Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9. výzva IOP - Komunikační infrastruktura veřejné správy Ing. Jana Břicháčková.
Seminář pro úspěšné žadatele MAS Hrubý Jeseník. Realizace projektu •Podpis Dohody – kopie na MAS; •Realizace projektu do 24 měsíců od podpisu Dohody –
Školení úspěšných žadatelů o dotaci 2. Výzva MAS.
Dobrý den Ing. Kateřina Nousková
Rozhodnutí o poskytnutí dotace
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Pravidla pro žadatele I.3.2. Zahájení činnosti mladých zemědělců
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Realizace projektů z PRV Zpracovala Jiřina Bischoffiová – MAS Labské skály – Březen 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Postup při přípravě a zpracování projektu pro PRV Benešov u Prahy Mgr. Michal Jarolímek Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Hotel Bohemia + Regent Třeboň 8. února 2011 Možnosti získání dotací z Prgramu rozvoje venkova (PRV) Postup při realizaci projektu Evropský zemědělský fond.
III.1.1 Diverzifikace činností nezemědělské povahy.
Přílohy související s podáním a realizací dotace z PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
1 Seminář. 2 Veřejná podpora Obecná pravidla PRV.
Dotační možnosti podporující diverzifikaci zemědělských činností
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Program rozvoje venkova ČR OSA III
ROP NUTS II SEVEROVÝCHOD
Zadávací řízení dle pravidel PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí“ Společně Měníme.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
I.1.3 Přidávání hodnoty zemědělským a potravinářským produktům ÚZPI dne 18. října 2007.
„ Finanční zprávou pro Akci 3 krok za krokem “. Základní finanční pravidla programu  Pravidla dána Příručkou pro Akci 3 a Rozhodnutím o poskytnutí dotace.
I.3.1 Další odborné vzdělávání a informační činnost ÚZPI dne 18. října 2007.
III.1.2 Podpora zakládání podniků a jejich rozvoje ÚZPI dne 18. října 2007.
III.3.1 Vzdělávání a informace ÚZPI dne 18. října 2007.
Pravidla pro žadatele I.1.1. Modernizace zemědělských podniků.
III Obnova a rozvoj vesnic ÚZPI dne 18. října 2007.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
III.1.1 Diverzifikace činností nezemědělské povahy ÚZPI dne 18. října 2007.
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
Místní akční skupina Boskovicko PLUS, o.s. Školení úspěšných žadatelů z 1. Výzvy 2013 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA ČR Obecná část Pravidel – změny oproti Pravidlům období Ing. Slavomír Ladislav Vacík.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA ČR Obecná část Pravidel – změny oproti Pravidlům období
Archivace dokumentace projektu a součinnost při kontrolách.
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 2/ /11/2010 Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Gřondilová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 6/ Petr Chroust Hana Švarcová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Program rozvoje venkova ČR na období NEJČASTĚJŠÍ CHYBY ŽADATELŮ O DOTACE 11. října 2016 od 8:00 – 31. října 2016 do 13:00.
1 Strategický plán Leader Partnerství venkova – Prosperita regionu Zadávání zakázek – výběrová řízení v rámci LEADRU a PRV Evropský zemědělský fond pro.
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 3/ Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Gřondilová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Schválením žádosti projekt nekončí
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Schválením žádosti projekt nekončí
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
1. výzva PRV MAS Sdružení Růže, z.s.
SCLLD MAS HORNÍ POMORAVÍ
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
SCLLD MAS HORNÍ POMORAVÍ
Seminář pro žadatele a příjemce výzvy MAS Karlštejnsko, z.ú.
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Semináře pro žadatele a příjemce výzvy MAS Karlštejnsko, z. ú
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství

o Forma realizace o Způsobilost výdajů o Hlášení změn o Výběrové řízení o Soupiska, žádost o proplacení 2

 Forma realizace 1. Bezhotovostní platbou – vlastní bankovní účet, úvěr 2. Hotovostní platbou - max. výše způsobilých výdajů realizovaných v hotovosti v rámci jednoho projektu může činit Kč 3. Věcným plněním - strany žadatele dotace

 Z hlediska času 1. od do data předložení Žádosti o proplacení – výdaje nutné k přípravě projektu 2. od do data předložení Žádosti o proplacení – výdaje spojené s nákupem nemovitosti 3. od zaregistrování Žádosti o dotaci – ostatní výdaje 4. Různá opatření – investice, od data podání žádosti

 Výdaje související s přípravou projektu 1. projektovou dokumentaci Kč (smlouva) 2. technickou dokumentaci Kč 5

 1) Účetní/daňové doklady související s realizací projektu  2) Doklad o uhrazení závazku dodavateli  3) V případě nákupu strojů a technologií technickou dokumentaci k výrobku s dokladem o posouzení shody – ES prohlášení o shodě  4) Kolaudační souhlas nebo oznámení stavebnímu úřadu o užívání stavby podle zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších předpisů nebo povolení ke zkušebnímu provozu - originál nebo úředně ověřená kopie (možno vrátit příjemci dotace), nebo čestné prohlášení příjemce, že pro užívání stavby dle daného projektu není v souladu se zákonem č. 183/2006 Sb. kolaudační souhlas ani oznámení zapotřebí  5) smlouva o vedení účtu, prohlášení banky POVINNÉ PŘÍLOHY předkládané při Žádosti o proplacení

 6) Dokumentace k zadávacímu řízení  7) Soupisky účetních/daňových dokladů ke způsobilým výdajům  8) Položkový rozpočet projektu rozdělený do jednotlivých kategorií dle číselníku způsobilých výdajů.  9) V případě nákupu stavby/pozemku, jako způsobilého výdaje, kupní smlouva, ne starší 12 měsíců k datu podání žádosti, zároveň však ne starší než POVINNÉ PŘÍLOHY předkládané při Žádosti o proplacení

 14 dnů  Realizace  Kódy  Položky  Číslo účtu

 LV (objekty)  Vypracované studie  Čestné prohlášení (lůžka)  Čestné prohlášení o počtu osob  Počty projektů  Školení  Pracovní smlouvy

 Předpokládaná hodnota zakázky podle osnovy projektu  pokud nepřesáhne Kč (bez DPH) – marketing  pokud přesáhne Kč (bez DPH)

 Výzva  Zadávací dokumentace  Nabídky  Vyhodnocení  Komise  Oznámení o výběru nabídky  Smlouva 11