Úvodní slovo předsedy MV OPPI Vystoupení zástupce DG Regio Informace ŘO o plnění úkolů z minulého jednání výboru Informace o aktuálním stavu OPPI Informace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kreativita a fondy EU z pohledu Ministerstva průmyslu a obchodu
Advertisements

Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Operační program Podnikání a inovace Aktuální.
© 2007 Ministerstvo průmyslu a obchodu
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Finanční mechanismy EHP / Norsko Celková alokace pro ČR 105,850 mil. € Evropský hospodářský prostor - 46,600 mil. Eur Norsko - 59,252 mil Eur.
Předsednictvo RVŠ dne Vladimír Kebo. Zprávy Zpráva o realizaci Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace PO1 – 15 projektů za 28,7 mld.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
14. jednání Monitorovacího výboru pro Operační program Průmysl a podnikání hotel Yasmin Praha 20. listopadu 2009 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
Strategie čerpání evropských fondů v období 2007 až 2013: Konkurenceschopná česká ekonomika Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu.
CzechInvest - Regionální kancelář Brno
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Operační program Rozvoj lidských zdrojů 1 OPERAČNÍ PROGRAM ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ MPSV - Odbor řízení pomoci z ESF Konference k ESF – Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
„Dotační možnosti z OPPI“ 1. Operační program Podnikání a Inovace 2007 – 2013 aktuální výzvy – Školicí střediska, Marketing 2.
Technologické platformy a dopravní výzkum
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 7. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání.
8. jednání Monitorovacího výboru pro OPPP hotel Yasmin Mariánské Lázně 23. – hotel Monty.
Michal Pazour MPO © 2007 Ministerstvo průmyslu a obchodu Spolupráce vysokých škol & podnikatelského sektoru (VŠB-TU Ostrava, )
Deváté jednání Monitorovacího výboru pro Operační program Průmysl a podnikání hotel Yasmin Praha 4. června 2007 hotel Jalta.
Operační program Podnikání a inovace Ing. Marian Piecha odbor strukturálních fondů, MPO.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
Vyjednání Národního strategického referenčního rámce a operačních programů na období 2007 – 2013 Jiří Čunek 1. místopředseda vlády a ministr pro místní.
Informace z Monitorovacího výboru OPPI dne 9. února 2007.
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
Sněm RVŠ dne 19. května 2011 Vladimír Kebo
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Aktuální úkoly MŠMT v oblasti VaVaI Josef Janda. Obsah prezentace 1. Mezinárodní spolupráce ve VaV Programy EU Infrastruktury VaVaI 2. Lidé 3. Instituce/NPV.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Úspěšnost čerpání OPPI a budoucnost OP PIK.
Cíle výzev Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace (OP VaVpI)
Operační program Podnikání a inovace (OPPI) Vladimír Kebo, Sněm RVŠ 22.listopadu 2007.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovací ve firmách.
1 Strukturální fondy EU – Operační programy VpK, VaVpI, PI Vladimír Kebo SRVŠ, Praha, 20. listopadu Sněm rady vysokých škol.
Výsledky podpory podnikatelského prostředí v programech OPPI/OPPP Ing. Petr Porák Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
SEMINÁŘ SVAZU CHEMICKÉHO PRŮMYSLU OPERAČNÍ PROGRAM PRŮMYSL A PODNIKÁNÍ aktuální stav a výhled pro období let Praha 23. května.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Návrh operačního programu „Výzkum a vývoj pro inovace“ - strukturální fondy EU 2007 – 13 a Hodnocení VaV a jeho výsledků 2006 Dr. Marek Blažka Sekretář.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
K O N F E R E N C E Ministerstva průmyslu a obchodu ČR 14. června 2007 Michnův palác, Praha OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Investice do Vaší budoucnosti.
Operační program Podnikání a inovace.  proplacená podpora: 17,2 mld. Kč  Dotace: 10 mld. Kč  Úvěry a záruky: 6 mld. Kč  Technická asistence: 1,2 mld.
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora VaVaI v rámci Operačního programu Podnikání.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO Ing. Martin.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
JUDr. Olga Letáčková Aktuální stav a strategie pro období Roztoky u Prahy ROP Střední Čechy.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE - OPPI Program Prosperita.
Pracovní setkání 28. června 2007
Výroční konference OP PIK
Operační program VaVpI spuštěn
Příprava operačních programů
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE LIBERECKÉHO KRAJE
REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE
Transkript prezentace:

Úvodní slovo předsedy MV OPPI Vystoupení zástupce DG Regio Informace ŘO o plnění úkolů z minulého jednání výboru Informace o aktuálním stavu OPPI Informace o naplňování synergií s OP VaVpI – Potenciál, Prosperita, Spolupráce Projednání a schválení výběrových kritérií programu Poradenství 18. Zasedání předsednictva RVŠ, Karolinum 17. dubna 2008 Program 4. zasedání Monitorovacího výboru

Projednání a schválení výzvy a výběrových kritérií programu Spolupráce – Klastry Projednání a schválení výzvy a výběrových kritérií programu Spolupráce – Technologické platformy Informace o Komunikačním plánu Diskuse, různé Závěry 4. jednání Monitorovacího výboru Program 4. zasedání Monitorovacího výboru 18. Zasedání předsednictva RVŠ, Karolinum 17. dubna 2008

