Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Baroko II. Sochařství. Baroko II. Sochařství Anotace: Materiál je určen pro práci žáků 4. ročníku ZŠ v předmětu Výtvarná výchova na téma barokní sochaři.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Baroko II. Sochařství. Baroko II. Sochařství Anotace: Materiál je určen pro práci žáků 4. ročníku ZŠ v předmětu Výtvarná výchova na téma barokní sochaři."— Transkript prezentace:

1

2 Baroko II. Sochařství

3 Anotace: Materiál je určen pro práci žáků 4. ročníku ZŠ v předmětu Výtvarná výchova na téma barokní sochaři. Pomocí obrázků, ilustrací a fotografií přibližuje dětem české barokní sochařství, přibližuje obsah používaných termínů. Je vhodný pro použití na interaktivní tabuli. Snahou tohoto materiálu je vzbudit zájem o umění a historii.

4 Matyáš Braun Matyáš Bernard Braun (německy Matthias Bernhard Braun; 24. února 1684, Sautens u Innsbrucku února 1738, Praha) byl rakouský sochař a řezbář působící převážně v Čechách. Je zařazován mezi nejvýznamnější představitele českého vrcholně barokního sochařství.

5

6 Jan Brokof Jan Brokoff (Také Johann Brokoff, často též Brokof (1652 Spišská Sobota (Uhry) Praha) byl barokní sochař a řezbář německého původu narozen na Slovensku, který později pracoval a žil v Čechách. Jeho synové Michal Jan Josef Brokoff a Ferdinand Maxmilián Brokoff byli též sochaři.

7 Citace: Jaroměř Braun.jpg. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, [cit ]. Dostupné z: Sv. Ivo.jpg. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, [cit ]. Dostupné z: Betlém u Kuksu - Poustevník Onufrius.jpg. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, [cit ]. Dostupné z: John of Nepomuk.jpg. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, [cit ]. Dostupné z:


Stáhnout ppt "Baroko II. Sochařství. Baroko II. Sochařství Anotace: Materiál je určen pro práci žáků 4. ročníku ZŠ v předmětu Výtvarná výchova na téma barokní sochaři."

Podobné prezentace


Reklamy Google