Stanovení postupu soutěžního dialogu Jonathan Davey, Partner, Addleshaw Goddard 25.4. 2008.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NEJČASTĚJŠÍ POCHYBENÍ ZADAVATELE při zadávání veřejných zakázek
Advertisements

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Veřejné zakázky a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Dohled nad zadáváním veřejných zakázek v České republice
Ústí nad Labem Dosažení potřebné kapacity justičních institucí
Informace o průběhu veřejné zakázky na lesnické práce 2012+
Veřejné zakázky a projekty PPP 23. února Martin Vacek advokát PETERKA & PARTNERS v.o.s. Praha, Bratislava.
Dopady novely ZVZ na transparentnost veřejných zakázek v ČR Mgr. Martin Kameník, Oživení, o. s. Praha, 1. září 2011.
Úspěšné podání nabídky a obrana při vyloučení zadavatelem
Elektronické zadávání veřejných zakázek
Postupy pro zadávání zakázek při pořizování zboží, služeb či stavebních prací z prostředků finanční podpory OP VK.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Mgr. David Mlíčko odbor veřejného investování
Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Liberec, 19. května 2008.
Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
Proces řízení projektu
Možnosti kontroly veřejných zakázek Oživení, o. s.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
Případová studie – práce ve skupinách Ing. Jan Škurek, PhDr. Michaela Kubištová Seminář PPP projekty v praxi, Uherské Hradiště 2009.
Běžné chyby při řízení procesů PPP Maarten Groothuis.
Struktura personální směrnice
Směrnice Rady Libereckého kraje č. 3/2006 k zadávání veřejných zakázek Libereckým krajem a jím zřizovanými příspěvkovými organizacemi Liberec, 9. dubna.
Dialog versus vyjednávání - je mezi nimi nějaký rozdíl? Jonathan Davey, Partner, Addleshaw Goddard
Proces partnerství veřejného a soukromého sektoru (PPP) Zadávání zakázek v širších souvislostech Jim Wheeler 3. a Tato zakázka je financována.
Práce s mezinárodními dodavateli Školení na řízení plánování a procesů PPP Twinningový projekt CZ/2005/IB/FI/04 Mikko AJ Ramstedt Senior Project.
VYUŽITÍ SOUTĚŽNÍHO DIALOGU V PROJEKTECH PPP Nejnovější zkušenosti Nizozemí a Velké Británie Ing. Eduard J a n o t a náměstek ministra financí Ministerstvo.
Zadávání veřejných zakázek. Právní úprava zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, transponuje evropské směrnice v současnosti je v mezirezortním.
Ivo Novotný Jak vybrat dodavatele vzdělávání JAK SI SPRÁVNĚ VYBRAT... Dodavatele vzdělávání.
Zákon o koncesních smlouvách a koncesním řízení ( koncesní zákon) – č. 139/2006 Sb. ze 14. března 2006, nabyl účinnosti 1. července 2006 Příprava zákona.
Zkušenosti se soutěžním dialogem ve Velké Británii z poslední doby Jonathan Davey, Partner, Addleshaw Goddard
ZÁKON 139/2006 O koncesních smlouvách a koncesních řízeních (koncesní zákon)
Veřejné zakázky. Právní základ 3 Právní základ - Smlouva o založení Evropského společenství - Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách - Zákon č.
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
Elektronizace veřejného zadávání Mgr. Veronika Krajíčková Kontakt:
Zadávací dokumentace Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Diplomový projekt pro studijní obor Finance – I.část.
Elektronické prodejní aukce Elektronizace veřejných zakázek Praha, Ing. Jakub Caska, Ph.D. Vojenské lesy a statky ČR, s.p.
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR JUDr. Jana Nedvědická Odbor práva veřejných zakázek a koncesí MMR ČR Zákon o veřejných zakázkách – možnosti společensky.
Výběr dodavatele, veřejné zakázky. Legislativa, informace Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Důležité.
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP a OP LZZ zvláštní část Závazná postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Zákon o zadávání veřejných zakázek v Polsku. Právní základ ZÁKON ze dne 29. ledna 2004 o zadávání veřejných zakázek prováděcí vyhlášky.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazné postupy pro.
Pravidla pro zadávání veřejných zakázek pro přímo řízené organizace na MZ ČR Ing. Mgr. Zdeňka Zatloukalová.
Seminář pro žadatele k 13.,14., a 15. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Zadávání a kontrola veřejných zakázek 16. –
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Nejčastější chyby v zadávací dokumentaci Podporujeme Vaši budoucnost Seminář pro příjemce ve výzvě č. 89 OP LZZ, Praha – Hotel.
Postup při zadávání VZ - Příspěvkové organizace Kompetence k rozhodování o nákupu věcí, služeb a stavebních prací Rozsah Číslo usnesení Rady ÚK z
ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK Seminář pro příjemce 10. ledna 2012.
PROBLÉMOVÁ MÍSTA PŘI ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK 15. prosince 2011.
Přednáška č. 9 Hodnocení veřejných zakázek Úvod do veřejných zakázek a věcné hodnocení Ladislav Kavřík
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
ZÁKON O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK č.134/2016 Sb.
Seminář pro žadatele IROP
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část
Oblast intervence 3.2 Integrovaného operačního programu
Zadávání zakázek žadatelem/příjemcem dotace
Seminář pro žadatele IROP
Veřejné zakázky Robert Páleník
Nejčastější chyby v zadávací dokumentaci
Přednáška č. 10 Hodnocení veřejných zakázek - druhá část
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů EU, nespadajících pod aplikaci zákona.
Novelizace přezkumných směrnic
Elektronická komunikace při zadávání veřejných zakázek Mgr. Jakub Váňa
Transkript prezentace:

Stanovení postupu soutěžního dialogu Jonathan Davey, Partner, Addleshaw Goddard

Struktura této části Úvod a definice Formální požadavky Flowchart a časový plán Několik myšlenek týkajících se vedení soutěžního dialogu

Úvod „řízení, ve kterém může každý hospodářský subjekt požádat o účast a ve kterém veřejný zadavatel vede dialog se zájemci přijatými do řízení s cílem nalézt jedno či více vhodných řešení, která jsou schopna splnit jeho požadavky a na jejichž základě jsou vybraní uchazeči vyzváni k podání nabídky.“ Článek 1(11) Směrnice 2004/18/ES

Soutěžní dialog – formální požadavky Soutěžní dialog není automaticky k dispozici  „Zvláště složité veřejné zakázky“  Technické/právní/finanční aspekty (objektivní test)  Otevřená či omezená řízení neumožňují zadání zakázky Jsme si jisti, že je použití soutěžního dialogu oprávněné? (Nepoužívat peníze účastníků řízení k testování realizovatelnosti/struktury) Další použití vyjednávacího řízení? Zvážení omezeného řízení Auditní záznamy – proč soutěžní dialog?

Soutěžní dialog (1) Je SD k dispozici? Oznámení o vyhlášení veřejné soutěže obsahující potřeby a požadavky (příp. popisný dokument) Výběr účastníků stejně jako v případě vyjednávacího a omezeného řízení, nejméně 3 vhodní zájemci Zahájení dialogu s vybranými zájemci Výzva k podávání nabídek založená na tomto řešení/těchto řešeních Podávání nabídek v reakci na výzvu Ukončení dialogu v okamžiku, kdy je zadavatel schopen určit řešení, které může „uspokojit jeho potřeby“, po jejich případném porovnání. Během navazujících fází řízení možno snížit počet možných řešení k diskusi. Pouze pokud tak stanoví oznámení o vyhlášení veřejné zakázky/popisný dokument. Použití pouze finálních kritérií pro výběr uchazeče Účastníci řízení, kteří podali ekonomicky nejvýhodnější nabídky, mohou být požádáni o objasnění/potvrzení závazků ZADÁNÍ ZAKÁZKY Hodnocení nabídek (Pozn.: srovnání ekonomicky nejvýhodnějších nabídek se zadávacími kritérii uvedenými v oznámení//popisném dokumentu) Možnost objasnění/specifikace/doladění za podmínky, že se nezměnily základní rysy nabídky cp

Soutěžní dialog – do vydání výzvy k účasti v soutěžním dialogu Oznámení v Úředním věstníku Evropské unie zhruba stejné jako v případě omezených/vyjednávacích řízení až na:  Informace o soutěžním dialogu  Navazující fáze VÝZNAMNÉ DOPORUČENÍ – VŽDY STANOVTE NAVAZUJÍCÍ FÁZE! Varianty – interakce se soutěžním dialogem Předkvalifikační fáze – jako u omezených/vyjednávacích řízení K soutěžnímu dialogu musí být přizváni minimálně 3 zájemci – zaslání výzvy k účasti v soutěžním dialogu

