Administrace v novém programovém období 2014 – 2020

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
OP Rybářství 2007 – 2013 Plná elektronizace příjmu Žádostí o dotace z OP Rybářství a koncept administrace v novém programovacím období Ing.
Advertisements

Podprogram pro začínající včelaře Číslo podprogramu: PF
Oddělení metodiky OP Rybářství (SZIF) ŘO OP Rybářství (MZe)
Integrovaný operační program – Administrace projektové žádosti a nejčastější chyby v projektových žádostech Ing. Lucie Vopěnková.
GRANTOVÝ SYSTÉM MČ Praha 21 ZMĚNY ŽÁDOST VYÚČTOVÁNÍ ÚJEZD NAD LESY 7. LEDNA 2012.
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Role CRR ČR v rámci administrace Výzvy č. 23
OP Rybářství 2007 – 2013 Novinky v administraci Žádostí o dotaci OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka Oddělení metodiky OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka.
OP Rybářství 2007 – 2013 Portál farmáře jako nový nástroj v komunikaci mezi žadateli a SZIF v rámci OP Rybářství. Ing. Antonín Vavrečka Oddělení metodiky.
Program švýcarsko – české spolupráce Fond na přípravu projektů Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka (NKJ)
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA ČR Obecná část Pravidel – změny oproti Pravidlům období
Webová aplikace IS KP14+ Ing. Bohumila Kubíková
V. Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Mgr. Helena Hořáková.
Státní zemědělský intervenční fond. PGRLF 2016 Pokyny pro poskytování podpory a formulář žádosti o podporu – na internetový stránkách v.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
WEBOVÁ APLIKACE MS2014+ Ing. Josef Šetek Seminář pro SC 3.2 ZVYŠOVÁNÍ EFEKTIVITY A TRANSPARENTNOSTI VEŘEJNÉ SPRÁVY PROSTŘEDNICTVÍM ROZVOJE VYUŽITÍ A KVALITY.
Informační schůzka k podávání žádostí o finanční podporu z rozpočtu JMK v souladu s ustanovením § 105 zákona č.108/2006 Sb., o sociálních službách
Představení Centra pro regionální rozvoj České republiky Mgr. Ljubomir Džingozov Seminář pro SC 2.5 Snížení energetické náročnosti v sektoru bydlení Kolová.
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+. URL aplikace IS KP pro korektní fungování aplikace je nezbytně nutné dodržovat.
Seminář k výzvě IOP č. 9 Seminář k výzvě IOP č. 9 ZAJIŠTĚNÍ PŘENOSU DAT A INFORMACÍ V ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVĚ Představení.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Program rozvoje venkova Administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí
Operační program přeshraniční spolupráce Slovenská republika – Česká republika Centrum pro regionální rozvoj Infobod Zlín.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Praha, duben 2016.
Integrovaný plán rozvoje města Hodonín Seminář pro žadatele
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Program rozvoje venkova Postup administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí Ing. Ondřej Vodhánil, Odbor projektových opatření rozvoje.
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+. URL aplikace IS KP pro korektní fungování aplikace je nezbytně nutné dodržovat.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzev
Aplikace Monitorovací systém
Podání žádosti o dotaci
Program rozvoje venkova 2014 – 2020 LEADER
Schvalovací proces Praha, 26. července 2017.
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Program rozvoje venkova 2014 – 2020 LEADER
- ČESKY SEVER Seminář pro žadatele Příjem žádostí v MAS a další administrativní postupy Program rozvoje venkova ČR 2014 – 2020 Výzva č. 1.
Webová aplikace MS2014+ Ing. Josef Šetek
Interní postupy MAS Brdy
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Zadávání zakázek žadatelem/příjemcem dotace
Aplikace Monitorovací systém
Aplikace Monitorovací systém
Webová aplikace MS2014+ Ing. Josef Šetek
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
SCLLD MAS HORNÍ POMORAVÍ
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
1. Výzva PRV MAS krajina srdce, z.s.
Program rozvoje venkova
SCLLD MAS HORNÍ POMORAVÍ
Program rozvoje venkova
Seminář k výzvě č. 1 MAS Lanškrounsko z PRV 17. 7
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
Integrovaný regionální operační program – IROP
F4 – Podpora investic na založení nebo rozvoj nezemědělských činností
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Podání žádosti o dotaci
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

Administrace v novém programovém období 2014 – 2020 OP Rybářství 2014 – 2020 Administrace v novém programovém období 2014 – 2020 Ing. Antonín Vavrečka Oddělení metodiky OP Rybářství   Státní zemědělský intervenční fond Ve Smečkách 33 110 00  Praha 1 11.12.2014

Obecné Informace: OP Rybářství 2014-2020 Dohoda o delegování pravomocí - SZIF bude činnost zajišťovat na centrální úrovni (zejména metodická činnost) a na úrovni regionální (vlastní administrace žádostí). Jednotné metodické prostředí - delegované činnosti je Zprostředkující subjekt povinen vykonávat v souladu s aktuálními metodickými pokyny MMR. Pro administraci Žádosti o podporu je nejdůležitější: MP pro řízení výzev, hodnocení a výběr projektů v programovém období 2014– 2020, hlavně jeho druhá část - proces schvalování projektů. Pravidla, kterými se stanovují podmínky pro poskytování podpory z OP Rybářství – (dále jen „Pravidla“)

Informování žadatele: OP Rybářství 2014-2020 Informování žadatele: Internetové stránky www.szif.cz + www.eagri.cz + společné „jediné“ internetové stránky všechny (kompletní) informace pro všechny žadatele/příjemce Portál farmáře - je informační portál, který poskytuje žadateli přístup k individuálním informacím detailního charakteru o jeho žádostech a umožňuje mu využívat služby, jejichž cílem je žadateli pomoci, případně mu poskytnout podporu při vybraných úkonech.

