VY_ 32_INOVACE_HV.36 Vzdělávací oblast-obor-tém. okruh Umění a kultura, člověk a zdraví Hudební výchova – populární hudba Název materiáluElvis Presley.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Luboš „Dědek“ Hnát © 2014 Rockový svět
Advertisements

Základní vzdělávání – Člověk a umění – Hudební výchova
Název šablony: Inovace v HV 32/Hv06/ Zbíral Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název výukového materiálu: Historie české populární hudby Autor:
Johnny Cash.
Digitální učební materiály ŠIII/2 HUDEBNÍ VÝCHOVA
Světoví hudební skladatelé
Gestikulace, pantomima
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Petr Smetana, NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_ Hudební skladatelé TÉMA:
VY_32_INOVACE_DEJEPIS2_16 Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor
VY_ 32_INOVACE_HV.37 Vzdělávací oblast-obor-tém. okruh Umění a kultura, člověk a zdraví Hudební výchova – populární hudba Název materiáluThe Beatles AnotacePopulární.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Název Dělení moderní hudby
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Petr Smetana, NÁZEV: VY_32_INOVACE_08_ Hudební nástroje TÉMA: smyčcové.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Příjemce: ZŠ a MŠ České Velenice Třída Čsl. legií.
Renesanční hudba (15. – 16. st.)
Vzdělávací oblast-obor-tém. okruh Umění a kultura, člověk a zdraví Hudební výchova – hudební nástroje Název materiáluPoznej hudební nástroje 2 AnotacePoznávání.
Vzdělávací oblast-obor-tém. okruh Umění a kultura, člověk a zdraví Hudební výchova – hudební nástroje Název materiáluPoznej hudební nástroje 4 AnotacePoznávání.
Michael Jackson Heal The World Originál obal alba 1982 to Thriller.
Autor: Mgr. Hana Kalousková
Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Šablona/číslo materiálu:III/2 VY_32_INOVACE_DEJ291 Jméno autora:Mgr. Karel Šonka Třída/ročník1. ročník.
VY_32_INOVACE_DEJEPIS2_7 Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor
Tereza Látalová.
VY_ 32_INOVACE_HV.27 Vzdělávací oblast-obor-tém. okruh
Středová souměrnost Autor: Mgr. Jolana Sobotková
Určeno pro 5. ročník ZŠ Člověk a jeho svět – Lidé a čas – Novější dějiny ČR – Národní obrození VY_32_INOVACE_150 duben 2011Mgr. Hana Patschová.
Rolling Stones Rocková legenda.
Stručná anotace : Prezentace slouží k výkladu a procvičení učiva tématu Západ USA tématu Západ USA Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Individualizace.
Král Rock 'n' Rollu Elvis Presley.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Registrační číslo projektu:
Rock and roll.
Martin Dvořáček kvarta 2014/2015
Zajímavost: Narozen v Tupelu 8.ledna 1935 v 3.30 jako dvojče o půl hodiny dříve narozeného Jesse Garona, který se ovšem narodil již mrtvý. Rodiče Gladys.
Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Šablona/číslo materiálu:III/2 VY_32_INOVACE_DEJ314 Jméno autora:Mgr. Karel Šonka Třída/ročník3. ročník.
ICT 2 – 3 – 24 HV Johan Sebastian Bach
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV:VY_32_INOVACE_358_Leoš Janáček AUTOR: Mgr. Markéta Lyková ROČNÍK, DATUM:
Jan Amos Komenský Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
What is Easter? VY_32_INOVACE_3B6 G ymnázium a Střední odborná škola, Lužická 423, Jaroměř Mgr. Věra Dundálková.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P11_2.17 Tematická oblast:Dějiny hudebního umění Beatles Typ: DUM – test Předmět: Hudební výchova Ročník: 1.,3. r. (6leté),
Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektu školyInovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka Šablona III/2Inovace.
Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět: Český jazyk a literatura Ročník: 9. ročník Anotace: Leo Rosten životopis, charakteristika.
kapitoly z dějin hudby zábavné rock and roll
Blues Richard Malý.
Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Bitva na Bílé hoře Doba pobělohorská
,,V životě jsem neviděl tolik lidí pohromadě s tak křivými zuby.“ -Elvis Presley The Beatles.
Vzdělávací oblast-obor-tém. okruh Umění a kultura, člověk a zdraví Hudební výchova - hudební nástroje Název materiáluPoznej hudební nástroj - kontrabas.
The Beatles Vypracoval: Bořivoj Kašparovský.
THE BEATLES. The Beatles Brouci=Anglická rokenrolová kapela z Liverpoolu Brouci=Anglická rokenrolová kapela z LiverpooluAnglickárokenrolováLiverpooluAnglickárokenrolováLiverpoolu.
Savci pro 5. ročník ZŠ Člověk a jeho svět – Rozmanitost přírody – Třídění živočichů Mgr. Hana Patschová duben 2011 VY_52_INOVACE_19.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Ročník: 5. Předmět: Hudební výchova.
Country Taylor Swift. country Taylor Swift Narozená: Povolání:zpěvačka, herečka, textařka, kytaristka Znamení: střelec Místo narození:
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 19/08 Název materiálu: 40.léta ve světové populární hudbě Zpracoval: Mgr. Bc. BcA. Michal Jančík.
ANOTACE: Motivace k nácviku písně. Určeno žákům 1. stupně ZŠ. Prvotní seznámení se vznikem rocku, se jménem E. Presley, se skupinami Beatles, Olympic.
Téma Rock and roll Anotace Prezentace nového učiva Autor Mgr. Martina Mašterová Jazykčeština Očekávaný výstup Žák se seznámí s hudební formou rock and.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, p ř ísp ě vková organizace AUTOR: Mgr. Martina Steyerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Hudební výchova – 8. ro č ník TÉMA: Rock.
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
Celým jménem jako Onika Tanya Maraj. Narodila se 8
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Název školy: Základní škola Netvořice
The Beatles AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Elvis Presley AUTOR: Mgr. Aleš Skála
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
Michal Brabec.
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 19/19
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
AUTOR: Mgr. Bedřiška Koželuhová NÁZEV: VY_32_INOVACE_6B_20
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
Transkript prezentace:

VY_ 32_INOVACE_HV.36 Vzdělávací oblast-obor-tém. okruh Umění a kultura, člověk a zdraví Hudební výchova – populární hudba Název materiáluElvis Presley AnotacePopulární hudba Druh učebního materiáluPrezentace – 9. ročník Vypracoval:Mgr. Petr Bydžovský DneLeden 2013

Elvis Presley (1935 – 1977)

Elvis Aaron Presley „Král Rock 'n' Rollu“ „Král (The King)“

Americký zpěvák a herec. Rodiče pocházeli z velmi chudých poměrů, tzv. white trash, což je americký ekvivalent pro největší chudinu. Vycházel hlavně z bělošské country, ale osobní zaujetí, výraz, elastičnost, temperament a výbušnost projevu v takové míře zatím od bělocha nikdo neslyšel.

V roce 1945 se Elvis zúčastnil pěvecké soutěže s písní "Old Shep„. Skončil pátý a vyhrál druhou cenu - volnou celodenní vstupenku na kolotoče. K 11. narozeninám dostal svou první kytaru. Základní akordy Elvise naučil strýc Vester.

V roce 1948 se rodina přestěhovala do Memphisu V srpnu 1953 vstupuje do studia Sun Records, vlastněného Samem Philipsem, který tou dobou hledal „bělocha s černošským hlasem“ a rozpoznal Elvisův zázračný potenciál.

Prvními nahrávkami My Happiness a That's When Your Heartaches Begin chtěl otestovat sám sebe, jak vlastně zní.

V únoru 1955 nový manažer Tom Parker a události nabraly rychlý spád. Elvis přešel k velké nahrávací společnosti RCA Records. Roku 1956 nazpíval první singl pro RCA Records Heartbreak Hotel, jehož se rychle prodalo přes milion kopií. youtube Heartbreak Hotel

Jeho prvním filmem byl Love Me Tender (1956), mezi jeho nejlepší filmy patří Jailhouse Rock (1957) a King Creole (1958).

24. března 1958 Elvis narukoval a byl umístěn do Friedbergu v Západním Německu.

Během služby v Německu poznal svoji budoucí manželku, tehdy čtrnáctiletou Priscillu Beaulieu.

Po návratu z vojny je rock and roll na ústupu a Presley se obrací k pomalým baladám (It's Now or Never - píseň na motivy známé italské O sole mio). youtube It's Now or Never

Zatímco popularita Beatles a jiných stoupá, Elvisova popularita klesá. Sám proto poněkud ustupoval ze slávy, aby se roku (1968) vrátil na výsluní ve velkém stylu.

Po sedmi letech mimo žebříčky popularity se roku 1969 dostává na první místo s písní Suspicious Minds. youtube Suspicious Minds

9.října 1973 se Elvis rozvádí, přibírá na váze, přehání to s „léky“, nicméně stále vystupuje na koncertech a nahrává písně. Mezi lety 1969 a 1977 absolvuje 1094 zcela vyprodaných vystoupení. youtube All Shook Up

Je prvním umělcem, který ve čtyřech vystoupeních za sebou vyprodal Madison Square Garden v New Yorku ve dnech června 1972.

V úterý 16. srpna 1977 je nalezen svojí snoubenkou Ginger Aldenovou mrtev na podlaze koupelny ve svém domě nazvaném Graceland v Memphisu. Mnozí lidé věří, že zemřel na předávkování drogami. Oficiální verze se však přiklání k tomu, že příčinou smrti byl srdeční infarkt.

Po jeho smrti se jeho sídlo Graceland proměnilo v muzeum a stalo se druhým nejnavštěvovanějším domem v USA hned po Bílém domě. Každoročně se sem sjíždějí davy fanoušků, Elvisovi napodobitelé a dvojníci.

Bezpochyby můžeme Elvise Presleyho zařadit mezi nejlepší zpěváky světa. Dodnes bylo prodáno přes jednu miliardu kopií jeho nahrávek.

Zdroje: Elvis_Presley_and_Judy_Tyler_in_Jailhouse_Rock_trailer.jpg