ˇ (H2O).  Voda je velmi č astým nám ě tem v um ě ní. Vyskytuje se tém ěř ve všech um ě leckých sférách….a ť u ž se jedná o fotografii, obrazy, hudbu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
TEPLO DALŠÍ FORMA ENERGIE.
Advertisements

Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_KOUTENSKA_16.
Ekologický seminá ř (7.ro č ník + 6.A) Hledání bod ů Kolumba (
Hrad Chenonceau, mistrovské dílo francouzské renesance, je známý pro nádhernou polohu na ř ece Cher. Tento nádherný hrad z šestnáctého století je.
Nábo ž enství  islám  nejmladší z 3 tzv. abrahamových nábo ž enství  druhé nejrozší ř en ě jší nábo ž enství  Korán  monoteismus  46 stát ů  Šárí‘a.
ŽIVOT VE STŘEDOVĚKU Vlastivěda pro 4. ročník Gabriela Mikulková 2011.
Kamenická Stráň.
Pica pica Straka obecná.
Ud ě lej si č as! Udělej si čas na lásku … Je to tajemství věčného mládí.
Ž ivot je škola Dostal jsi t ě lo. M ůž eš je mít rád nebo nenávid ě t, ale je tvou jedinou jistotou, ž e je budeš mít a ž do konce ž ivota.
ALKO JÓGA PRAVIDELNÝM PROCVIČOVÁNÍM DOVEDETE PROVEDENÍ JEDNOTLIVÝCH POZIC K DOKONALOSTI.
N ORMÁLNÍ JE NEKOU Ř IT Ž ALOUDÍKOVÁ, I., H RUBÁ, D. P D F A LF MU BRNO Výchova ke zdravému životnímu stylu a nekuřáctví na I.stupni ZŠ.
Zemní ochrana v sítí s izolovaným uzlem Jan Č iviš Tomáš Ř íha.
Krou ž ky školní dru ž iny Výtvarný krou ž ek  Ve výtvarném krou ž ku d ě ti zkoušejí malovat r ů znými technikami  Uplat ň ují výtvarný talent  Pracují.
(principy funkce a oblasti vyu ž ívání tabulkových procesor ů, struktura tabulky, vzorce a funkce obecn ě, adresace bun ě k - relativní a absolutní editace.
..Nejrychlejší kolektivní hra na světě..
Fyzikální aspekt vody.
DEMOKRACIE Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Čs. armády Milevsko
Prezentace o tom co nám FYZIKA dala a vzala
Skoro denn ě dostávám od svých p ř átel maily. Jsou rozli č né. N ě které krati č ké, jen tak pro informaci, nebo upozorn ě ní, ale také n ě které,
Chci vám ř íci - DĚKUJI ! Za všechny ty v ě ci, o které jsem sice nikdy nežádal,
Blecha obecná Vypracoval: Jiří Herrgott
 Dominantní druhy  Brusnice bor ů vka  Brusinka obecná  Vlochyn ě bahenní  Rojovník bahenní  Suchopýr pochvatý  Klikva bahenní  Rosnatka okrouhlolistá.
Hammondovy varhany, Syntetyzéry, Keyboardy
 Typický osobní po č íta č m ůž eme rozd ě lit na t ř i č ásti:  Po č íta č ová sk ř í ň  Monitor  Další vstupn ě -výstupní za ř ízení (klávesnice,
Svobodní zednáři.
KURZ PRVNÍ POMOCI Ve č tvrtek 13. února 2014 jsme navštívili Mendelovu st ř ední školu v Novém Ji č ín ě, kde si pro nás ž ákyn ě 4. ro č níku pod vedením.
Photo by Aneta Brožovská Present by Aneta Brožovská.
Vážná hudba 2. polovina 20. století.
Velké planety Plynní obři
Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Dějepis
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
KERAMICKÉ SUROVINY A MATERIÁLY.
 m ě sto s nejslavn ě jší historií na sv ě t ě, které je uctíváno jak bohy, tak lidmi. Okouzlující hlavní m ě sto Ř ecka bylo odedávna kolébkou civilizace.
Dopravní značky.
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Moře a oceány.
M a y a A n g e l a a j e j í m o u d r á s l o v a K l i k e j.
Pro 5. ro č ník základní školy 2. č ást – písmo a obrázek Základní škola Nový Jičín, Komenského 68, příspěvková organizace EU – OPVK 1.4. – Inovativně.
Autorem materiálu a všech jeho č ástí, není-li uvedeno jinak, je Jana Jan č ová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
 Zeptali jsme se 10ti ž ák ů naší školy z ka ž dého ro č níku, jaká je jejich oblíbená anebo nej č ast ě ji u ž ívaná zna č ka bot.  Mezi mo ž nosti.
Persistence paměti.  11.kv ě tna ledna 1989  špan ě lský malí ř, který se proslavil svými surrealistickými(um ě lecký sm ě r, který usiluje.
KEŇA. Vlajka Č erná – svoboda Č erná – svoboda Č ervená – boj za svobodu Č ervená – boj za svobodu Zelená – vegetace Zelená – vegetace Uprost ř ed štít.
Zuby Autor: Mgr. Iva Hirschová VY_32_INOVACE_10_Chrup Vytvo ř eno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Stran č ice, okres Praha - východ AUTOR: RNDr.Ivana Ř ehková NÁZEV:VY_32_INOVACE_ R18_ Slovní úlohy s procenty TEMA:
Ž áci poprvé zasedli do zdejších školních lavic 1. zá ř í Naše škola má vytvo ř ený školní vzd ě lávací program s názvem Aktivita, tvo ř ivost,
Název školy: Základní škola a mate ř ská škola Doma ž lice, Msgre B. Staška 232, p ř ísp ě vková organizace Autor: Mgr. Dana Dufková Název : VY_12_INOVACE_28_Karel.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_KRISTINA_EPPICHOVA_LITERATURA_STAROVEKU_NOVY_ZAKON_07 Název školyStřední škola služeb,
Hrátky s mapou Autor: Mgr. Ivana Tesařová. AnotaceObsahuje nám ě ty č inností pro práci s mapou, seznámení s m ěř ítkem, výroba vlastních u č ebních pom.
-Slune č ní soustava je pojmenována podle SLUNCE -Soustavu tvo ř í 8 planet, více ne ž 3 trpasli č í planety, p ř es 150 m ě síc ů a další menší t ě lesa.
Projekt:OP VK Č íslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Autor:Mgr. Alena P ř ibíková Č íslo DUM:P ě Datum ov ěř ení ve výuce:
Malí ř ská esence 20. století Č íslo DUM: VY_32_INOVACE_DVK_4_18 Číslo projektu: CZ.1.07./1.5.00/ / Číslo projektu: CZ.1.07./1.5.00/ / Název.
Atmosféra.
DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_20_Disk slo ž ka Šablona č íslo: VII.Sada č íslo: 3.Po ř adové č íslo DUM: 20. Autor:Mgr. Milan Ž i ž ka.
Co je renesance? Co znamená slovo renesance? Kde se zrodilo? Do jakého období spadá? Slovo pochází z italštiny a znamená „znovuzrození“ „obnovení“ Kolébkou.
zpracovaný v rámci projektu
Seznámení se s hláskami a jejich dělení
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou
VY_32_INOVACE_16_PŘV_LES
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 11/04 Název materiálu: Duchovní a světská hudba Zpracoval: Mgr. Bc. BcA. Michal Jančík.
Technické prostředky v požární ochraně
AUTOR: Lenka Šilhánková NÁZEV: VY_32_INOVACE_77_ČESKÁ HYMNA
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.24_Kultura_a_umeni.
AUTOR: Bc. Leona Vejrostová NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_02_Život v baroku
AUTOR: Mgr. Gabriela Budínská NÁZEV: VY_32_INOVACE_7B_05
Opakování rostliny Člověk a jeho svět (Přírodověda pro 4. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Prezentace – výklad učiva
Přeji Ti sílu všech živlů
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
Český jazyk JOSEF KAJETÁN TYL.
Přeji Ti sílu všech živlů
Transkript prezentace:

ˇ (H2O)

 Voda je velmi č astým nám ě tem v um ě ní. Vyskytuje se tém ěř ve všech um ě leckých sférách….a ť u ž se jedná o fotografii, obrazy, hudbu atd…

Da Vinci ukázal p ř ímý zájem o vod ě ve všech sm ě rech. Byl fascinován vodou a studoval ji jako um ě lec / v ě dec a jako hydrologický in ž enýr. Vodu vt ě snal do svých d ě l obrazn ě, symbolicky nebo alegoricky v mytologii, nábo ž enství a folkloru…..

 Od dávných dob slou ž ila voda jako nám ě t v um ě ní v r ů zných sm ě rech…v herectví, v obrazech nebo v nábo ž enství, kde se nap ř. sv ě tilo vodou – posvátnou…to bylo zachyceno i na mnoha starých obrazech….

 Ve fotografii se voda stala vd ěč ným nám ě tem, a ť ve stavu pevném nebo kapalném…

 V malí ř ství našla voda uplatn ě ní ve všech sm ě rech… ilustrace, obrazy nebo malování na vod ě …

 V architektu ř e se v ě tšinou voda vyskytuje v efektním provedením se sv ě tlem, aby vynikla celá vodní krása.

 V hudb ě je voda č astým nám ě tem a ť ji ž v textu, v názvu nebo v tónech. Nej č ast ě ji se zur č ení vody vyskytuje v relaxa č ní hudb ě.

akvabely  Um ě ní ve vod ě se promítá i do sportu, akvabely jsou toho jedine č nou ukázkou. Jejich pohyby a obrazce, které tvo ř í jsou fenomenální.

Nejpodstatn ě jší, nejzásadn ě jší a nám Č ech ů m srdci nejbli ž ší sehrála voda nejhlavn ě jší roli v naší státní hymn ě …. Voda hu č í po lu č inách, bory šumí po skalinách….. Ka ž di č ký Č ech je právem na naší státní hymnu pyšný….