Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Pražský hrad První základy pražského hradu byly postaveny v devátém století synem Bořivoje Spytihněvem I. jako sídlo vládců. Ve čtrnáctém století byl přestavěn.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Pražský hrad První základy pražského hradu byly postaveny v devátém století synem Bořivoje Spytihněvem I. jako sídlo vládců. Ve čtrnáctém století byl přestavěn."— Transkript prezentace:

1 Pražský hrad První základy pražského hradu byly postaveny v devátém století synem Bořivoje Spytihněvem I. jako sídlo vládců. Ve čtrnáctém století byl přestavěn Karlem IV. do gotické podoby jako je dnes. Karel čtvrtý nejvíce rozšířil hrad a nechal vystavět katedrálu sv.Víta.

2 Obecně Pražský hrad je v dnešní době sídlo prezidenta.
Části pražského hradu jsou přístupné volně turistům, ale některé oblasti jsou zpoplatněné, např. katedrála sv.Víta.

3 Katedrála sv.Víta Katedrála sv.Víta se začala stavět na začátku 14. století na pokyn Karla IV. A stavba byl úplně ukončena v roce 1770.

4 Moje zážitky z hradu Pražském hradě jsem navštívila už asi čtyřikrát a vždy jsem si to moc užila. Byla jsem v kadedrále a viděla fontánu se sochou sv.Jiříka a také vojáky na stráži kteří nehnuli ani brvou i když se je někteří lidé snažili rozesmát. Já jsem je nerozesmívala, protože sem si dovedla představit jaké to musí být, tak jsem se jen nechala od táty vedle jednoho vojáka vyfotit.

5 Konec


Stáhnout ppt "Pražský hrad První základy pražského hradu byly postaveny v devátém století synem Bořivoje Spytihněvem I. jako sídlo vládců. Ve čtrnáctém století byl přestavěn."

Podobné prezentace


Reklamy Google