Komise pro strategii a rozvoj - Strategický rámec VŠ politiky / shrnutí 24.4. - Inovační strategie (+analýza) / shrnutí doc. Kebo - Pracovní návrh VZ zákona.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PLAYBOY Kalendar 2007.
Advertisements

Zpráva o činnosti SK RVŠ 7. Sněm RVŠ, 20. února 2014 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Miroslav Jašurek.
Zpráva o činnosti SK RVŠ Prezentace pro 4. schůzi P RVŠ Ján Říha.
Budoucnost odpadového hospodářství z pohledu Ministerstva životního prostředí XII. Celostátní finanční konference “Pokles ekonomiky a dopad na hospodaření.
Sněm RVŠ JUDr. Lenka Valová. I. Počty studentů II. Příprava rozpočtu 2014 III. Návrh Zákona o pravidlech rozpočtové odpovědnosti IV. Návrh.
Bibliotheca academica , Ostrava EIZ na VŠ po roce 2008 – koordinace a spolupráce Barbora Ramajzlová
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Dlouhodobé záměry, výroční zprávy a hodnocení činnosti F. Ježek Komise pro strategie a rozvoj 15. června 2006.
Realizace rozvojových aktivit v obcích regionu České Švýcarsko 1. schůzka PS
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. 22. května IFA. 1. Příjmové daně 2. Věcný záměr nového zákona o daních z příjmů 3. Nový zákon o daních z příjmů (NZDP)
Sněm RVŠ1 Přehled činnosti Předsednictva RVŠ za období listopad 2007 – únor mimořádné a 2 řádná zasedání ( a a )
Zpráva o činnosti SK RVŠ 20. zasedání předsednictva RVŠ, 30. října 2014 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Daniel Thibaud.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 17. zasedání předsednictva RVŠ Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání Miroslav Jašurek.
Příprava novely Sněm Rady vysokých škol.
Pracovní skupina Dopravní politika Dopravní sektorové strategie 2. fáze.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 18. zasedání předsednictva RVŠ, 19. června 2014 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Daniel Thibaud.
VZOR PREZENTACE – ÚVODNÍ JEDNÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY
Bílá kniha terciárního vzdělávání stav, otázky a postup RVŠ František Ježek Rada vysokých škol Fakulta aplikovaných věd Západočeské univerzity v Plzni.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 8. sněm RVŠ, 22. května 2014 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Daniel Thibaud.
EDITOR BY: SPRESS 15. ledna ledna ledna 2015.
Pracovní návrh věcného záměru zákona o vysokých školách - informace o vývoji připravil P. Popela s M. Hodulíkem, V. Čechákem, P. Ripkou podle podkladů.
Sněm RVŠ1 Přehled činnosti Předsednictva RVŠ za období listopad 2009 – únor 2010 (2 řádná zasedání: a )
Materiály pro sněm RVŠ František Ježek 20. května 2004.
Věcné záměry zákonů o vysokých školách a finanční pomoci - rekapitulace jednání 3-4/2012 připravil P. Popela podle podkladů členů pracovní skupiny pro.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Vyjednání Národního strategického referenčního rámce a operačních programů na období 2007 – 2013 Jiří Čunek 1. místopředseda vlády a ministr pro místní.
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
Novela VŠ zákona - jednání komisí RVŠ a MŠMT Pavel Popela, Marek Hodulík KpSaR a LK RVŠ 8. zasedání P RVŠ, 20. prosince 2012.
Činnost SK RVŠ za období prosinec 2010 – únor Sněm RVŠ, Praha Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání Miroslav Jašurek.
Návrh věcného záměru zákona o vysokých školách připravil P. Popela s M. Hodulíkem, V. Čechákem, P. Ripkou podle podkladů členů a náhradníků RVŠ v pracovní.
Ekonomické informace 8. zasedání Sněmu RVŠ Praha, Jakub Fischer, předseda EK.
Věcné záměry zákonů o vysokých školách a finanční pomoci - úvodní rekapitulace připravili P. Popela a M. Hodulík pro sněm RVŠ
