AKCE: FESTIVAL BINEC Projekt financovaný Britskou radou a Člověkem v tísni pod záštitou MŠMT.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Lidice.
Advertisements

II. Kateřinické setkávání vozíčkářů aneb na vozíku  do oblak…
Technika,tak jak ji vidím já…
Kamarádi :o) :o).
PaedDr. Zuzana Horváthová, Ph.D. doc. Ing. Josef Abrhám, Ph.D.
JÁ A MOJE ŽENA.
OSOBNÍ SEZNAMKA BEATRIS. PROČ OSOBNÍ? Dostane se Vám osobního přístupu Budete komunikovat s živým člověkem (se mnou) ☺ Nebudete vystavovat svůj profil.
Vyhodnocení velké vánoční rodinné soutěže Tak už jste se konečně dočkali! Po důkladném vyhodnocení všech zaslaných prací již známe výherce vánoční soutěže.
NA TÉMA: „DÍVÁM SE RŮŽOVÝMI BRÝLEMI“ Katalog vítězných děl jaro ročník výtvarné a keramické otevřené přehlídky „To je hlína!“ Akci podpořili: Dolní.
Voda. V pátek probíhal na naší škole Den Země na téma Voda. Žáci druhého stupně soutěžili v mnoha soutěžích. Třída se vždy rozdělila na skupiny.
Prezentace k soutěži „CHCEME ČISTÉ MĚSTO“ vyhlášené městem Karlovy Vary kategorie: základní školy.
 Pod záštitou: Ústeckého kraje.  ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, MÍROVÁ 2734/4, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE PROJEKT ÚSTECKÉHO KRAJE: EKO-ECHO - Kouty krajiny.
Song Presentations. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Určeno pro ty z vás, kteří …….no, řekněme …….. mají něco okolo 30 let!!!!!
Mezinárodní den zdraví V rámci mezinárodního Dne zdraví, který je každým rokem 7. 4., jsme připravili akci „ Soutěž o nejzdravější svačinu“
Grafika Martina Fabianová, Lyra. … rozhodla jsem se zúčastnit se grafické části VZSST z trošku jiné stránky, tak doufám, že mě s tím hned nevykopnete.
NESEPARUJ SE!!! SEPARUJ!!! ZŠ Vyškov Letní pole.
Logo.
Vysoké mýto.
Co víš o recyklaci?.
Soutěž v ZOO Autor: Vojta Rod. Pár slov na začátek… Jako už poněkolikáté já a parta dalších lidí z naší školy jsme jeli na soutěž do ZOO Ostrava. Po tom.
VY_32_INOVACE_ 02_ Lidé a čas
PREZENTACE akcí MC KAŠPÁRKOV o.s., podpořených v roce 2012 městem Rosice Mateřské centrum KAŠPÁRKOV o.s.
„Den Země v Národní rezervaci Rejvíz“ – „Dětský den 2009“
Prezentace školy. (Lucie Antošová). Historie školy Na dnešním Václavském náměstí (dříve nazývaném Otakarovo) byl postaven na poč. 15. st. gotický kostel.
Vytvořeno v rámci projektu SIPVZ Projekt hodiny výchovy k ochraně životního prostředí pro žáky naší školy 22. dubna 2006 Vzdělávací oblast Enviromentální.
Životní prostředí klady vs. zápory.
Hledat lásku. Nesmysl. říká rozum. Směšné. říká hrdost. Riskantní
Určeno pro ty z vás, kteří …….no, řekněme …….. mají něco okolo 30 let!!!!!
Základní škola a Mateřská škola, Podolí příspěvková organizace 1.
H R Á T K Y S P Ř Í R O D O U. Gymnázium Rýmařov připravilo zábavnou soutěž s ekologickou tematikou plnou zajímavých úkolů pro třídy všech škol v našem.
Společnost DUHA – integrace osob s mentálním postižením Nabídka odpoledních klubů od října 2013.
Dopis od Boha.
Masarykovo gymnázium.
Den Země 2006 Zpráva třídy 6. A, aneb jak jsme Den Země prožili my.
Jeníček a Mařenka Třídění Odpadu. Žili, byli Jeníček a Mařenka v jednom činžovním domě, kdesi za sedmero horami a sedmero řekami.
Mýma očima Roman Lavička student kvarty školní studentský pobyt Anglie 2005.
Masarykovo gymnázium Vsetín
Masarykovo gymnázium, SZŠ a VOŠZ Vsetín
Hledat lásku. Nesmysl - říká rozum. Směšné - tvrdí hrdost
STÁŽ SLOVINSKO 2015 Stáže se zúčastnily: P. učitelky: Hana Kunzfeldová, Bc. Olga Širanová z MŠ Okružní 23, Bruntál Navštívené školy: MŠ Škofije Pedagogická.
Téma: Audience – V. Havel
TŘÍDĚNÍ ODPADU JAK SPRÁVNĚ TŘÍDIT.
Prezentace určená k propagaci MGV
JARO Jaro má 3 měsíce. Březen, Duben, Květen. Je aprílové počasí.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
MASARYKOVO GYMNÁZIUM VSETÍN
Žáci 3., 4. a 5. ročníku dne 21. května 2015 navštívili recyklační ekologické centrum ve Starém Městě u Uherského Hradiště, které bylo vybudováno v bývalém.
9 let na základní škole:.
Masarykovo gymnázium Pozvánka na školu.
Anotace Materiál je vhodný ke společné práci žáků 3.třídy jako opakování učiva o kalendáři a o čase. Opakování může být motivováno některou hrou, doporučuji.
Příběh pro všechny tvrdě pracující
Plánování hodiny pozpátku Text: Ivan Klíma, Jak daleko je slunce Příprava hodiny literární výchovy pro žáky 4. a 5. ročníku ZŠ A. Studentka vyhledá text.
Vyhodnocení soutěže Fotograf expedice FotoApalucha 2015 Šumava – Prachaticko, Volary,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_16.
CZ.1.07/1.2.00/ Příjemce dotace: Organizace pro pomoc uprchlíkům (OPU) OPU je nevládní neziskovou organizací, která se od svého založení v roce.
 Ekologie je věda zabývající se přírodou  Není to nic nudného  Ekologie je velmi důležitá, protože chrání živočichy a zajímavá místa na Zemi.  Mezi.
Základní škola a Mateřská škola Bystřice pod Lopeníkem
Deficitní poruchy paměti vyvolané věkem!.
ZODPOVĚDNÝ EVROPAN Markéta Válková 9.B 2015/2016.
DUCHOVÉ PŘIPRAV SE NA UVĚŘITELNÉ!!! Jsou všude kolem nás... Nevěříš???
DUCHOVÉ PŘIPRAV SE NA UVĚŘITELNÉ!!! Jsou všude kolem nás... Nevěříš???
ZŠ Staré Město.
Den Země 3.A – 25. dubna.
The history of England
Ohlédnutí za čtvrtou třídou
Konečně byl tady. Den, na který se všichni naši „školáci“ tolik těšili
Krása zimy Hledat lásku? Nesmysl...říká rozum. Směšné....říká hrdost. Riskantní...brání se zkušenost. Ale samota zabíjí ...šeptá srdce.
Reklamština Jak ji pochopit..
Hledat lásku. Nesmysl. říká rozum. Směšné. říká hrdost. Riskantní
Transkript prezentace:

AKCE: FESTIVAL BINEC Projekt financovaný Britskou radou a Člověkem v tísni pod záštitou MŠMT

Základní informace  Kdy?: 16. květen 2014  Kde?: Gymnázium a SOŠE v Kaplici a místní kino  Co?: divadelní představení Skládka zakázána, tvořivé dílničky pro žáky ZŠ, fotosoutěž Vyfoť BINec! a akce Ukliďme svět (odložena kvůli počasí)

Divadlo Skládka zakázána  Nacvičili jsme divadlo a odehráli dvě představení: dopolední pro žáky ZŠ v tělocvičně naší školy a od 15 hod. v kaplickém kině pro veřejnost, kde proběhlo i předávání cen vítězů soutěže Vyfoť BINec.  Autor: Mgr. Věra Sládková  Děj: Na smetišti už začíná být těsno, přesto tam den co den auta odvážejí nový odpad. Jednotlivé kusy odpadu se handrkují a pošťuchují o poslední zbytky místa. Hledají příčinu neustálého hromadění odpadu.  Odpad ztvárnili jak žáci, tak i učitelé. Celkem 14 herců. Např. : Lahvička od parfému, Vánoční stromeček, Banánová slupka, Stará baterie

Divadlo Skládka zakázána: ukázka Krabice od dárku: (Posměšně)Copak jste vystudovaly vy tři? Podle vzhledu bych řekla, že pamatujete ještě doby, kdy nebyla povinná školní docházka. Plechovka od coca-coly: (Posměšně)Ty taky nejsi žádá mladice. Vždyť jsi recyklovaná! Krabice od dárku: Nebývala jsem vždycky krabice. Dokonce jsem jednou byla i vysokoškolská učebnice. (Igelitka, Plastová láhev, Plechovka od coca-coly hledí s úžasem a otevřenými ústy) Plastová láhev: A proč jsi teda tady? Igelitka: Proč tě znovu nezrecyklovali? Plechovka od coca-coly: (Velmi posměšně) Už to nešlo? Krabice od dárku: Lidi stále více vozí odpad do lesů. Mají přeplněné domy i byty věcmi, které nepotřebují. A kupují si stále nové věci, pro které musí udělat místo. Mě sem odvezli a vůbec je nezajímalo, že jsem byla nóbl krabice od nóbl dárku. Plechovka od coca-coly: Dřív dávali lidi odpad do popelnic. Plastová láhev: My jsem skončily tady jen proto, že nás za jízdy vyhodili z okna. Plechovka od coca-coly: Proč lidi vozí odpad záměrně do lesa? Igelitka: Musíme tomu přijít na kloub. Krabice od dárku: (Se zájmem)Já vím – noviny. Plastová láhev: Tady v lese si je nikde nekoupíš. Spíš se pokusíme vzbudit mobil. Třeba má přístup na internet. Plechovka od coca-coly: Ty už si nepamatuješ, že se koupal v pivě? Krabice od dárku: (S odporem) Fuj. Včera mě sem přivezli s opadaným vánočním stromkem a novinami. Byly docela čerstvé – jen asi dva měsíce staré. Plastová láhev: Musíme je najít.

