20. února 2013vláda ČR usnesením 116/2013 schválila věcný záměr programu Nová zelená úsporám 6. listopadu 2013 vláda ČR usnesením 848/2013 schválila dokumentaci.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzorové příklady a inspirace pro úspěšné realizace
Advertisements

Cílem Programu je snížení znečištění ovzduší z malých spalovacích zdrojů do tepelného výkonu 50 kW, tzv. lokálních topenišť využívajících tuhá paliva.
Co pro obce i kraje chystá Operační program Životní prostředí?
Příjem žádostí v programu NZÚ
Nová zelená úsporám 2013 možnosti využití výrobků f. DAFE-PLAST.
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
PROGRAM SLOVSEFF II. PROSTŘEDKY NA FINANCOVÁNÍ UDRŽITELNÉHO ROZVOJE NA SLOVENSKU Jan PEJTER ENVIROS, s.r.o.
Program EKO – ENERGIE Výzva III Ing. Andrea Dostálová Datum: Přednášející:
Wwww.novazelenausporam.cz Zelená linka: Seminář SFŽP ČR Stavební veletrh Brno
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Veřejná podpora pro energeticky úsporné projekty
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
EXPERT NA TEPLO.
Ukázka zateplení rodinného domu
Konference Bezpečnost dodávek v energetice – Projekty úspor Prezentace pro účastníky konference: Bezpečnost dodávek v energetice Ing.
OPŽP p rogramové období Operační program Životní prostředí  Usnesením vlády č. 867 ze dne 28. listopadu 2012 vymezen samostatný operační.
Seminář: DOTACE NA ZATEPLENÍ, ZDROJE TEPLA A PASIVNÍ DOMY Výstaviště Č
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
NZÚ – BD návrh Programové schéma je navrženo na základě analýz účasti vlastníků BD v ZÚ 2009, rozložení zájmu o jednotlivé oblasti podpory, jejich.
Zelená úsporám Oblasti podpory: A.Úspory energie na vytápění A.1 Celkové zateplení A.2 Dílčí zateplení B.Podpora staveb v pasivním energetickém standardu.
Zelená úsporám Program podpory úspor energie a využívání obnovitelných zdrojů energie na vytápění v obytných budovách Lenka Česenková Státní fond životního.
Zelená úsporám Aktuální informace o podmínkách programu, zkušenosti s dosavadními žádostmi (České Budějovice ) Dr. Blanka Veltrubská Markéta.
Připravované výzvy Lucie Pudivítrová odbor fondů EU, MŽP.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka „Stav financování vodohospodářských.
ENVIROS - Company presentation
Seminář pro Svaz obcí a měst Ostrava, 9.dubna 2009.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Program Nová zelená úsporám Program MŽP administrovaný Státním fondem životního prostředí ČR zaměřený na úspory energie a obnovitelné zdroje energie v.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Ministerstvo životního prostředí.
12. února 2010, XXI. Seminář energetiků, Jelenovská Politika MŽP v oblasti energetiky Doc. Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. Ministersto životního prostředí.
Program Nová zelená úsporám Program MŽP administrovaný Státním fondem životního prostředí ČR zaměřený na úspory energie a obnovitelné zdroje energie v.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka OPŽP – výroční konference Akcelerační.
Úspory energie a regenerace
Program Zelená úsporám KBI/OZP Nikola Bílá. Kjótský protokol a emisní kredity  Kjótský protokol nás zavázal snížit v ročním průměru za období 2008 –
Možnost kombinace dotací s EPC v rámci OPŽP
Informační seminář „Kotlíkové dotace v Pardubickém kraji“ Krajský úřad Pardubického kraje
Kotlíkové dotace. Základní podmínky Dle platné legislativy (zákona č. 201/2012 Sb.) nebude možné po roce 2022 provozovat neekologické kotle 1. a 2. emisní.
OLOMOUCKÝ KRAJ podání žádostí Něco o nás Společnost FleetCom s.r.o. je jedním z největších administrátorů kotlíkových dotací V loňském.
Dotační program na výměnu zastaralých zdrojů tepla na pevná paliva KOTLÍKOVÁ DOTACE Informační schůzka pro zástupce obcí Ústeckého kraje.
ZELENÁ ÚSPORÁM PRO RODINNÉ DOMY DOTACE POUŽITO MATERIÁLŮ Z: WWW. ZELENAUSPORAM.CZ.
Dotační program Zelená úsporám Ing. Zbyněk Bouda Energetická Agentura Vysočiny, z.s.p.o.
Zelená úsporám Program podpory úspor energie a využívání obnovitelných zdrojů energie na vytápění v obytných budovách 91. zasedání Rady fondu Praha, 30.
1. Představení programu Obecné informace 2 Obecné informace o programu NZÚ Segmenty podpory Rodinné domy (2014+) Oblast podpory A - Snižování energetické.
1. Představení programu Obecné informace Aktuální stav 2.
Program Nová zelená úsporám Program MŽP administrovaný Státním fondem životního prostředí ČR zaměřený na úspory energie a obnovitelné zdroje energie v.
STŘEDOČESKÝ KRAJ podání žádostí Něco o nás Společnost FleetCom s.r.o. je jedním z největších administrátorů kotlíkových dotací V loňském.
zelená linka: Zkušenosti SFŽP s posuzováním nákladovosti projektů Operačního programu ŽP.
zelená linka: Dočerpání OPŽP & představení nového OPŽP Seminář OPŽP pro potenciální žadatele.
Fungování energetických trhů v EU a ČR Jak dál po novele zákona o podpoře OZE 31. října 2013 Ing. Jiří Bis.
Praha SEMINÁŘ PRO ŽADATELE 37. výzva IROP „Energetické úspory v bytových domech II“ Praha.
16.Výzva IROP – Energetické úspory v bytových domech Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
Sekce energetiky Odbor energetické účinnosti a úspor Energetická účinnost – financování 11 Ing. Vladimír Sochor ředitel odboru energetické účinnosti a.
Dotační možnosti ve zdravotnictví v rámci ESIF programové období
Zakládající partneři Významní partneři Partneři Energetická optimalizace bytové domy Výroční konference MMR Ing. Michal Čejka
Nová zelená úsporám Výroční konference k podpoře snižování energetické náročnosti bytových domů v ČR Praha.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR OČEKÁVANÉ EFEKTY PODPORY BYTOVÝCH.
Kotlíkové dotace v Olomouckém kraji Bc. Pavel Šoltys, DiS
Dotační programy zaměřené na podporu EPC
Ing. Ota Hrabák Krajské pracoviště SFŽP v Hradci Králové
Nový OPŽP 2014 – 2020 ve vztahu k možnostem financování výměny domovních zdrojů vytápění: „kotlíkové dotace“
Seminář pro starosty obcí Libereckého kraje
Operační program životní prostředí
Operační program Životní prostředí
Program Nová zelená úsporám
Program Nová zelená úsporám
Energetické úspory pro veřejné budovy s podporou OPŽP
TEPELNÁ ČERPADLA V ROCE 2016
Informační schůzka pro zástupce obcí Ústeckého kraje
3. výzva „kotlíkových dotací“
3. výzva „kotlíkových dotací“
Transkript prezentace:

20. února 2013vláda ČR usnesením 116/2013 schválila věcný záměr programu Nová zelená úsporám 6. listopadu 2013 vláda ČR usnesením 848/2013 schválila dokumentaci programu Nová zelená úsporám – podprogram Rodinné domy 6. ledna 2014vyhlášení programu Nová zelená úsporám a vydání Směrnice MŽP č. 1/ dubna 2014 zahájení příjmu žádostí v rámci 1. výzvy 31. října 2014ukončení příjmu žádostí v rámci 1. výzvy 2014 – 2020 předpoklad čerpání prostředků programu Milníky programu NZÚ

Zdroje programu NZÚ Zdrojem financování je podíl z výnosů z aukcí emisních povolenek v rámci evropského trhu EU ETS, určený zákonem č. 383/2012 Sb., o podmínkách obchodování s povolenkami na emise skleníkových plynů, § 7 Dražba povolenek a využití výnosů z dražby Celková očekávaná výše alokace až 27 mld. Kč (dle vývoje trhu s emisními povolenkami) 1. Výzva pro rodinné domy má vyčleněnou alokaci v celkové výši 1,9 mld. Kč.

Základní členění programu NZÚ Snižování energetické náročnosti stávajících budov Výstavba budov s velmi nízkou energetickou náročností Efektivní využití zdrojů energie

Základní členění programu NZÚ Rodinné domy (od 2014) Bytové domy (koordinace s programy MMR/SFRB – výzva nejdříve v roce 2015) Budovy veřejného sektoru (koordinace s ostatními programy, například OPŽP 2014+)

Příjem žádostí v programu NZÚ Směrnice MŽP č. 1/2014 o poskytování prostředků z programu Nová zelená úsporám byla ministrem schválena s účinností od Výzva pro rodinné domy má vyčleněnou alokaci v celkové výši 1,9 mld. Kč. Příjem žádostí v rámci 1. Výzvy k podávání žádostí byl zahájen dne Ukončení příjmu žádostí v rámci 1. Výzvy k podávání žádostí nastane v okamžiku vyčerpání dostupné alokace, nejpozději však ve 12 hod. Příjem žádostí probíhá prostřednictvím online aplikace, která je dostupná na internetových stránkách programu.

