Zdokonalování systému celoživotního vzdělávání v oblasti pedagogické, psychologické a výchovné péče o děti se sociokulturním znevýhodněním Arteterapie.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Městská poliklinika Praha Městská nemocnice následné péče Název projektu Celoživotní.
Integrace žáků z odlišného sociálně kulturního prostředí do základních škol Mgr. Dušana Fučíková
Spolupráce se vzdělávacími institucemi. Projekt iYouth – Modely integrace a prevence sociálního vyloučení: podpora migrantské mládeže je spolufinancován.
Vítáme Vás!! Závěrečná konference projektu OPVK oblast podpory Zvyšování kvality ve vzdělávání Centrum podpory EtV v Olomouckém kraji 5. června.
CZ / /0314 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Klíčová aktivita 01 Příprava budoucích lektorů pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání.
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/ Mgr. Ilona Štorová AIVD ČR, o. s.
POLYTECHNICKÁ VÝCHOVA A VZDĚLÁVÁNÍ V MŠ
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR „Sociální integrace na Jesenicku“
ZD - změny, registrace Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Středisko integrace menšin Opava Husova
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti aktivity.
Rozvoj praktické výuky studentů psychologie sociální pedagogiky a poradenství: Shrnutí činnosti dvouletého působení Akademického centra poradenství a supervize.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Organizační struktura
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Projekt Pšov Evropský sociální fond Operační program rozvoje lidských zdrojů ZÁVĚREČNÁ KONFERENCE Most Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Úvodní seminář 22. září.
PŘEDSTAVENÍ VZDĚLÁVACÍHO CENTRA V KRNOVĚ
Závěrečná konference k projektu
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Vzdělávání odborníků ze škol zapojených v projektu RŠPP
Prevence sociálně patologických jevů a MŠMT
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/ Příjemce podpory: Vysočina Education Partner projektu: Kraj Vysočina Rozpočet projektu: ca ,- Kč.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Šablony  Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Výzva č. 02_16_022 Podpora škol formou projektů.
OP VVV a KP SVL Karolína Chloubová. Prioritní osa 3 Rovný přístup ke kvalitnímu předškolnímu, primárnímu a sekundárnímu vzdělávání Investiční priorita.
Budoucnost ústavní výchovy z úhlu pohledu Federace dětských domovů ČR PaedDr. Jana Koubová
„Šance pro děti v ohrožení na Vysočině.“ Příspěvek na konferenci Třebíč, dne 14.října 2014.
Projekt Poradenství v Libereckém kraji I CZ.1.07/1.2.00/ I PORADENSTVÍ V LIBERECKÉM KRAJI Financován z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
VÝMĚNA ZKUŠENOSTÍ S REALIZACÍ PROJEKTŮ OP VK SEMINÁŘ.
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010 červen 2010.
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
Seminář Reg. č: CZ.1.07/1.3.49/
Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika OP3: Rozvoj lidských.
Projekt Rovná šance Číslo projektu: CZ.1.07/1.2.08/ TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
Projekt Rozvoj školských poradenských pracovišť v číslech Analýza měsíčních výkazů o činnosti školních psychologů/speciálních pedagogů a pracovníků Poradenské.
CZ.1.07/1.2.00/ Příjemce dotace: Organizace pro pomoc uprchlíkům (OPU) OPU je nevládní neziskovou organizací, která se od svého založení v roce.
ZÁKONY & VYHLÁŠKY PhDr. Lenka Gajzlerová MI3DC_DSP Speciální pedagogika OP3DC_DSP Speciální pedagogika.
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Projekt Poradenství v Libereckém kraji
Výzva k předkládání žádostí
Název projektu: Ve škole po škole
Středisko výchovné péče FRÝDLANT
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Mabistrát hlavního města Prahy
Organizační struktura
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato akce je financována z Evropského.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Transkript prezentace:

Zdokonalování systému celoživotního vzdělávání v oblasti pedagogické, psychologické a výchovné péče o děti se sociokulturním znevýhodněním Arteterapie ve speciálním vzdělávání

Projekt Financování: Evropský sociální fond Státní rozpočet České republiky Registrační číslo: CZ.1.07/1.2.00/ Období trvání: –

Cíle projektu: Rozvíjet komplexní péči pro mládež, děti a žáky se speciálními vzdělávacími potřebami se zvláštním důrazem na děti cizinců a azylantů, děti a žáky z odlišného sociálního a kulturního prostředí

Výstupy projektu Kurz celoživotního vzdělávání Mezinárodní konference o zkušenostech s pedagogicko výchovnou prací u dětí ze znevýhodněného sociokulturního prostředí a u dětí azylantů a cizinců Putovní výstava výtvarných artefaktů vzniklých v atreterapii s těmito dětmi

Cílová skupina Pedagogičtí pracovníci ve školách a vzdělávacích zařízeních Pracovníci přímo pracující s dětmi a mládeží v ústavních zařízeních, střediscích výchovné péče Pracovníci s dětmi ve volnočasových zařízeních

Klíčové aktivity I 1)Zpracování koncepce systému vzdělávání pro pracovníky s dětmi se sociokulturním znevýhodněním 2)Příprava vzdělávacích programů 3)Realizace dvousemestrálních kurzů celoživotního vzdělávání na TF JU 4)Týdenní kurz arteterapie pro pracovníky s dětmi a mládeží se sociokulturním znevýhodněním

Klíčové aktivity II 5)Supervize pro pracovníky s dětmi se sociokulturním znevýhodněním 6)Mezinárodní konference 7)Putovní výstava výtvarných artefaktů vzniklých v arteterapii s dětmi ze sociálně a/nebo kulturně znevýhodněného prostředí

1. Zpracování koncepce systému vzdělávání konference vytvoření diskusních/pracovních skupin přehled institucí pracujících se sociálně a kulturně znevýhodněnými dětmi www stránky projektu

2. Příprava vzdělávacích programů vytvoření materiálů pro kurzy CŽV příprava komplexního vzdělávacího programu pro kurzy CŽV pro pedagogy a vychovatele, kteří pracují se sociokulturně znevýhodněnými dětmi a mládeží příprava metodik ke kurzu

3. Realizace dvousemestrálních kurzů celoživotního vzdělávání období: březen 2011 – březen 2013 počet kurzů: 2 počet účastníků: 2*40 počet lekcí: 9 doba trvání lekce: 8*45 min místo konání: TF JCU České Budějovice

Příklady témat kurzu arteterapie s dětmi se spec. vzdělávacími a výchovnými potřebami, terapeut. přístupy k těmto dětem psychologie předsudků sociálně patologické jevy využití arteterapie v prevenci soc. patologic. jevů oblast uplatňování lidských práv

4. Týdenní kurz arteterapie termín: červen – září 2012 počet účastníků: 25 příklad témat: –místo arteterapie ve školství a v poradenství –psychologie barev, arteter. práce s emocemi –hraniční jevy ve výtvarné výchově na ZŠ –etické normy v arteterapii

5. Supervize doba trvání: červenec 2011 – únor 2013 supervizní tým České arteterapeutické asociace skupinové i individuální supervize pro pracovníky s dětmi se sociokulturním znevýhodněním

6. Mezinárodní konference termín konání: přelom roku 2012/2013 místo konání: České Budějovice dvoudenní konference téma: výměna zkušeností pracovníků, kteří pracují se žáky ze sociokulturně znevýhodněného prostředí a účastníky kurzů CŽV

7. Putovní výstava termín realizace: říjen 2012 – březen 2013 místo realizace: krajská města ČR obsah: výtvarné artefakty vzniklé v arteterapii s dětmi ze sociálně a/nebo kulturně znevýhodněného prostředí

Děkuji za pozornost Mgr. Veronika Hovjacká