Outsourcing a Facility Management

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Logistika v silniční dopravě
Advertisements

Pilsen Steel s.r.o. Procesní přistup, PQM -vyhodnocení
Projekční a architektonická kancelář Stavební a obchodní společnost
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
PŘÍKLADY DOBRÉ PRAXE Ing. Marek Juha
Studijní program Stavební inženýrství
Dokumentace k zajištění BOZP
Fakulta stavební Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava 17. listopadu 15, Ostrava – Poruba.
Nabídka personálních služeb
Facility management ČSN EN
Programová konference ČSSD Michal Hašek Předseda Asociace krajů ČR a hejtman Jihomoravského kraje , Hradec Králové Silné, samostatné a spravedlivé.
SAP Ing. Jiří Šilhán.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO
Energetický management jako nízkonákladové opatření k dosažení úspor
Činnost veřejné správy
Granty pro IT a jak jimi podpořit prodej Robert Šedivec.
- manažerská práce je závislá na lidských zdrojích - manažeři uskutečňují cíle podniku prostřednictvím svých spolupracovníků - personální management se.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. HANA MOTYČKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_05_PLÁNOVÁNÍ.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Organizační členění ÚO
Vedení lidí – personalistika v podnicích poskytující služby.
3. VÝZVA MAS LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ. Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Hlavní opatření III.1.2. – Podpora a zakládání podniků a jejich rozvoje Cíl.
DEVELOPMENT DVP - 6 Facility management LS 2009
Martin Sloup Jiří Kučera Natalia Rubinova Jindřich Štefan.
Resort obrany Ideální prostředí pro outsourcing. Objektivní podmínky Profesionalizace armády –Specializace příslušníků ozbrojených sil –Zvýšené nároky.
Informační nástroje pro řízení po linii výkonu. Řízení po linii výkonu 2 PODNIKATELSKÝPROCES Vnitropodnikové útvary a jejich členění  každý útvar má.
Facility Management úvod
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovací ve firmách.
Obsah Letiště Praha – Ruzyně Základní informace o ČSA
ICT VE ŠKOLE LIDSKÉ ZDROJE listopad 2006 (c) Radek Maca.
FACILITY MANAGEMENT Přehled literatury.
ASP a.s. ASP a.s. ASP a.s. je mezinárodní softwarová společnost zaměřená na komplexní implementaci a maintenance FM systémů společností a institucí. 
 P1 - Strategické plánování  P2 - Systém managementu jakosti a legislativy  P3 - Řízení informací  P4 – Audity.
1 O čem budeme dnes hovořit: Management MSP Marketing MSP Tvorba cen.
Přístup k řešení bezpečnosti IT Nemochovský František ISSS Hradec Králové, dubna 2005.
Prof. Molnár1 Podnikové informační systémy Outsourcing IS/IT a ASP Prof. Ing. Zdeněk Molnár, CSc Ústav řízení a ekonomiky podniku
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
1 14.Postakviziční integrace-jaké kroky se mají učinit po podpisu kupní smlouvy Kateřina Čepeláková, E-72 Šk.rok:2009/2010.
Ztráty v podnicích Ztráty mohou dosáhnout objemu % z celkových tržeb Ztráty jsou příčinou, proč firma neobstojí v konkurenci Ztráty vyplývající.
1 Pedagogické kolegium Program 1. Dislokace FPH v rajské budově Dislokace FPH v rajské budově 2. Informace o setkání studentů s vedením.
Dokumentace k zajištění BOZP
MAnagement.
PÉČE O PRACOVNÍKY.
Informační systémy v personálním řízení
Moderní personalistika DS 2009/ Hlavní úkoly moderní personalistiky   Zařazení správného člověka na správné místo (a ve správný čas)
Facility Management úvod
Naklady a jejich členění
Název opory – Řízení BOZP, instituce BOZP, jejich místo, úloha a pravomoci Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Vzdělávání pro.
Sekce náměstka ministryně pro řízení úřadu. Ministerstvo práce a sociálních věcí, sekce náměstka ministyrně pro řízení úřadu Sekce náměstka ministryně.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
INFORMAČNÍ SYSTÉMY PRO KRIZOVÉ ŘÍZENÍ POUŽITÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ PRO MODELOVÁNÍ A SIMULACE KRIZOVÝCH SITUACÍ - T3 ING. JIŘÍ BARTA Operační program Vzdělávání.
Materiály pro účastníky pilotních kurzů konaných v rámci realizace projektu SOVA SYSTEMS Č.R., spol. s r.o. Brno „Vyšší úroveň dalšího vzdělávání v klíčových.
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Stalo se … příběh jednoho „průšvihu“ Ing.Tomáš Boubelík PhDr.Iva Moravcová Mgr.Oldřich Smola.
Přednáška Akce: Přednášející: Ing. Zdeněk Čežík | Konzultant managementu a podnikových procesů | TFM Výzvy Facility managera.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Management řízení organizací. složky řízení plánování plánování organizování organizování vedení lidí a motivace vedení lidí a motivace kontrola kontrola.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
IS jako nástroj moderního personálního managementu Vít Červinka
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast: Marketingový mix hotelových a restauračních sužeb Název vyučovací oblasti: Public Relations v.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Katedra elektrotechniky
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Přijímání zaměstnanců
Organizační řád Městského úřadu Uherské Hradiště Příloha č
Název: Fiktivní firma Autor: Ing. Václav Tomášek
Facility management jako součást efektivní správy společnosti
KVALITA VZDĚLÁVACÍCH SLUŽEB
Ekonomika podniku STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Transkript prezentace:

Outsourcing a Facility Management Štěpán Bartík

Osnova Definice outsourcingu Obecně + příklady Co lze outsourcovat Definice Facility managementu Co můře zarhnout FM, příklad Použité materiály

Outsourcing Outsourcing – out(vnější), source (zdroj) – uskutečňování činností pomocí vnějších zdrojů Definice – Outsourcing je proces, při kterém společnost deleguje vedlejší činnosti a práci ze své interní struktury na externí entitu (subkontraktora) specializovaného na provádění těchto operací. Outsourcing se považuje za obchodní rozhodnutí, které má vést ke snížení nákladů a (nebo) k zaměření se na důležitější úkoly v rámci výrobního procesu související s konkurenceschopností.

Jiná definice Outsourcingu je nákup služeb z vnějších zdrojů. Zpravidla takových služeb, které nejsou předmětem podnikání daného subjektu. Příkladem může být zajištění účetnictví externí firmou nebo právě údržba výpočetní techniky nebo informačního systému nějakou další firmou. Firmy využívající outsourcing: Kodak, Xerox, GM V ČR jsou to pak některé závodní jídelny využívající služeb firem Sodexho, Eurest.

Škoda Auto Škoda Auto Mladá Boleslav – díly interiéru provádí firmy, jež sami instalují na výrobní lince

Co lze outsourcovat Údržba komunikací Úklid prostor Stravování Ostraha objektů Personální záležitosti Public Relations Marketing Účetnictví Údržba objektů a další

Facility Management facility – snadnost, lehkost, obratnost, dovednost, poddajnost, přístupnost, výhodu, vhodné zařízení, prostředek, plynulost, zručnost, nadání, talent a vlohy a management – vedení, správa, řízení, obratné zacházení či ředitelství Metoda, jak v organizacích sladit pracovní prostředí, pracovníky a pracovní činnosti. Zahrnuje v sobě principy obchodní administrativy, architektury, humanitních a technických věd. Zdroj: www.ifma.cz

Schéma Cílem je posílit ty procesy v organizaci, pomocí nichž pracoviště a pracovníci podají nejlepší výkony a v konečném důsledku pozitivně přispějí k ekonomickému růstu a celkovému úspěchu organizace.

Co vše může zahrnovat Facility Management komplexní správu nemovitostí včetně jejich výběru, nájmu a vybavování komplexní správu mobiliáře objektů a dalších věcí movitých tvorba a zajištění realizace projektů outsourcingu a jejich realizace zpracovávání architektonických návrhů staveb a jejich interiérů poradenství a konsultace v investiční výstavbě poradenské a manažerské služby při přípravě staveb a řízení jejich rekonstrukcí a výstavby služby logistiky při strategickém a taktickém plánování vybavení, stěhování a dislokace dopravní služby gastronomické a ubytovací služby, služba spojového a spisového provozu elektronická správa dokumentace řízení agendy lidských zdrojů včetně vzdělávací činnosti management zdravotní péče o zaměstnance vedení agendy bezpečnosti a ochrany zdraví při práci, požární a bezpečnostní ochrany řízení agendy kvality a benchmarkingu vedení agendy správy, provozu a údržby technických zařízení budov vedení agendy správy, provozu a údržby stavební části objektů vedení agendy péče o životní prostředí

Facility Management v praxi Příkladem je velká nabídka Facility manegementu firmy SKANSKA Technická údržba objektů Stavební údržba objektů IT Zahradní rekonstrukce Rekonstrukce sportovních areálů atd. Facility management se dá outsourceovat !!!!

Použité materiály www.spika.cz www.skanska.cz www.ifma.cz www.skoda-auto.cz www.facilitymanagement.cz http://cs.wikipedia.org/