Příjmy a výdaje v daňové evidenci

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PŘÍJMY A VÝDAJE, CASH FLOW
Advertisements

Číslo a název projektu CZ.1.07/1.5.00/ OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru Název a adresa školy Soukromá.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Fakultativní výkazy finančního účetnictví
Autor: Autor: MSc. Marcela Vojáčková MSc. Marcela Vojáčková Zpracováno: Ročník (obor) 2. ročník (Hotelnictví) M/01 2. ročník.
Ivana Francová, SOU Liběchov. 1.Majetek a závazky jsou zaznamenávány v oddělených evidencích 2.Rozhodující pro zaznamenání transakce není její uskutečnění.
Daňová evidence příjmů a výdajů
Pokladna Hotovostní placení – pokladna - Používá se tam, kde placení prostřednictvím bankovních účtů je často neproveditelné (např. proplacení cestovních.
Účetnictví.
EduCom Projekt Educom Tento projekt je financován evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR Tento materiál vznikl jako součást.
Výkladový příklad DE. Podnikatel NENÍ plátce DPH 1/Peněžní vklad podnikatele hotově12 000,-- 2/Peněžní vklad podnikatele na BÚ60 000,-- 3/Zřizovací výdaje/ŽL,cestovné,kolky/
VY_32_INOVACE_ Daňová soustava.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace
Podmínky zápočtu VFA Docházka 50% Docházka 50% Prezentace referátu Prezentace referátu Test Test.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
11. tématický okruh: Výnosy a náklady
Daňová evidence Michal Radvan
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Účetnictví Ročník: 2.
FINANCE 2014/2015.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Ekonomická stránka činnosti podniku Vypracoval : Ing. Marcela Zlatníková Projekt Anglicky v odborných.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/
ÚČTOVÁNÍ VE TŘÍDĚ 3: ZÚČTOVACÍ VZTAHY (základní schémata)
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola Autor: Ing. Soňa Šestáková Název materiálu: Základní účtování nákladů a výnosů Označení.
EVIDENCE PŘÍJMŮ A VÝDAJŮ
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E30.01 Ročník3. ročník.
Definice finanční majetek (u úvěru cizí zdroj) držený ve firmě do jednoho roku vyznačuje se vysokou likvidností Aktivní účty - 21, 22, 26 Pasivní účty.
VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY (VZZ)
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
HOSPODAŘENÍ PODNIKU listopad 2012 VY_32_INOVACE_EKO_060106
1 Registrační číslo projektuCZ. 1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_UCE_008 Název školy Obchodní akademie, Střední pedagogická škola a Jazyková.
Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_UCE127 Jméno autora:Ing. Alena Urešová Třída/ročník:3. a 4. r. Datum vytvoření: Výukový materiál zpracován.
Krátkodobý finanční majetek Bankovní účty Krátkodobé bankovní úvěry
DAE. ŘÁD Forma, obsah a struktura DAE Daňová evidence je obdobou zrušené jednoduchého účetnictví. Upravuje ji zákon o daních z příjmů. Úkolem daňové evidence.
Hospodaření, ekonomika. hospodaření ekonomická činnost : výroba spotřeba obchod, směna vlastnosti dobrého hospodaření hospodárnost – promýšlení všech.
Rozpočtový proces státního rozpočtu
ZDROJE FINANCOVÁNÍ MAJETKU A JEJICH ČLENĚNÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu.
EduCom Projekt Educom Tento projekt je financován evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR Tento materiál vznikl jako součást.
PENĚŽNÍ DENÍK Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Peníze na cestě Nikola Fenclová. Účet peníze na cestě může být aktivní i pasivní Účtuje se na účtu 261 Slouží k překlenutí časového nesouladu mezi účtováním.
Finanční výkazy obchodních společností
3 díl FO a Daňová evidence
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_UCE_608 Ročník: 4. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Téma: Písemné opakování Jméno.
1 Optimalizace daní a odvodů podniku VŠFS, Zima 2006 Jiří Přibyl.
Účetnictví ÚSC do roku 2009 NENÍ SOUČÁSTÍ ZKOUŠKY !!! Účetnictví a rozbory ve veřejné správě.
Účetnictví kapitola: deník příjmů a výdajů u neplátce dph, plátce dph
DANĚ a jak na ně. daň odvody do veřejných rozpočtů (státu a obce) odvody do veřejných rozpočtů (státu a obce) daň: přímá z příjmů z příjmů z nemovitostí,
PENĚŽNÍ DENÍK (deník příjmů a výdajů) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Hovorková. Dostupné z Metodického portálu
Daňová evidence Pohledávky a závazky. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název.
Financování firmy Zajištění finančních prostředků.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Zdeňka Bitterová Název materiálu:
Charakteristika finančních účtů Členění finančních účtů 1)Aktivní účty 211 pokladna 213 ceniny 221 bankovní účet 251 majetkové cenné papíry k obchodování.
Deník příjmů a výdajů. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Hovorková. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje Národní.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Zdeňka Bitterová Název materiálu:
Charakteristika daňové evidence Příjmy a výdaje v příkladech.
Účetní a daňové dopady při ukončení podnikatelské činnosti fyzických osob Lucie Škochová.
FINANČNÍ GRAMOTNOST DANĚ ZŠ HejniceZ. Hyxa. DANĚ Daně a veřejné rozpočty daně jsou jedním ze zdrojů příjmů veřejných rozpočtů. Veřejné rozpočty jsou státní,
SH ČMS účetní závěrka 2016 Metodický pokyn č. 4/2016.
Účtová třída 4 Účtová skupina 49 Účet 491
Příjmová a výdajová stránka obecních rozpočtů - pokračování
Příjmy a výdaje SR.
PENĚŽNÍ DENÍK Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Rozpočet obce.
Veřejné finance Mgr. Oldřich Hájek.
Způsob vedení a evidence v podnikatelské činnosti
DAŇOVÁ EVIDENCE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Hovorková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Způsob vedení a evidence v podnikatelské činnosti
MAJETEK PODNIKU Kateřina dušáková.
Princip účtování.
EVIDENCE VÝNOSŮ A NÁKLADŮ V ÚČETNICTVÍ
Transkript prezentace:

Příjmy a výdaje v daňové evidenci

Příjmy 1/ Daňové příjmy - z vlastní podnikatelské činnosti/prodej zboží, výrobků a služeb/ - připsaný úrok z běžného účtu - náhrady za škody na firemním majetku - přijaté provozní dotace /na mzdu absolventa/ - prodej z majetku firmy/zásoby, drobný majetek, dlouhodobý majetek/

2/ Nedaňové příjmy - osobní prostředky do podnikání - přijatý úvěr, půjčka - přijaté investiční dotace - vrácení nadměrného odpočtu DPH - úroky z termínovaných vkladů, spořících účtů…

Výdaje 1/ Daňové výdaje - nákup materiálu, drobného majetku,zboží - mzdy /mzdy, srážky pojistného z mezd,daň ze mzdy/ - zdravotní a sociální pojištění z mezd - provozní režie - silniční daň - úroky z úvěrů - roční vyúčtování odpisů

2/ Nedaňové výdaje - nákup hmotného majetku/včetně TZ/ - daň z příjmu podnikatele,daň dědická,darovací,z převodu nemovitosti - zdravotní a sociální pojištění OSVČ - odvod DPH - osobní spotřeba podnikatele - splátka úvěru, půjčky - na reprezentaci - poskytnuté peněžní dary - manka škody přesahující náhrady - nesmluvní pokuty a penále

Průběžné položky zachycují pohyb peněz mezi - bankou a pokladnou - různými účty