastoupeném trendu pokračovat.  Pečovat o připravenost vedení závodů s větší nebo častější účastí zahraničních závodníků.

Odvolací komise  Odvolací komise nebyla v roce 2007 svolána, protože nebyl zaznamenán žádný podnět k její činnosti.