Tento text upravíte v menu: Zobrazit / Záhlaví a zápatí1 Dobrovolné transparentní zadávání veřejných zakázek Mgr. Jan Farský starosta města Semily 2006-2014.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tento text upravíte v menu: Zobrazit / Záhlaví a zápatí1 Otevřené a transparentní město Jaromír Beran asistent Mgr. Jana Farského starosta města Semily.
Advertisements

Doporučení pro přípravu žádosti;
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9. výzva IOP - Komunikační infrastruktura veřejné správy Ing. Jana Břicháčková.
NEJČASTĚJŠÍ POCHYBENÍ ZADAVATELE při zadávání veřejných zakázek
Veřejné zakázky a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Dohled nad zadáváním veřejných zakázek v České republice
Veřejné zakázky v IT Ing. Jiří Fridrich Skupina Informatiky MF Jiri
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY NOVELA ZÁKONA O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH Navrhované změny stav k Mgr. Mgr. Vlastimil Fidler.
Dopady novely ZVZ na transparentnost veřejných zakázek v ČR Mgr. Martin Kameník, Oživení, o. s. Praha, 1. září 2011.
1 Struktura dotačních titulů Středočeského kraje pro rok 2014.
Veřejné zakázky Antonín Polický. Úvod • Máme dvě možnosti, jak systém veřejných zakázek (VZ) koncipovat: 1.Jako systém proti „gaunerům“ 2.Jako systém.
Operační program Životní prostředí 2007 – 2013 Prioritní osa 6 Michal Slezák Odbor ochrany přírody, odpadů a EV Úsek řízení projektů SFŽP ČR.
Úspěšné podání nabídky a obrana při vyloučení zadavatelem
Postupy pro zadávání zakázek při pořizování zboží, služeb či stavebních prací z prostředků finanční podpory OP VK.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Program rozvoje venkova ČR na období Osa 4 Leader Ing. Kateřina Adamcová, oddělení metodiky Osy 4 PRV.
Prevence korupce z hlediska příjemce dotace Ing. Martin Puš starosta města Jičín.
Systém kontrol realizovaných u příjemců Ing. Lukáš Brabenec 25. září 2013.
Programová konference ČSSD Michal Hašek Předseda Asociace krajů ČR a hejtman Jihomoravského kraje , Hradec Králové Silné, samostatné a spravedlivé.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
Možnosti kontroly veřejných zakázek Oživení, o. s.
1 Seminář. 2 Veřejná podpora Obecná pravidla PRV.
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
Realizace projektu - ČR Centrum pro regionální rozvoj.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Zlepšení prostředí v problémových sídlištích Centrum pro regionální rozvoj ČR Zadávání veřejných zakázek.
Tento text upravíte v menu: Zobrazit / Záhlaví a zápatí1 Zájem samosprávy nad zájmy hazardu Mgr. Jan Farský starosta města Semily poslanec PSP ČR za Liberecký.
PRAHA PRO AFRIKU Projekt podpory rozvoje města a venkova v Etiopii.
Jiří SkuhroveczIndex – hodnocení zadavatelů veřejných zakázek zIndex - Hodnocení zadavatelů veřejných zakázek Jiří Skuhrovec Centrum aplikované.
Tento text upravíte v menu: Zobrazit / Záhlaví a zápatí1 Transparentní a otevřené město - jak začít? Mgr. Jan Farský starosta města Semily a.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
Mgr. Ing. Drago Sukalovský, starosta města Kuřimi
Směrnice Rady Libereckého kraje č. 3/2006 k zadávání veřejných zakázek Libereckým krajem a jím zřizovanými příspěvkovými organizacemi Liberec, 9. dubna.
Faktory ovlivňující výsledky zadávacích řízení - komparace veřejných zakázek zadaných obcemi a centrální státní správou Jan Pavel Listopad 2012 Názory.
RPS/CSF Technická pomoc RPS Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Veřejné zakázky. Právní základ 3 Právní základ - Smlouva o založení Evropského společenství - Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách - Zákon č.
Podmínky pro zadávání VŘ/ZŘ ve vztahu k elektronickým učebnicím Mgr. Monika Málková.
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
Tento text upravíte v menu: Zobrazit / Záhlaví a zápatí1 Zkušenosti s dobrovolnou transparentností zadávání veřejných zakázek Mgr. Jan Farský starosta.
Veřejné zakázky jako nástroj zvyšování zaměstnanosti v obci Výjezdní zasedání Svazu měst a obcí v Chanově, Most,
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR JUDr. Jana Nedvědická Odbor práva veřejných zakázek a koncesí MMR ČR Zákon o veřejných zakázkách – možnosti společensky.
Výběr dodavatele, veřejné zakázky. Legislativa, informace Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Důležité.
Město Valašské Meziříčí Spolupráce se zahraničím.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Mgr. Jan Sixta Veřejné zakázky od 1.dubna 2012 zásadní změna k lepšímu?
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Nejčastější chyby při zadávání veřejných zakázek z OPVK
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazné postupy pro.
Pravidla pro zadávání veřejných zakázek pro přímo řízené organizace na MZ ČR Ing. Mgr. Zdeňka Zatloukalová.
Úřad vlády České republiky Oddělení veřejných zakázek Společensky odpovědné zadávání veřejných zakázek Úřadem vlády ČR Mgr. Zuzana Profousová.
Zastoupení zadavatele – ano - ne Konference: Elektronizace veřejných zakázek Pořadatel QCM s.r.o. Hotel Barcelo, Praha, Ing. Miroslav Jeništa.
Pokyn NKM k VZMR financovaných z EHP a Norských fondů Česko-norský výzkumný program CZ09 Czech-Norwegian research programme CZ09 Ministerstvo.
Postup při zadávání VZ - Příspěvkové organizace Kompetence k rozhodování o nákupu věcí, služeb a stavebních prací Rozsah Číslo usnesení Rady ÚK z
Deset procent pracovních míst vyhrazených pro dlouhodobě nezaměstnané ve veřejných zakázkách města Mostu Agentura pro sociální.
Společensky odpovědné zadávání veřejných zakázek Plzeň
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Město Třebíč - Elektronizace veřejných zakázek. Zadávání veřejných zakázek Zadávání veřejných zakázek je upraveno: –Zákonem č. 137/2006 Sb., o veřejných.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
IPRM Kladno-Kročehlavy Aktuální stav realizace IPRM
"Neratovice: podpora místních podniků v zakázkách malého rozsahu" Databáze podnikatelských subjektů.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Porada škol a školských zařízení Středočeského kraje
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část
Korupce při veřejných zakázkách v ČR a SR
Systém elektronické podpory obchodování (SEPO)
Seminář pro žadatele k 29. výzvě IROP „Rozvoj sociálních služeb"
Pochybení při zadávání veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Transkript prezentace:

Tento text upravíte v menu: Zobrazit / Záhlaví a zápatí1 Dobrovolné transparentní zadávání veřejných zakázek Mgr. Jan Farský starosta města Semily poslanec TOP09 a Starostové od 2010

2 Klíčové teze -Starosta je jen dočasný správce -Co není tajné, je veřejné -K otevřenosti nepotřebuji být donucen -Veřejnou správu vykonáváme veřejně

3 Výchozí stav 2006 Město Semily obyvatel, ORP -severní část Českého ráje -okresní město -hospodářsky slabá oblast Rozpočet města cca 150 mil. Kč - rozpočty překračovány - upřednostňovány velké investiční celky - závislost na dotacích

4 Korupční momenty v zadávání  Účelové pořizování plnění faktická potřeba zakázky neexistuje (zakázku chce dodavatel)  Příprava zadávací dokumentace (výzvy) zadavatel pracuje na přípravě zadávacích podmínek s dodavatelem  Kombinace zadávacích podmínek účelová skladba vymezení předmětu plnění, hodnotících kritérií  Nedostatečná transparentnost postupu zadavatel nezveřejňuje informace, nebo je zveřejňuje jen vágně

5 Je to tak jednoduché… Směrnice o zadávání veřejných zakázek Cíle - transparentní podmínky - posílení lokální ekonomiky - efektivita - multiplikační efekt investic – nejen že stavíme, ale co a jak Nástroje - program rozvoje města - soutěž od 20 tis. Kč - oslovování minimálně 10 dodavatelů Podpora místní zaměstnanosti - 10% z celkových bodů mohl uchazeč získat, pokud zaměstnal na plnění zakázky jen lidi ze Semil.

6 Reakce září

7 Základní zásady směrnice  Limit soutěžených zakázek od 30 tisíc korun/výjimky (cca 30 ročně)  Povinné zveřejňování celého průběhu soutěže zadání, hodnocení, smlouvy, dodatky  vše na internetu  Využívání objektivních kritérií cena jako preferované kritérium  Minimální stanovený počet obeslaných firem

8 Další nástroje – 4 V  Včasnost soutěžení až s mnohaměsíčním předstihem  vstup širšímu počtu firem i menším firmám, spolupráce  Velikost zakázky velká zakázka rozdělena do subdodávek, což úřad realizuje sám  Veřejnost obesílání potenciálních dodavatelů, vždy zdejší + někdo z okolí  (V)otevřenost vše na internetu: zadání i výsledky výběrového řízení včetně hodnotící tabulky a uzavřené smlouvy

9 Výsledky  Posílení místní ekonomiky k zakázkám soutěženým až s dostatečným předstihem se dostávají místní firmy  Úspory cca 20 % vydaných prostředků, což odpovídá objemu získaných dotací v minulých letech  Vyrovnaný obchodní vztah odpovědný přístup umožňuje vyrovnaný obchodní vztah

10 Změny 2009  na základě doporučení o.s. Oživení jsme výslovně zakázali účast v komisích politikům  ve spolupráci s Otevřenou společností o.p.s. jsme vložili do VŘ sociální prvek – zaměstnání nezaměstnaných (zvažovány i místní suroviny, místní firmy) prostřednictvím smlouvy  Veřejná zakázka na rekonstrukci kina Jitřenka  Veřejná zakázka II. etapa rekonstrukce Riegrova námětí Semily

Investiční akce 2014 N á zev akce term í n dokončen í dle smlouvy skutečný term í n dokončen í cena dle smlouvyskutečn á cenasankce Zateplen í severn í stěny KC Golf Prodloužen í chodn í ku Brodsk á Oprava komunikac í - I.etapa Zateplen í Z Š wald Zateplen í wald. lycea Regenerace s í dli š tě Řeky-IV.etapa Oprava parkovac í ch ploch Oprava břehov é ho opevněn í Jizery Technick á opatřen í v Palack é ho sadech Celkem

Jak dál?  města zveřejňují, MSP mají zájem, mnoho informací, kudy dál?  1850 firem, 91 zadavatelů, 6,5 mld. Kč,

Zákon o registru smluv Předložen 6/2012 a 12/2013 dosud v I. čtení  která smlouva není zveřejněna, je neúčinná  zveřejnění i faktur a objednávek od limitu 50 tis. Kč  nejefektivnější je kontrola konkurence, opozice a občanů Důvěra a Veřejné prostředky

Registr smluv

Tento text upravíte v menu: Zobrazit / Záhlaví a zápatí16 Děkuji za pozornost! Mgr. Jan Farský poslanec , | | |