MINISTRANTi …Já jsem malý ministrant s vélikánskou sukní, kostelnice směje se, pokaždé, když du kolem ní...

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kde vzít energie k nadpřirozenému? Viktor Baláž, Vyškov,
Advertisements

Týden modliteb za duchovní povolání, od 8.do 15.května 2011, ukončen 48. světovým dnem modliteb za povolání o 4. neděli velikonoční – neděli Dobrého pastýře.
Vánoční zvyky u nás a ve světě
Byl jednou jeden mladý pár s chlapcem ve věku 12 let.
Můžeme si to nyní společně připomenout . Vánoce 2009.
1. Láska, kterou Ježíš dává do srdcí věrným svým, láska je, jež neustává, láska k dobrým i zlým, láska, kterou žádná bouře nemůže uhasit, láska mocná jako.
Centrum pro katechezi Olomouc, 2013
Integrita bezúhonnost
 pomocná ruka vašeho sboru! Společně dokážeme více!
PŘIJĎ KRÁLOVSTVÍ TVÉ CENTRUM PRO KATECHEZI OLOMOUC, 2014.
Otče náš Centrum pro katechezi, 2014.
ZNAMENÍ 7 JEŽÍŠOVÝCH ZÁZRAKŮ O NĚČEM VÍC ALIANČNÍ TÝDEN MODLITEB 2014.
P. Alois Frydrych, SDB. Narodil se v Hustopečích nad Bečvou. Rodný dům Rodný dům Serafína Frydrychová Serafína Frydrychová - maminka otce.
Klub Pathfinder, oddíl Penguins – prezentace činnosti
V Bibli je napsán příběh, kdy Ježíš šel na horu se svými učedníky, aby jim vysvětlil některé velmi důležité věci. Toto je velmi volná parafráze toho,
TUŠÍTE, NA KTERÉ VĚCI SE BŮH NEBUDE PTÁT?: TUŠÍTE, NA KTERÉ VĚCI SE BŮH NEBUDE PTÁT?:
TUŠÍTE, NA KTERÉ VĚCI SE BŮH NEBUDE PTÁT: TUŠÍTE, NA KTERÉ VĚCI SE BŮH NEBUDE PTÁT:
Celostátní setkání mládeže Žďár nad Sázavou.
Přijď Duchu svatý.
Buďme bdělí v modlitbách Pokud se nemodlíš, nejsi křesťan! Clendennen.
Univerzitní křesťanské hnutí Představení Univerzitní křesťanské hnutí UKH je součástí IFES (International Fellowship of Evangelical Students)– Mezinárodního.
Symboly v obřadech křesťanské iniciace
z pohledu pedagogiky a katechetiky
Ve společenství s Matkou Boží
Připrava na přijetí svátosti BIŘMOVÁNÍ
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 V neděli jej kněz může nahradit obřadem svěcení vody a kropením lidu.
Bratrská jednota baptistů
Vítej na ministrantské schůzce
Teologický rozměr majetkového vyrovnání. Co je církev Existuje mnoho pohledů na církev.  Instituce s hierarchickými i demokratickými prvky  Kristovo.
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci,  Je plné radosti = jásavý chvalozpěv. Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
„Máme tady jenom pět chlebů a dvě ryby." Ježíš řekl: „Přineste mi je sem." Společná modlitba Lidé, kterým jsi pomohl, ti možná nebudou vděční. Nevadí pomáhej.
Centrum pro katechezi, Olomouc 2014 JEŽÍŠOVA VELEKNĚŽSKÁ MODLITBA II.
Centrum pro katechezi Olomouc, 2013
Co je program Mládež v akci?. Komunitární program Evropské unie na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
Centrum pro katechezi Olomouc, Modlitba mě nikdy neuzavírá do mého nitra, Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
Služebníci modlitby Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
Vypráví se vtip: Katecheta se zeptá dětí v náboženství: „Děti je to chlupaté, má to dlouhý ocas a skáče to po stromě, co je to?“ Malý Jenda se ujme.
Charlie Chaplin klik.
BRATRSTVO PRAVOSLAVNÉ MLÁDEŽE – ČESKO, SLOVENSKO.
2. ZDROJ JEŽÍŠOVY MODLITBY: LÁSKYPLNÝ VZTAH K OTCI. DVANÁCTILETÝ JEŽÍŠ V CHRÁMĚ.
KC Bučovice, A Boží moc je provázela... KC Bučovice,
Slovo života Červenec 2011 „Bděte a modlete se, abyste nepřišli do pokušení. Duch je sice ochotný, ale tělo je slabé.“ (Mt 26,41) „Bděte a modlete se,
Univerzitní křesťanské hnutí Národní modlitební týden 7. – 13. dubna 2008.
Jsem svobodný právě proto, že sloužím Ježíši Kristu, svému Pánu. Skautský máj 09.
Jirka Pospíšil, KC Vyškov, Boží představy o Tvém životě Jirka Pospíšil, KC Vyškov,
TRADICE MODLITBY Vyrobilo centrum pro katechezi Olomouc, 2013.
Papež František: Modlitba musí být smělá a neodbytná Centrum pro katechezi Olomouc, 2014Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
1. Jak dobré je žít, Pane, z tvého slova, | jež mezi námi tvoří pouta nová | a ve všech vztazích je nám pomocí | i ve zdraví i v každé nemoci. | Dej, Otče.
Viktor Baláž Existuje křesťanský superman? Žil král David vítězný život? Žil apoštol Pavel vítězný život? Žil Pán Ježíš vítězný život? Rozdílnost.
© Cristino Elena Usilujme o to, aby se Salesiánská rodina stala širokým hnutím osob pro spásu mládeže Usilujme o to, aby se Salesiánská rodina stala širokým.
1. Hned v jitře k tobě duši svou, | ó Bože, nesu modlitbou. | Tys chránil v noci, sen jsi dal, | tys tělo, duši zachoval.
Způsoby modlitby II Vyrobilo centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
Pastorace rodiny, dětí a mládeže
CAGLIERO - salesiánský volontariát „Dělej, co můžeš, a Bůh udělá ostatní...“ Don Bosco = program pro přípravu a vysílání mladých dobrovolníků do salesiánských.
1. Jméno Ježíš nevybledne, | nezmaří je času shon, | jménu jeho, věků Krále, | ať zní věčné chvály tón. | Poselstvím je mladým, starým, | novým raší životem,
POKUŠENÍ S hudbou – úvod k tématu POKUŠENÍ.
Vám dávám nový příkaz 1. /:Vám dávám nový příkaz svůj:
Slečna katechetka Petra vstupuje do kláštera klarisek Je sobota a několik mladých lidí z různých míst Moravy se sjíždí do Brna –Soběšic. A ptáte.
Skutky apoštolské. Autor a datum vzniku Lukáš - Pavlův osobní lékař - spolupracovník na díle evangelia - očitý svědek některých událostí - 3 x v Písmu.
2. List Korintským. Autor a datum vzniku Pavel - na své 3. misijní cestě - v roce po Kr. - pravděpodobně z Filip.
Bůh je silou mou 1. Není to náhoda, že život mám, Bůh je silou mou. (2x) Ref: Chci s Vámi být každý den, chci s Vámi být každý den, chci s vámi být každý.
Příprava k přijetí svátosti biřmování
Srdečně vás vítáme Kdo jsme a co nabízíme? Jsme křesťanský sbor církve adventistů sedmého dne v Karlových Varech Chceme naplnit potřeby lidí žijících v.
Prezentace Exkurze do Benediktbeiernu Salesiáni. Zakladatel Jan Bosco.
 Narodil se roku 1815 v Castelnuovo d'Asti (dnes Castelnuovo Don Bosco) v Itálii  Zemřel roku 1888 v Turíně  Byl italský katolický kněz, světec, vychovatel,
Vítáme Vás na AG Dotazy Mgr. Jan Košárek, ředitel AG
Máš dost síly plavat proti proudu?
Byl jednou jeden mladý pár s chlapcem ve věku 12 let.
Zamyšlení nad jedním velmi zajímavým pozdravem
Ročník:  3. Vzdělávací obor:  Občanská nauka Tematický okruh:
Transkript prezentace:

MINISTRANTi …Já jsem malý ministrant s vélikánskou sukní, kostelnice směje se, pokaždé, když du kolem ní...

KDO JE TO MINISTRANT???

Služba u oltáře…

Papež František říká…. …Ptáte se, co můžete udělat pro to, abyste byli v církvi více protagonisty a co očekává křesťanské společenství od ministrantů. Mějme především na mysli, že svět potřebuje lidi, kteří dosvědčují druhým, že je má rád Bůh, který je naším Otcem. A v tomto poslání máte vy, drazí mladí, zvláštní roli: jste povoláni mluvit o Ježíši se svými vrstevníky nejenom uvnitř svých farních společenstvích nebo svých sdružení, ale zejména navenek. Toto je závazek, který přísluší zejména vám, protože s vaší odvahou, nadšením, spontaneitou a snadností kontaktu můžete jednodušeji oslovit mysl a srdce těch, kteří jsou daleko od Pána. Mnoho chlapců a děvčat vašeho věku velice potřebuje někoho, kdo by jim svým životem sdělil, že Ježíš nás zná, má nás rád, odpouští nám, sdílí s námi naše těžkosti a podpírá nás svojí milostí. Pán volá každého z vás, abyste pracovali na jeho poli; volá vás, abyste v Jeho církvi byli radostnými protagonisty ochotnými sdílet se svými přáteli to, co vám dává On, zejména Jeho milosrdenství… 6. srpna 2014 Patroni ministrantů: sv. Tarcisius a Dominik Savio

Ministrantem nejsi jen u oltáře… Pravidelné schůzky v sobotu dopoledne

STIGA hokej

Společně do přírody

Turnaj ve fotbálku na Štědrý den

Letní tábory s tradicí…

Arcidiecézní ministrantská rada Členové se společně modlí za všechny ministranty naší arcidiecéze připravuje pro ně jednorázové akce, jako například ministrantské poutě (v roce 2012 na Velehradě, v roce 2014 v Kroměříži), florbalové turnaje aj. Dále se snaží věnovat ministrantům soustavně. Pro starší ministranty funguje ministrantský kurz jménem MiniFor (Ministrantská Formace).

Ministrantská pouť v Kroměříži 6. září 2014

www.ministranti.info

Soutěžení prostřednictvím internetu www.ministranti.info Po stopách Dona Bosca Hra ve školním roce 2014/2015 Příští rok 200 let od narození D. Bosca Tematické ministrantské schůzky o životě tohoto italského světce Soutěžení prostřednictvím internetu www.ministranti.info Nejvyšší výhra: zájezd do Itálie (Turín)