Fotky z představení

Soutěž Vyfoť BINec  Probíhala: od do , vyhlášení výherců pak v rámci divadelního představení Skládka zakázána  Cílem bylo zachytit odpadky v čisté krajině, ulici či parku – zkrátka tam, kde nemají co dělat.  Fotky jsme vystavili v předsálí kaplického kina, kde o vítězi mohli návštěvníci hlasovat.  Vyhlásili jsme dva vítěze ve dvou kategoriích: „Nejoriginálnější foto“ a „Nejzajímavější odpad“

Vyfoť BINec: fotografie z výstavy

Některé vítězné fotografie Koráb pouště Džin uletěl

Dopoledne pro žáky ZŠ  Žáci čtvrtých tříd zdejších ZŠ byli po zhlédnutí divadla rozděleni do skupinek a vysláni do tříd, kde hráli různé vzdělávací hry na téma ekologie. Pod dozorem učitelů je vedli studenti naší školy.

Fotky z dopoledne pro žáky ZŠ

Hodnocení a reakce žáků ZŠ

Přípravy Zkoušky divadelního představení Skládka zakázána

Přípravy Navrhování a tvorba kostýmů (Autor: O. Nový)

Přípravy Propagace soutěže Vyfoť BINec

B!Nec : V hlavní roli odpad Kaplice – Projekt Active Citizen, organizovaný Britskou radou (tak řečenou Bradou), Člověk v tísni pod záštitou Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, nám otevřel dveře (zvláště pak ty finanční), které jsme neváhali otevřít a vstříc všemu se pustit do dalšího projektu naplánovaného na 16.května. Tentokrát se někteří z nás stali komediantským odpadem se silným dramatickým cítěním a proměnili text na zábavnou divadelní hru Skládka Zakázána od skvělé p. uč. Sládkové na delikátní zážitek pro každou ekologicky smýšlející bytost a snad vtipnou podívanou pro čtvrťáky zdejších základních škol. Všemu však předcházeli dny tvrdé dřiny. Naučit se text není jen tak. A pak tu ještě byly úžasně provedené kostýmy, některé z nich navrhl Ondřej Nový (SEX), políbený múzou, a vytvořila je třída Kvarta, které ze srdce děkujeme. Zvláště banánová slupka (Adélka Fischerová, KVI) svým kompostovým zjevem vždy rozesmála publikum, aniž by pohnula brvou. Podobně okouzlující byla i maska Lucky Sedláčkové jako pomerančové kúry. Pak nadešel den D. Když dorazily čtvrté třídy, jako by se naše škola proměnila ve včelí úl. Děti jsme nahrnuli do tělocvičny, kde viděly představení. Po skončení divadla jsme je rozdělili do skupinek, kde se jich ujali studenti naší školy a hráli s nimi poučné hry, jak jinak než o odpadu. Vojta Smolík (KVI) ještě rozšířil znalosti některých o škodlivost palmového oleje na lidský organismus a domovy orangutanů. Pevně věříme, že si čtvrťáci tento den užili minimálně tolik, jako my. Byla by však škoda nacvičené divadlo jednou odehrát a schovat do šuplíku..Od 15ti hodin v kaplickém kině probíhalo představení ještě jednou, tentokrát pro veřejnost. Konalo se tak za příležitosti předávání výher vítězům soutěže Vyfoť B!Nec. Jednalo se o fotografickou soutěž, jejímž cílem bylo zachytit odpady v našem okolí. Vyhlásili jsme dva vítěze ve dvou kategoriích: „nejoriginálnější fotografie“ a „nejzajímavější odpadek“. Fotky všech zúčastněných pak viseli v předsálí kina od 15. Dubna až po nedávnou minulost. Vítězům gratulujeme a všem zúčastněným moc děkujeme. A co k tomu ještě dodat? Snad jen tisíceré díky všem učitelům, kteří nás podpořili a do akce se s vervou vrhli s námi hlava nehlava: P. uč. Lovčí (staré igelitce), p. uč. Císařové (plastové láhvi), p. uč. Dánové (plechovce od Coca- Coly) a p. uč. Raynochové (láhvi od piva). Zvláštní dík pak patří p. uč. Sládkové (noviny) za její úžasnou hru a pomoc s aktivitami. Seznam však vůbec není kompletní, za B!Ncem stojí ještě pěkná řádka lidí. Proto všichni, kteří přispěli, byť hloupou maličkostí, se můžou s hrdostí poplácat po rameni a říct si: „Nejsem odpad!“ Článek o akci do školního časopisu.

Děkujeme za pozornost