Občané za spokojené bydlení Srovnání privatizace v Praze Pracovní zasedání ZMČ 8.6.2001.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference nejen Rezidencích 07. Potřeba vlastnit vs. výhoda nájmu Podpora vlastnického bydlení (americký sen) Rodinné kořeny 45 let, 2x stěhování, 60.
Advertisements

Nástroje na podporu bydlení v ČR Ekonomika bydlení a technické infrastruktury.
Hmotná nouze Mgr. Terezie Pemová.
PROVOZ DOMÁCNOSTI Janderková Pavla
Bydlení v obecních bytech
Jan Brychta Michaela Šťastná.  Cena  R egulace  Orgány  Zákon.
Zkušenosti s utvářením konsorcií v České republice Jaroslav Šilhánek VŠCHT Praha.
Mapa zájmu - plány.
NÁZORY OBYVATEL MĚSTA ZNOJMA NA REGULOVANÉ NÁJEMNÉ A PRODEJ MĚSTSKÝCH BYTŮ Říjen NÁZORY OBYVATEL MĚSTA ZNOJMA NA REGULOVANÉ NÁJEMNÉ A PRODEJ MĚSTSKÝCH.
Sociální reforma 2011 Zákon o pomoci v hmotné nouzi  Převedení rozhodování o dávkách pomoci v hmotné nouzi z obcí na Úřad práce ČR  Posílení sociální.
Činnost veřejné správy
NĚKTERÉ PRÁVNÍ FORMY SPOLUPRÁCE INVESTORA A DEVELOPERA
KONCEPCE BYTOVÉ POLITIKY DO ROKU 2020 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ červen 2011.
Pracovní skupina III Osoby v krizi a osoby ohrožené sociálním vyloučením.
ZÁKON O ROZPOČTOVÉM URČENÍ DANÍ č. 243/2000 Sb..  upravuje rozpočtové určení daně z přidané hodnoty, daní spotřebních, daní z příjmů, daně z nemovitostí.
Ekonomická gramotnost
TÉMA: Daň z nemovitostí
XI. Celostátní finanční konference „Majetek jako základ fungování měst a obcí“ Oceňování majetku – vybrané aspekty ve vztahu k obcím a městům Ing. Vlasta.
Pojetí marketingu v neziskových organizacích. Marketing neziskových organizací Chartered Institut of Marketing: „Marketing je součástí procesu řízení,
Státní fond rozvoje bydlení Konference o sociálním / dostupném / bydlení Jednací sál Senátu Parlamentu ČR JUDr. Ing. Eva Helclová Programy a.
Nájemní bydlení Municipality & Development. Nájemní bydlení Vysokoškolské koleje (PPP a jiné formy) Domovy mládeže – internáty Ubytovny.
Ekonomická transformace
Výukový program: Ekonomické lyceum Název programu: Hospodářská politika státu Vypracoval : Ing. Lenka Gabrielová Projekt Anglicky v odborných předmětech,
Rezidenční development a SOSB Stavební fórum, 14. června 2006 Magda Pokorná.
EKONOMICKÁ PODSTATA BYDLENÍ Ing. David Slavata, Ph.D. Ekonomika bydlení.
TVORBA NÁJEMNÉHO Ing. David Slavata, Ph.D. Ekonomika bydlení.
Problematika ocenění místně obvyklého nájemného Ing. Petr Ort, Ph.D.
Hypoteční úvěr Stavební spoření
Finanční a rozpočtové právo Přednáška č. 11 Daň z nemovitostí.
NIPOS – Lenka Lázňovská.  Velký okruh subjektů poskytujících veřejné služby v kultuře, a to zejména v oblasti veřejné osvěty a edukace. Jsou naplněním.
Obecní bytová politika Ing. David Slavata, Ph.D. Economics of Housing.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
MARKETINGOVÝ MIX.
Formování státní politiky bydlení EKBY- 6. přednáška 5. dubna 2005.
Přednáška č. 9 Bytová politika.
Hospodaření s majetkem obcí a krajů. Úvodem právní úprava obsažená v OZř a KZř je velmi kusá široký prostor pro uplatnění obecných předpisů (občanský.
Tisková konference Praha, Témata 1. Boj s hospodářskou krizí: Návrh OSMD 2. Rozsudek Nejvyššího soudu zakládající kriminalizaci majitelů.
Ekonomie 1 Magistři Šestá přednáška Lidský a sociální kapitál, princip přenesené ceny.
Trh bydlení EKBY- 4. přednáška 15. března Specifika bydlení heterogenní, komplexní zboží zboží dlouhodobé spotřeby fixace v prostoru ostatní specifika:
Nájemní bydlení EKBY- 9. přednáška 26. dubna 2005.
Sociální bydlení Ekonomika bydlení Přednáška č duben 2006.
Přednáška Evropská Studia 2006 JUDr. Kateřina Ronovská, Ph.D.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Bydlení českých seniorů a nedořešené problémy Ing. Milan T a r a b a předseda Sdružení nájemníků ČR.
Deregulace nájemného v bytech RPG Deregulace nájemného v bytech RPG.
Z Á K O N, kterým se upravují některé otázky související s poskytováním plnění spojených s užíváním bytů nebytových prostor v domě s byty, (sněmovní tisk.
Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Seminář pro žadatele Dotační program 2016 úvod
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
Státní bytová politika Ing. David Slavata, Ph.D Ekonomika bydlení.
Vývoj bytové politiky ve vybraných zemích SVE Ekonomika bydlení Přednáška č března 2007.
Prodej bytů v MČ Brno-Kohoutovice Axmanova Chopinova 5 Jírovcova 8 – Pavlovská 7 – Pavlovská 13 – Voříškova
Zpráva o činnosti představenstva, hospodaření družstva za rok 2014 a návrh hospodářsko-finančního plánu na rok 2015 Jaroslav Majer Stavební bytové družstvo.
Úloha daně z nemovitostí založené na hodnotě Albina Aleksiene.
Bytové družstvo Seminář „Zákon o obchodních korporacích“
Právo sociálního zabezpečení
Zákon o sociálním bydlení pohledem obcí a menších měst Ing. Radim Sršeň, Ph.D., 1. místopředseda.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Příjmová a výdajová stránka obecních rozpočtů - pokračování
Stavební bytové družstvo Plzeň - jih se sídlem v Přešticích
Daň z nabytí nemovitých věcí – NV (340/2013 Sb.)
Umisťování staveb.
Podpora trhu s nemovitostmi. Česká společnost certifikovaných odhadců majetku 25.listopad 2004 Zbyněk Smejkal.
Jste nájemníci? Pak jsme tu pro vás.
Místní poplatky Školení obcí Olomouckého kraje listopad 2017 Novela zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích (dále jen „ZMP“) s účinností od 1. 7.
2. Nemovitosti (stavby, byty, nebytové prostory, pozemky a trvalé porosty), jejichž cena je plně nebo částečně hrazena ze státního rozpočtu, státního fondu.
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ
4. Nemovitosti (stavby, byty, nebytové prostory, pozemky a trvalé porosty), jejichž cena je plně nebo částečně hrazena ze státního rozpočtu, státního fondu.
BYDLENÍ PATŘÍ MEZI ZÁKLADNÍ PRIORITY ČSSD
TEZE ROZVOJE BYDLENÍ V PRAZE
Transkript prezentace:

Občané za spokojené bydlení Srovnání privatizace v Praze Pracovní zasedání ZMČ

Strana 2Spokojené bydlení s jistotou Výchozí ceny v jednotlivých vlnách bez slev V průběhu času se ceny sice zvyšují, stále se ale drží na „dostupné“ úrovni Zdroj: Zásady privatizace jednotlivých MČ

Strana 3Spokojené bydlení s jistotou Ceny se tvoří převážně na základě znaleckého posudku Dosahované ceny po slevách se v průměru pohybují okolo Kč / m2 Zdroj: Zásady privatizace jednotlivých MČ

Strana 4Spokojené bydlení s jistotou Přístup k prodeji volných bytů a nebytů není jednotný Nabídka bytů je určena všem oprávněným nájemcům Cílový stav počtu bytů se pohybuje od 3% do 6,5% Zdroj: Zásady privatizace jednotlivých MČ

Strana 5Spokojené bydlení s jistotou JAK JE TO JINDE? SHRNUTÍ Co ano?- bytové jednotky nebo celé domy, kombinace je např. v P7 - různý přístup k nebytům, někde si obce je nechávají jako zdroj příjmů, některé je prodávají, pokud jsou součástí bytových domů - volné byty jsou buď s celým domem prodány družstvu nájemníků nebo ponechány obci. To se týká i bytů obsazených nájemci, kteří o privatizaci nemají zájem Co ne? - výluky se týkají například domů s nevyřešenými restitucemi, nebytových domů, žádná další "kritéria" nejsou v podmínkách na internetu zmiňována - nebytové domy, služební byty apod Kdo? - nabídka všem oprávněným nájemcům, definice je v podstatě stejná všude Za kolik? - většinou se vychází ze znaleckých posudků, jsou ale poskytovány slevy až 30%. Slevy se zpravidla nevztahují na pozemky, ty jsou oceňovány podle cenových map - cenové rozpětí je dáno různým stavem domů a lokalitou - je zřejmá snaha nastavit ceny tak, aby byly přístupné. Ceny se postupně zvyšovaly ve srovnání s předchozími vlnami privatizace, zdaleka se ale nepřibližují cenám "tržním" Proč? - stabilizace obyvatelstva (za předpokladu dostupných cen), udržení jistoty bydlení - zefektivnění správy bytového fondu - omezení prostoru pro korupci při netransparentním hospodaření, omezení černého trhu s byty - příjem do rozpočtu MČ z privatizace

Strana 6Spokojené bydlení s jistotou NÁVRH OSB Co ano? - bytové jednotky v případě, že si obec ponechá volné byty, byty bez zájmu a nebyty a stane se součástí SVJ. Volné byty lze využívat pro sociální účely. - bytové domy, kde o odkoupení projeví zájem oprávnění nájemci s více než 50% plochy bytů. Volné byty obec si může obec pronajmout pro sociální účely - dále je podnajímat na dobu určitou Co ne? - domy s nevyřešenými restitucemi, nebytové domy - služební byty, volné byty pokud jsou v domě, kde bude obec součástí SVJ Komu? - nabídka všem oprávněným nájemcům Za kolik? - cena administrativní (stanovená podle zvláštního právního předpisu) případně cena obecná se slevami do 50 % (včasná platba, obsazenost, omezení dalšího prodeje po určitou dobu, atd.) - cena musí být dostupná, aby plnila stabilizační funkci a aby noví majitelé měli dostatek prostředků pro fond oprav Proč? - stabilizace obyvatelstva (za předpokladu dostupných cen), udržení jistoty bydlení - zefektivnění správy bytového fondu - omezení korupce při netransparentním hospodaření, omezení černého trhu s byty - příjem do rozpočtu MČ z privatizace