Kdo chce stavět vysoké věže, musí se dlouho věnovat základům.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Personální řízení v malých podnicích
Advertisements

ZELENÝ KOMPAS VZDĚLÁVÁNÍ PRO ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY ZAMĚŘENÉ NA ROZVOJ DOVEDNOSTÍ ŠETRNÝCH K ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ.
ECVET v Programu celoživotního učení
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
Co se mají žáci ve škole naučit ? Doplňující pedagogické studium pro učitele Mgr. K. Starý.
VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.13 Anotace: Prezentace je zaměřena na popis a jeho dělení. Obsahuje stručnou definici popisu prostého, odborného a uměleckého.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Analýza pracovního místa Katedra řízení Ekonomická fakulta Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Kurikulární reforma Únor 2008 PhDr. Maria Bezchlebová
1 Týmová práce TYMP 2/ C3 Manažer a leader. Klíčové kompetence. Pavla Kotyzová UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ, ÚSTAV.
Inovace odborné praxe Harmonogram odborné praxe – Vypracoval: Lukáš Kummer.
Koordinační centrum EQF Základní a střední vzdělávání PhDr. Jana Kašparová.
Zpracování seminárních a kvalifikačních prací
Hodnocení klíčových kompetencí ZŠ Jablunkov 2009/102010/11.
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
Cesta k modernímu vzdělávání
KLÍČOVÉ KOMPETENCE Lucie Hučínová Výzkumný ústav pedagogický v Praze
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
1KIT PEF CZU - Vladimír Očenášek na trhu práce (přednáška pro gymnázia)
Veřejně správní akademie Filipínského 1 BRNO. HOSPODÁŘSKÁ KORESPONDENCE Anotace předmětu Hlavním vzdělávacím cílem předmětu je naučit žáky věcně, jazykově.
„Inovace výstupů, obsahu a metod bakalářských programů vysokých škol neuniverzitního typu.“ CZ.1.07/2.2.00/ Michal Sedláček.
Klíčové kompetence Komentovaný přehled v IKT pro 2.st. ZŠ Vladimír Klír.
Sídlo firmy: Dukelská 117/12, Vyškov TSM, spol. s r.o. se soustřeďuje na tvorbu, přípravu a realizaci odborných vzdělávacích akcí formou otevřených.
PAS MLÁDEŽE Akce 1.1 – Výměny mládeže (organizátorům)
(komentovaný přehled)
Kompetence žáka – absolventa Ing. Dana Juchelková
Zdravá škola.
Výběr adekvátních vyučovacích metod při fixaci a kontrole znalostí v rámci ekonomického vzdělávání ©prof. Ing. Ondřej Asztalos,CSc.
Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání -
Komunitní a otevřená škola
Průřezová témata.
2. přednáška Klíčové kompetence. RVP ZV normativně stanovuje pouze obecný rámec základního vzdělávání a umožňuje školám profi1ovat se pomocí školních.
Průřezová témata klíčových kompetencí
PLÁNOVÁNÍ CELOROČNÍ VÝUKOVÉ AKTIVITY UČITELE EKONOMICKÝCH PŘEDMĚTŮ
Zapojení ZŠ Krnov, Dvořákův okruh 2 do projektu. Mgr.Ivana Procházková Krnov
RVP ZV a tvorba ŠVP Jak dojít k cíli : zpracovat efektivní
Androdidaktika Vzdělávání. Smyslem vzdělání je dosáhnout moudrosti, nejen prostého vědění J. A. Komenský.
INTERAKCE KOMUNIKACE PEDAGOGICKÁ KOMUNIKACE
Manažer a leader. Klíčové kompetence. Pavla Kotyzová
Projektová výuka na školách HEURÉKA CZ, spol. s r.o vzdělávací společnost pro podporu a rozvoj efektivity a adaptability lidských zdrojů a mezilidských.
RÁMCOVÝ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM
MU Brno Od Memoranda k Helsinskému komuniké Moravská zemská knihovna Mgr. Jana Nejezchlebová.
TEORIE A METODIKA VÝCHOVY Mgr. Kateřina Lojdová
Personální plán pro podnikatelský plán
Mgr. Katarína Nemčíková, VÚP Praha Změny v kurikulárních dokumentech základního vzdělávání.
Přechod žáka ze ZŠ na SŠ SPŠ Ostrov Stručný program setkání 7:30-8:30  příprava ve třídách (otázky pro diskusi, vyzvednutí prac.oděvů, poučení.
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
PRAKTICKÁ ÚČETNÍ Grantový projekt: reg. číslo projektu: CZ.1.07/3.2.07/ realizátor projektu: HM EKOND, spol. s r.o., Ostrava.
Lidé s mentálním postižením jako cílová skupina sociálních služeb.
Logistika a Supply Chain Management Úvodní seminář.
REHABILITAČNÍ DÍLNA - PŘÍPRAVA NA PRÁCI. C ÍLOVÁ SKUPINA Služba je určena osobám s mentálním postižením, které mají vážný zájem o začlenění do pracovního.
ROČNÍKOVÁ PRÁCE je určena pro žáky 9. tříd Hlavním cílem je naučit se využívat získané poznatky v praxi, vhodně doplnit učivo základní školy a ověřit získané.
Závěrečné seminární práce 9. ročník 2016/2017
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
INTERAKCE KOMUNIKACE PEDAGOGICKÁ KOMUNIKACE
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
VY_32_INOVACE_SA4A_7 DUM 7. realizace aktivity pro 1
1. Vyhledej na internetu loga různých firem, zhodnoť je a porovnej
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Teorie a metodika výchovy seminář 1
KURIKULUM V SOUČASNÉ ŠKOLE
Práva dítěte Výchova k občanství
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín Moderní škola 2010
Samostatná odborná práce H/02 Včelař
NOVÉ FORMY VÝUKY VE ŠKOLÁCH JMK
TEORIE A METODIKA VÝCHOVY Mgr. Kateřina Lojdová
Pedagogika II Mgr. Kateřina Lojdová
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín Moderní škola 2010
Sociálně aktivizační služby
zpracovaný v rámci projektu
Transkript prezentace:

Kdo chce stavět vysoké věže, musí se dlouho věnovat základům. Inovace odborné praxe Kdo chce stavět vysoké věže, musí se dlouho věnovat základům. Místo výkonu odborné praxe: TSM, spol. s r. o. Dukelská 117/12 682 01 Vyškov Uživatel odborné praxe : Gymnázium a Střední odborná škola zdravotnická a ekonomická Vyškov Komenského 16/5 682 01 Vyškov

Kdo nic nezkusil, nic neví. Organizace praxe Kdo nic nezkusil, nic neví. Praktikanti 2. a 3. ročník oboru obchodní akademie a ekonomického lycea Délka praxe 5 pracovních dnů Pracovní doba 8:00 až 12.30 hod.

Obecné cíle odborné praxe Zkušenost je nejtěžší cesta, kterou je možné dosáhnout moudrost. Konfucius doplnit teoretickou výuku většiny předmětů nácvikem praktických činností v reálné prostředí prakticky propojit dovednosti žáků z různých předmětů rozvíjet a prakticky procvičit komunikativní kompetence žáků, a to i v cizím jazyce rozvíjet kreativitu žáků prakticky aplikovat využití komunikačních prostředků posílit odpovědnost žáků za plnění svěřených úkolů v požadovaném čase a kvalitě posílit organizační schopnosti žáků a jejich samostatnost posílit dovednost pracovat v týmu posílit dovednost samostatně získávat informace nutné ke splnění úkolu a samostatně se vzdělávat posílit slušné a odpovědné chování žáků v souladu s morálními zásadami pravidly společenského chování

Průběh odborné praxe poučení o BOZP Užitečnější je znát několik moudrých pravidel, jež by mohla tobě vždy posloužit, než nastudovati mnoho neužitečných věcí. Seneca poučení o BOZP stanovení pracovních povinností a úkolů seznámení praktikanta s firmou seznámení praktikanta s chodem firmy zapojení praktikantů do jednotlivých činností chodu organizace v rámci vykonávané odborné praxe použití sady interaktivních cvičných pracovních materiálů přímá obsluha moderní techniky v rámci plnění cvičných úloh odborný seminář k zásadám efektivní komunikace, moderní image, zásady jednání s klientem apod. prezentace výstupů praxe tutorovi

Výstupy z odborné praxe Vzdělanost je schopnost rozumět jiným. Goethe Zápis z odborné praxe Prezentace v elektronické podobě – CD disk Hodnocení práce praktikanta Termín odevzdání první školní den následující po výkonu praxe Kde kabinet ekonomiky

