Revitalizace zahrady Církevní mateřské školy v Ludgeřovicích

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR Oblast intervence 3.1 Služby v oblasti sociální integrace aktivita a) investiční.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Název projektu: „Aby byl domov domovem I“ Registrační číslo projektu: CZ.1.15/3.3.00/ SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Aby byl domov domovem I“ realizovaném.
V ZDĚLÁVÁNÍM K VYŠŠÍ ADAPTABILITĚ ZAMĚSTNANCŮ SPOLEČNOSTI O.K. T EXTIL, S. R. O. CZ.1.04/1.1.02/
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
Projekt rekonstrukce sportovního zázemí TJ Janovice Prezentace pro zastupitelstvo obce Janovice dne
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
CZ / /0314 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
DOTACE MŠMT Investice 2011.
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
„Veterinární ekokodex“ Minimalizace a třídění odpadů, úspory energie, vody a zlepšení životního prostředí školy. Registrační číslo projektu: PF03-09/031.
Realizace rozvojových aktivit v obcích regionu České Švýcarsko 1. schůzka PS
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Projekt TROLLEY Dobrý den.
Tisková konference Vzdělávací projekt „Zdravá nemocnice“
Principy Typy Výhody Bariéry a řešení Konference „Podpora rodiny dle programového prohlášení vlády České republiky“ - 30.listopad Poslanecká sněmovna.
CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRUNÉŘOV. Investor: Město Kadaň, Mírové náměstí 1, Kadaň 43201, Ústecký kraj Projektant: Ing. Jiří Kučera, Mírové náměstí 117,
Závěrečná zpráva o realizaci projektu Název projektu : Rostoklaty- Rekonstrukce kuchyně a šatny kulturního domu Rostoklaty č.p. 27 Reg.č. žádosti : 09/008/41200/
Programy v oblasti regionální politiky pro rok 2010 RNDr. Josef Postránecký.
POV Východiska POV 2008 Odstranění překryvů s Programem obnovy venkova ČR, zejména s Osou III zaměřenou na venkovské projekty Zásadní změna podoby.
Realizace projektu - ČR Centrum pro regionální rozvoj.
1 Dotační řízení 2015 Středočeské fondy. 2 1.Základní informace pro žadatele 2.Struktura dotačních titulů Tematické zadání Rozpočty Středočeských.
PRAHA PRO AFRIKU Projekt podpory rozvoje města a venkova v Etiopii.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Sportovní centrum pro mládež v areálu ZŠ Vrchlického a Sokolovská IPRM Liberec – Atraktivní a kvalitní život v Liberci.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Podprogram Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2014 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina Pro rok 2008 vypsal ODSH dva dotační tituly: Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina.
Modernizace přístrojového vybavení pro posílení prevence nozokomiálních nákaz na oddělení CS FN Brno Brno :00 Projekt „Modernizace přístrojového.
Mateřská školka - Zlonín
Představení projektu Rozvoj strojnické výroby - KOVO UNI s.r.o.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Strategie příprav obcí, mikroregionů a dalších subjektů na zpracování projektů Mgr. Michal Jarolímek Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
ŘÍZENÍ STAVEBNÍHO DÍLA I Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
AKTUALITY O REALIZACI ROP SČ 13/08/2009 Příbram JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D.
N á zev projektu: „ Sportovní víceúčelové centrum Králův Dvůr „ Registračn í č í slo projektu: CZ.1.15/3.2.00/ SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Sportovní.
WOSA – výchovou a vzděláváním k občanské společnosti, reg. čís. CZ.1.07/1.1.32/ Žadatel: Sdružení obcí Sedlčanska Projektový manažer:Štěpánka Barešová.
 projektová dokumentace pro územní řízení 2009  žádost o vydání územního rozhodnutí září 2010  vydání územního rozhodnutí srpen 2011  nabytí právní.
 Významný pokles počtu žáků na základních školách  Dlouhodobější demografické trendy  Zvýšené nároky na rozpočet města při financování provozu škol.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
1 Školka ve VFN v Praze Tisková konference,
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
N á zev projektu: „ Roz ší řen í kapacity M Š Kr á lův Dvůr „ Registračn í č í slo projektu: CZ.1.15/3.2.00/ SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Rozšíření.
Název projektu: „Výstavba pavilonu E v MŠ Pod Hájem„ Registrační číslo projektu: CZ.1.15/3.2.00/ SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Výstavba pavilonu E v.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
VYJÁDŘENÍ K DOPISU ZE DNE DOPLŇUJÍCÍ INFORMACE K PROJEKTU
„Mosty u Jablunkova – odstředivka kalů“
VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU
Dotační Program Regenerace a podnikatelské využití brownfieldů
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Informace o výzvě pro školy
Program RP04-17 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2017
INOVACE ŠVP ZAČLENĚNÍM PŘEDMĚTU FINANČNÍ HOSPODAŘENÍ
SEZNAMTE SE S PROJEKTEM
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Regenerace sídlišť Regenerace sídlišť Úprava veřejných prostranství
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
Transkript prezentace:

Revitalizace zahrady Církevní mateřské školy v Ludgeřovicích STVOŘENÍ SVĚTA Revitalizace zahrady Církevní mateřské školy v Ludgeřovicích Projekt spolufinancován Evropskou Unii ve spolupráci s Regionální radou regionu soudržnosti Moravskoslezsko

PROGRAM ÚVODNÍ KONFERENCE 27. ledna 2011 Úvodní slovo paní ředitelky Kowalcze 15:00 Jednotlivé kroky realizace projektu 15:15 Návrh revitalizované zahrady 15:20 Plánované kroky v dalším období 15:30 Závěrečné zhodnocení paní ředitelky Kowalcze 15:40 Vystoupení dětí církevní MŠ, vyhodnocení nejhezčího návrhu zahrady dětí MŠ 15:45

Úvodní slovo V září roku 1993 byl zahájen provoz Církevní mateřské školy, kterému předcházela celková rekonstrukce budovy, čímž vznikly nové prostory velkých tříd a mateřská škola odpovídala moderním požadavkům tehdejších předpisů. Dva roky na to, tzn. v roce 1995 byl upraven také venkovní prostor náležící k Církevní mateřské škole, kde vznikla hrací plocha s dřevěným nářadím a jinými vhodnými doplňky. Po 15-ti letech provozu vybavení na zahradě jevilo známky zastarání. Zjistili jsme, že na revitalizaci zahrady lze získat peníze z Regionální operačního programu Moravskoslezsko, oblast podpory 4.2. Rozvoj venkova . V úzké spolupráci s firmou POE EDUCO, spol. s r.o. jsme začali realizovat projekt revitalizace zahrady CMŠ pod názvem „Stvoření světa“.

CÍL PROJEKTU Cílem projektu je vybudovat moderní otevřenou zahradu, která koncepčně navazuje jak na zmiňované rozšíření budovy, tak na volnočasové potřeby obyvatel Ludgeřovic. Hlavní myšlenkou projetu bylo vytvoření podmínek pro enviromentální výchovu a vzdělávání dětí předškolního věku. Skrze vytvořený prostor země, vody a nebe,v přirozeném poznávání vzájemných souvislostí, děti mohou prohlubovat a vyvíjet vztah mezi člověkem, přírodou a tím,co je duchovní. Projekt stvoření světa je ve svém obsahu a nabídce tak pestrý, že sám o sobě tvoří vhodnou motivaci pro děti, protože každé z dětí ve své vlastní individualitě tam nalezne něco, co ho zaujme, rozšíří jeho vědomosti a dovednosti.

Jednotlivé kroky realizace projektu Koncem roku 2008 byl definován projektový záměr ve spolupráci s firmou POE EDUCO, spol. s r.o. Únor – duben 2009 zpracována studie zahrad – Ing. Pavla Kašubová, Ing. Alice Hambálková 26. 5. 2009 Odevzdání grantové žádosti a studie proveditelnosti k hodnocení na Úřad Regionální Rady Moravskosleszko 26. 1. 2010 Oznámení o výběru projektu Regionální Radou Květen – červenec 2010 zhotovování projektové dokumentace firmou TENNIS ZLIN a.s. 14. 6. 2010 Podpis smlouvy o poskytnutí dotace z rozpočtu Regionální Rady Srpen – říjen 2010 Kontrola zpracované prováděcí dokumentace stavebním dozorem a řešení nedostatků nalezených ve zpracované prováděcí dokumentaci

Jednotlivé kroky realizace projektu 30. 9. 2010 Podpis Mandátní smlouvy na výkon zadavatelské činnosti s RECTE. CZ, s.r.o. 12. 11. 2010 Předání kompletní dokumentace společnosti RECTE.CZ, s.r.o. na realizaci výběrového řízení na dodavatele stavby 15. 11. 2010 Zahájení Výběrového řízení na zhotovitele stavby „Revitalizace Zahrady Církevní MŠ v Ludgeřovicích“ 2. 12. 2010 Otevření obálek s nabídkami dodavatelů stavby a následné vyhodnocení firmou RECTE.CZ, s.r.o. 22. 12. 2010 Odevzdání veškeré dokumentace výběrového řízení ke kontrole na Úřad Regionální rady Moravskoslezsko 24. 1. 2011 schválení Výběrového řízení Regionální Radou (v současné době se čeká na jejich závazné písemné stanovisko) 31. 1. – 4. 2. 2011 uzavření smlouvy s dodavatel stavby a předání staveniště 1. 3. 2011 zahájení fyzické realizace projektu

Finanční náročnost projektu Celkové způsobilé výdaje projektu 3 204 057,35 Spolufinancování zřizovatelem 240 304,50 Schválená výše dotace z RR 2 963 752,85 Dotace schválena v 100% požadované výši.

