Přísaha věrnosti řádu: „Zavazuji se věrností řádu Intaiyr a všem svým bratřím. Zavazuji se zachovávat zákony i povinnosti člena řádu a s hrdostí je vždy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jedna chyba na ženě!! Když Bůh stvořil ženu, bylo to šestý den práce přesčas. Jeden anděl přišel a ptal se: “proč s ní ztrácíš tolik času?” A bůh odpověděl:
Advertisements

Život je jako cesta vlakem…
Týden modliteb za duchovní povolání, od 8.do 15.května 2011, ukončen 48. světovým dnem modliteb za povolání o 4. neděli velikonoční – neděli Dobrého pastýře.
RANÝ STŘEDOVĚK.
O lásce a milování Až se mě jednou zeptáš, jestli mám raději Tebe nebo svůj život, já Ti odpovím, že svůj život. A Ty odejdeš …. aniž bys věděla, že můj.
Hodnotová orientace svobodné generace
Copak nám nadělil rok 2008 V tomto roce jsme zažili mnoho nečekaných změn. Dokonce takových změn, že je nám mnozí můžou závidět, ale určitě se nechceme.
Vlak Ž I V O T v jedné zajímavé knize byl život přirovnán k cestě vlakem, bylo to vyjímečně poučné čtení … Ruční posun.
Slova Květiny.
Poslání, principy a metoda skautingu
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření28.
Dosáhni cíle!.
Anotace: Objasnění etických pojmů se zaměřením na věcný a společenský význam Ročník: I. Vzdělávací oblast: Společenskovědní vzdělávání Vzdělávací obor:
Očekávej na Hospodina a budeš zázrakem pro mnohé !!!
Česká republika – demokratický stát
Slovo života listopad 2012 „Kdo mě miluje, bude zachovávat mé slovo a můj Otec ho bude milovat a přijdeme k němu a učiníme si u něho příbytek.“ (Jan.
Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše a děti jsou z nebe JOHN GRAY
Teologický rozměr majetkového vyrovnání. Co je církev Existuje mnoho pohledů na církev.  Instituce s hierarchickými i demokratickými prvky  Kristovo.
Jsem přijat(a) za vlastní(ho). Způsoby chápání křesťanství Křesťanství zákona (povinností, řádu) Křesťanství akce, výkonu a pojistky.
Obsah: Proč 8. návyk Rámcové objasnění 8. návyku
1 K čemu ještě 8. návyk S.R. Covey „Od efektivnosti k velikosti, vyjímečnosti“ Obsah: 1.Proč 8. návyk 2.Rámcové objasnění 8. návyku 3.Úloha leadership.
Napoleon Bonaparte (15.srpna května 1821)
1. Hospodine, k tobě stále | pozdvihuji duši svou, | nadějí kotvím v tvé skále, | když se vlny zloby dmou. | Nechť se ze mne netěší | nepřítel v mém zahanbení,
Vypráví se vtip: Katecheta se zeptá dětí v náboženství: „Děti je to chlupaté, má to dlouhý ocas a skáče to po stromě, co je to?“ Malý Jenda se ujme.
1. Má duše, svého pána chval, | vzdej jemu děkování! | Péči svou všechnu naň uval, | v něm slož celé doufání! | On má dost cest, | plný svět jest divné.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Členská legitimace číslo: 0000 virtuální Strana Sborů Zbloudilých SPECIMEN.
1. Já chtěl bych, Bože můj, mít srdce plné síly, | když slyším pozvání, ať za tebou se dám. | Však bojím se, že hřích mi bude příliš milý | a touhu po.
Charakteristika Zachea: 1.hříšník 2.malý 3.bohatý.
1. Může být, že padne vše, že i hradby přepevné | podemelou divé vlny. Drž se pevně víry té: | kdo jde s Bohem, nepadne, Bůh své sliby plní.
Marta a Marie. Příběh o lásce Boha k člověku - Vztah z Boží strany beze zbytku naplněný - Vztah, který se máme snažit naplňovat i z naší strany - Vztah.
1. Radujme se vždy společně, | vzdávajíce chválu vděčně | Bohu Otci nebeskému, | Synu i Duchu svatému.
Ref.: Nám, Pane, dal jsi Slovo své, Ducha svého dej nám též.
1. Jen v Kristu církev Páně | má základ svůj i cíl, | pro nebe připravil ji, | obnovil, očistil, | za nevěstu ji zvolil | a k nebes svatbě zve; | on lásku.
1. Věčný Bože, silný v boji, | jak jsou příbytkové tvoji rozkošní, | ze všech nejkrásnější. | A proto touží má duše | po síních tvých v každém čase, |
1 Změna – naše příležitost k úspěchu Obsah: 1.Úvod 2.Srdce změny – změna chování lidí 3.Osm kroků procesu změny podle Kottera 4.Závěr 5.Otázky k zamyšlení.
Galatským. Autor a datum vzniku Pavel - po Jeruzalemském sněmu - v roce 49 po Kr. - jeden z nejstarších listů NZ.
ODVÁŽNÉ VEDENÍ V NEPŘÁTELSKÉM SVĚTĚ Dr.Ken Horton Ministry Catalysts.
Matoušovo evangelium.
AC Slavkov u Brna, Spolu s Bohem... Žij život bez strachu!!! AC Slavkov u Brna,
Skutečná svoboda Bohumír Novotný, , AC Ivanovice n.H.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada34 AnotaceNový.
Jméno autora: Jitka Hegerová Škola: ZŠ Náklo Datum vytvoření (období): březen 2012 Ročník: sedmý Tematická oblast: Dějepis - středověk Téma: Rytířem snadno.
 Aneb to nejlepší, co nás mohlo potkat….  Na počátku Bůh stvořil nebe a zemi (Gen 1,1)  Bůh stvořil člověka, aby byl jeho obrazem, jako muže a ženu.
PREZIDENT. Prezident České republiky  je hlava České republiky  od roku 2013 volen přímo občany ČR  skládá slib do rukou předsedy Senátu
Odpovědnost za disciplinární správní delikty. Pojem disciplinárního správního deliktu disciplinární (kázeňský delikt)=porušení disciplíny kázně disciplinární.
Vypracovala: Šárka Foglová, 9.A. Garant: Miroslava Kubíčková
Slova Květiny.
Čím chci být, až vyrostu Jonáš Dej.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Název vzdělávacího materiálu
Slovo života Listopad 2012.
SEKTA je náboženská skupina, která nějakým způsobem omezuje své členy.
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření listopad 2011
Číslo projektu: Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice
Jirka Pospíšil, KC NADĚJE
Žákovský parlament 1.stupeň
ANOTACE SEZNÁMIT ŽÁKY S ROZVOJEM VŠECH TŘÍ ČÁSTÍ SEBEDŮVĚRY -
Další vnitrostátní předpisy
Drogy dnešní doby Študáci.
Občanská výchova 6.ročník PhDr. Martina tesaříková
Biblické verše....
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Jedna chyba na ženě!! Když Bůh stvořil ženu, bylo to šestý den práce přesčas. Jeden anděl přišel a ptal se: “proč s ní ztrácíš tolik času?” A bůh odpověděl:
Jedna chyba na ženě!! Když Bůh stvořil ženu, bylo to šestý den práce přesčas. Jeden anděl přišel a ptal se: “proč s ní ztrácíš tolik času?” A bůh odpověděl:
MISTR JAN HUS A HUSITSKÉ VÁLKY
GDPR a budoucí redakční praxe
ORCHIDEJE Z VIET NAMU + RADY K TOMU Hudba : Ernesto Cortazar
Transkript prezentace:

Přísaha věrnosti řádu: „Zavazuji se věrností řádu Intaiyr a všem svým bratřím. Zavazuji se zachovávat zákony i povinnosti člena řádu a s hrdostí je vždy plnit. Tímto přijímám čest tohoto řádu a všech jeho členů za svou a jako takovou ji budu bránit do posledního dechu…… Toto je má přísaha! Přísaha rytířské cti: „Zavazuji se přísahou rytířů svého řádu., že budu zachovávat zásady rytířství, že budu se ctí a odvahou bránit čest svého řádu, své rodiny, svých přátel, bratří a čest svou. Přísahám, že dokud budu moci budu pomáhat slabým a potřebným. Zavazuji se zachovávat víru, naději, lásku, milosrdenství, statečnost, spravedlnost, moudrost, umírněnost, čest, spojenectví, bratrství, přátelství, věrnost, sílu a pravdu, jenž jsou rytířskými ctnostmi. Nesejdu na scestí a nenechám se ovládnou zlostí, pomstychtivostí, zlomyslností, chamtivostí, krutostí a dalšími vadami na duši, jenž porušují rytířskost. Nepropadnu zlu, ale vždy budu bojovat pro lepší svět, pro všechno dobro co v něm je……to je má přísaha a tu dodržím na svou čest!!

