Tulák sob a jiné zajímavosti

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Škola 1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko Autor
Advertisements

Referát na téma lesotundra - tundra - polární pustiny
Medvědi.
Hlavní zdroj: Šelmy psovité Hlavní zdroj:
Živočichové opakování Vypracovala: Mgr. Miloslava Tremlová.
PODNEBNÉ PÁSY.
Naše zvířata Skrčci.
V subpolárním p. pásu Rostliny??? Tundra.
Tundry a polární oblasti
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
Polární pásy se rozkládají na nejsevernější části severní polokoule - což je Arktida a nejjižnější části jižní polokoule - což je Antartktida.
Tundry a polární oblasti Živočichové (1)
Sabina Skácelová ZŠ Ilji Hurníka 2010
Za předpokladu použití psacích potřeb
1. Přírodopis 7.ročník Plazi - ještěři.
Šířkové pásy studený pás.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Zjednodušený přehled třídění savců
Podkmen: OBRATLOVCI Třída: SAVCI.
Moje první prezentace. Téma : zvířata.
Orangutani.
LETOUNI Letouni tvoří početnou skupinu velmi zvláštních savců (asi 750 druhů) Mezi letouny patří kaloni a netopýři Největší zvláštností jsou přední končetiny.
Tundry a polární oblasti.
Mgr. Lubomír Šára: Přírodní společenství
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Petra Pláničková Název:VY_32_INOVACE_404_ŽIVOČICHOVÉ V ZIMNÍ PŘÍRODĚ Téma: STOPY.
Savci.
 Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov  Autor: Mgr. Hana Klomínská  Datum: listopad 2012  Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_PRV1,2_28.
projekt spolufinancován ze státní rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem  Název projektu: Živá příroda ve škole  Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
Projekt spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem  Název projektu: Živá příroda ve škole  Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
PANDA VELKÁ Panda velká se svou černobíle zbarvenou srstí s charakteristickým vzorem je jedním z nejznámějších a zároveň nejvzácnějších a nejohroženějších.
ZEMĚPIS VY_32_INOVACE_08_05_podnebné pásy. POLÁRNÍ PÁS Na většině území je věčný led, Velmi chladné podnebí. Teploty až -50º C. Řídké zalidnění. Střídání.
3. SKUPINA 3. SKUPINA. KDE ŽIJÍ? Vrabci žijí v Euroasii a byli převezeni i do Ameriky, jižní Afriky, Austrálie a na Nový Zéland. Vrabec polní vyhledává.
Albatool Abbas Ali Jahaf. Panda červená je šelma rozšířená v Asii. Jde o jediného žijícího zástupce čeledi Ailuridae příbuzné lasicovitým, medvídkovitým.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
projekt spolufinancován ze státní rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem Název projektu: Živá příroda ve škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Podnebné pásy - polární pás. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Člověk a jeho svět – Podnebné.
Základní škola Jindřicha Matiegky Mělník, příspěvková organizace
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Zdeňka Pecková Číslo
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
VŽDY KDYŽ CHCETE ZOBRAZIT OBRÁZKY KLIKNĚTE NA ŽLUTÝ RÁMEČEK
VY_32_INOVACE_06_Rozmanitost přírody-živočichové v lese
LOUKA živočichové.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
VY_32_INOVACE_ PRV.2R.1B.04 Domácí ptáci.
Panda Červená Eva Brachtlova Třída: 5.B. Škola:Hluchák.
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín
Šablona III/2 Polární pustiny
Polární pustiny a jejich živočichové Polární pustiny zaledněné území či mrazová poušť trvale kryty ledem a sněhem.
Přizpůsobivost živočichů
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Č. DUMu: VY_32_INOVACE_17_ lesní zvířata
VY_32_INOVACE_20_Z_TUNDRA
Anotace: LASICOVITÍ (práce s interaktivní tabulí, pracovní list)
Zvířata v lese - liška obecná autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová
Hana Svobodová, Iveta Böhmová, 8D.  Říše: živočichové  Kmen: strunatci  Třída: savci  Řád: šelmy  Podřád: psotvární  Čeleď: medvědovití.
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření září 2012 Ročník
Chobotnatci a damani Martina Koubová 3.C.
VY_32_ INOVACE_ 11_ PŘÍRODOVĚDA 5
14. g Tundra Subpolární p. pás.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Šablona III/2 Tundra a lesotundra
V subpolárním p. pásu Rostliny??? Tundra.
Zoologická zahrada U kasy najdete občerstvení (k za koupení je např. párek v rohlíku) Cena zoo: dítě (do 15ti let) 120kč dospělí 180kč vyrobili:
Bažant obecný.
PANDA Sylva Havránková.
ZVÍŘATA V ZIMĚ Některé živočichy můžeme vidět ve volné přírodě i v zimě. Tito živočichové si dokážou udržet stálou tělní teplotu, i když je venku zima.
VY_32_ INOVACE_ 14_ PŘÍRODOVĚDA 5
Materiál je určen pro výklad učiva prvouky ve 3. ročníku
Transkript prezentace:

Tulák sob a jiné zajímavosti Bydliště: v severní Evropě, Asii a Americe Čím se živí: trávou, mechem, větvemi a lišejníkem Zajímavosti: dokáže za den ujít skoro dvě stě kilometrů Sob má po celém těle těle hustou teplou srst, která ho chrání před mrazem, a široká _______, aby se nezabořil do bahna a ________. V zimě jimi hrabe a hledá mech, kterým se živí. U sobů mají široké ______ i samičky, ale shazují je, když se jim narodí mládě. Jsou to společenská zvířata, která žijí ve stádech. Chovají se pro mléko, maso i kožešiny, často také tahají ______ s nákladem. PAROHY KOPYTA SNĚHU SÁNĚ

Sob

Roztomilý méďa Kde bydlí: v Číně a Tibetu Čím se živí: bambusovým listím a výhonky, vejci a hmyzem Zajímavosti: Patří mezi ohrožené a chráněné druhy. Zoologické zahrady si pandy v Číně nemohou koupit, ale jenom na deset let vypůjčit. Panda velká vypadá jako plyšový medvídek. Žije ve vysokých _____ a celé dny se zabývá sháněním potravy, kterou tvoří hlavně výhonky, stonky a _____ bambusů. Pandí maminka mívá jen jedno mládě, které nosí dlouho s sebou na zádech. Na předních _____ mají šestý prst, který jim pomáhá bambus pevně uchopit. Staly se symbolem Číny a jejich obrázek najdeme na čínských ______. LISTY HORÁCH TLAPÁCH PENĚZÍCH

Panda

Bílá krasavice Bydliště: tundra na Sibiři, v Arktidě a v Grónsku Čím se živí: myši, hraboši, zajíci, ptáci Zajímavosti: nehouká, ale vydává zvuk podobný RIK RIK RIK Sovice žije v krajích věčného sněhu a ledu. Je bílá, aby nebyla příliš nápadná. Navíc má velmi jemná _____, takže létá úplně potichu. Aby jí nebyla zima, sahají jí peříčka na nohou až ke konečkům prstů – vypadá to, jako by měla _____. Svou kořist polyká sovice většinou vcelku i s ____, peřím a chlupy. Největším nebezpečím je pro ni liška a _______. PONOŽKY PÍRKA KOSTMI VLK

Sovice sněžná

Vystrč růžky šnečku Kde bydlí: ve střední a jihovýchodní Evropě Čím se živí: rostlinami a drobnými živočichy Zajímavosti: díky slizu, který šnek vylučuje, dokáže bezpečně přelézt i přes ostří žiletky a neporaní se Šnek žije v noci. Nemá rád _____, schovává se před ním v trávě a pod listím. _____ mu chrání tělo před vysycháním. Můžete ho najít na zahradách, v křoví, po dešti šplhá po zdech _____. Má dva páry tykadel, to delší slouží jako ______ . OKO DOMŮ ULITA SLUNCE

Hlemýžď