Moje Vánoční kuchařka 2007. Jako 1.je nezapomenutelný kapřík Naporcovaného a kostí zbaveného kapra osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme alespoň.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Moučníky z tvarohového těsta
Advertisements

Houbový koláč s parmezánem
Moučníky z kynutého těsta
Autor:Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)1.KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblastPřílohy z mouky - knedlíky.
Vánoční cukroví od Adély Pracovní postup
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Zdravá výživa a příprava jednoduchých pokrmů
KUŘÁTKA NA X ZPŮSOBŮ 2 POSUN MYŠÍ.
Pokrmy z brambor.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
 INGREDIENCE:  125 g másla (v kostce), 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce nastrouhané citrónové kůry, sůl, bylinky  POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo necháme povolit,
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Jak upéct perníky Klikni zde..
Příprava vánoční večeře. Kapr s pivní omáčkou. Ingredience 1,5 kilogramu kapra bez vnitřností a šupinbez 1 velkou cibuli 1 mrkev 1 lžíci másla 1 lžíci.
Moučníky z litého těsta
Příprava Vánoční večeře
VÁNOČNÍ KUCHAŘKA.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
NákypyNákypy Jednoduché restaurační moučníky. Jablková žemlovka Nakrájené žemle na plátky, zvlhčíme mlékem s rozšlehanými žloutky Očištěná jablka nakrájíme.
Vanilkové rohlícky. Ingredience Na obalení: Cukr moucka 8dkg vlašské ořechy 28 dkg hladká mouka 20dkg máslo 8dkg cukr moučka.
200 g másla 200 g krupicového cukru 1 vanilkový cukr 4 vejce 300 g polohrubé mouky šťáva z citrónu nebo citrónovou kůru trochu mléka.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.17 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
Ořechovo medové řezy Medovník.
Vložky a zavářky do polévek
Projektový Den Vánočka Chléb Rohlík zpracovali Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.“
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
©Jiří Kos g hladké mouky 130 g moučkového cukru g tuku 2 celá vejce 1/2 čajové lžičky sody 1 lžička perníkového koření 3 lžíce medu.
Místo pro snímek směsi hub…. Houbařovy závitky Suroviny: Náplň: Směs hub (nevynechejte ucho Jidášovo), kuřecí plátky, cibule, česnek, řapíkatý.
Guláše z jatečného masa
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Ingredience Brokolice 1/2 kg Brambory 4 ks Cibule střední 1 ks Česnek 2 stroužek Tavený sýr - trojúhelníček 2 ks Pomazánkové máslo velká, vrchovatá 1 lžíce.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Vaření vepřového masa Vařením nejčastěji upravujeme hlavu, koleno a bůček.
Štědrovečerní večeře.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Lasaně zapečené se zeleninou
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Štědrovečerní večeře. Co k pití Recept Smažený kapr s bramborovým salátem smažený kapr 150 g kJ bramborový salát 400 g kJ celkem kJ.
Vánoční stromeček Autor: Mgr. Helena Uhříková Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Technologie pokrmů 1.Ročník obor kuchař s maturitou 26.hodina
Medovník Připravte si: Na těsto 20 dkg cukru krupice,
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Technologie Ročník: III.
GASTRONOMIE V EVROPSKÉM KONTEXTU
Charakteristika pokrmů
Vánoční perníčky 1. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Pavel Žižka. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Suroviny : náplně Cukr krupice Mléko Hladká mouka Droždí + vajíčka : na další stránce.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Polévky a přílohy.
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Brambory Vypracoval: Lukáš Karlík.
VICTORIA SPONGE CAKE (Tony) 15/04/15 | Recept | Velká BritánieVelká Británie
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
května PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Zdravý oběd VY_52_INOVACE_31
Děti, rodiče, učitelé, prarodiče z MŠ Olbrachtova
Kuřecí moambe (Paul) 25/10/15 | Recept | Konžská dem. republika
Hovězí se zeleninou a smaženým hráškem
Rybářská kuchařka 537 receptů.
Transkript prezentace:

Moje Vánoční kuchařka 2007

Jako 1.je nezapomenutelný kapřík Naporcovaného a kostí zbaveného kapra osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme alespoň 20 minut odležet v chladu. Před smažením kapra jemně poprášíme moukou, namočíme v rozšlehaných vejcích s mlékem a obalíme v prosáté strouhance. Kousky kapra smažíme pomalu ve větší dávce tuku, aby se ryba dostatečně propekla (zvlášť když jsou kousky kapra hruběji.Naporcovaného a kostí zbaveného kapra osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme alespoň 20 minut odležet v chladu. Před smažením kapra jemně poprášíme moukou, namočíme v rozšlehaných vejcích s mlékem a obalíme v prosáté strouhance. Kousky kapra smažíme pomalu ve větší dávce tuku, aby se ryba dostatečně propekla (zvlášť když jsou kousky kapra hruběji nakrájené). Smažené porce kapra necháme okapat na ubrousku, poté je ozdobíme plátkem citrónu

Mnami a vynikající bramborový salát Brambory omyjte, uvařte ve slupce a nechejte vychladnout. Vejce uvařte na tvrdo, cibuli spařte vařící vodou (aby v salátu nekvasila) a v osolené vodě uvařte kořenovou zeleninu (celer, mrkev, petržel). Oloupejte brambory ze slupek a spolu s kořenovou zeleninou a vejci vše protlačujte přes drátěnou mřížku. Pokud ji nevlastníte, budete muset ingredience pracně nakrájet na kostičky nožem. Přidejte okapaný hrášek, trochu hořčice, na kostičky nakrájené sterilované okurky (množství dle vaší libosti), cibuli, majonézu (množství volte tak, aby salát nebyl ani hustý ani řídký). Osolte, mírně opepřete a nechejte salát do druhého dne v chladu „uzrát”.

A na konec sladoučké cukroví(perníčky) Všechny suroviny se spojí do těsta. Těsto je dobré nechat přes noc odpočinout a perníčky vykrajovat až druhý den. Pokud ale nemáte čas čekat, klidně je možné začít tvořit ihned. Těsto se válí asi na tloušťku 3 mm, tvořítky se vykrajují tvary a pokládají se na plech (na pečící papír nebo na vymaštěný a moukou vysypaný plech). Perníčky se pečou asi 8 minut. Po upečení se perníčky ihned potřou rozšlehaným vejcem a dají se ještě na malou chvilku do trouby (to aby nebylo vejce syrové).

Dobrou chut a Vánoční pohodu