Vymezení služeb pro stanovení vyrovnávací platby

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

Vzděláváním poskytovatelů sociálních služeb v zavádění standardů kvality sociálních služeb k funkční a efektivní Síti sociálních služeb Královéhradeckého.
IP Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny systém minitendrů pro školy Praha.
JUDr. Karel Zuska Mgr. Michaela Hájková
Role MZ ČR v souvislosti s veřejnou podporou – financování investic ve zdravotnictví
Příloha č. 6: Údaje o podporovaných sociálních službách v Plzeňském kraji.
Pravidla tvorby a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji a jejich implementace v rámci tvorby sítě 2015 – 2016 a dotačním řízení na.
Sociální reforma 2011 Zákon o pomoci v hmotné nouzi  Převedení rozhodování o dávkách pomoci v hmotné nouzi z obcí na Úřad práce ČR  Posílení sociální.
Ing. Stanislava Správková
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
Vyjednávání potřebnosti sociálních služeb
Setkání s poskytovateli sociálních služeb –
Projekt „Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb“. Tyto materiály byly vytvořeny s podporou EU. Názory zde prezentované jsou plně v zodpovědnosti.
Podniková ekonomika Personální činnost.
Mgr. Štěpánka Vojtěchovská
Standard veřejných knihovnických a informačních služeb Příprava novely knihovního zákona Vít Richter Národní knihovna ČR tel
Vzor titulní strany: Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Každý nový snímek musí mít logo a název projektu včetně čísla!!! Rozložení.
MARKETINGOVÝ MIX.
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Financování sociálních služeb a podmínky podpory nově vznikajících sociálních.
Úprava „Pravidel řízení o přiznání finanční podpory JMK pro rok 2016 v oblasti podpory poskytování soc. služeb„ ODDĚLENÍ EKONOMIKY A KONTROLY
Mechanismus finanční podpory sociálních služeb formou vyrovnávací platby 1.
Veřejná podpora a financování sociálních služeb – Hotel STEP JUDr. Karel Zuska.
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory ve Zlínském kraji Konference „Plánování a financování sociálních služeb v Jihomoravském kraji“
Mezinárodní spolupráce Informace o změnách v systému sociálních služeb a o zahraniční spolupráci Kraje Vysočina.
Datum: Zpracoval: Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Krajská síť sociálních služeb Dan Vrána.
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Financování sociálních služeb – krajská síť a vyrovnávací platba Ing.
Síť pobytových služeb pro seniory Pobytové služby nesmějí řešit nedostatek financí uživatelů terénních služeb, ani nedostatečnou síť terénních služeb.
Ekonomické otázky funkčního komunitního systému sociálních a zdravotních služeb v obcích PRAHA 17. dubna 2015.
Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Seminář pro žadatele Dotační program 2016 úvod
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
Monitorovací systém sociálních služeb města Plzně k podpoře dotační politiky Mgr. Karolína Vodičková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – 26.
Datum: Zpracoval: Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Krajská síť sociálních služeb Moravskoslezského kraje D. Vrána.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Dotační systém v sociálních službách jako bariéra jejich rozvoje Ladislav P r ů š a Praha, 25. listopadu 2013.
FINANCOVÁNÍ SOCILÁNÍCH SLUŽEB V ROCE 2016 SPOLUÚČAST OBCÍ ORP NA FINANCOVÁNÍ.
Uvažované modely financování sociálních služeb v r PhDr. Radek Suda, odbor sociálních služeb a sociální práce, MPSV.
PROCESNÍ MODELOVÁNÍ AGEND VEŘEJNÉ SPRÁVY Rámcový návrh projektu.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji a jeho návaznost na plány komunitní plány na místní úrovni setkání k zahájení tvorby Komunitního.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
S třednědobé plánování sociálních služeb v Ústeckém kraji v praxi Setkání s poskytovateli sociálních služeb, Ústí nad Labem, září 2016.
Rozvoj sociálních služeb v Pardubickém kraji Evaluace projektu rozvoj metod sociální práce a tvorba kritérií efektivity služeb.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Zákon o sociálním bydlení pohledem obcí a menších měst Ing. Radim Sršeň, Ph.D., 1. místopředseda.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Informace ze sociální oblasti
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Kvalita v sociálních službách jako proces
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009
P r o č to všechno děláme? Chceme:
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
Podání žádosti o dotaci na rok 2017
Helena Chodounská Ukazatele potřebnosti sociálních služeb
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Ing. Stanislava Správková
Klíčové aktivity projektu
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Vyúčtování dotací za rok 2013 Rozdělení dotací v roce 2014
Transkript prezentace:

Vymezení služeb pro stanovení vyrovnávací platby Mgr. Jiří Zeman Královéhradecký kraj

Rozsah služeb pro platbu: hodnota za peníze Pro smlouvu je nezbytné zachytit základní parametry služeb, které mají vliv na jejich cenu. Parametry musí být jednoduché a snadno ověřitelné, v systému vícezdrojového financování stabilní. Postaveny jsou na principu ZAJIŠTĚNÍ DOSTUPNOSTI SLUŽEB.

