Programy EU v oblasti informační společnosti ISSS Hradec Králové, 4. dubna 2005.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Komunitární program PROGRESS
Advertisements

Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
E-Česko 2006 Státní informační a komunikační politika Praha Vladimír Mlynář.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 20.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Strategie čerpání evropských fondů v období 2007 až 2013: Konkurenceschopná česká ekonomika Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Základní otázky rozvoje informatizace Ing. Dana Bérová náměstkyně ministra – ředitelka sekce Jihlava,
Jazykové vzdělávání v kontextu Lisabonského procesu Schopnost komunikovat v cizích jazycích - jedna ze základních dovedností občana Evropy.
Celostátní síť pro venkov
Cesta k vyšší životní úrovni obyvatelstva
Title Sub-title European Commission Enterprise and Industry Lukáš Procházka TC AV ČR Rámcový program pro konkurenceschopnost a inovace – účast českých.
Informace o životním prostředí ve veřejné správě Legislativní rámec problematiky, služby pro veřejnou správu česká informační agentura životního prostředí.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
Lenka Míkovcová10. března Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Lenka Míkovcová.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Připravenost České republiky na zavádění opatření strategie Evropa 2020 Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu © 2010 Ministerstvo.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Příprava projektového návrhu Lukáš Straňák, Ostrava 2006.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
Projekt realizace referenčního rozhraní Ing. Jan Pokorný Ministerstvo informatiky ČR ISSS, 5. dubna 2005.
Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Sekce digitální ekonomiky Digitální Česko v. 2.0 Cesta k digitální ekonomice Milníky cesty k digitální ekonomice Co bude dál? 1.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Kvalita a bezpečnost IT ve zdravotnictví
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
Možnosti spolufinancování projektů v oblasti ICT z programů EU PhDr. Blanka Hašová Ing. Martin Hiršal.
Programy EU v oblasti informační společnosti ISSS Hradec Králové,
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Digitální strategie krajů Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Digitální strategie krajů Datum:
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Šetření o využívání informačních technologií ve veřejné správě Konference ISSS 2006.
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Digitální Česko – veřejná konzultace Ing. Jan Duben ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb © 2010 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Ministerstvo informatiky ČR ISSS, Hradec Králové, duben 2005.
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Informační a komunikační technologie KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Internet ve státní správě a samosprávě.
PRELUDE Challenge – pokračování iniciativy za účasti nově připojených regionů Václav Sedláček ISSS Hradec Králové dubna 2005.
Elektronické podatelny právo a praxe ISSS Hradec Králové Jan Hobza
Státní politika vysokorychlostního přístupu ISSS, duben 2005.
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
PRIORITNÍ OSA 1 Posílení výzkumu, technologického rozvoje a inovací
Stav eGovernmentu v ČR a aktuální výzvy Praha, JUDr. Jaroslav Strouhal náměstek ministra vnitra pro informační a komunikační technologie.
E-government - moderní podoba veřejné správy v České republice.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Územní agenda Evropské unie Odbor rozvoje a strategie regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské náměstí Praha 1.
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Regionální politika EU v období
Poskytovatel Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Schválení programu 2. května 2016 Předmět podpory Projekt, který může mít charakter mezinárodní.
Spolupráce organizací občanské společnosti na úrovni EU
Prioritní osa 3 - výzva č. 25 a 27
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Možnosti využití expertní pomoci JASPERS
Primární emise akcií (IPO) VOKT (P-10)
Národní podpora využití potenciálu kulturního dědictví prostřednictvím Integrovaného operačního programu
Výzvy digitální ekonomiky pro společnost
Transkript prezentace:

Programy EU v oblasti informační společnosti ISSS Hradec Králové, 4. dubna 2005

Lisabonský proces  Odstranění zbylých překážek na vnitřním trhu  Rozvoj znalostní společnosti  Výzkum, vývoj, inovace  Vytváření příznivého prostředí pro podnikání  Zjednodušení regulatorního rámce  Rozvoj informačních a komunikačních technologií Priority ČR

i2010  příprava nové strategie EU pro informační společnost  naváže na eEurope 2005 cíle: podpora jasného, stabilního a soutěžního prostředí pro elektronické komunikace a digitální služby  investice do výzkumu a vývoje ICT  zapojení každého do informační společnosti i2010 „ i “inovace investice inclusion

PROGRAM eContentplus   149 mil. EUR  podpora kvalitních digitálních produktů a služeb  posílení tvorby aplikací ve vícejazyčném a multikulturním prostředí  zvýšení dynamiky trhu s digitálním obsahem  využívání prostorových dat  šíření otevřených evropských zdrojů znalostí  vznik transevropských informačních infrastruktur  digitalizace kulturního dědictví Období Rozpočet Cíl programu Oblasti podpory

 v rámci konsorcií  alespoň dva na sobě nezávislé subjekty z různých členských zemí EU  termín výzvy k podávání projektů zatím nezveřejněn (předběžně druhá polovina roku 2005)  do výše 50 % celkových nákladů  veřejný sektor do výše 100 % dodatečných nákladů    Možnost účasti Spolufinancování Kontakt Stránky EK Stránky v ČR PROGRAM eContentplus

PROGRAM Safer Internet Plus   45 mil. EUR  bojovat proti nedovolenému obsahu na internetu  potírat nechtěný a škodlivý obsah  podporovat bezpečnější prostředí na internetu  zvyšovat povědomí  budování evropské sítě „horkých linek“  podpora rozvoje ratingových systémů, známek kvality obsahu, pravidel (kodexů), filtrování  vznik center pro zvýšení povědomí Období Rozpočet Cíl programu Oblasti podpory

PROGRAM Safer Internet Plus Možnost účasti Spolufinancování Kontakt Stránky EK Stránky v ČR  právnické osoby, založené ve členských nebo kandidátských státech EU  do výše 50 % celkových nákladů dle typu projektu  veřejný sektor do výše 100 % dodatečných nákladů   

PROGRAM eTEN   43 mil. EUR/rok  podpora transevropských elektronických služeb  eGovernment  eHealth  eInclusion  eLearning  důvěryhodnost a bezpečnost  služby pro malé a střední podniky  ověření podmínek trhu (market validation)  počáteční zavedení služby na trh (initial deployment) Období Rozpočet Cíl programu Oblasti podpory Projektové fáze

 v rámci konsorcií  alespoň dva na sobě nezávislé subjekty z různých členských zemí EU  otevřena výzva k podávání projektů (uzávěrka v 16:00 hodin)  ve fázi ověření trhu 50 %  ve fázi počátečního zavedení na trh 10 %  max. však 10 % celkových investičních nákladů (jednání o zvýšení podpory na 30 %)   europa.eu.int/eteneuropa.eu.int/eten  Možnost účasti Spolufinancování Kontakt Stránky EK Stránky v ČR PROGRAM eTEN

PROGRAM IDABC   148,7 mil. EUR  Využívat pokrok v ICT k podpoře rozvoje přeshraničních služeb e-governmentu, zlepšení spolupráce mezi evropskými veřejnými správami  Připravovat doporučení, rozvíjet řešení a poskytovat služby, které umožní správním orgánům komunikovat elektronicky a nabízet moderní veřejné služby občanům a podnikům  elektronické služby veřejné správy (e-government) Období Rozpočet Cíl programu Oblasti podpory

PROGRAM IDABC  soukromé subjekty pouze v rámci veřejných obchodních soutěží vyhlašovaných EK  veřejná správa prostřednictvím řídící struktury IDABC v projektech/pilotech IDABC  přípravná fáze: až 100 % nezbytných studií  fáze proveditelnosti: až 100 % nezbytných studií  fáze rozvoje a ověření: EU hradí úkoly zadané GIP  implementační fáze: EU hradí úkoly zadané GIP  provozní fáze: 0 % (musí fungovat vlast. silami)    Možnost účasti Spolufinancování Kontakt Stránky EK Stránky v ČR

PROGRAM Modinis   21 mil. EUR  sleduje plnění eEurope ve členských státech a srovnává je s nejlepší praxí ve světě  podporuje úsilí ČS v rámci eEurope na národní, regionální a lokální úrovni (best practices)  analyzuje ekonomické a sociální důsledky rozvoje informační společnosti.  Řídícímu výboru eEurope 2005 poskytuje potřebné informace  připravuje založení budoucí struktury pro otázky sítí a informační bezpečnosti (ENISA) Období Rozpočet Cíl programu

MODINIS  výběrová řízení Evropské komise   Možnost účasti Stránky EK Stránky v ČR

Děkuji za pozornost Ing. Jan Prokšík odbor koncepcí a mezinárodní spolupráce Ministerstvo informatiky ČR