Historie naší školy Vypracovala: Monika Landerová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Advertisements

FARNÍ CHARITA Karlovy Vary
ČESKÉ ŠKOLY V BLÍŽEJOVĚ Od roku 1894 až do konce první světové války-1918 Jana Braunová.
ČESKÉ ŠKOLY V BLÍŽEJOVĚ Vypracoval: Lukáš Hruška Ročník IX. Šk. rok 2006/07 Šk. rok 2006/07.
 výstavba národní školy  1954 – přízemí školy přebudováno pro potřeby Zvláštní školy internátní – zřizuje se jídelna, kuchyně, dvě ložnice,
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
Základní škola a Mateřská škola Křesetice
Anna Franková Anna Franková byla židovská dívka, která formou deníku zaznamenávala osudy vlastní rodiny, pronásledované za 2. světové války nacisty. Narodila.
R O S T I S L A V P O S P Í Š I L H U D E B N Í C I, P T Á Č N Í C I A K R A J I N Y l i s t o p a d G a l e r i e A v i a t i k.
Valašská Polanka Andrea Polanská.
Valašská Polanka Barbora Filáková.
Hornická města 2009 Kutná Hora. 1. září 1997 – Přesun do nové budovy Vladislav Slavíček – ředitel GJO 570 žáků a 40 učitelů 4 počítačové učebny.
Školy v Blížejově po roce 1945 Vypracoval:Přemysl Skala Školní rok:2007/08 9.ročník v Blížejově.
Pražský hrad První základy pražského hradu byly postaveny v devátém století synem Bořivoje Spytihněvem I. jako sídlo vládců. Ve čtrnáctém století byl přestavěn.
PRAHA-hlavní město ČR.
„ EU pen í ze středn í m š kol á m “ N á zev projektuModern í š kola Registračn í č í slo projektuCZ.1.07/1.5.00/ N á zev aktivity III/2 Inovace.
Umění a kultura za 1. republiky
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Vlastivěda Ročník :
PRAHA - hlavní město České republiky.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Vizovice Eliška Kratinová.
Zoo Ostrava E.Němčík. OBSAH Vznik Vznik Předání Předání První chovanci První chovanci Opravdová zoo Opravdová zoo Přesunutí zoo Přesunutí zoo Součastnost.
Ave Maria.
Hawa Bah. Kontaktovali jsme neziskovou organizaci Wontanara a vybrali si adoptivn í d í tě - 11letou holčičku Hawu Bah z Guinei. „ Udělej něco dobr é.
Program Naši oslavenci Pozvánka - kladení věnců Slavnostní setkání - Den matek Fotbalová sobota Hasičská soutěž.
Školka.
Narozen: 15.února 1831 Zemřel: 11.března 1908 Vypracovali: Jakub Holub a Šárka Kočnarová.
PAMÁTKY PRAHA.
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Sbor Církve bratrské v Ostravě sborová oznámení SRDEČNĚ ZVEME NA SPOLEČNÁ SHROMÁŽDĚNÍ STŘEDA 18:30 Biblická a modlitební hodina Slovo: Karel.
Vypracovala: Mgr. Věra Sýkorová Použitá literatura: M. Motlová: PRAHA známá i neznámá, Euromedia Group k. s., E. Obůrková: Výlety s dětmi v Praze.
Základní škola, Vlašim, Březinská 1702
Městská knihovna Čelákovice a její historie. Městská knihovna v Čelákovicích byla založena jako obecní zařízení v prosinci 1920 na podkladě zákona o knihovnictví,
Naše skupina: Šampónci Jakub Štrejl, Dan Marek, Klára Stöhrová, Robin Horák, \Honza Mužák, Andrea Křížová, Denis Samko, Veronika Mocková Projekt Klíčení.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_ Kalendář Název sady: Člověk a jeho svět 2.ročník Číslo projektu:
JIŘÍ MYRON (BOHUMIL PROŠEK) HUMPOLEC OSTRAVA.
Monika Goldová Život Karla IV.. Kdo byl vlastně Karel IV. ? Byl 11. č eský král. Také byl 1. č eský, který se stal císa ř em. Narodil se 14. kv ě tna.
Stopami dějin obce Rybníky a SDH Rybníky. Obec Rybníky.
Výlet Akademie třetího věku, Totem RDC obor Historie místopis, pod vedením lektora pana Jiřího Oudese, začal na Dešenickém nádraží.
KRONIKA ZŠ ŠKOLNÍ V OBRAZECH začátek výstavby školy ZŠ Školní Vrchlabí, Liščí kopec.
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_80_PRV1 NÁZEV VZDĚLÁVACÍHO MATERIÁLU: Roční období NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola, Hevlín, příspěvková.
 Narodil se roku 1815 v Castelnuovo d'Asti (dnes Castelnuovo Don Bosco) v Itálii  Zemřel roku 1888 v Turíně  Byl italský katolický kněz, světec, vychovatel,
Cheb Anna Daňková.
Václav Pfleger – ZŠ Vrchní 19
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
vypracovala Markéta Jurečková
Základní škola a mateřská škola Bohdalov CZ.1.07/1.4.00/ III/2
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže,
Karel IV. JEHO ŽIVOT..
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola,
Vypracovala: Mgr. Jana Jelínková
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
VY_32_INOVACE_14_Praha – hlavní město ČR Vlastivěda pro 4. a 5. ročník
VY_32_INOVACE_293 České školství na Volyni Mgr. Danuše Manová
Základní škola a Mateřská škola Sazovice
Vítám vás na prezentacích IX.ročníků
Život Karla IV. * ✝ Vypracoval: Svrček Matyáš
PRAHA ZA VLÁDY KARLA IV. Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
KLUB NADANÝCH DĚTÍ LEKCE ŠIFRY.
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Časová osa, periodizace dějin
LŠTĚNSKÝ ZÁMEK IX. ročník -Závěrečné práce
Naše škola ZŠ T.G. Masaryka.
ŠKOPKOVÁ HELENA, ZŠ HORNÍ SLAVKOV VY_32_INOVACE_257_PRAHA
Karel IV. OTEC VLASTI
KDY SE NARODIL KAREL IV. ? A) 1216 B) 1316 C) 1416.
Transkript prezentace:

Historie naší školy Vypracovala: Monika Landerová

Zápis ve školní kronice V pondělí dne 19. září 1892 započal první školní rok na škole zdejší. Mládež v četném počtu vedena do chrámu Páně, když čtena byla slavná mše svatá. V neděli dne 20.března roku 1927 zemřel po dlouhé nemoci bývalý řídící učitel Karel Černý.

Zajímavosti o Staré škole 19.stolet í : v š echny děti š kolou povinn é chodily do oře š sk é š koly. Koncem 19. stolet í se me š ťan é rozhodli postavit pro na š e děti š kolu. Vybrali pro ni m í sto „ Za obc í na kopci “ Škola se začala stavět 1. května 1892, její stavba byla dokončena 9.září Stavitelem byl Josef Ruprecht. 10. září 1892 proběhlo posvěcení školní budovy. Vyučování začalo 19. září Š kola na sv é m zač á tku měla 4 tř í dy. Do š koly nastoupilo 138 ž á ků. Ř í d í c í m učitelem byl Karel Černý. Jeho plat byl 800 zlatých ročně. 11.z á ř í - pam á tn á slavnost jako d í k za postaven í š koly byla škola zabrána pro vojenské účely. Děti se učily v sálech u Šimáčků, (bývalé kino). Kamenická dílna U Čížků, v sále U Klánů (největší sál v Řeporyjích).

Naše škola Architekt školy: František Šikola Náklady: 12. milionů korun Ve škole se začalo vyučovat dne 1.září 1953 Předtím chodily děti do provizorní dřevěné školy, která stále na pozemku kde je dnes naše fotbalové hřiště. Také tato budova měla čtyři učebny. Vyučovat se zde začalo v roce Tuto budovu postavili otcové dětí, kteří sem později nastoupily. I zde, byla první ředitelkou Anna Tomášková.

Slavnostn í otevřen í nov é š koly Úryvek z kroniky- Projev ředitelky školy Dnes vstupujeme do devátého školního roku v osvobozené vlasti. Můžeme s radostnými pocity začínat školní práci, protože stoupky naděje, že naši všichni žáci, které dnes ve škole srdečně vítám, budou moci po ukončení studií uplatnit své vědomosti, schopnosti a nadání v tvořivé práci ve prospěch své vlasti, ve prospěch všeho lidstva. Zapsala: Anna Tomášková

Ředitelé Anna Tom áš kov á, Franti š ek Semot á n, V á clav Jeř á bek, Bohumil Kohl í k, Jiř í Jindra, Jiř í Němejc, Zdena Paulov á. Eva H á jkov á

Děkuji za pozornost