Definice předmětu smlouvy Činnosti sociální služby Vymezení cílové skupiny Rozsah úvazků přímé práce (odpracovaných hodin) Lůžka u pobytových služeb Výjezdní jednotky u tísňových péčí

Vymezení dostupnosti služby Stanovení územní působnosti služby Okamžitá dostupnost pracovníků přímé práce v jednotlivých časech Objem zajištěné přímé práce za měsíc Parametr finanční dostupnosti služby v rámci finanční dostupnosti Vymezení časové dostupnosti služby týdně

Výkonová kritéria: přiměřenost služby Výkonová kritéria služeb ověřují přiměřenost dostupnosti služby. Tato kritéria mohou být dobrý sluha, ale zlý pán – nezbytné je s nimi pracovat citlivě. U služeb sociální péče jsou podložené výběry a mají vliv na stanovení vyrovnávací platby. Výkonová kritéria jsou předmětem hodnocení přiměřenosti služeb při nastavení smluvního ROZSAHU SLUŽEB PRO DANÉ OBDOBÍ.

Výkonová kritéria Posouzení, zda jsou kapacity služby přiměřené Mohou být individualizovaná – podle jednotných kritérií Hodiny poskytnutých služeb Obložnost lůžek Ve více standardizovaných službách i kontakty nebo klienti

Výkonová kritéria - rizika Objem služeb je upřednostňován před kvalitou (přepečovávání, poskytování služeb bez potřebnosti) Tlak na výkonnost snižuje faktickou dostupnost služeb x pružnost reakce na poptávku u sociálních služeb Výkonnost se může lišit dle podmínek působnosti služeb – např. u terénních služeb U některých služeb musí být zachována dostupnost, která může snižovat výkonnost Výkonnost není hlavním cílem sociálních služeb, často může být kontraproduktivní ve vztahu k potřebnosti služby. Výkonnost může ovlivnit rozsah služeb v rámci aktualizace sítě služeb.

Potřebnost služeb: zacílení a výsledky Měkká kritéria jsou nezbytnou součástí systému; ověřování toho, komu jsou služby poskytovány a jaké změny v nepříznivé sociální situaci jsou dosahovány, je nezbytnou součástí plánování rozsahu služeb.

Řešení nepříznivé sociální situace Cíle služby ve vztahu k řešení nepříznivé sociální situaci Výsledky služeb v řešení/zmírnění nepříznivé sociální situace Je dohodou mezi zadavateli a poskytovateli Ověřováno v rámci kontrol Výstupy kontrol – snížení/zvýšení rozsahu poskytovaných služeb – v rámci aktualizace sítě služeb

Ověření kritérií dostupnosti a výkonnosti Zajištění dostupnosti je nezbytnou podmínkou poskytnutí vyrovnávací platby – její rozsah je průběžně ověřován. Výkonnost je vyhodnocována pro účely aktualizace rozsahu služeb.

Ověřování zajištění služeb – pro vyrovnávací platbu Rozsah přímé práce alespoň v dohodnuté výši – s dodržením účelu lze zajistit více Rozsah zajištění lůžek Rozsah zajištění výjezdních jednotek u tísňové péče Sběr dat 2 x – 4 x ročně v rámci informačního systému Není-li zajištěn rozsah = krácení vyrovnávací platby

Ověřování zajištění služeb Monitoring poskytovatelů – cíl ověřit faktickou dostupnost služeb v dohodnutém rozsahu Sběr a vyhodnocení výkonových ukazatelů služeb – podklad pro aktualizaci smluveného rozsahu služeb v budoucnosti

Změna rozsahu služeb a víceletost Nastavení rozsahu služeb je vymezeno v síti. Pověření výkonem služby obecného hospodářského zájmu bude na 3 nebo 6 let. Rozhodování o rozsahu služeb a pověření je společným postupem kraje a obcí. Jsou nastavena věcná kritéria hodnocení.