Portál farmáře: OP Rybářství 2014-2020 Současné funkcionality: Přehled zaregistrovaných a administrovaných Žádostí o dotaci včetně přehledu jednotlivých kroků administrace s daty, kdy byly v IS SZIF zpracovány, podání Žádosti o dotaci (podporu) v elektronické podobě, aktuální podoba Žádosti o dotaci (podporu) v průběhu administrace na SZIF, bodové hodnocení Žádosti o dotaci (podporu) dle jednotlivých bodovacích kritérií, zobrazování dokumentů odesílaných ze SZIF na Portálu farmáře, Informační emaily pro žadatele – informace o novém dokumentu na Portálu Farmáře v sekci „Odeslané dokumenty ze SZIF“

Nové funkcionality Portálu farmáře: OP Rybářství 2014-2020 Nové funkcionality Portálu farmáře: vycházející z legislativy či jednotného metodického prostředí informování žadatele o výsledku každého kroku administrace Žádosti o podporu – „interní depeše“, každý žadatel bude moci podat Žádost o přezkum rozhodnutí proti výsledku dané části administrace, ve které neuspěl, nejpozději do 14 dnů od dne doručení oznámení, žadatel může podat pouze jednu žádost v daném kroku, informace o způsobu a postupu budou v Pravidlech, vyřizování žádostí provádí přezkumná komise. rozšíření schránky žadatele o další dokumenty, např. Rozhodnutí o poskytnutí dotace

OP Rybářství 2014-2020 Základní schéma administrativního postupu OP Rybářství (bez hodnotící komise):

Příjem a registrace Žádosti o podporu: OP Rybářství 2014-2020 Příjem a registrace Žádosti o podporu: plná elektronizace příjmu elektronické podání (zaslání) Žádosti o dotaci přes Portál farmáře, oskenování všech originálních příloh do formátu *.pdf a jejich přiložení do formuláře Žádosti o dotaci, Žádost o podporu se „opatří elektronickým podpisem a“ pošle na příslušný RO SZIF. Dle zákona č. 252/1997 Sb., (zákon o zemědělství) a zákona č. 256/2000 Sb., (zákon o Státním zemědělském intervenčním fondu) od 1.1.2015 lze: Žádost o poskytnutí podpory a další podání učiněné prostřednictvím elektronické aplikace Fondu přístupné způsobem umožňujícím dálkový přístup nevyžaduje podepsání uznávaným elektronickým podpisem.

Administrativní kontrola + hodnocení přijatelnosti: OP Rybářství 2014-2020 Administrativní kontrola + hodnocení přijatelnosti: pravděpodobně bude proveden jako jeden administrativní krok, lhůta 49 dní na provedení, doplnění a oprava údajů – lhůta 21 dnů. částečná kontrola kvality projektů („3E“) – např. kontrola limitů způsobilých výdajů kontrola vyplněné CBA analýzy a jejího výstupu Hodnocení projektu: věcné hodnocení projektů (snaha maximálně potlačit subjektivní hodnocení), bodování projektů, pravděpodobně bude provedeno jako jeden administrativní krok, Pravidla budou obsahovat: přesný popis/metodiku pro hodnocení projektů (účelnost projektu, potřebnost projektu, efektivnost projektu, hospodárnost projektu, proveditelnost projektu, soulad s horizontálními tématy, věcné hodnocení projektu) pro jeho provedení,

OP Rybářství 2014-2020 Pravidla budou obsahovat: přesný popis/metodiku pro hodnocení projektů prostřednictvím CBA analýzy (vstupy, výstupy, výpočet, interpretace výsledku). Vyhotovení seznamů doporučených/nedoporučených projektů: uveřejnění seznamů projektů doporučených/nedoporučených k financování z OP Rybářství, bude impulsem/nebo bude žadatel u doporučených projektů vyzván k předložení výběrového řízení ke kontrole. Kontrola VŘ: U doporučených projektů zkontrolovaných z pohledu VŘ budou ŘO OP Rybářství vydána Rozhodnutí o poskytnutí dotace. Proces schvalování projektů (tj. doba od data ukončení příjmu Žádostí o podporu do vydání Rozhodnutí o poskytnutí dotace/ Zamítacích dopisů) musí být ukončen nejpozději do 7 měsíců.

e-mail: Antonin.Vavrecka@szif.cz OP Rybářství 2014-2020 DĚKUJI ZA POZORNOST ! e-mail: Antonin.Vavrecka@szif.cz tel.:  222 871 785