Česká asociace adiktologů

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Role odborné společnosti při sledování a zvyšování kvality
Advertisements

Způsobilost k výkonu povolání
Vzdělávání zdravotnických pracovníků
ECVET v Programu celoživotního učení
„Malá novela“ zákona č. 95/2004 Sb
„Malá novela“ zákona č. 96/2004 Sb
Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Národní konference kvality 2014 Hradec Králové Kompetence.
2 Dobrovolníci v sociálních službách zákon č. 198/2002 Sb., o dobrovolnické službě a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů Ing. Hana.
Tomáš Křivka FPR ZČU Plzeň 07/05/2014
Specializační vzdělávání na lékařských fakultách Pavel Dlouhý.
Terénní sociální práce
PRACOVNÍ REHABILITACE Osob se zdravotním postižením (§69 násl. Zák.č.435/2004 Sb.)
Průzkum „Uplatnění současných absolventů oboru adiktologie“ provedený v roce 2010 Bc. Kateřina Sklenářová Francová Bc. Vojtěch Janouškovec.
Mgr. Vendula Pírková odbor vědy a vzdělávání 27. května 2010
Informace o implementaci směrnice EP a Rady 2005/36/ES
Projekty prohlubování vzdělávání lékařů a nelékařů Konference „Podpora vzdělávání zdravotnických pracovníků z fondů Evropské unie“ Hotel ILF
Přiznávání odborné způsobilosti k výkonu povolání adiktologa
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
Volitelný předmět 1287 Moderní ošetřovatelství. Moderní ošetřovatelství Právní předpisy upravující činnosti zdravotnických a pedagogických pracovníků.
MASÉR kvalifikační kurz akreditovaný MZ ČR
Role nelékařů v českém zdravotnictví
Doporučené postupy nebo standardy – aspekty právní
Projektový záměr IPn Kariérní systém učitelů
Financování celoživotního vzdělávání zdravotnických pracovníků
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Další vzdělávání v technických oborech Krajská konference projektu UNIV 2.
B i o D a t G r o u p BIOMEDICÍNSKÉ INŽENÝSTVÍ V KONTEXTU NOVÉ LEGISLATIVY Jaromír Cmíral a), Lenka Lhotská b) a) Společnost biomedicínského inženýrství.
Zdravotnická sekce v rámci Asociace vyšších odborných škol ________________________________________ Valná hromada AVOŠ 20. dubna 2010 _______________________________________.
Zákonné podmínky pro výkon povolání nelékařů
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Slavkov Komenského, ZŠ Drnovice, ZŠ Pustiměř, ZŠ Šaratice,
Registr zdravotnických pracovníků Co nám stále dělá potíže ? Michaela Hofštetrová Knotková.
INDIVIDUÁLNÍ PROJEKT OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST Prohlubování a zvyšování úrovně odborných znalostí lékařů, zubních lékařů a farmaceutů.
Vznik přípravného výboru pro „komoru nelékařských zdravotnických povolání“ Tisková konference Praha
Legislativa.
Pracovní setkání Vzdělávání zdravotnických pracovníků prostřednictvím finančních prostředků z ESF.
Novinky ve specializačním vzdělávání
● Kulatý stůl ke vzdělávání nelékařských zdravotnických povolání Střední a vyšší odborné vzdělávání nelékařských povolání MZ ČR 8. prosince 2014.
Hodnocení kvality a bezpečí zdravotních služeb
Individuální projekty MZ Globální granty Porada hlavních sester ČR Lékařský dům.
Nesplněné legislativní závazky Ministerstva zdravotnictví s ohledem na členství České republiky v Evropské unii.
Pracovníci ve zdravotnictví a řídící pracovníci ve zdravotnictví - resortní analýza potřeb pracovníků jednotlivých profesí a oborů s výhledem do roku 2015.
I NFORMATIVNÍ SCHŮZKA PRO ABSOLVENTY MAGISTERSKÉHO STUDIA Šafránkův pavilon
Další vzdělávání v sociálních službách Potřeba nebo netřeba?
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
Zhodnocení II. zahraniční stáže Mgr. Petra Trtíková vedoucí zdravotního úseku.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Go / Regiontour Brno 15. ledna 2015 Podpora a spolupráce A.T.I.C.
Podmínky získávání a uznávání způsobilosti k výkonu zdravotnického povolání Základní legislativa: Zákon č. 96/2004 Sb. Vyhláška č. 394/2004 Sb. o podmínkách.
Domněnka Pavla Pěnkavy Na počátku:  jak se identifikovat  jak se sdružovat  jak na sobě pracovat  jak se posilovat  jak se chránit  jak se prezentovat.
Seminář „Jak dál v přípravě zákona pro nelékařská zdravotnická povolání“ Výstupy z pracovní skupiny pro nelékařská zdravotnická povolání – směřování, cíl.
ZPRÁVA PŘEDSEDKYNĚ O ČINNOSTI AVOš ZA Rok 2016
Požadavky na průběžné vzdělávání zaměstnanců zdravotnických zařízení
Mezinárodní den sester květen 2009
Fakulta zdravotnických studií
Informace z úseku regulace NLZP
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Zákon č. 96/2004 Sb. změny po X. novelizace v podobě
Vzdělávání zdravotnických pracovníků
Fakulta zdravotnických studií
Plán legislativních prací vlády na rok Legislativní činnost Ministerstva zdravotnictví Mgr. Martin Plíšek náměstek ministra zdravotnictví.
Právní aspekty výkonu Fyzioterapie
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Sociální šetření a legislativa
NOVELA ZÁKONA č. 95/2004 Sb. Konference NCO NZO 12. září 2008
Studijní program Ošetřovatelství
Sociální práce TEĎ a TADY II
Adaptační program lékařů – absolventů 2018
Základní zákony a instituce ve zdravotnictví
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Sdružení lázeňských míst Statuty lázeňských míst 21. června 2013
Lékařská fakulta MU v Brně Katedra porodní asistence a zdravotnických záchranářů základní legislativa pa.
Transkript prezentace:

Česká asociace adiktologů Purkyňka 3. 3. 2010 Bc. Ondřej Sklenář

Osnova Úvod Odborná způsobilost Osvědčení Katalog prací a tabulkové třídy Strategický plán ČAA Členství v ČAA Závěr a kontakty

Úvod Od r. 2008 „adiktolog v zákoně“ (č. 96/2004 Sb. §21a) Adiktolog nelékařské zdravotnické povolání Za výkon povolání adiktologa se považuje činnost v rámci preventivní, léčebné a rehabilitační péče v oboru adiktologie, to je prevence a léčba závislosti na návykových látkách a dalších závislostí.

Jak získat kvalifikaci „adiktolog“? Absolvováním Bc. Studia na 1. LF UK v Praze K 4.2. 2010 celkem 35 absolventů Absolvováním Mgr. Studia na 1. LF UK v Praze (od ak.r. 2010/2011) Přiznání odborné způsobilosti adiktologa na Ministerstvu zdravotnictví ČR K 4.2. 2010 přiznáno 125 osobám

Osvědčení k výkonu zdravotnického povolání bez odborného dohledu Jak získat osvědčení? Absolventi: nutno požádat do 18 měsíců ode dne získání způsobilosti k výkonu zdravotnického povolání Ostatní: nutno požádat do 2 let ode dne nabytí účinnosti tohoto zákona (t.j.do 30.6.2010) Nutno prokázat 1 rok výkonu povolání v oblasti odpovídající činnostem podle §21a odst. 2 z období posledních 6 let v rozsahu minimálně poloviny stanovené týdenní pracovní doby, nebo 2 roky výkonu povolání v oblasti odpovídající činnostem podle §21a odst. 2 z období posledních 6 let v rozsahu minimálně pětiny stanovené pracovní doby a účast na celoživotním vzdělávání v oboru nebo souvisejících oborech.

Osvědčení k výkonu zdravotnického povolání bez odborného dohledu Osvědčení se vydává na období 6 let Zdravotnický pracovník, který získal osvědčení, může ke svému označení odbornosti připojit též označení "Registrovaný/á". Ke 4.2.2010 bylo osvědčení vydáno 11 osobám (a to máme 160 adiktologů :-) Celoživotní vzdělávání je povinné pro všechny zdravotnické pracovníky a jiné odborné pracovníky.

Osvědčení k výkonu zdravotnického povolání bez odborného dohledu K čemu je osvědčení užitečné? Kvůli mzdě – dostanu se do vyšší platové třídy. Je to „vyšší hodnost“. Větší pravomoci a kompetence při práci s pacientem – nepotřebuji „odborný dohled“ nad svou prací Za výkon povolání bez přímého vedení nebo odborného dohledu se považuje výkon činností, ke kterým je zdravotnický pracovník způsobilý na základě indikace lékaře, zubního lékaře nebo farmaceuta, které provádí bez ohledu na přítomnost nebo dosažitelnost rady a pomoci lékaře, zubního lékaře nebo farmaceuta a ke kterým získal osvědčení k výkonu zdravotnického povolání bez odborného dohledu.

Katalog prací a platové třídy Kategorie Zdravotnictví Adiktolog (od 1. 4. 2010 – pokud schválí vláda ČR) Zařazení: Adiktolog v 9. až 11. platové třídě

Platové třídy 9. platová třída: práce pod odborným dohledem 10. platová třída: práce bez odborného dohledu 11. platová třída: práce bez odborného dohledu

Česká asociace adiktologů – strategický plán Poslání: Cílem sdružení je sjednocovat na základě společných odborných a profesních zájmů fyzické osoby zabývající se adiktologií a rozvíjet nelékařský zdravotnický obor adiktologie. Vize: Podílet se na vytváření, prosazování a realizaci vstupního a celoživotního vzdělávání adiktologů. Účastnit se na tvorbě, zdokonalování a rozvoji systému a koncepce adiktologických služeb. Upevňovat a posilovat postavení a možnosti členů sdružení nejenom v domácím, ale i v mezinárodním měřítku. Podporovat aktivity vedoucí ke zvyšování uznání nelékařských zdravotnických profesí ve společnosti.

Strategický plán ČAA – klíčové oblasti Rozvoj a stabilita lidských zdrojů Rozvoj a kvalita činností Spolupráce Stabilita organizace

Strategický plán ČAA - rok 2010 Zajistit výhody pro členy (slevy na vstupném, časopis, apod.) PR aktivity: Bulletin, Facebook, web www.asociace-adiktologu.cz , apod.

www.asociace-adiktologu.cz

Facebook

Bulletin

Strategický plán ČAA - rok 2010 Odborné aktivity: Činnost kreditní komise ČAA Spolupráci při přípravě návrhů odbornosti adiktologa pro pojišťovnu Spolupráce při tvorbě koncepce ambulantních služeb Vlastní projekty (grantové žádosti, evropské fondy)

Nabídka ČAA Nabídka členství: Členství v ČAA Řádné Přidružené Roční poplatek ve výši 100,- Kč. Možnost aktivního zapojení do činnosti organizace.

Nejbližší akce AT konference 25. – 29. 4. 2010 Členská schůze Prezentace ČAA Bulletin – březen 2010

Závěr Děkuji za pozornost Kontakt: Česká asociace adiktologů Sídlo: Za Poštou 904/11, 100 00 Praha Tel.: +420 737 105 448 E-mail: caa@adiktologie.cz