Nastavení programu NZÚ Podprogram Rodinné domy: A Snižování energetické náročnosti stávajících rodinných domů B Výstavba rodinných domů s velmi nízkou energetickou náročností C Efektivní využití zdrojů energie

Nastavení programu NZÚ ASnižování energetické náročnosti stávajících rodinných domů

Nastavení programu NZÚ ASnižování energetické náročnosti stávajících rodinných domů Míra podpory je ovlivněna kvalitou provedených opatření – čím nižší energetická náročnost budovy po realizaci opatření, tím vyšší podpora – rozdělení do tří hladin Výše podpory se stanoví na základě maximálních způsobilých výdajů, jejichž výše se mimo jiné odvíjí od ploch konstrukcí, na kterých jsou realizována úsporná opatření, od jednotkových cen za 1 m 2 daného opatření (určeny Směrnicí MŽP č. 1/2014) a na základě dosažených vlastností stavby po dokončení realizace.

Nastavení programu NZÚ BVýstavba rodinných domů s velmi nízkou energetickou náročností

Nastavení programu NZÚ BVýstavba rodinných domů s velmi nízkou energetickou náročností dotace je stanovena fixně na rodinný dům podporu z oblasti B nelze kombinovat s jinými oblastmi podpory dvě hladiny podpory dle výsledných parametrů budovy

Nastavení programu NZÚ CEfektivní využití zdrojů energie

Nastavení programu NZÚ CEfektivní využití zdrojů energie C.1Povinná výměna neekologického zdroje tepla na vytápění současně s realizací opatření z oblasti A C.2Výměna neekologického zdroje tepla na vytápění ve stávajícím rodinném domě, kde byla opatření ke snížení energetické náročnosti již realizována (max. 150 kWh/m 2 /rok) C.3Instalace solárního termického systému C.4Instalace systému nuceného větrání se zpětným získáváním tepla C.5Zpracování odborného posudku pro oblast podpory C.2 C.6Zpracování odborného posudku pro oblast podpory C.3

Nastavení programu NZÚ CEfektivní využití zdrojů energie Podporované zdroje: kotle na biomasu s ruční nebo automatickou dodávkou paliva krbová kamna na biomasu s teplovodním výměníkem s ruční nebo automatickou dodávkou paliva uzavřené krbové vložky s teplovodním výměníkem tepelná čerpadla voda – voda země – voda vzduch – voda plynové kondenzační kotle Podpora se vztahuje pouze na výrobky zapsané do seznamu výrobků a technologií (SVT)

Nastavení programu NZÚ CEfektivní využití zdrojů energie BONUS C.3.3Bonus za kombinaci vybraných opatření - maximální výše podpory Kč

Nastavení programu NZÚ CEfektivní využití zdrojů energie Neekologické zdroje tepla na vytápění: zdroj na tuhá fosilní paliva  je hlavní zdroj tepla na vytápění budovy, který je určen ke spalování černého uhlí, hnědého uhlí, uhelných briket nebo koksu, a který dle platných norem nedosahuje parametrů pro 3. emisní třídu zdroj na vyjmenovaná kapalná fosilní paliva  hlavní zdroj tepla na vytápění budovy, který je určen ke spalování mazutu

Podané žádosti v programu NZÚ (stav k ) OBLAST PODPORYPočet žádostíPodpora [Kč]Průměrná podpora [Kč] A.1 - zateplení (míra podpory 30 %) A.2 - zateplení (míra podpory 40 %) A.3 - zateplení (míra podpory 55 %) A.4 - odborný posudek A.5 - technický dozor B.1 - výstavba RD (hladina 1) B.2 - výstavba RD (hladina 2) B.3 - odborný posudek C.1 - výměna zdroje (se zateplením) C.2 - výměna zdroje (bez zateplení) C.3 - solární kolektory C kombinační bonus C.4 - rekuperace C.5 - odborný posudek (C.2) C.6 - odborný posudek (C.3) Celkem

Podané žádosti v programu NZÚ (stav k )

Podané žádosti v programu NZÚ (stav k )

Státní fond životního prostředí České republiky, Kaplanova 1931/1, Praha 11, korespondenční a kontaktní adresa: Olbrachtova 2006/9, Praha 4, tel.: , Zelená linka: