Co d ě lá chirurg Chirurg je lékař, který se zaměřuje na operativní ošetření a léčbu onemocnění či zranění. Nápl ň práce diagnostika nemoci či zranění.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Studijně-poznávací návštěva Ankary –
Advertisements

Vliv počasí na urologická onemocnění prim. MUDr
V MSK je celkově 18 zdravotnických zařízení
24 hodinová dostupnost lékařské péče Lékařská služba první pomoci Jan Bělobrádek Sdružení praktických lékařů ČR Konference České lékařské komory Praha,
MÉĎA – MINI ŠKOLKA NEMOCNICE TGM HODONÍN,p.o.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ŽŠ Komenského 495, Slavkov u Brna Číslo a název oblasti podpory:
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
Systém financování v primární péči
III. Řešení úloh v testech Scio z matematiky
Srovnání reality a „statistiky“ v odměňování českého lékaře Dva stručné příklady ilustrující stávající zlořády.
Cukrář/ka Cukráři jsou něco jako umělci. Musí umět dobře zpracovat suroviny na dorty , bít trpěliví a zručný. Je to velmi složitá a deprimující práce.
HASIČI.
Ivan Novák, Katedra pediatrie IPVZ
DOMÁCÍ ZDRAVOTNÍ PÉČE.
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
Křivice Téma: Štefková Kristýna 2.HB.
Onkodobrovolníci v Krajské nemocnici Liberec Konference I slova léčí, aneb dobrovolníci na onkologických pracovištích Praha 27. února 2012 © Bc. Dana HRSTKOVÁ,
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Máme spolupracovníky, kteří plní naše vize a odpovídají potřebám společnosti ?
P ODNIKATEL Náplň: Ekonomické podnikání s určitou prací. Snaha snížit cenu materiálu skladová dovozu …..atd. a hlavně pro svůj peněžní stav. Podnikatel.
Úloha personální práce v podniku Organizování procesu změn ve struktuře a kvalitě lidských zdrojů organizace v souladu s potřebami, které jsou dány požadavky.
Stávající stav Normativní financování (rozpočet na mzdy pedagogů je určován podle počtu dětí, stejně jako počet pedagogů na určité množství dětí) 112.
Rekvalifikační kurz ČLEN PRVNÍ POMOCI.
Antibiotika a Rezistence
PERITONEÁLNÍ DIALÝZA.
Aktuální krize zdravotnictví
Učitel. Náplň práce  Kvalitní učitel by měl napomáhat zlepšování prostředí, ve kterém se odehrává vzdělávací a výchovný proces. Měl by předávat své zkušenosti,
Xradm08 a xhast00 Operace srdce Prezentace projektu na téma:
V zaměstnání I. Petr Machala. zajdete na personální oddělení podepíšete pracovní smlouvu seznámíte se s pracovním řádem Víte co následuje po úspěšném.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Prosinec 2007 MUDr. Jana Valjentová a kolektiv Cesty domů
* Pracovními činnostmi jsou - komplexní ošetřovatelská péče o nemocného, příjem nemocných do ordinace nebo do nemocničního ošetření, získávání informací.
Právní aspekty akce „Děkujeme odcházíme“
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Slavkov Komenského, ZŠ Drnovice, ZŠ Pustiměř, ZŠ Šaratice,
Doktor. Co dělá doktor ? provádění vyšetření a preventivních prohlídek předepisování léků či doporučení týkající se životního stylu provádění povinných.
ORTOPEDICKÉ ODDĚLENÍ přednosta MUDr. Zdeněk Košťál.
Kriminální policie Výjezdová skupina krajského ředitelství Praha
Ortopedické oddělení NsP Karviná –Ráj pracoviště Orlová
Speciální část Dějepis Mgr. Milan Šimek
Bakalářské studium 3. ročník – ošetřovatelství – prezenční 3. ročník – ošetřovatelství – prezenční 912Základy řízení 912Základy řízení 4. ročník – ošetřovatelství.
CHRONICKÁ BOLEST A VYUŽÍVÁNÍ LÉKAŘSKÉ PÉČE Málek, J., Príkazský, V., Skála, B., Kurzová, A., Dáňová, J.
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
Organizace zdravotnické služby v armádě
Tlumočník. Náplň práce překlad materiálů z cizího jazyka překlad materiálů do cizího jazyka vyhledávání odborných materiálů a konzultace s odborníky překlad.
Metody dozoru Hygiena. Dozor a dohled Kdo vykonává předpoklady dozor orgán státního zdravotního dozoru (Vedoucí KHS, případně jím pověřený pracovník)
Matematické operace - soutěž
1 #. 2 KLINICKÁ BIOCHEMIE © Biochemický ústav LF MU (V.P.) 2010.
NABÍDKA ZAMĚSTNÁNÍ Úspěšná společnost hledá schopnou asistentku Požadavky: - Pracovní doba 4 hodiny denně - Začátek v 9:30 hod - snídaně s vedoucími pracovníky.
Plán trasy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_398.UCE.34 Zdravotní pojištění.
Personální vyhláška Mgr. Lubomír Francl Místopředseda OSZSP ČR.
Ing. Veronika Dostálková MBA ZÁKONÍK PRÁCE Podnik a podnikání 3. ročník Srpen 2012.
Vzdělávání zdravotníků. Transformace specializačního vzdělávání – 2 fáze  Fáze – změna zákonů (lékaři a nelékaři) – realizováno v roce 2008  Fáze.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Zkušenosti se zprostředkováním sociálních služeb pro duševně nemocné MUDr. Marie Petrásová praktický lékař Brno - Tuřany.
Podmínky získávání a uznávání způsobilosti k výkonu zdravotnického povolání Základní legislativa: Zákon č. 96/2004 Sb. Vyhláška č. 394/2004 Sb. o podmínkách.
AKTUÁLNÍ INFORMACE K PROVÁDĚCÍM PRÁVNÍM PŘEDPISŮM zákona č. 95/2004 Sb. Hana Blechtová vedoucí oddělení lékařských povolání a uznávání kvalifikací.
Práva dítěte a jejich ochrana. Mezi lidská práva patří také práva dítěte. Lidé z mnoha zemí se domluvili na tom, která práva mají mít děti. Shodli se.
oslaví let. narodil se v Třebenicích po absolvování Lékařské fakulty Karlovy univerzity v Praze v roce 1958, nastoupil na Oddělení.
Telemedicína a praktický lékař
Workshop FN Brno ve spolupráci se Studentskou komorou LF MU
Autor: PaedDr. Hana Hrubcová Název:VY_32_INOVACE_3B_20_Péče o kůži
Právní aspekty výkonu Fyzioterapie
Pedagogičtí pracovníci - VŠ
Adaptační program lékařů – absolventů 2018
Adaptační program lékařů – absolventů 2019
Workshop FN Brno ve spolupráci se Studentskou komorou LF MU
ORL. Otorinolaryngologie, zkráceně ORL chirurgický lékařský obor, který se specializuje na diagnózu a léčbu chorob ušních, nosních a krčních. Vedle toho.
Budoucnost domácí péče
Transkript prezentace:

Co d ě lá chirurg Chirurg je lékař, který se zaměřuje na operativní ošetření a léčbu onemocnění či zranění. Nápl ň práce diagnostika nemoci či zranění provádění operací stanovení operativního postupu dohled nad pooperační péčí

Chirurg vykonává svou práci v jakékoliv nemocnici na oddělení chirurgie, kde se přesouvá na operační sál, kde vykonává svou činnost.

Chirurg má mnoho možností,jak dojíždět do práce. Mezi způsoby dojíždění patří: MHD Vlak Auto Pěšky Kolo Kdežto za kolo ani pěšky nic platit nemusíme.U vlaku nebo MHD musíme platit za přepravu(daný tarif). U auta závisí jestli je naše nebo taxi. Dále závisí na dálce od domova k přemístění místu výkonu práce. Přepokládejme že cena činí 7kč/km.

Jestliže má chirurg cestu vzdálenou 15km,budou náklady autem 105kč denně. Průměrný plat chirurga činí 34188kč. Dále také hodnota platu závisí na tom: jak dlouho tu činnost již vykonává a také na další vzdělanosti.( atestace)

Mezi jeho další vzdělání může být: Atestace z určitého oboru lékařství. Čímž si prohlubuje své znalosti v určitém oboru…. KVALIFIKACE: Chirurg musí být schopen samostatně provést následující: Císařský řez; amputace; ošetření otevřených a uzavřených zlomenin (externí fixace); ošetření střelných ran a ran způsobených granátovými střepy; ošetření těžkých infekcí rány; dětská chirurgie; diagnostika bez rentgenových snímků;

Psychické zdraví - psychotesty (bez duševních poruch) Ukončené lékařské vzdělání se specializací co nejširší odborné zkušenosti možnost účasti na misi v minimální délce 3 měsíců.

Chirurga buď zaměstnává daná nemocnice(ředitel), a nebo je soukromník a má vlastní ordinaci. Pracovní doba závisí na tom, jestli je chirurg někde zaměstnán, nebo jestli má soukromou ordinaci. Pokud pracuje v nemocnici má pracovní dobu určenou většinou na dobu od. 8°°hod do 17°°/18°°. Při naléhavém případu či nedostatek doktorů muže být pracovní doba prodloužena. A nebo může mít soukromou ordinaci kde si ordinační hodiny urči podle sebe.

Vytvořil: Vojta Scheinpflug. Zdroje: Projobs.cz