Vypracoval: Marek Trefil Obor: Technické lyceum Třída: 1L Předmět: Biologie Školní rok: 2014/15 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Datum vypracování: 2.12.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola Kladruby
Advertisements

RYBY.
Obecná charakteristika Stavba těla
Autor:Mgr.Alena Shánělová
Živočichové našich rybníků – ryby, obojživelníci a plazi
  CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_537_Př8     Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu                      
Medvědi.
Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar
Život v extrému Vypracoval: Jakub Ševčík
Whale shark (žralok obrovský).
Živočichové opakování Vypracovala: Mgr. Miloslava Tremlová.
Blecha obecná Vypracoval: Jiří Herrgott
NEJJEDOVATĚJŠÍ ŽIVOČICHOVÉ
Opakování ryb.
Manta obrovská Kateřina Fidlerová 2014.
Základní škola a Mateřská škola Bělkovice – Lašťany
Téma Předmět: Biologie Třída: 1L
Ostrorep - Hrotnatci Vypracoval: Antonín Kučera
Plazi-želvy a krokodýli
Základní škola a Mateřská škola Vraclav, okres Ústí nad Orlicí Vraclav 52, e:mail: Tel.: www: zsvraclav.cz Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Nejjedovatější mořští živočichové
Třída PLAZI Obratlovci, kteří již nejsou vývojově vázaní na vodu. Jsou především vejcorodí, kdy bílek nahrazuje vodní prostředí. Vajíčka mají „kožovitou“
MĚKKÝŠI Základní škola a mateřská škola, Tupesy, Hlavonožci
RYBAŘENÍ Vypracoval: Jaroslav Sýkora Obor: Technické lyceum Třída: 1L Předmět: Biologie Školní rok: 2014/15 Vyučující: Mgr. Ludvík KašparDatum vypracování:
Předmět: Biologie Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Třída: 1L Školní Rok: 2013/2014 Škola: VOŠ a SPŠE, Božetěchova 3, Olomouc Vytvořil: Petr Česnek.
Jaderné elektrárny Vypracoval: Matěj Kolář Obor: Technické lyceum Třída: 2L Předmět: Biologie Školní rok: 2014/15 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Datum vypracování:
VY_32_INOVACE_10_BĚLKOVICE-LAŠŤANY_OBRATLOVCI Mgr. Denisa Krausová Základní škola a Mateřská škola Bělkovice – Lašťany CZ.1.07/1.4.00/
Sloučenina kobaltu umí lapat kyslík ze vzduchu i vody Vypracoval: Vladimír Paloušek Obor: Technické lyceum Třída: 1L Předmět: Biologie Školní rok: 2014/15.
Plazi 4. ročník Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Živá a neživá příroda III. 3. přednáška
Obojživelníci Ocasatí Bezocasí.
Tučňák císařský Vypracoval: Petr Skrutek
Zjednodušený přehled třídy savců
Medúzy Vypracoval: Radovan Rečka Obor: Technické lyceum Třída: 1L
Škola: Mendelovo gymnázium, Opava, příspěvková organizace
KROKODÝLI.
POSLEDNÍ KMEN BEZOBRATLÝCH ŽIVOČICHŮ
Kmen: STRUNATCI podkmen: OBRATLOVCI nadtřída: bezčelistnatci
Ropa Vypracoval: Lukáš Rigo Obor: Technické lyceum Třída: 2L Předmět: Biologie Školní rok: 2015/16 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Datum vypracování:
Třída: Paryby ● znaky: – tělo torpédovité nebo shora zploštělé – chrupavčitá kostra – žábry, nemají skřele – není plynový měchýř, náhrada olejovitá játra.
Vypracoval: Jan Žaroský Obor: Technické lyceum Třída: 1L Předmět: Biologie Školní rok: 2015/16 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Datum vypracování:
RYBY. Stavba těla: Tělo se skládá z hlavy, trupu a ocasu, končetiny jsou přeměněné v ploutve. Pokryv těla: Tělo je kryto šupinami, které jsou neustále.
Škola: ZŠ Hýskov, Školní 112, Hýskov Autor: Mgr. Jarmila Kolářová Název: VY_32_INOVACE_1A_04_Dělení živočichů Téma: Člověk a jeho svět Datum tvorby:
Vypracoval: Michal Horejš Obor: Technické lyceum Předmět: Biologie
Žahavci – žahaví dravci
DUM / VYDMUCHOV / POLIAČÍKOVÁ / ČLOVĚK A PŘÍRODA/ 001
Létající ryby Vypracoval: Michal Brzobohatý
zpracovaný v rámci projektu
Delfíni.
Živá a neživá příroda III. 3. přednáška
Tučňák patagonský Vypracoval: Martin Půr
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA
Ryby - opakování Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Kršková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Pásovec devítipásý Vypracoval: Adam Čada
Štíři Vypracoval: Petr Štancl Obor: Technické lyceum Třída: 1L
Autor: Mgr. Vladislava Slepičková
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Pardubice – Spořilov
Vypracoval: Viktor Andrianov
Třída: RYBY.
Bolest Vypracoval: Jan Horák
Autor: Mgr.Renata Viktorinová
Ryby - opakování Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Kršková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Vliv radiace na člověka
Leváctví Jan Machovský Obor: Technické lyceum Třída: 1L
Strunatci, pláštěnci, bezlebeční, obratlovci
Kruhoústí, paryby Anotace: Materiál je určen k výuce přírodopisu v 7. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se stavbou a základním systémem kruhoústých a paryb. Materiál.
Hana Svobodová, Iveta Böhmová, 8D.  Říše: živočichové  Kmen: strunatci  Třída: savci  Řád: šelmy  Podřád: psotvární  Čeleď: medvědovití.
VY_32_INOVACE_PŘZOO.10 Autor: Mgr. Jitka Žejdlíková
  ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Živočichové.
Transkript prezentace:

Vypracoval: Marek Trefil Obor: Technické lyceum Třída: 1L Předmět: Biologie Školní rok: 2014/15 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Datum vypracování:

Něžný název a odporný zjev - tak se dá nejlépe popsat teprve nedávno objevený druh sumýše (neboli mořské okurky). Tento nechutný tvor sice žije v moři, ale ani nemá žábry; dýchá jakýmisi vodními plícemi. Stejně jako ostatní příslušníci jeho třídy má navíc velice hnusný způsob obrany: je-li ohrožen, vyvrhne na útočníka část svých vnitřních orgánů, které ho oblepí a často i zabijí. Sumýši pak brzo dorostou nové.

Australská ropucha připomínající želvu bez krunýře vlastní vše, co má odporné zvíře mít. Pyšní se slizkou kůží, odporným šklebem, krátkými končetinami a mimořádně tlustým tělem. Ani její návyky nejsou ničím, co by nám mohlo připadat přitažlivé. Žije podzemí, je poloslepá a živí se výhradně termity.

Slizká ryba s lidským obličejem se správně jmenuje Psychrolutes marcidus, ale nikdo jí neřekne jinak než Blobfish - sliznatá ryba. Žije v hlubokých vodách u pobřeží Austrálie a skládá se převážně z rosolovité hmoty. To jí umožňuje přežít i v těch největších hloubkách. Protože nemá téměř žádné svaly, musí se smířit s jakýmkoliv žrádlem, které kolem ní plave.

Kdybyste vyrazili na návštěvu Kostariky, mohli byste v jejích vodách narazit na tuhle zrůdičku. Říká se jí Rosy Lipped Batfish, neboli netopýří ryba s červeně namalovanými rty. I ona se vyznačuje podivnými manýry - přestože se jedná o rybu, neumí plavat. Proto jí nezbývá nic jiného, než si na divných ploutvích jen tak vykračovat po dně.

Čínské želvě kožnatce chybí to, co dělá želvu želvou - krunýř. Tedy ona ho vlastně má, ale protože je kožnatý, splývá s jejím tělem. Nebohé ošklivé stvoření je v současné době vážně ohrožené a hrozí mu, že vymře; žijí už jen tři samci a jediná samice. Té je navíc už 80 let…

Žraloci jsou sice vražední, ale zato nesmírně elegantní tvorové. I mezi nimi se ale najde černá ovce. Jmenuje se žralok šotek. Tato živoucí fosílie měří téměř 4 metry, žije jen v mořských hlubinách poblíž Japonska a vypadá opravdu nepěkně. Narůžovělý lovec má napůl průsvitnou kůži a na hlavě dlouhý rypec, díky němuž se zdá, že má dvě tlamy nad sebou.

Zdroje