Koncepce podpory místní Agendy 21 v ČR zpracování strategického dokumentu 2010.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 21. zasedání P RVŠ Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání Miroslav Jašurek.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 18. schůze PRVŠ Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání Miroslav Jašurek.
Informace o stavu Reformy výzkumu, vývoje a inovací v ČR František Ježek, Vladimír Haasz Rada vysokých škol Duben 2008.
ZASEDÁNÍ PŘEDSEDNICTVA RVŠ ( ) STRUČNÁ INFORMACE MŠMT 1. ZÁKON O VYSOKÝCH ŠKOLÁCH 2. ZÁKON O FINANČNÍ PODPOŘE STUDENTŮ 3. PŘÍPRAVA ROZPOČTU 2012.
Zpráva o činnosti RVŠ zasedání akademického senátu LF MU, Rada VŠ ve stálém zasedání Martin Pešl.
Ekonomické informace (zprávy z podzimních jednání P RVŠ) 6. zasedání S RVŠ Praha, Jakub Fischer, předseda EK.
Novela VŠ zákona - jednání komisí RVŠ a MŠMT Pavel Popela, Marek Hodulík 10. Předsednictvo Rady VŠ, 21. března 2013.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 9. sněm RVŠ, 20. listopadu 2014 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Daniel Thibaud.
Ekonomické informace Jakub Fischer, předseda Ekonomické komise 18. zasedání P RVŠ, Karolinum,
Jakub Fischer.  Stručný souhrn připomínek k 1. verzi „Zásad“ a plná verze materiálů od jednotlivých členů zaslána na MŠMT Viz materiál na lednové P RVŠ.
VaVpI – stav a problémy F. Ježek 22. listopadu 2007.
P RVŠ1 Zhodnocení činnosti Předsednictva RVŠ v r
Novela VŠ zákona - jednání komisí RVŠ a MŠMT Pavel Popela, Marek Hodulík 11. Předsednictvo Rady VŠ, 18.dubna 2013.
Sněm RVŠ - bod 4.1 RVŠ Sněm RVŠ - bod 4.2 Základní informace: Bilanční a hodnotící zpráva RVŠ za funkční období
Sněm RVŠ1 Přehled činnosti Předsednictva RVŠ za období květen - listopad 2008 (3 řádná zasedání: , a )
Ekonomické informace Jakub Fischer, předseda Ekonomické komise 20. zasedání P RVŠ, Karolinum,
Přehled činnosti Předsednictva RVŠ za období květen 2011 – listopad 2011 (3 řádná zasedání: , a )
Sněm RVŠ1 Přehled činnosti Předsednictva RVŠ za období červen – listopad 2009 (3 řádná zasedání: , a )
Novela VŠ zákona - jednání komisí RVŠ a MŠMT Pavel Popela, Marek Hodulík KpSaR a LK RVŠ 9. zasedání P RVŠ, 17. ledna 2013.
Novela VŠ zákona - shrnutí Marek Hodulík, Jakub Fischer, Pavel Popela P RVŠ, 16. dubna 2015.
Sněm RVŠ1 Přehled činnosti Předsednictva RVŠ za období únor 2011 – květen 2011 (2 řádná zasedání: a )
Sněm RVŠ1 2. zasedání sněmu Rady vysokých škol 18. května 2006.
Novela VŠ zákona - jednání komisí RVŠ a MŠMT Jakub Fischer, Pavel Popela, Marek Hodulík 4. sněm Rady VŠ, 21. února 2013.
K vývoji aktivit v organizaci výzkumu se zaměřením na hodnocení výsledků Odborná skupina Organizace výzkumu ČFS JČMF Akademické fórum XI – 11. březen 2010.
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Kohezní politika v ČR Kohezní politika v ČR JUDr. Olga Letáčková ředitelka úseku řízení kohezní politiky Poslanecká sněmovna PČR 24. dubna 2014, Praha.
Akční plán Strategie vzdělávání pro udržitelný rozvoj Materiál je připravován na základě usnesení vlády č. 851/2008, o Strategii vzdělávání pro udržitelný.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Indikátory naplňování Dlouhodobého záměru MŠMT na období 2011 – 2015 Praha, MŠMT, Brno, JAMU,
Pilot ZUŠ „Podpora činnosti základního uměleckého školství
OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina
Evropská dimenze legislativy
OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
10/17/10 Zpráva o činnosti RVŠ zasedání akademického senátu LF MU, Rada VŠ ve stálém zasedání Martin Pešl 1.
Legislativní materiály vlády
Transkript prezentace:

