Cesta domů Rok 2011 očima čísel Valná hromada sdružení 2012.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Lidské tělo v číslech a pod mikroskopem
Advertisements

Ing. Stanislava Správková
Sreality.cz Trendy topování, novinky Jan Mertl / manažer Sreality.cz.
Regionální konference cestovního ruchu
Deník veřejné knihovny na rok 2013/2014 Setkání knihovníků okresu Liberec dne
Dobrovolnický program na Onkologické klinice FN Olomouc
Návrh komunitního plánu na rok
Sociální média pro eshopy: Hračka, nebo nové zisky?
Pokus o přerušení bludného kruhu. Situace lidí bez domova  Drtivá většina lidí bez domova má problém se závislostí  Někteří řeší závislost v léčebnách.
Deník veřejné knihovny na rok 2009 Změny v evidenci činnosti knihoven.
Nabídka odpoledních klubů od října 2013 Společnost DUHA – integrace osob s mentálním postižením.
Ruzanna Sargsyan dobrovolnice z Arménie Jeďte jako DOBROVOLNÍCI do celého světa!
Dobrovolnictví v Soběslavi Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními prostředky z.
OBČANSKÉ SDRUŽENÍ PACIENTŮ S. IDIOPATICKÝMISTŘEVNÍMI
Besedy pro veřejnost a návštěvníky Knihovny Václava Štecha ve Slaném.
ČINNOST DĚTSKÝCH KNIHOVEN VE VSETÍNĚ
Azylové domy v Rakousku • 30 azylů pro ženy, které se staly obětí násilí a jejich děti • První azyl z roku 1978 ve Vídni • Nezávislé NGOs (neziskové organizace)
V ÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ABC Rok 2012.
Rekapitulace projektu „DIDGERIDOO V JESKYNI 2011“ 1. ročník benefiční koncertní poutě SPRÁVA JESKYNÍ ČR Zdeněk Vilímek a organizační tým Lidotep duben.
Change through Culture – Culture through Change Proměna kulturou a Kultura v proměně.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
Čítárny.cz – Web o dětských knížkách a čtenářství Veronika Peslerová Olomouc, červen 2007.
Podpora Romů na trhu práce - CENTROM. Podpora Romů na trhu práce – CENTROM E.č. CZ.1.04/3.3.05/ Zahájení projektu Doba realizace projektu.
informace pro váš business a podnikání TISKOVÁ KONFERENCE 15. dubna 2008.
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
Dobrovolnictví a veřejná služba v obci Jak na to? Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními.
Plánování sociálních služeb v Třinci. „Pověz mi a já zapomenu, ukaž mi a já si vzpomenu, ale nech mne zúčastnit se a já pochopím.“ Konfucius.
Péče o seniory, nemocné a umírající v domácím prostředí
O.s.MOSTY vás vítá na závěrečné konferenci k projektu RADDAR naše téma: Alternativní způsoby podpory rodiny jako prevence institucionalizace.
Výsledky činnosti knihoven okresu Brno-venkov 2009 – 2013 (neprofesionální knihovny) naše pětiletka Modřice M. Kubíková.
Výsledky činnosti knihoven okresu Brno-venkov 2008 – 2012 (neprofesionální knihovny naše pětiletka Modřice M. Kubíková.
Paliativní a hospicová péče v Libereckém kraji
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
DOMÁCÍ ZDRAVOTNÍ PÉČE.
Dobrovolníci Amelie na ambulanci I. interní kliniky – hematologie Staniční sestra Karolína Straková a koordinátorka dobrovolníků Amelie pro Prahu Mgr.
Bramborová slavnost 22. září 2007 Ekologické informační centrum Krátká u Sněžného.
Česká asociace adiktologů
Centrum pro rodinu a sociální péči o.s. 1.
ZD - změny, registrace Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
E-knihovna pro knihovníky Seminář E-knihy III, NTK,
PŘEDSTAVUJEME Fond ohrožených dětí je občanské sdružení na pomoc týraným, zanedbávaným, zneužívaným opuštěným nebo jinak sociálně ohroženým dětem, s působností.
1. 2 Obsah Nabídka služeb Číselné údaje Oddělení pro dospělé Studovna Hudební oddělení Oddělení pro děti a mládež Městské informační centrum Knihkupectví,
Zavádění procesu místní Agendy 21 Strategie, otevřenost, komunikace
Moderní vzdělávací portál Tomáš Tuček a Ondřej Martinek
Řešení úloh v testech Scio z matematiky zadaných ve školním roce 2011/2012 pro 6. ročník (7. – 12. úloha) VII. označení digitálního učebního materiálu:
Prosinec 2007 MUDr. Jana Valjentová a kolektiv Cesty domů
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví v Moravskoslezském kraji
Výsledky činnosti neprofesionálních knihoven okresu Brno-venkov 2009 Modřice M. Kubíková.
CHARITA OSTRAVA CHOS a Mobilní hospicová jednotka
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Halina Doležalová.  Vznik na jaře 2008, 64 členů  Převážná většina zdravotníků- zdravotních sester  Cíl: vzbudit veřejnou diskuzi o potřebě hospice.
CELOSTÁTNÍ PACIENTSKÉ SETKÁNÍ 31. října 2014 LYMFOM HELP, o.s.
Zkušenosti s pracovním uplatněním uživatelů Domova Horizont Mgr. Lenka Kortová – sociální pracovnice Domova Horizont.
Individuální projekt Jihomoravského kraje OP LZZ Zajištění vybraných sociálních služeb na území Jihomoravského kraje pracovní seminář 3. března 2010 Tento.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
Domácí ošetřovatelská péče. Domácí ošetřovatelskou péčí je zdravotní péče poskytovaná pacientům v jejich sociálním prostředí. Na základě doporučení: 
Projekt Family Point – místo pro rodinu Ing. Mgr. Vít Janků Centrum pro rodinu a sociální péči.
Příklad dobré spolupráce ADP s poskytovateli sociálních služeb Koppová L., Walachová D. MEDICA zdravotní péče, s.r.o.
Financování hospicové péče. Seznam zdravotních výkonů a úhradová vyhláška Pro zdravotnická zařízení typu hospic je určen ošetřovací den č a jeho.
Výroční zpráva Občanského sdružení Konipaska za rok 2014
Koncept poskytování paliativní péče MZČR Konference Kvalita- Bezpečnost- Efektivita MUDr. Martina Novotná ředitelka odboru zdravotních služeb 3. června.
Stáž 2017 Czech Club Birmingham.
OBLASTNÍ CHARITA MOST Sociálně aktivizační služby pro
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
Studenti, vítejte! Jméno učitele.
OD KATALOGU K MAPĚ PODPORY
, Olomouc.
MOBILNÍ HOSPIC SV. KRYŠTOFA
MOBILNÍ HOSPIC STROM ŽIVOTA
Kolik stojí domácí péče?
Transkript prezentace:

Cesta domů Rok 2011 očima čísel Valná hromada sdružení 2012

Domácí hospic V dubnu pacient Cesty domů 112 pacientů, 25% v produktivním věku medián 15 dní, průměrně 29 dní, 83% zemřelo doma Denně v péči průměrně 11 pacientů 2583 návštěv, 18% z toho pohotovostní 89% pacientů s onkologickou diagnózou 237 půjčených pomůcek do rodin Kaplan a terénní sociální pracovnice od října, 1 lékařka odešla, 1 přišla, 1 letos dokončí atestaci, 1 nová sestra od dubna 2012

Poradna hovorů, průměrná délka 17 minut 243 návštěv sociálních pracovnic v rodinách/300 hodin 71 návštěv psychoterapeutky/173 hodin internetová poradna 298 zodpovězených dotazů - stále nejnavštěvovanější část portálu umirani.cz Nové vedení od října – vedoucí služeb

Odlehčovací služby, veřejná půjčovna a klub Podvečer 25 klientů odlehčovacích služeb 824 návštěv 1644 hodin péče (o 600 více než v roce 2010) Půjčovna první rok, 181 pomůcek půjčeno „ven“ Klub Podvečer uspořádal asi dvě desítky akcí, ale návštěvnost je malá, hledáme, zkoušíme různé nabídky

Dobrovolníci V roce 2011 začal IX. cyklus dobrovolnických kurzů Dobrovolníci věnovali Cestě domů 1748 hodin 550 různých akcí (pomůcky, benefiční akce, u pacientů v rodinách, v kanceláři, v krámku) Již pátý dobrovolník z Cesty domů dostal cenu Křesadlo-Dobrovolník roku V polovině roku odešla koordinátorka a nastoupila na její místo její spolupracovnice

Knihovna, edukace, ediční činnost knih v knihovně 4221 výpůjček 1147 čtenářům 105 MVS Desítky přednášek laikům i odborníkům Vydali jsme sborník 10 let na cestách domů, nástěnný kalendář Naše cesty, Malé dobré zprávy a letáky a další tisky

Práce s veřejností a pro ni Podařilo se prosadit do zákona O zdravotních službách paliativní péči, nové výkony paliativního lékaře v terénu do seznamu výkonů, ale zatím neprošlo přes pojišťovnu Výzkum veřejného mínění se značným ohlasem v médiích Oslava 10 let, výstavy, setkání dětí Cesty domů Koncerty První aukce

Jsme vděční za to, že se postupnými kroky daří prosazovat něco, co je docela normální a dobré.

Weby Cesty domů 500 návštěv/den

Weby Weby jsou základním nástrojem práce s veřejností Velmi užitečné jsou na poli fundraisingu Velký úspěch má internetová poradna

Virtuální pietní místa 370 pomníků „darů“ 1000 vzpomínek navštívených pomníků/měsíc 360 návštěvníků/den

CD na facebooku 1500 fanoušků 2100 návštěv/týden

Umírání.cz 1250 dotazů 650 návštěv/den

Kalendář Cesty domů 194 podpořených dnů