Soutěžní dialog (2) Je SD k dispozici? Oznámení o vyhlášení veřejné soutěže obsahující potřeby a požadavky (příp. popisný dokument) Výběr účastníků stejně jako v případě vyjednávacího a omezeného řízení, nejméně 3 vhodní zájemci Zahájení dialogu s vybranými zájemci Výzva k podávání nabídek založená na tomto řešení/těchto řešeních Podávání nabídek v reakci na výzvu Ukončení dialogu v okamžiku, kdy je zadavatel schopen určit řešení, které může „uspokojit jeho potřeby“, po jejich případném porovnání. Během navazujících fází řízení možno snížit počet možných řešení k diskusi. Pouze pokud tak stanoví oznámení o vyhlášení veřejné zakázky/popisný dokument. Použití pouze finálních kritérií pro výběr uchazeče Účastníci řízení, kteří podali ekonomicky nejvýhodnější nabídky, mohou být požádáni o objasnění/potvrzení závazků ZADÁNÍ ZAKÁZKY Hodnocení nabídek (Pozn.: srovnání ekonomicky nejvýhodnějších nabídek se zadávacími kritérii uvedenými v oznámení//popisném dokumentu) Možnost objasnění/specifikace/doladění za podmínky, že se nezměnily základní rysy nabídky cp

Soutěžní dialog – fáze dialogu Výzva k účasti v soutěžním dialogu musí obsahovat základní informace. V rozumné míře doplňte další požadované informace Velmi málo podrobností v příslušné směrnici, co se týče podoby dialogu Cíl dialogu – stanovit a popsat nejvhodnější prostředky k uspokojení potřeb zadavatele Navazující fáze:  Snížení počtu řešení  Musí být aplikována finální zadávací kritéria Je dovoleno diskutovat o všech aspektech zakázky s účastníky řízení Obzvláštní pozornost je třeba věnovat:  Zabránění diskriminace při poskytování informací  Důvěrnosti informací

Soutěžní dialog – ukončení dialogu a vydání výzvy k podávání nabídek Pokračujte v dialogu do okamžiku, kdy je zadavatel schopen určit jedno či více řešení, které mohou uspokojit jeho potřeby, „pokud je to nutné, pak po jejich porovnání“ Informujte účastníky řízení; vydejte výzvu k podávání nabídek

Soutěžní dialog (3) Je SD k dispozici? Oznámení o vyhlášení veřejné soutěže obsahující potřeby a požadavky (příp. popisný dokument) Výběr účastníků stejně jako v případě vyjednávacího a omezeného řízení, nejméně 3 vhodní zájemci Zahájení dialogu s vybranými zájemci Výzva k podávání nabídek založená na tomto řešení/těchto řešeních Podávání nabídek v reakci na výzvu Ukončení dialogu v okamžiku, kdy je zadavatel schopen určit řešení, které může „uspokojit jeho potřeby“, po jejich případném porovnání. Během navazujících fází řízení možno snížit počet možných řešení k diskusi. Pouze pokud tak stanoví oznámení o vyhlášení veřejné zakázky/popisný dokument. Použití pouze finálních kritérií pro výběr uchazeče Účastníci řízení, kteří podali ekonomicky nejvýhodnější nabídky, mohou být požádáni o objasnění/potvrzení závazků ZADÁNÍ ZAKÁZKY Hodnocení nabídek (Pozn.: srovnání ekonomicky nejvýhodnějších nabídek se zadávacími kritérii uvedenými v oznámení//popisném dokumentu) Možnost objasnění/specifikace/doladění za podmínky, že se nezměnily základní rysy nabídky cp

Soutěžní dialog – zveřejnění výzvy k podávání nabídek „Objasnit, specifikovat a doladit“ za podmínky, že nedojde k žádné změně v základních rysech nabídek či výzvy k podávání nabídek ani omezení či narušení soutěže Hodnocení Vybraný zájemce: „objasnění a potvrzení závazků“ za podmínky, že nedošlo ke změně podstatných aspektů nabídek nebo k jakékoliv diskriminaci či narušení Zadání zakázky a oznámení Platby účastníkům řízení?

Několik myšlenek týkajících se vedení soutěžního dialogu Časový harmonogram: je těžké stanovovat termíny, ale nezkracovat lhůty Pracovní postup: vytvořte detailní plán práce ještě před uveřejněním v Úředním věstníku EU V ideálním případě by všechny následující kroky měly být realizovány na samém začátku:  Modelování hodnocení vedoucí ke stanovení kritérií a váhy jednotlivých kritérií  Vypracování předkvalifikačního dotazníku, výzvy k účasti v soutěžním dialogu a (alespoň) osnovy zadávacích podmínek Jaké informace, které máme k dispozici, by měly být poskytnuty účastníkům řízení? Jaký je náš přístup k důvěrnosti informací? Jak používat navazující fáze a kdy? Auditní záznamy a tok informací Vysvětlování/objasňování

Otázky?

Zkušenosti se soutěžním dialogem ve Velké Británii z poslední doby Jonathan Davey, Partner, Addleshaw Goddard