Komise pro strategii a rozvoj - Strategický rámec VŠ politiky / shrnutí Inovační strategie (+analýza) / shrnutí doc. Kebo - Pracovní návrh VZ zákona o VŠ / Křtiny Otázka nejen obsahu ale souladu! (viz též EK - doc.Fischer: Zásady a pravidla financování VVŠ pro rok 2012 a další)

Harmonogram VZ (viz sněm RVŠ) A.Projednání koncepce a principů návrhu věcného záměru Termín pro zaslání připomínek ke koncepci Projednání koncepce věcného záměru, návrh detailního harmonogramu Termín pro zaslání zásadních připomínek Projednání zásadních připomínek Další verze pracovního návrhu po projednání zásadních připomínek(verze 2) B. Projednání podrobností návrhu věcného záměru Termín pro zaslání podrobných přip. (část 1. a 2. dle věcného řešení) Základní ustanovení a úpravy vysokých škol (části první a druhá) Zaslání podrobných připomínek k VŠ a zajišťování kvality Projednání úpravy vysokoškolského vzdělávání a zajišťování kvality Rozeslání další verze návrhu VZ podle výsledků podrobného projednání (verze3) Souhrnné projednání návrhu včetně implementace (přechodná ustanovení) červenec 2011 Pokračující jednání k podrobnostem, zahájení RIA srpen 2011 Uzavření zpracování VZ, doplnění RIA, rozeslání reprezentaci VŠ (verze 4) září 2011 Závěrečná stanoviska reprezentace vysokých škol (verze 5?) C. Projednání zákona na úrovni vlády říjen 2011 meziresortní připomínkové řízení listopad 2011 předložení věcného záměru vládě

Rekapitulace postupu ve věci VZ A.Jednání zástupců RVŠ s MŠMT (Haasz, Čechák …) B.Shromážděny připomínky RVŠ zatím = 20 souborů 1. kolo: POUZE koncepční připomínky, VŠE k DALŠÍMU UPLATNĚNÍ B. Sumarizace KSaR (Ripka) 16 bodů C. Sumarizace KSaR (Popela) +5 bodů, 6 str. D. Jednání LK a sumarizace (Hodulík) 8str. E. Sumarizace KSaR+LK (Popela) a diskuse () 5 str. F. Finalizace RVŠ (Haasz) 2 str. a odeslání G. Reakce MŠMT obdržena 12.4., rozeslána NYNÍ NEJEN koncepční, ale DALŠÍ ARGUMENTY z DB připomínek H. Jednání P RVŠ s MŠMT Křtiny 15.4.

Jednání Křtiny Program jednání ve Křtinách k VZ zákona o vysokých školách Čtvrtek od zahájení jednání, úvodní debata „Východiska a struktura věcného záměru“ Pátek – diskuze na téma diverzifikace, členění typů VŠ, základní pojmy úpravy, rozsah akademické samosprávy a vnitřní záležitosti – přestávka – diskuze na téma struktura studijních programů – oběd – diskuze na téma zajištění kvality závěrečná diskuze, ukončení jednání

Usnesení P RVŠ P RVŠ se seznámilo s dokumentem zaslaným MŠMT pracovní skupině a ukládá zástupcům RVŠ v pracovní skupině hájit zájmy AO VŠ a důsledně uplatňovat všechny zaslané připomínky, ve všech zásadních oblastech. Dále P RVŠ žádá zástupce v pracovní skupině, aby kladli zásadní důraz na profesionalitu přípravy a realizace včetně potřebných analýz a posouzení rizik a na soulad s dalšími strategickými dokumenty.