Použití finančních zdrojů Doplňkové výdaje 247 497,46 Hlavní výdaje 2 473 327,64 Z toho stavební část stavby 622 293,72 Pořízení herních prvků 1 556 033,92 Autorský a stavební dozor 110 000 Dokumentace k projektu 165 000 Publicita projektu 20 000 Cena za stavbu a herní prvky vysoutěžená dle výběrového řízení 1 444 407 Částky uvedeny bez DPH.

Architektonické řešení zahrady Téma „Stvoření světa“. Na ploše zahrady jsou symbolicky rozesety jednotlivé kroky stvoření světa, ne však chronologicky za sebou, neboť existuje vícero jejich výkladů. Prvky ztvárňují světlo a tmu; den a noc; nebeskou klenbu; vodu a souš; vodní tvorstvo, ptactvo a jiné živočichy; rostlinstvo; člověka; odpočinek. Prostor je rozdělen jednotlivými fázemi stvoření na menší herní celky, které na sebe logicky navazují a postupně se ve filozofické jednotě uzavírají. Zahradou lze postupovat jednotlivými místy, jako jednotlivými dny či si mohou děti vybírat herní prvky různě, dle libosti. V rámci projektu dojde k: Vybourání stávajících zpevněných povrchů a demontáži nevyhovujících herních prvků Provedení terénních a sadových úprav, instalaci nových drobných staveb a herních prvků a provedení nových zpevněných ploch.

Herní prvky nové zahrady (vše ilustrační fota) Kládová houpačka Pískoviště

Herní prvky nové zahrady Krokodýl Lezecká stěna

Herní prvky nové zahrady Lanový parkur

Herní prvky nové zahrady Pružinová houpačka Zahradní altán

Herní prvky nové zahrady Ptačí hnízdo

Herní prvky nové zahrady Pyramida

Herní prvky nové zahrady Sestava do písku Zahradní domek

Návrh revitalizované zahrady

Důvody realizace projektu Dojde k pozvednutí vybavení na úroveň současného vývoje a moderní koncepce garantuje dlouhodobý pozitivní efekt Dojde k aplikací moderních výukových a výchovných metod Obec patří mezi venkovskou oblast v zázemí velkého města, která je ovlivněna suburbanizací a zaznamenává se nárůst populace, což ovlivňuje investiční a rozvojové priority Chceme dovést děti k maximální fyzické, psychické a sociální samostatnosti, naučit je základním schopnostem důležitým pro další život Dojde k provázání výchovy od nejranějšího věku až po ZŠ Prostory budou sehrávat spojovací prvek v aktivitách obce, projekt podporuje rozvoj sociálně kulturních postojů, vede k soudržnosti, přátelství, toleranci Formou organizovaných vzdělávacích akcí realizovány aktivity pro děti a rodiče Umožní se aktivity jak zdravých, tak handicapovaných Dá všem hodnotný základ života v duchu křesťanské výchovy, poznání a mravouky

Pro koho je projekt určen Děti ve věku před nástupem do MŠ Děti MŠ Družina 1. stupeň ZŠ v Ludgeřovicích Rodiče dětí MŠ Veřejnost

PLÁNOVANÉ KROKY V DALŠÍM OBDOBÍ 1. 3. 2011 zahájení fyzické realizace Doba trvání stavby dle dodavatelské firmy 60 dní 1. 6. 2011 – 30. 6. 2011 úklid a zpřístupnění části zahrady pro aktivity s dětmi (vytvoření jedné vzdělávací aktivity), předání díla, uvedení do provozu, odstranění závad a nedodělků – ukončení fyzické realizace Červenec 2011 slavnostní otevření zahrady spojené se závěrečnou konferencí Srpen 2011 konečné vyúčtování celého projektu

Publicita projektu Realizované aktivity: Plánované aktivity: Uveřejnění článků v místních novinách – Ludgeřovický zpravodaj, Region Opavsko Konference č.1 Úprava www stránek http://www.sestry-sluzebnice-npm.cz/skolka.htm informace o projektu, sekce aktuality Plánované aktivity: Uveřejnění článku v celostátních novinách a místním Petřkovickém zpravodaji Úprava www stránek http://www.sestry-sluzebnice-npm.cz/skolka.htm fotodokumentace stavby Vytvoření propagačních předmětů pro cílovou skupinu (děti MŠ)-hrazeno z rozpočtu projektu Pamětní deska umístěna na budově MŠ – hrazeno z rozpočtu projektu Vytvoření jednoho vzdělávacího programu pro děti MŠ Závěrečná konference spojená se slavnostním otevřením zahrady

Závěrečné zhodnocení paní ředitelky Kowalcze Vystoupení dětí církevní MŠ, vyhodnocení nejhezčího návrhu zahrady dětí MŠ

Konferencí vás provázely a za pozornost děkují Mgr. SM. Luiza Lucja Kowalce Ředitelka Církevní MŠ Ing. Kateřina Krištofiková POE EDUCO, spol. s r.o.

Vystoupení dětí CMŠ