1) Každý člen řádu musí po vstupu do řádu složit přísahu věrnosti a dodržovat zákony a ustanovení řádu. V opačném případě bude potrestán podle vážnosti přestupku a v případě opakovaného porušení může dojít i k vyloučení z řádu a odejmutí získaných titulů. 2) Členství v řádu znamená bratrství s ostatními členy a neshody mezi řádu nesmí ovlivnit jeho chod, jinak to bude pro narušitele nést následky. 3) Každý člen řádu, který složí přísahu jí musí dodržovat pod trestem vyloučení. Stejně tak se musí z plných sil snažit dodržovat zásady rytířství, každý člen, který bude opakovaně prokazovat opak bude vyloučen. 4) Členové přísahají věrnost řádu, tzn. :jeho vůdci, radě a všem členům. Všichni brání jednoho a jeden bojuje za ostatní, řád je nerozdělitelný celek. Jako velký silný strom odoláme vichřicím, ale jako několik malých keřů ne. 5) Každý jedinec je povinen podporovat plynulý chod řádu a nečinnost či nezájem budou potrestáni. 6) Každý člen může svobodně odejít z řádu. (pro ty kteří si nejsou jisti svým členstvím je možnost stát se nejprve novicem řádu na zkušební dobu- tento člen skládá jinou nezávaznou přísahu) 7) Neshody řeší rada nebo vůdce. Rozsudek je nezvratný a členové ho mohou změnit, pouze pokud jejich názor na věc sdílí většina rady. 8) Všichni členové mají právo na svůj názor v řádu a mohou ho svobodně říci. (pokud tím neporuší jiný zákon) 9) Urážky, pomluvy a jiné slovní či fyzické napadání jsou porušení bratrství a budou potrestány. 10) Při hlasování mají všechny členské hlasy stejnou váhu, pouze při nerozhodném hlasování je přihlédnuto k většině rady. 11) Příslušník řádu je při boji povinen poslouchat rozkazy, (není přímo zákon, ale morální upozornění) ale v případě naprosté nutnosti je možno je porušit. Ve vojenské pohotovosti je člen povinen být připraven k boji. Elladan Fefalas

Pro členství v řádu Intaiyr nemusíte být vynikající bojovníci, ale spíše čestní lidé. My nepotřebujeme mistry šermu nebo lukostřelby (i když to se samozřejmě také hodí), ale někoho, kdo je ochoten plnit rytířskou přísahu a slib řádu. Když umíte šermovat dobře, když umíte střílet z luku nebo z kuše také dobře, ale s tímto uměním nemáte jistotu, že vás přijmeme. My přijímáme čestné a spravedlivé lidi, kteří se dokážou ovládnout a hlavně chtějí bojovat za správné věci. Když máte tyto vlastnosti jste u nás vítání a když neumíte šermovat, tak vás to tu naučíme, jak jen nejlépe budeme moci.

Naše společenství bylo založeno nejen pro zábavu z bitev a šermu, ale také pro navrácení dobrých vlastností. Je pravda, že nás ještě není mnoho, ale čím více nás bude tím více se k nám bude přidávat. Je to jako geometrická řada, když každý nový člen přivede dva nové bude nás s větším počtem stále víc. A tak i když nás je nyní málo musíme doufat že se brzy rozrosteme a proměníme se v obrovskou sílu.