Technology Transfer Offices can help disseminate IP knowledge Jaroslav Burcik Czech Technical University in Prague Centre for Business cooperation, CTU.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Advertisements

Inovace, inovační projekty a úloha klastrů (obecný náhled) Ivo Vondrák VŠB - Technická univerzita Ostrava
1 Grantové schéma Spolupráce výzkumných a vývojových pracovišť s podnikatelskou sférou, podpora inovací Národní vzdělávací fond.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Úloha transferu technologií v inovačním procesu Pavel Švejda CTT UTB ve Zlíně, 27. března 2014.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
Nové vzdělávací moduly pro řízení inovací a VaV v průmyslových firmách reg. č. projektu CZ.1.07/3.2.11/ Obsah vzdělávacích modulů projektu TS Ing.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
SVTP ČR v Jihomoravském kraji
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Efektivní transfer technologií základní informace o projektu Národní dialog – © 2010 EF-TRANS.
Transfer technologií na Technické univerzitě v Liberci Pavel Němeček.
Regionální aspekty uvedené v národní politice. Regionální aspekty systému VaV posilování role regionální spolupráce VŠ v oblasti socioekonomického rozvoje.
Spolupráce firem s výzkumnými organizacemi - možnosti a jejich úskalí I. neformální setkání Vladimíra Zádová Technická univerzita v Liberci SVOC ROBOTIKA.
KREATIVNÍ ODVĚTVÍ A EVROPSKÉ FONDY NOVÁ SCÉNA ND MARTA SMOLÍKOVÁ Proč podporovat kulturní a kreativní průmysly.
Michal Pazour MPO © 2007 Ministerstvo průmyslu a obchodu Spolupráce vysokých škol & podnikatelského sektoru (VŠB-TU Ostrava, )
Třetí role vysokých škol
„Regionální nedostatek kvalifikovaných sil … Evropské koncepty“
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
1 3. role vysokých škol Vladimír Kebo PRVŠ, Praha, 22. března 2007 Předsednictvo rady vysokých škol.
NOVÝ KONTRAKT MEZI VĚDOU A SPOLEČNOSTÍ? Tereza Stöckelová Sociologický ústav AV ČR, v.v.i.
Výzkum, vývoj a inovace v ČR Výzkum, vývoj a inovace v ČR Seminář Ochrana průmyslového vlastnictví Praha, 6. června 2007.
Podpora inovací prostřednictvím spolupráce VŠ s podniky Ing. Eva Bosáková, CSc.
Distanční vzdělávání v ČR, současnost a budoucnost II. národní konference Jindřichův Hradec
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Projekt CZ / /0052 Komplexní program Univerzity Karlovy v Praze pro vzdělávání v řízení přenosu znalostí a výchovu v inovačním podnikání.
CZ / /0007 Pražské centrum transferu znalostí při ČVUT ČVUT v Praze, Fakulta elektrotechnická Partner: Česká společnost pro kybernetiku a.
CZ / /0045 Centrum podpory talentů České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Agentura VEREMA, RLC, SofCon, WAGO, BAEL.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Číslo projektu – CZ /0024 Zřízení vzdělávacího střediska zařazeného do sítě Science.
SwissCzech Technology Transfer s.r.o. Náměstí Kinských 601/3, Malá Strana CZ Prague 5 Tel.: „Vědeckotechnologický.
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
Aktivní inovační podpora malých a středních firem v koridoru od Baltického po Středozemní moře.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Centrum inovačního vzdělávání Liblice INOVACE 2006 Galerie inovací 7. prosince 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková.
Inovační potenciál ČR, 5. září 2007 Středisko společných činností AVČR, v.v.i. Centrum inovačního vzdělávání Liblice Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Projekt.
Regionální inovační strategie Moravskoslezského kraje
VĚDECKO - TECHNICKÝ PARK BRNO
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Zvýšení vědeckovýzkumného potenciálu pracovníků a studentů technických vysokých škol v oblasti dopravy a nových dopravních technologií Registrační číslo:
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
STAV A VÝHLED TRANSFERU TECHNOLOGIÍ NA ZČU doc. Ing. Jan Horejc, PhD., prorektor pro spolupráci s praxí Mgr. Jaroslav Šíp, asistent prorektora.
Microsoft Inovační Centra  Innovation Day, Brno
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
Závěry semináře RVŠ k 3. roli vysokých škol I: 1. V souvislosti se změnami paradigmatu role vysokých škol ve společnosti, respektujíce aktuální trendy.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
Inovační procesy Modely inovací – v RR ® 2004 – přednáška č. 3.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Centrum pro výzkum, vývoj a inovace Life for Science. Science for Life.
ČVUT zítra prof. RNDr. Miroslav VLČEK, DrSc.. ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE 2 Postavení univerzity v měnícím se světě  Boloňské deklarace a společný.
Lidské zdroje jako jedna z priorit RIS3 strategie
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Regionální inovační systémy a podpora inovací v regionech ČR
I. Dvořák Zahajovací setkání
Jaroslava Barbara Sporková
Centrum pro přenos poznatků a technologií Univerzity Karlovy (CPPT UK) 10 let
Od „Transferu technologií“ k „Managementu znalostí
Přenos poznatků a technologií na UK
Enterprise Europe Network: Výsledky a příprava období 2022+
Výzvy digitální ekonomiky pro společnost
Transkript prezentace:

Technology Transfer Offices can help disseminate IP knowledge Jaroslav Burcik Czech Technical University in Prague Centre for Business cooperation, CTU FEE, Jugoslávských partyzánů 3, Prague, Czech Republic

Moderní univerzita Zaměřena na výzkum, na kterém zakládá i výuku Buduje svoji prestiž na důvěře veřejnosti ve vědu a techniku Pěstuje podnikatelskou kulturu a otevřenost ke změnám Neobává se vědy schopné komerčního využití, je napojena na podniky Podílí se na společenském a hospodářském rozvoji celého regionu Centre for Business cooperation, CTU FEE, Jugoslávských partyzánů 3, Prague, Czech Republic

TTO Technology Transfer Office Starší koncept spolupráce Aktivity směrem ven z univerzity Zaměřeno na ochranu a správu DV prodej patentů a licencí vytváření spin-off Centre for Business cooperation, CTU FEE, Jugoslávských partyzánů 3, Prague, Czech Republic

KTO Knowledge Transfer Office Reakce na roli moderních univerzit Mimo role TTO: Podporují multioborové výzkumné týmy Zajišťují osvětu problematiky ochrany a správy DV Podporují výchovu k podnikatelství a inovačnímu myšlení Pomáhají určovat nové vývojové směry Vytváří sociální sítě Centre for Business cooperation, CTU FEE, Jugoslávských partyzánů 3, Prague, Czech Republic

Duševní vlastnictví (IP) Unikátní znalost Strategická výhoda Zlatý důl Centre for Business cooperation, CTU FEE, Jugoslávských partyzánů 3, Prague, Czech Republic

Znalosti a DV Musí vzniknout tlak na kvalitní výsledky motivace k ochraně větší otevřenost navenek Musí se s ním správně hospodařit již od počátku být procesu rozpoznat a ekonomicky využít autonomie rozhodnutí Centre for Business cooperation, CTU FEE, Jugoslávských partyzánů 3, Prague, Czech Republic

Stav DV v ČR Centre for Business cooperation, CTU FEE, Jugoslávských partyzánů 3, Prague, Czech Republic

Motivace akademiků Profesní růst Posilování prestiže Finanční odměna Osvěta a pomoc v nesnázích Centre for Business cooperation, CTU FEE, Jugoslávských partyzánů 3, Prague, Czech Republic

Motivace shora Centre for Business cooperation, CTU FEE, Jugoslávských partyzánů 3, Prague, Czech Republic

Motivace zdola Partnerský/zákaznický přístup k akademikům Aktivní zapojení do změny prostředí zviditelňování úspěchů identifikace potřeb a slabých stránek změny na úrovni organizační a směrnic Osvěta a podpora při vzniku a komercializaci DV Centre for Business cooperation, CTU FEE, Jugoslávských partyzánů 3, Prague, Czech Republic

Co se osvědčilo E-learningové kurzy Kulaté stoly Semináře Průvodci „jak nato“ Informační nástěnky Centre for Business cooperation, CTU FEE, Jugoslávských partyzánů 3, Prague, Czech Republic

Co děláme Hospodářská činnost Kontraktační aktivity Mapování komerčního potenciálu Poradenství a podpora V oblasti ochrany průmyslových práv v návaznosti na jejich komercializaci V získávání dotací a finančních zdrojů pro projekty spolupráce univerzity s firemní sférou Rozvoj lidských zdrojů Profesní certifikace Ochrana duševního vlastnictví a komercializace výsledků VaV MS IT akademie Přenos dobrých zkušeností Osvětová činnost získaných poznatků Centrum spolupráce s průmyslem, ČVUT FEL, Jugoslávských partyzánů 3, Praha

CSP 09 v číslech Kurzy pro zaměstnance 2x kurz LPO - 60 přihlášených Kurzy pro studenty a doktorandy X32ODV – 168 studentů Workshop „Vytvořte si technologický profil“ s ředitelem Isis Innovation T. Hockaday 2x Kulaté stoly Vnitřní komunikace a Fullcost model Prezentace FEL veletrhu v Michově Centre for Business cooperation, CTU FEE, Jugoslávských partyzánů 3, Prague, Czech Republic

Děkuji Centre for Business cooperation, CTU FEE, Jugoslávských partyzánů 3, Prague, Czech Republic