Institut zemědělské ekonomiky a informací Praha 2 – Slezská 7 Postaven jako Dům zemědělské osvěty v roce 1926.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Úloha ÚZPI v programu rozvoje venkova Ústav zemědělských a potravinářských informací.
Centrum vzdělávání pedagogů odborných škol. Zahájení projektu: Ukončení projektu: Délka realizace projektu:19 měsíců.
Kulatý stůl ČSVTS Věda, výzkum a inovace v letech 2014 – 20 České inovační partnerství 23. června 2014.
Živá historie konference Informační gramotnost – témata, trendy, inspirace Adéla Dilhofová Jiří Zounek.
Projekt Nové přístupy k realizaci praktického vyučování ve Zlínském kraji Uherský Brod, Mgr. Petra Pilčíková Projektová manažerka.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
Ústav zemědělské ekonomiky a informací Praha Jsme státní příspěvkovou organizací zřízenou Ministerstvem zemědělství. Hlavní činnosti ÚZEI: - základní a.
Celostátní síť pro venkov
OMC Pracovní expertní skupina
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova European Agricultural Fund for Rural Development (EAFRD) OSA I Ing. Zuzana Dvořáková odbor Řídící orgán OP.
Efektivní transfer technologií základní informace o projektu Národní dialog – © 2010 EF-TRANS.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI globální grant OP VK Ing. Monika Čermáková Bc. Michal Hnízdo Porada ředitelů škol a školských zařízení.
Program Czechinvestu pro II. fázi rozvoji klastru v rámci Operačního programu průmysl a podnikání MPO plánované období dotace pro klastr 3 -
Kulturně-vzdělávací aktivity NPMK Ing. Eva Rezková, NPMK.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Michal Pazour MPO © 2007 Ministerstvo průmyslu a obchodu Spolupráce vysokých škol & podnikatelského sektoru (VŠB-TU Ostrava, )
Zdokonalování systému celoživotního vzdělávání v oblasti pedagogické, psychologické a výchovné péče o děti se sociokulturním znevýhodněním Arteterapie.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti aktivity.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Pedagogicko-psychologické poradenské služby
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Číslo projektu – CZ /0024 Zřízení vzdělávacího střediska zařazeného do sítě Science.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Upřednostňujete vlastní podnikání? Ing. Petr Mareš Trh pracovních příležitostí 2011 pro studenty AF Mendelu v Brně 20. dubna 2011.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Prezentace RIS kraje Vysočina Ing. Zdeňka Škarková ředitelka RRA Vysočina.
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
ÚSTAV ZEMĚDĚLSKÉ EKONOMIKY A INFORMACÍ V Praze 6. května 2015.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH I 21. října 2011.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Co je to Teagasc? Teagasc - Úřad pro rozvoj zemědělství a potravinářství - je státní orgán poskytující integrované služby pro výzkum, poradenství a vzdělávání.
Tisková konference zahájení školního roku 2008/2009 MŠMT
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje Analýzy potřeb pro KAP Olomouc, RNDr. Bronislava Vláčilová Věcná manažerka KAP Krajský.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Jana Stará
Informační kampaň pro posílení udržitelného užívání vodních zdrojů a ekosystémových služeb krajiny v podmínkách globální změny (LAPLANT) Zemědělské hospodaření.
Kariérové poradenství v českém středním školství
Profesionalizace práce koordinátorů EV ve školách Olomouckého kraje
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Program RP04-17 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2017
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
Aktuální stav dalšího vzdělávání a vize do budoucna
Polytechnické vzdělávání v praxi
Realizace potřeb regionálního školství pomocí šablon
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Kdo jsme ? Největší odborná zemědělská knihovna v ČR
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Centrum kolegiální podpory CKP
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Vítejte na třetí místní konferenci
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Transkript prezentace:

Institut zemědělské ekonomiky a informací Praha 2 – Slezská 7 Postaven jako Dům zemědělské osvěty v roce 1926

Ústav zemědělské ekonomiky a informací Praha Jsme státní příspěvkovou organizací zřízenou Ministerstvem zemědělství. Hlavní činnosti ÚZEI: - základní a aplikovaný výzkum a vývoj v oboru zemědělské ekonomiky a politiky - provádíme vzdělávání a poradenství pro specifické skupiny v resortu zemědělství a na venkově - k tomu máme Zemědělskou a potravinářskou knihovnu - je u nás pracoviště FADN – které vytváření a spravuje síť testovacích podniků kompatibilní s EU a organizace výběrových šetření v agrárně- potravinářském sektoru

Vzdělávané cílové skupiny Učitele škol Trvalé vzdělávací základny Mze – učitelé odborných předmětů zemědělských, lesnických, potravinářských, zahradnických, rybářských a vodohospodářských Nové pracovníky státní správy v resortu zemědělství, Privátní zemědělští poradci zapsaní v Registru poradců Mze Pracovníci Krajských informačních středisek v působících v resortu zemědělství pracovníci nevládních resortních organizací, Manažeři a pracovníci místních akčních skupin – MAS Lesní pedagogové

Transfer vědomostí z výzkumu a vývoje do praxe MZe po delimitaci středních škol na kraje si zřídilo síť středních škol v krajích (2-4) školy v kraji, které tvoří jeho Trvalou vzdělávací základnu – jsou to SZeŠ, SLŚ, SOŠ potravinařské, zahradnické, veterinární – celkem 52 v ČR Pro učitele jejich odborných předmětů zprostředkovává výstupy z resortních výzkumných ústavů prostřednictvím vzdělávacích aktivit Ústavu zemědělské ekonomiky a informací Tento přenos informací z výzkumu a vývoje do obsahu výuky na školách je nazýván transfer vědomostí do praxe Spolupráce se Sítí pro rozvoj zemědělství a venkova

Jak to konkrétně funguje ? Pro jednotlivé obory jsou zřízeny pracovní skupiny z učitelů odborných předmětů na školách V roce 2009 bylo v resortních výzkumných ústavech ukončeno cca 90 výzkumných projektů, které by mohli zajímat i učitele a jejich obsah by mohli využít ve výuce Z nabídky 90 výzkumných úkolů bylo podle zájmu učitelů vybráno 20 na které budeme zpracovávat vzdělávací projekty a budou realizovány jako inovační kurzy, které budou mít akreditaci MŠMT Organizace inovačních kurzů pro učitele odborných předmětů bude probíhat od září – prosince 2010

Koncepce poradenského systému MZe na léta 2009 – 2013

Výukový program pro resort MŠMT„Výživa ve výchově ke zdraví“ (určen pro 2. stupeň ZŠ) Školní rok – na vybraných školách Měl by být zařazen do Školních vzdělávacích programů od školního roku 2012 – 2013 Cíl: 1) Zlepšit výuku žáků 2. stupně ZŠ v oblasti zdravé výživy 2) Nabídnout učitelům rezortu MŠMT kvalitní produkt pro výuku Základní témata: výživa a voda, výživová doporučení, výživa a nemoci, nákazy potravin a jejich prevence potravní nákazy a otravy z jídla potravinová bezpečnost

Děkuji za pozornost Ing. Josef Kořínek