OPPI Operační program Podnikání a inovace (OPPI)  navazuje na Operační program Průmysl a podnikání (OPPP) zkráceného programovacího období let , EK schválen  realizován prostřednictvím 15 jednotlivých programů podpory, tedy 6 věcných priorit  celková alokace ze SF v letech 2007 – 2013 včetně národního spolufinancování tvoří EUR, tj. téměř 100 mld. Kč  k bylo vyhlášeno celkem 14 výzev, z toho 11 dotačních a 3 úvěrové  7. dubna vyhlašována 15. výzva – program Prosperita  hodnocení projektů podaných v rámci výzev vyhlášených v r skončí do a Rozhodnutí o poskytnutí dotace budou vydána do  k vyhodnoceno 448 projektů 18. Zasedání předsednictva RVŠ, Karolinum 17. dubna 2008

Připravované výzvy OPPI v roce 2008 Oblast podpory Pořadí výzvy ProgramObdobí vyhlášení Předpokládaná výše v mil. Kč PROSPERITA A7. duben PROSPERITA B7. duben SPOLUPRÁCE – technolog. platf.květen INOVACEkvěten ICT v PODNICÍCHkvěten MARKETING2. polovina EKO – ENERGIE2. polovina PORADENSTVÍ2. polovina SPOLUPRÁCE - KLASTRY2. polovina CELKEM Zasedání předsednictva RVŠ, Karolinum 17. dubna 2008

Synergie mezi OPPI a OP VaVpI  Dohoda o synergiích mezi MŠMT a MPO uzavřena  Jedním z hlavních cílů operačních programů OPPI a OP VaVpI je zajistit tvorbu nových špičkových poznatků a znalostí v oblasti vědy a výzkumu a jejich přenos do komerční sféry.  V OPPI se synergie týkají programů START, POTENCIÁL, SPOLUPRÁCE, PROSPERITA a ve zúženém rozsahu programu INOVACE 18. Zasedání předsednictva RVŠ, Karolinum 17. dubna 2008

Synergie mezi OPPI a OP VaVpI  vertikální – v rámci jednotlivého OP: opatření vznikají po konzultaci s podnikatelskou sférou (HK ČR, SPD apod.) a jsou využívána  horizontální – vznikají mezi OPPI a OP VaVpI - na sebe navazující projekty – připravovány v rozdílném časovém období – projekty OPPI navazují na projekty OP VaVpI - souběžně připravované projekty – vznikají současně a vzájemně na sebe odkazují, žadatelé společně využívají OPPI i OP VaVpI, např. v rámci společných výzev  k zajištění synergií budou použity tyto nástroje: - bodová bonifikace pro synergické projekty při hodnocení žádostí o dotace - v OP VaVpI, oblasti podpory 1.1.”Evropská centra excelence“ a 2.1 „Regionální VaV centra“ budou přijaty pouze projekty, u kterých žadatelé prokáží udržitelné finanční zajištění provozní fáze formou spolupráce se soukromým sektorem 18. Zasedání předsednictva RVŠ, Karolinum 17. dubna 2008

Institucionální koordinace OPPI a OP VaVpI Programová koordinace klíčových oblastí podpory OPPI a OP VaVpI na úrovni Řídících orgánů: OP VaVpI: o.p. 1.1., 2.1., 3.1. OP PI: o.p. 1.1., 1.2., 4.2., Koordinování zpracování programových dokumentů 6. Koordinace monitoringu a kontroly 5. Sdílení dat o žadatelích 2. Společná publicita programů 3. Časová koordinace výzev se plánuje v OP VaVpI: 3.1.a OPPI: Společné hodnocení projektů Koordinace probíhá na úrovni Monitorovacích výborů, Hodnotitelských komisí, externích hodnotitelů atd. Řídící orgány také budou sdílet data o žadatelích a projektech 18. Zasedání předsednictva RVŠ, Karolinum 17. dubna 2008

Přehled oblastí podpory Oblast podpory OPPIOblast podpory OP VaVpI Podpora zakládání nových Inovačních firem Podpora začínajícím podnikatelům Komercializace výsledků výzkumných organizací a ochrana jejich IPR Využití nových finančních nástrojů Platformy spolupráce Podpora rozvoje kapacit VaV Kapacity pro průmyslový výzkum a vývoj Evropská centra excelence Regionální VaV centra Spolupráce podniků s vědeckovýzkumnou sférou Platformy spolupráce Evropská centra excelence Regionální VaV centra Komercializace výsledků výzkumných organizací a ochrana jejich IPR Transfer znalostí a technologií Platformy spolupráce Komercializace výsledků výzkumných organizací a ochrana jejich IPR Realizace inovačních projektů podniků Zvyšování inovační výkonnosti podniků Evropská centra excelence Regionální VaV centra 18. Zasedání předsednictva RVŠ, Karolinum 17. dubna 2008

Podpora Va V na jednoho Akademického pracovníka 18. Zasedání předsednictva RVŠ, Karolinum 17. dubna 2008 Prof. Málek Rektor UPar

18. Zasedání předsednictva RVŠ, Karolinum 17. dubna 2008 Děkuji za pozornost Zpracováno z materiálů 4. MV OPPI Operační program Podnikání a inovace