ENVIROS - Company presentation

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Veřejná podpora pro energeticky úsporné projekty
Advertisements

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Nová zelená úsporám 2013 možnosti využití výrobků f. DAFE-PLAST.
PROGRAM SLOVSEFF II. PROSTŘEDKY NA FINANCOVÁNÍ UDRŽITELNÉHO ROZVOJE NA SLOVENSKU Jan PEJTER ENVIROS, s.r.o.
Aktuální možnosti podpory podnikání v OPPI Ing. Blanka Miksová Regionální kancelář pro Středočeský kraj a Prahu Agentura CzechInvest.
Program EKO – ENERGIE Výzva III Ing. Andrea Dostálová Datum: Přednášející:
Wwww.novazelenausporam.cz Zelená linka: Seminář SFŽP ČR Stavební veletrh Brno
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Veřejná podpora pro energeticky úsporné projekty
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Konference Bezpečnost dodávek v energetice – Projekty úspor Prezentace pro účastníky konference: Bezpečnost dodávek v energetice Ing.
Energetická legislativa Zákon č.406/2000 Sb.,o hospodaření energií Vyhláška 252/2001Sb., o způsobu výkupu elektřiny z obnovitelných zdrojů a KVET Liberec.
ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra technických zařízení budov ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra technických zařízení budov Energetický audit VYHLÁŠKA.
Operační program Podnikání a inovace Nové výzvy a záměry do budoucna
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Veřejná podpora pro energeticky úsporné projekty
Energetický management jako nízkonákladové opatření k dosažení úspor
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
„Dotační možnosti z OPPI“ 1. Operační program Podnikání a Inovace 2007 – 2013 aktuální výzvy – Školicí střediska, Marketing 2.
METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ Základní přehled. Aktuální výzvy OPŽP Josef Pikálek Liberec.
Připravované výzvy Lucie Pudivítrová odbor fondů EU, MŽP.
Sustainable Construction and RES in the Czech Republic Irena Plocková Ministry of Industry and Trade CR, Na Františku 32, Praha, CR.
Revolvingový fond MŽP Granty na podporu UR Manuál pracovních postupů Obsahuje veškeré informace pro žadatele od doby vyhlášení výzvy a následného předložení.
Seminář pro Svaz obcí a měst Ostrava, 9.dubna 2009.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
BIOMASA TECHNICKÉ A EKONOMICKÉ PODMÍNKY PRO ENERGETICKÉ VYUŽITÍ IV Energetické programy Operačního programu Podnikání a Inovace MPO - České.
EKO-ENERGIE Operační program Podnikání a inovace Ing. Tomáš Severa Regionální projektový manažer České Budějovice
Základní kroky v administraci žádosti o dotaci. Přístup:  systém pro elektronické podávání žádosti o dotaci Výhody:  On-line.
3. VÝZVA MAS LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ. Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Hlavní opatření III.1.2. – Podpora a zakládání podniků a jejich rozvoje Cíl.
Aktuální využití obnovitelných zdrojů pro výrobu elektřiny v ČR Ladislav Pazdera Ministerstvo průmyslu a obchodu , Praha.
Energetická účinnost a změna klimatu Kontrola emisí Podpora výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie konference EPEE, , Praha Josef.
Energetický audit, jeho úloha přípravě projektu pro program Eko-Energie – Ostrava Energetický audit, jeho úloha přípravě projektu pro program.
Pohled zadavatele na energetický audit ve velkém průmyslovém podniku Ing. Petr Matuszek Brno
Energetický audit ve velkém průmyslovém podniku z pohledu zadavatele Ing. Petr Matuszek Seminář AEM Brno
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Zlín, 8. září 2009.
Projekty vedoucí ke snižování emisí skleníkových plynů podporované Českou energetickou agenturou Andrea Kulhavá ČEA Seminář „Zákon o podpoře výroby energie.
Výsledky podpory podnikatelského prostředí v programech OPPI/OPPP Ing. Petr Porák Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Využití OZE v ČR Příprava NAP pro období Dana Peterková Ministerstvo průmyslu a obchodu AEM – Budoucnost české energetiky v Evropě Poděbrady.
AEM – význam a vliv krajských energetických koncepcí.. ENVIROS s.r.o. Vladimíra Henelová a kol. ÚEK - územní interpretace Státní energetické koncepce.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
1www.eav.cz Energetická agentura Vysočiny, z.s.p.o. Ing. Michaela Bačáková EAV, z.s.p.o. Jiráskova 65 Jihlava
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
1www.eav.cz Energetická agentura Vysočiny z.s.p.o. Ing. Michaela Bačáková EAV, z.s.p.o. Jiráskova 65 Jihlava
Možnost kombinace dotací s EPC v rámci OPŽP
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
Podpora spalování ekologických paliv ze strany státu a EU Bc. Michaela Karásková, EUROPROJECT DOTACE Ing. Šárka Mazalová, EUROPROJECT DOTACE 1Europroject.
Dotační program Zelená úsporám Ing. Zbyněk Bouda Energetická Agentura Vysočiny, z.s.p.o.
Centrum evropského projektování Aktuální dotační příležitosti pro podnikatele.
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
ENERGETICKÝ AUDIT, ENERGETICKÝ POSUDEK DLE 480/2012 SB. VE VZTAHU K DOTACÍM OPŽP A OPPIK.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Dotační možnosti ve zdravotnictví v rámci ESIF programové období
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost
Dotační programy zaměřené na podporu EPC
Finanční nástroje v podpoře energetické účinnosti
Finanční a kombinované nástroje jako příležitost pro české firmy
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Operační program podnikání a inovace pro konkurenceschopnost ( ): Prioritní osa 3 - Účinné nakládání energií Ostrava
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Operační program životní prostředí
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Energetické úspory pro veřejné budovy s podporou OPŽP
Operační program podnikání a inovace pro konkurenceschopnost ( ): Prioritní osa 3 - Účinné nakládání energií Brno
Transkript prezentace:

ENVIROS - Company presentation

ENVIROS s.r.o. Financování energeticky úsporných projektů Josef Pikálek ENVIROS - Company presentation

Program Eko-energie OPPI poskytovatelem dotace je MPO určeno pro podnikatelské subjekty bez rozdílů velikosti v programovém období 2007 – 2013 je finanční alokace stanovena na 11,3 mld.Kč doposud vyčerpáno přibližně 9 mld.Kč dotace je vyplácena zpětně ENVIROS - Company presentation

Cíle programu zvýšení konkurenceschopnosti snížení energetické náročnosti na jednotku produkce při zachování dlouhodobé stability a dostupnosti energie pro podnikatelskou sféru snížení spotřeby fosilních paliv zvýšení výroby energií z obnovitelných zdrojů omezit závislost české ekonomiky na dovozu energií ENVIROS - Company presentation

Nová výzva Eko-energie OPPI III. Prodloužená Příjem registrační žádosti OZE 21.5.2012 – 8.6.2012 Úspory energie 27.6.2012 – 4.7.2012 Příjem plných žádostí 9.7.2012 – 30.9.2012 Alokace výzvy: Obnovitelné zdroje energie – 0,5 mld.Kč Úspory energie – 1 mld.Kč Kolový sběr žádostí ENVIROS - Company presentation

Minimální výše dotace 0,5 mil.Kč Maximální výše dotace 30 mil.Kč OZE 30 % Úspory energie Malý podnik 50% Střední podnik 40% Velký podnik 30% Na jedno IČ maximálně dva projekty Maximálně jedno místo realizace ENVIROS - Company presentation

Nesmí být příspěvkovou organizací Příjemci podpory OZE pouze malý a střední podnik Úspory energie bez rozdílu velikosti Minimálně dvě uzavřená účetní období. Pro OZE lze prokázat mateřskou společností Nesmí být příspěvkovou organizací Nesmí být vlastněn 100% veřejným sektorem Od zahájení projektu vede účetnictví Nesmí být v likvidaci, exekuci, konkursu atd. ENVIROS - Company presentation

Podporované aktivity Zvyšování účinnosti při výrobě, přenosu a spotřebě energie modernizace zařízení na výrobu energie vedoucí ke zvýšení účinnosti zavádění a modernizace systému MaR modernizace, rekonstrukce a snižování ztrát v rozvodech elektřiny a tepla zlepšování tepelně technických vlastností budov využití odpadní energie v průmyslových procesech zvyšování energetické účinnosti zaváděním KVET Snižování energetické náročnosti, zvyšování energetické účinnosti výrobních a technologických celků Využití obnovitelných a druhotných energetický zdrojů Výstavba či rekonstrukce MVE ENVIROS - Company presentation

Nepodporované aktivity výzkumné, vývojové a pilotní projekty jakékoliv OZE pro výrobu elektřiny instalace točivých redukcí pro výrobu el.energie pro dodávku do sítě instalace termoregulačních ventilů instalace technologií vedoucích ke zvýšení podílu spoluspalování biomasy projekty v oblasti zemědělství, lesnictví či rybolovu ENVIROS - Company presentation

Podání žádosti žádosti jsou podávány elektronicky ve dvou kolech Registrační žádost Stručné údaje o projektu, investičních nákladech Finanční výkazy žadatele Plná žádost Přesné informace o projektu, harmonogram, rozpočet, úspory energie a emisí Studie proveditelnosti Energetický audit Finanční realizovatelnost projektu Výpis z katastru Jakékoliv smlouvy, objednávky nebo platby lze podepsat až po podání žádosti ENVIROS - Company presentation

Hodnocení projektu dle výběrových kritérií (min. 50b ze 100b) Ekologické přínosy – měrné náklady na snížení emisí Ekonomické přínosy – na základě hodnoty IRR Dosažení trvalé úspory energie – absolutní úspora energie oproti výchozímu stavu nezávislé hodnocení externím hodnotitelem Hodnocení technického řešení projektu odborníky s oboru na základě těchto posudků je projekt doporučen či nedoporučen k poskytnutí podpory a dojde k podpisu smlouvy o poskytnutí dotace ENVIROS - Company presentation

Podmínky pro proplacení dotace realizovat projekt v souladu s předloženou žádostí dodržovat publicitu projektu na způsobilé výdaje projektu vybrat dodavatele dle Pravidel OPPI vést analytické účetnictví dodržet a prokázat závazné ukazatele (úspora energie) provozovat projekt po dobu 3-5 let od ukončení realizace PROPLACENÍ A UDRŽENÍ DOTACE ENVIROS - Company presentation

Děkuji Vám za pozornost! Kontakt: Josef Pikálek Enviros, s.r.o Na Rovnosti 1 130 00 Praha 3 Czech Republic tel.: +420 284 007 483 fax: +420 284 861 245 e-mail: josef.pikalek@enviros.cz web: www.enviros.cz ENVIROS - Company presentation