Cyril a Metoděj r Cyril a Metoděj r

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Advertisements

CYRIL A METODĚJ VÝROČÍ.
Cyril a Metoděj 1150 let.
 „EU peníze středním školám“ Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
NÁZEV:VY_32_INOVACE_569_Boleslav II. a sv. Vojtěch
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Karel IV. Lucemburkové. Karel IV. Lucemburkové.
Pravěk - DOBA KAMENNÁ Michaela Vašíčková
NÁRODNÍ PARKY ČR - opakování
HOSPODÁŘSKÉ ORGANIZACE - opakování
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_571_Dědičný královský titul AUTOR: Mgr. Michaela Vašíčková.
Téma: Dějiny s osobnostmi
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavel Poštůlka. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
Jiří z Poděbrad husitství. Jiří z Poděbrad husitství.
Příchod křesťanských věrozvěstů na naše území
Baroko II. Sochařství. Baroko II. Sochařství Anotace: Materiál je určen pro práci žáků 4. ročníku ZŠ v předmětu Výtvarná výchova na téma barokní sochaři.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV:VY_32_INOVACE_564 _Sámova říše AUTOR: Mgr. Michaela Vašíčková ROČNÍK, DATUM:
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
VY_32_INOVACE_Čj-Li 6.,7.16 Anotace: Prezentace se zaměřuje na období před vznikem česky psané literatury. Vysvětluje jednotlivé pojmy a uvádí hlavní představitele.
Název a číslo učebního materiálu: VY_52_INOVACE_23_STAVBA_OBRATLE
VELKÁ MORAVA A POČÁTKY KŘESŤANSTVÍ (CYRIL A METODĚJ)
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – Sluneční soustava autor VM:Ondřej.
Baroko III. stavitelé. Baroko III. stavitelé Anotace: Materiál je určen pro práci žáků 4. ročníku ZŠ v předmětu Výtvarná výchova na téma barokní architektura.
Název a číslo učebního materiálu: VY_52_INOVACE_32_PLICNI_VACEK Anotace:Interaktivní výukový materiál v programu Power Point zaměřený na popis plicního.
Název a číslo učebního materiálu: VY_52_INOVACE_31_DYCHACI_SOUSTAVA
Všeználek vypravuje o Velkomoravské říši.
Cyril a Metoděj – apoštolové Slovanů
Velkomoravská říše pro 4. ročník ZŠ
Gymnázium, Broumov, Hradební 218
VY_32_INOVACE_154.
DOBA ŽELEZNÁ STĚHOVÁNÍ NÁRODŮ 800 PŘ. N. L.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_CJL_HR_3_12.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV:VY_32_INOVACE_584_Románský sloh AUTOR: Mgr. Michaela Vašíčková ROČNÍK, DATUM:
Václav IV. Lucemburkové. Václav IV. Lucemburkové.
Poslední Přemyslovci  Materiál je určen pro žáky 4.ročníku ZŠ.  Je zaměřen na osobnost Václava II. A Václava III.  Děti se formou videí „Dějiny udatného.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV:VY_32_INOVACE_568_Václav a Boleslav AUTOR: Mgr. Michaela Vašíčková ROČNÍK,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_414_VoIP AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK, DATUM: 9. ročník,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV:VY_32_INOVACE_562_Doba bronzová AUTOR: Mgr. Michaela Vašíčková ROČNÍK, DATUM:
Bořivoj a Ludmila Přemyslovci. Bořivoj a Ludmila Přemyslovci.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Z.Šupková Název šablonyIII/2.
Z_088_Politická mapa dnešního světa světa _Státní hranice
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavel Poštulka. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceCyril a Metoděj Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje základní informace.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2Č. materiálu:VY_32_INOVACE_61.
HOSPODÁŘSKÉ ORGANIZACE - opakování Autor: Mgr. Helena Nováková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:
Renesance 2 Vrcholné období. Renesance 2 Vrcholné období.
Název a číslo učebního materiálu: VY_52_INOVACE_34_STAVBA_SRDCE
VNITROZEMSKÉ VRCHOVINY A PAHORKATINY
Sekty Novák.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – Slunce a vesmír autor VM:Ondřej.
Středověk - opakování Autor: Mgr. Martina Fišerová Datum: , ročník: 7. ročník ZŠ Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Vzdělávací obor: Dějepis.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kluky, okr. Písek
Konstantin a Metoděj a jejich vliv na lingvistiku
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
Cyril a Metoděj.
Název školy ZŠ a MŠ Březno Název: Autor: Iveta Plíšková
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jaroslav Bartl Číslo
Staroslověnská literatura
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Název školy: Základní škola Netvořice
Základní škola a mateřská škola Bohdalov
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Sandra Tichá Název materiálu: VY_32_INOVACE_ D.7.A.08_velka_morava Datum: Ročník: sedmý Vzdělávací.
STÁTNÍ SVÁTEK DEN VYMEZENÝ ZÁKONEM.
Téma: Polsko Číslo projektu: 02
Transkript prezentace:

Cyril a Metoděj r.863-885

Anotace: Materiál je určen pro práci žáků 4.ročníku ZŠ v předmětu Člověk a jeho svět. Pomocí obrázků, ilustrací a fotografií přibližuje dětem problematiku cyrilometodějské mise v českých zemích. Je vhodný pro použití na interaktivní tabuli. V úvodu prezentace je odkaz na stránky ,které s dějinami seznamují ,ale také pomocí kvízu upevňují znalosti dětí. Materiál v závěru procvičuje znalosti žáků pomocí tajenky.

http://dejiny.ceskatelevize.cz/208552116230010/video/

Cyril a Metoděj Věrozvěsti Soluň 5.červenec 863 Rastislav Pravoslaví

Staroslověnština Nejstarší slovanský spisovný jazyk Cyril-hlaholice Rostislav –kněží mluvící latinsky vyhnáni.

Gorazd Nástupce sv. Metoděje Uvězněn-žáci vyhnáni v okovech Později působil-Čechy, Polsko, Bulharsko

Který z bratrů věrozvěstů vytvořil hlaholici? Jméno země kam 5.6.863 bratři ze Soluně přišli? Cyril a Metoděj byli apoštolové……koho? Jak se před příchodem bratrů na Moravě kázalo? Jak se jmenoval Cyril původně? Církev z východu? Jak se jmenuje jedna ze zemí kam se po vyhnání z Velké Moravy Metodějovi žáci uchýlili? Metodějův nástupce. Jak se na Velké Moravě kázalo? C y r i l M o a v S n ů t s k K P í B u h G z d ě c y r i l m o a v s n ů t k p í b u h g z d ě

citace KyrilMethod.jpg. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, 2. 2. 2006 [cit. 2012-02-23]. Dostupné z: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/32/KyrilMethod.jpg ZographensisColour.jpg. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, 10. 7. 2006 [cit. 2012-02-23]. Dostupné z: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/87/ZographensisColour.jpg/377px- Gorazd.jpg. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, 31. 10. 2006 [cit. 2012-02-23]. Dostupné z: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/93/Gorazd.jpg