Evidence knihovního fondu dle vyhlášky MK ČR č. 88/2002 Sb. K provedení zákona č. 257/2001 Městská knihovna Rokycany Oddělení regionálních služeb Masarykovo.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dílčí báze Seriály Souborný katalog ČR České Budějovice, prosinec 2006 Danuše Vyorálková.
Advertisements

Seriály v Souborném katalogu ČR Olomouc, 21. září 2006 Danuše Vyorálková.
Adresář o vás a pro vás Danuše Vyorálková Seč, 2006.
V ERZE 20 SYSTÉMU A LEPH ŠKOLENÍ KLIENTA. S TRUKTURA SYSTÉMU Typy bází: Bibliografická – obsahuje bibliografické záznamy  KNA01 ostrá báze Administrativní.
Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název.
Školní knihovna - organizace a knihovní fond
Výzkumné projekty MPO řešené v r na ZČU náležitosti účetních dokladů na ZČU u projektů se samostatným bankovním účtem.
Matrika Věra Graplová, DiS.
Regionální funkce a meziknihovní služby Jindřiška Pospíšilová a Hanuš Hemola Národní knihovna ČR.
Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název.
KATALOGY Mgr. Radmila Pavlicová, Univerzitní knihovna OU.
Evidence a inventury majetku
Obor: H/01 Kuchař-číšník
BIBLIOGRAFICKÉ FORMÁTY MARC 21 – UNIMARC-úvod
Zpracováno v rámci projektu FM – Education CZ.1.07/1.1.07/ Statutární město Frýdek-Místek Zpracovatel: Mgr. Lada Kročková Základní škola národního.
Česká terminologická databáze knihovnictví a informační vědy (TDKIV)
Doplňování KF v číslech aneb Několik údajů k zamyšlení Akviziční seminář Havlíčkův Brod,
Aktuální trendy v oblasti školních knihoven
Standard Pomoc při revizi a aktualizaci knihovních fondů v obsluhovaných knihovnách zřizovaných obcemi (revize 1x za 5 roků)
1 Evidence územně plánovací činnosti, ukládání a poskytování písemností Evidence územně plánovací činnosti, ukládání a poskytování písemností Krajský úřad.
Účetnictví na PC I Ing. Josef Horák, Ph.D.
Základy účetnictví Základy ekonomiky a účetnictví – 9. ročník
 Projekt CZ.1.07/1.1.38/  Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku  uměleckých řemesel a oborů gastro  TENTO PROJEKT JE.
Statistika RF, výroční zpráva, kontrola plnění RF Vít RICHTER Národní knihovna ČR 23. dubna 2002 Brno.
1 Vít Richter ISSS 2005 – Hradec Králové Národní knihovna ČR Mobil: Archivy, knihovny, muzea a jejich úloha při.
Evidence obyvatel.
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Regionální funkce 2010 Výkazy a výroční zprávy Sekce SDRUK pro RF Praha, NK ČR
Elektronická evidence dokladů k vývoji moderní české knižní kultury v KNM Praha 6. září 2006 Praha 6. září 2002.
Ostrava Vsetín Seriály v Souborném katalogu ČR Danuše Vyorálková.
Porada profesionálních knihoven Středočeského regionu Seriály v Souborném katalogu ČR Danuše Vyorálková březen, 2007.
1. 2 Obsah Nabídka služeb Číselné údaje Oddělení pro dospělé Studovna Hudební oddělení Oddělení pro děti a mládež Městské informační centrum Knihkupectví,
Statistické výkazy za rok 2013, hlavní problémy a na co se zaměřit v roce 2014 Mgr. Zbyněk Kotzian Knihovna Petra Bezruče v Opavě.
Problematika oddělení pro dospělé čtenáře” v rámci projektu „Blíže k sobě i knihám – místo knihoven ve sjednocené Evropě Knihovna Petra Bezruče v Opavě.
Porada pracovníků dílčích knihoven kateder fakult ČVUT
Seriály v Souborném katalogu ČR Ústí nad Orlicí, 6. října 2006 Danuše Vyorálková.
- DODACÍ LIST – seznam zaslaného zboží a jeho množství (resp. seznam provedených prací). Odběratel si podle dodacího listu může zkontrolovat úplnost dodávky.
Základní dokumenty knihovny Zřizovatel knihovny: právní subjekt – obec – schvaluje zastupitelstvo jako organizační složku obce nebo je knihovna součástí.
Finanční kontrola prováděcí vyhláška 416/2004Sb., aplikace v praxi
Nepřizpůsobiví uživatelé knihoven. Seminář pro pracovníky služeb knihoven. Středočeská vědecká knihovna v Kladně Metodické vyjádření Ministerstva.
Seriály v Souborném katalogu ČR Opava, 21. června 2006 Danuše Vyorálková.
Celostátní seminář knihovníků muzeí a galerií Brno září 2005 Danuše Vyorálková.
SVNIT Přednáška M. Horáková
Co nového ve SKIP ČR?. Bulletin SKIP Od čísla 4/2010 bude každý člen dostávat tištěný výtisk na svou adresu. Odpadnou tím zcela nedorozumění s případným.
Akvizice periodické literatury Havlíčkův Brod.
Legislativní řešení registru územní identifikace, adres a nemovitostí Vladimír Weis ISSS 2006 Hradec Králové –
Co se sbírkami?. Plzeň, Co již víme (?) Jak to začalo Proč sbírky Jak je pořádat Jaké na ně platí zákony Co dál.
Archivnictví a spisová služba
Vyřazování DM Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Souborný katalog ČR Seriály Danuše Vyorálková. Historie soupisy (první v roce 1928) lístkové katalogy (Vyhláška 110/65 Sb.) a jejich tištěné výstupy –
Souborný katalog ČR Seriály Seminář knihovníků muzeí a galerií Olomouc, Danuše Vyorálková.
Evidence DM Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Potřebujeme akviziční semináře? Aleš Brožek 24. seminář akvizičních pracovníků, Zlín 10. června 2014.
Souborný katalog ČR Dana Vyorálková. Souborný katalog ČR Co je souborný katalog Kde najdete Souborný katalog ČR Co hledat v Souborném katalogu ČR Jak.
Školení, Náchod 18. dubna 2007 Seriály v Souborném katalogu ČR Danuše Vyorálková.
Statistika 2010 a 2011 Úkoly na nejbližší období Několik informací Několik připomenutí Sekce SDRUK pro RF a skupina pro standardy VKIS Praha, 10. listopadu.
Knihovní zákon KISK FF MU.
, MU Brno Informační fond Organizace KF Prováděcí vyhláška č. 88/2002.
Verze 22 systému Aleph školení klienta 1. Struktura systému Typy bází: Bibliografická – obsahuje bibliografické záznamy – KNA01 ostrá báze Administrativní.
Seriály v SKČR, prosinec 2008 Seriály v SKČR Danuše Vyorálková.
Odbor doplňování a zpracování fondů
Seriály v Souborném katalogu ČR Danuše Vyorálková červen 2009.
Akvizice a informační fond
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Seriály v Souborném katalogu ČR
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Legislativní změny na úseku EO, OP, CD
ACM Digital Library Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
Mikroregion Bystřicko - CSS
Transkript prezentace:

Evidence knihovního fondu dle vyhlášky MK ČR č. 88/2002 Sb. K provedení zákona č. 257/2001 Městská knihovna Rokycany Oddělení regionálních služeb Masarykovo náměstí Rokycany

Vyhláška 80/2002 Sb. php3?page=03_Leg/01_LegPod/ Zakon257Vyhl.htm

Příjem dokumentů do knihovny Všechny získané dokumenty musí být zaevidovány jako tzv. Knihovní jednotky Verifikace /kontrola,porovnání objednávky s fakturou/ Adjustace /označení vlastnictví/

Evidence knihovního fondu Přírůstkový seznam- pouze 1 /možno více částí/,zajišťuje nezaměnitelnost údajů Úbytkového seznam- stejná pravidla jako u PS Statistický počet KJ je dán rozdílem posledního přírůstkového a úbytkového čísla!

Vedení přírůstkového seznamu Tiskopis nebo elektronický systém- je hlavním správním a účetním dokladem fondu dokumentů, v němž se eviduje pod jedinečním číslem každá knihovní jednotka Zápis musí být čitelný, nepřepisovaný,nesmí se mazat Zápis obsahuje: přírůstkové číslo-autor-název-místo:nakladatel,rok vydání-vydání-datum zápisu-způsob nabytí: koupě,dar,výměna,povinný výtisk,dědictví- cena-číslo faktury-poznámka Do PS se nezapisují jednotlivé výtisky časopisů, pouze ukončený ročník

Úbytkový seznam Úbytkové číslo /pořadové číslo záznamu/ Datum zápisu Přírůstkové číslo dokumentu, jeho signatura,označení autora,název,místo a rok vydání Důvod odpisu :knihovní dokumenty neodpovídají zaměření KF knihovny,multiplikáty,opotřebené,neúplné,poškozené,ztráty

Vyřazování dokumentů Neodpovídají zaměření knihovního fondu Multiplikáty knihovních dokumentů Poškozené, neúplné, opotřebované Ztracené čtenářem, odcizené, zničené živelnou pohromou, nedobytné pro úmrtí čtenáře Dokumenty z konzervačního a historického fondu jen se souhlasem MK ČR

Zasílání nabídek Elektronická konference AKVIZICE: Pověřené knihovně Knihovnám v obvodu působnosti Školní knihovně v místě

Nabídková povinnost Nabídkovou povinnost je možno splnit umístěním seznamu na adrese: VZOR: Dobrý den, nabízíme zdarma publikace vyřazené (zastaralé, opotřebované) z fondu knihovny MUP. Nabídka platí do Odpisove seznamy č. 12, 13 najdete na: xls nebo v příloze u xls Preferujeme osobní odběr. Srdečně zdraví Xxyyzz vedoucí Odborné knihovny Jiřího Hájka Metropolitní univerzita Praha, o.p.s. Dubečská 900/ Praha 10 – Strašnice

Vyhláška 88/2002 v praxi: ocs/Vycichlo.doc?PHPSES SID=37a71e59408d18f619 3e20db615c726a Děkuji za pozornost. Rokycany,