Vytvořeno v rámci projektu SIPVZ Projekt hodiny výchovy k ochraně životního prostředí pro žáky naší školy 22. dubna 2006 Vzdělávací oblast Enviromentální.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vyrobila 8. třída ZŠ Pustiměř
Advertisements

Produkce odpadů 2002 – 2007 obce ORP Šumperk
VY_32_INOVACE_Př.4.15-Třídění odpadu-prezentace
Třídění odpadu Sabina Kotlárová.
Systém nakládání s odpady
Den Země – svátek planety
MÁ TO SMYSL.TŘIDTE ODPAD!
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Co víš o recyklaci?.
Změní „černobylské“ děti postavení k třídění odpadu?
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
EVVO - magické slovo. Co to je EVVO ? E NVIRONMENTÁLNÍ V ZDĚLÁVANÍ V ÝCHOVA a O SVĚTA ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVA je výchova týkající se životního prostředí.
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění.
OZP-komplet.pptGEOtest Brno a.s.1 Vlivy na životní prostředí Znečištění ovzduší Znečištění povrchových a podzemních vod Znečištění půdy Vliv nebezpečných.
Odpady ( environmentální příručka – 5.ročník )
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 13Číslo.
Učebnice str ročník TĚŽEBNÍ PRŮMYSL
Věděli jste, že......na výrobu 1 tuny papíru je potřeba 2,2 tuny kmenů stromů? Jedna česká domácnost spotřebuje ročně kolem 70 kilogramů papíru.
1. Minimalizace 2. Třídění a recyklace 3. Odstraňování Vypořádávání se s odpady zpět znovu 2.
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
Složka sady EUIII/2 č. 13 VY_32_INOVACE_Rv_7. Název: Ekologie – Člověk a zdraví (odpadky) Autor: Šárka Vodrlintová Předmět(oblast): Člověk a zdraví – Rv.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Téma: ODPAD A RECYKLACE Motto: Recyklace - má to smysl?
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
DOMÁCÍ EKOLOGIE – ODPADY A KONZUMNÍ SPOLEČNOST
Co víš o recyklaci?.
DEN ZEMĚ TEST.
OBZORY V této prezentaci vás seznámíme s prvními šesti levely hry : Naše obec.
Jak třídíme v naší škole? V naší škole třídíme:  papír  plast  sklo  bioodpad  baterie  drobný elektroodpad.
TŘÍDĚNÍ ODPADU JAK SPRÁVNĚ TŘÍDIT.
Průřezové téma - Enviromentální výchova Lidské aktivity a problémy životního prostředí Šetrná domácnost – rady a nápady Anotace: Prezentace slouží jako.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Životní prostředí a jeho ochrana. Co je životní prostředí? Prostor, ve kterém žijeme. ŽP – přírodní (louka, les, hory, řeky…) – umělé = vytvořené člověkem.
Zpracovala: Mgr. Monika Dvořáková Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_01_Ochrana.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Dana Motyčková ČísloVY_32_Inovace_3322 NázevTřídění odpadu Téma hodinySuroviny. ekologie PředmětPrvouka.
Třídíme se zvířátky Autorky: Michaela Mikolášová Nikola Smyčková Tereza Mžiková Jubilejní Masarykova ZŠ Sedliště.
Aneb Jak žít ekologicky Autor: Richard Wiesner Prezentace pro začínající ekology.
Analýza naší školy. VODA + plusy- mínusy + Všude jsou nainstalované pákové kohoutky, teplotu vody nastavíme jedním pohybem. - Spotřeba vody se zvyšuje.
TŘÍDĚNÍ ODPADU VY_32_INOVACE_2C_10 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Práce v domácnosti Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Životní prostředí ČR černé skládky recyklace ochrana lesů.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_16.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr.
 Ekologie je věda zabývající se přírodou  Není to nic nudného  Ekologie je velmi důležitá, protože chrání živočichy a zajímavá místa na Zemi.  Mezi.
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Gastronomická zařízení – ukládání obalů a odpadů
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_26_PRVOUKA
Třídění odpadů,recyklace
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Zpracovala: Mgr. Jana Ottová
Bc. Jan Hutla Vy_32_INOVACE_4B_20_Člověk_a_příroda Člověk a příroda
Autor: Mgr.Renata Viktorinová
TŘÍDÍME ODPAD Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Autor: Mgr.Lenka Preisová
TŘÍDÍME ODPAD Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace
Škola: SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace Autor: Mgr
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor: Mgr. Blanka Kusá
Recyklace plastu PŘÍRODA.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Olga.
Vztah k životnímu prostředí
Název školy: Svobodná základní škola, o. p. s
Odpady a příroda.
Člověk a jeho svět Chování v přírodě.
Marek Barták ZŠ a MŠ Ludgeřovice
Transkript prezentace:

Vytvořeno v rámci projektu SIPVZ

Projekt hodiny výchovy k ochraně životního prostředí pro žáky naší školy 22. dubna 2006 Vzdělávací oblast Enviromentální výchova, Člověk a jeho svět, Životní prostředí, Ochrana životního prostředí Cíle Pochopení vlivu chování člověka na přírodu, jak můžeme osobně zlepšit životní prostředí, jak se chovat k našemu životnímu prostředí

POJMY Ochrana životního prostředí Šetření energií Ovzduší Třídění odpadu Recyklace

Proč nemá z kohoutku kapat voda? Odpověď: Zásoby vody na ZEMI nejsou nevyčerpatelné. Nutně ji potřebujeme k životu. Nesmíme s ní plýtvat. Vždy zavři kohoutek! ODPOVÍDEJ

Proč při odchodu zhasínáme světlo? Odpověď: Elektřina stojí peníze a její výroba také znečišťuje životní prostředí. Po odchodu z místnosti zhasni! ODPOVÍDEJ

Proč je lepší jet autobusem než autem? Odpověď: Výfukové plyny znečišťují vzduch. Když jede 32 lidí autobusem, unikají do ovzduší výfukové plyny jen z jednoho autobusu, a ne z 32 aut. Chraň ovzduší – jezdi hromadnou dopravou! ODPOVÍDEJ

Proč třídíme odpad? Odpověď: Třídíme papír, sklo a plasty, protože je můžeme znovu zpracovávat. Z 27 plastových lahví můžeme vyrobit svetr. To je RECYKLACE. Třiď odpad – šetříš přírodu! ODPOVÍDEJ

Víš to? Když hodíš na zem papír, rozpadne se až za 3 měsíce. Banánová slupka vydrží 5 měsíců. Žvýkačka se rozpadá 5 let. Igelitka se rozpadne dokonce až za 100 let.

PLASTYSKLO PAPÍR SMĚSNÝ ODPAD Skleněná láhev Igelitová taška Plastová láhev Slupka od banánu Krabice Obálka Plechovka Sklenička od přesnídávky Kam s tím? Roztřiď odpadky do správných kontejnerů!

Šetři energií, třiď odpadky, naše ZEMĚ bude jako z pohádky.