Nastavení rozsahu služeb – síť služeb Rozsah služeb je nastaven v síti veřejně podporovaných sociálních služeb Síť je konstruována jako optimální s ohledem na znalosti o potřebách obyvatel, znalosti o poskytovaných službách a finančních prostředcích Síť je společnou „dohodou“ zadavatelů (obcí a kraje) a poskytovatelů Síť bude konstruována na 3 nebo 6 let

Podávání podnětů k aktualizaci sítě Poskytovatel nebo obec podává podnět k aktualizaci 2 x ročně Podnět dává prostřednictvím internetové aplikace Vyjádření o potřebnosti vystavené příslušným obecním úřadem, vazba vyjádření na rozsah a potřebnost sociální služby Vyjádření obcí o podpoře Na základě aktualizace pověření bude uzavřen dodatek pověření a upraveno financování služby +/- Podnět může vycházet také z úřední činnosti (kontrol)

Hodnocení podnětů k aktualizaci sítě sociálních služeb Soulad služby s principy Plánu sociálních služeb Soulad s rozvojovými prioritami Plánu sociálních služeb Posouzení nepříznivé sociální situace ve vazbě na ohrožení sociálním vyloučením, dopadů na zdraví a život osob cílové skupiny

Hodnocení podnětů k aktualizaci sítě sociálních služeb Přiměřenost navržených personálních / lůžkových kapacit k potřebám a velikosti cílové skupiny a poskytovaným činnostem Využití principu subsidiarity při řešení nepříznivé sociální situace klientů sociální služby, posouzení role navrhované sociální služby ve vazbě na přirozené nástroje pomoci, veřejné služby a jiné sociální služby v regionu Kapacita obdobných sociálních služeb v regionu

Pověření výkonem služby obecného hospodářského zájmu jako dohoda Společná dohoda kraje a poskytovatele o rozsahu služby, jejím financování a dalších podmínkách zajištění služby K dohodě přistupují obce prostřednictvím smlouvy o kofinancování služeb Povinnosti z pověření jsou promítány do smluv o financování sociálních služeb

Pověření výkonem služby obecného hospodářského zájmu jako dohoda Má zajistit – víceletost a předvídatelnost podmínek Je vystavováno na období platnosti sítě sociálních služeb Měněno bude dodatky tak, aby byla zajištěna efektivita a pružnost služeb v reakci na poptávku

Nastavení parametrů vyrovnávací platby s ohledem na zajištění dostupnosti a kvality sociálních služeb Poskytování finančních prostředků má zásadní vliv na způsob poskytování sociálních služeb, parametry vyrovnávací platby by měly působit pozitivně na poskytování sociálních služeb.

Parametry vyrovnávací platby ve vztahu ke kvalitě a dostupnosti služeb Individuální posouzení příjmů umožňuje zohlednit platby méně solventních uživatelů s růstem úhrad nad optimum klesá vyrovnávací platba – zabraňuje nadměrným platbám klientů Platba v kombinaci lůžko a pracovníci přímé práce – umožňuje poskytování služeb i náročnějším cílovým skupinám a větší diferenciaci pobytových služeb

Parametry vyrovnávací platby ve vztahu ke kvalitě a dostupnosti služeb Zohlednění dalších kritérií dostupnosti (časové, místní) při stanovení optimálních nákladů posílí motivaci ke způsobu poskytování služeb Stanovení platby za dostupnost – umožňuje kvalitní poskytování sociální služby

Rizika a nevýhody systému Zvýšení administrativní zátěže na poskytovatele a zejména na zadavatele. Neúměrný nárůst nákladů služeb. Potlačení neziskového sektoru.

Minimalizace rizik a jejich řešení Administrativní náročnost – automatizovaný systém řízení sítě služeb Riziko růstu nákladů - soutěžení sociálních služeb, práce s „optimalizací nákladů“ Minimalizace změny – provádění kontrol věcného plnění; financování služeb nikoli organizací Potlačení NNO – minimální rozsah služeb, jiné aktivity nad rámec základních činností

Soutěž v sociálních službách – výběr dodavatele Minimální požadavky na službu - iniciativa přenesena na poskytovatele, poskytovatel dokládá zejména Materiální zabezpečení Personální zabezpečení – dostupnost, kvalifikace, praxe Definice a postupy k ověření cílové skupiny (sociální šetření) Postupy zhodnocení stavu/kompetencí uživatelů, stanovování cílů práce s uživatelem, jejich plnění a vyhodnocení

Soutěž v sociálních službách – výběr dodavatele Obsah činností, standardizovaná nabídka (QMSS) Metodiku práce s uživateli (popis postupu práce v klíčových činnostech, které služba řeší, včetně zprostředkování návazné sítě) Kalkulaci nákladů a příjmů (detailní specifikace a zdůvodnění) – rozpočet, včetně specifikace ceníku služeb pro uživatele

Soutěž v sociálních službách - omezení Střet zájmů – zřizovatel x zadavatel Dlouhodobost poskytování – co s uživateli x nesoulad kapacit Soutěž a více zdrojové financování Riziko monopolizace, možnost alternativy volby uživatelem Soutěž x pravidelná „kontrola plnění podmínek“

Děkuji za pozornost Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor sociálních věcí Oddělení analýz, koncepcí a financování Mgr. Jiří Zeman jzeman@kr-kralovehradecky.cz