Čemukoliv se učíš, učíš se pro sebe. Petronius Zápis z odborné praxe Čemukoliv se učíš, učíš se pro sebe. Petronius Řazení stránek: Titulní list Obsah zápisu Harmonogram praxe Vypracované úkoly Přílohy Formální úprava textu zápisu z odborné praxe Hodnocení klasifikaci zápisu z odborné praxe a ekonomických úkolů provede vyučující ekonomiky, kterou zahrne do celkové klasifikace ekonomiky klasifikaci úkolů z korespondence provedou vyučující obchodní korespondence a cizího jazyka, hodnocení započítají do celkové klasifikace těchto předmětů

Prezentace v elektronické podobě Nestačí mít rozum - je třeba jej také používat. Čelakovský Praktikant si může vybrat z následujících možností prezentace výsledků své odborné praxe svého úkolu vybraného tématu Hodnocení klasifikaci elektronické prezentace provede vyučující informačních a komunikačních technologií (IT), kterou zahrne do celkové klasifikace tohoto předmětu

Vzdělaný člověk má stálé bohatství v sobě Význam inovované odborné praxe pro praktikanta (přínos k rozvoji klíčových kompetencí) Vzdělaný člověk má stálé bohatství v sobě Kompetence k učení uplatňovat různé způsoby práce s textem, umět efektivně vyhledávat a zpracovávat informace s porozuměním poslouchat mluvený projev, pořizovat si poznámky Kompetence k řešení problémů porozumět zadání úkolu nebo určit jádro problému, získat informace potřebné k řešení problému, navrhnout způsob řešení, vyhodnotit a ověřit správnost zvoleného postupu a dosažené výsledky uplatňovat při řešení problémů různé metody myšlení (logické, matematické) spolupracovat při řešení problémů s jinými lidmi (týmové řešení)

Můžeme tolik, kolik známe. Bacon Význam inovované odborné praxe pro praktikanta (přínos k rozvoji klíčových kompetencí) Můžeme tolik, kolik známe. Bacon Komunikativní kompetence vyjadřovat se přiměřeně účelu jednání a komunikační situaci v projevech mluvených i psaných a vhodně se prezentovat formulovat své myšlenky srozumitelně a souvisle, v písemné podobě přehledně a jazykově správně zpracovávat administrativní písemnosti, pracovní dokumenty i jiné texty na běžná i odborná témata dodržovat jazykové a stylistické normy i odbornou terminologii vyjadřovat se a vystupovat v souladu se zásadami kultury projevu a chování být jazykově způsobilí pro komunikaci s obchodními partnery i jinými subjekty nejméně v jednom cizím jazyce chápat výhody znalosti cizích jazyků pro životní i pracovní uplatnění, být motivováni k prohlubování svých jazykových dovedností v celoživotním učení

Moudrý je ten, kdo se dovede učit od druhých. Seton Ernest Tompson Význam inovované odborné praxe pro praktikanta (přínos k rozvoji klíčových kompetencí) Moudrý je ten, kdo se dovede učit od druhých. Seton Ernest Tompson Personální a sociální kompetence pracovat v týmu a podílet se na realizaci společných pracovních činností přijímat a odpovědně plnit svěřené úkoly;podněcovat práci týmu vlastními návrhy na zlepšení práce a řešení úkolů, nezaujatě zvažovat návrhy druhých; posuzovat reálně své fyzické a duševní možnosti, odhadovat důsledky svého jednání a chování v různých situacích ověřovat si získané poznatky, kriticky zvažovat názory, postoje a jednání jiných lidí přispívat k vytváření vstřícných mezilidských vztahů a k předcházení osobním konfliktům Občanské kompetence a kulturní povědomí jednat odpovědně, samostatně a iniciativně nejen ve vlastním zájmu dodržovat zákony, respektovat práva a osobnost druhých lidí zajímat se aktivně o politické a společenské dění u nás a ve světě

Na světě není nic mocnějšího než myšlenka, která přišla včas. Hugo Význam inovované odborné praxe pro praktikanta (přínos k rozvoji klíčových kompetencí) Na světě není nic mocnějšího než myšlenka, která přišla včas. Hugo Kompetence k pracovnímu uplatnění a podnikatelským aktivitám znát obecná práva a povinnosti zaměstnavatelů a pracovníků umět získávat a vyhodnocovat informace o pracovních i vzdělávacích příležitostech, využívat poradenských a zprostředkovatelských služeb jak z oblasti světa práce, tak vzdělávání Kompetence využívat prostředky informačních a komunikačních technologií pracovat s osobním počítačem a dalšími prostředky informačních a komunikačních technologií získávat informace z otevřených zdrojů, zejména pak s využitím celosvětové sítě Internet pracovat s informacemi z různých zdrojů nesenými na různých médiích, a to i s využitím prostředků informačních a komunikačních technologií