Biography and his carier

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Abraham Lincoln Lukáš Gabriel VIII. B 2010/2011.
Advertisements

Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka Projekty SIPVZ Multimediální svět Projekt SIPVZ 2006.
CO JE TO SVĚTOVÁ HOSPODÁŘSKÁ KRIZE?
PREZIDNETI VÁCLAV KLAUS A VÁCLAV HAVEL
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
 Narodil se po deseti dcerách do rodiny sládka v Litomyšli 2. března  Smetana se již od svých 4 let na popud svého otce věnoval hudbě. Učil.
SOCIOLOGIE BYROKRACIE A ORGANIZACE
HC EATON PARDUBICE Hokejový klub.
Evropa na rozcestí Milena Vicenová ČZU Praha,1. listopad 2013.
Fryderyk Chopin.
Letní olympijské hry Názory obyvatel ČR a hl. m. Prahy
 Narodil se v Indianě  Pocházel z 9 sourozenců  Propagoval pop a taneční soul  Zemřel v Kalifornii.
Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru Název a adresa školySoukromá.
Volba rektora Statut Čl. 11 Rektor 1.Volbu kandidáta na funkci rektora vyhlašuje senát tak, aby se konala nejméně 90 dní před uplynutím funkčního.
Reality show, ktorá našla brata Výsledky sledovanosti
Komunikace o evropských fondech Názory široké veřejnosti Tisková konference Ministerstva pro místní rozvoj
Návrhy usnesení Členská schůze občanského sdružení MAESTRO CLUB Kolovraty dne
Volby VY_32_INOVACE_29-12 volební systémy.
V OLEBNÍ SYSTÉMY Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu CZ.1.07/1.1.04/
Zpráva o činnosti SK RVŠ 16. Předsednictvo RVŠ, 20. března 2014 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Jan Kozubík, Martin Petrus.
Vznik ČR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Volby – volba prezidenta v ČR
Českoslovenští a čeští prezidenti
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Volby v USA 2012 Jak se volí americký prezident.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 18. zasedání předsednictva RVŠ, 19. června 2014 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Daniel Thibaud.
Vývoj české ústavnosti
O. s. Fórum 50 % Usiluje o společnost s vyrovnaným zastoupením mužů a žen ve veřejném životě.
Vypracoval: David Polcar
P OZNÁVÁME K RNOVSKO Obyvatelstvo a sídla. O BYVATELSTVO A SÍDLA Otázky pro začátek Ve kterém století se podle Vás setkáváme s Krnovem jako s existujícím.
V OLBY Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu CZ.1.07/1.1.04/
Alfred Nobel Vynálezce dynamitu.
 Cíle dohodových spojenců  Zahájení, složení, rozdělení do skupin  Dva hlavní názory  Závěry Mírová konference v Paříži.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha Slovenská demografická konference SMOLENICE 4.5. – Demografické chování.
OBČANSKÁ VÁLKA V USA
Franklin Roosevelt New Deal
Rozdíl je v lidech TechIN - Propojení studia a praxe , Karviná Rozdíl je v lidech TechIN - Propojení studia a praxe , Karviná ROZVOJEM.
Prezidentské volby v USA (v porovnání s ČR)
Abraham Lincoln Adriana Štaudová.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_270_Ministáty Evropy - 1 AUTOR: Alena Hořavová ROČNÍK, DATUM:
Ženy v olympijském hnutí konference 120 let olympijského hnutí
Volby Tomáš Divacký 4KA 2011/2012.
VY_32_INOVACE_SVF33260DUD Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Dělba moci.
Významní čeští politici. Miroslava Němcová Předsedkyně poslanecké sněmovny v letech ?
Enrico Fermi – 1942 Chikago, řetězová reakce, zaměření na energetiku
John Fitzgerald Kennedy ( )
Michal Dosoudil Obsah prezentace  Úvodní info o Rumunsku  Situace na rumunské politické scéně r  Původní volební systém  Návrhy nových.
Tomáš Garrigue Masaryk
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Brazílie Jana Markesová.
Prezident ČR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Kateřina Charvátová. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Martin Malý Prima.
Nela Sováková, Johana Černá
Prezident a vláda. Prezident ● Prezident je titul, kterým se označuje vedoucí organizace, obchodní společnosti nebo státu. V některých jazycích (francouzština)
Prezidentské volby v USA
Obsah přednášky: Hlavní tradice americké zahraniční politiky.
M ARGARET M EADOVÁ Vypracovaly: Veronika Marešová, Dana Peremská.
Jak se volí americký prezident
ZŠ Brno, Řehořova 3 Osobnosti českých a světových dějin 6.-9.
VY_32_INOVACE_4/03_ČLOVĚK A PŘÍRODA
Název školy: Základní škola speciální Litvínov, Šafaříkova 991
Volební geografie USA POL
EU_32_sada1_13_SV_Prezidentské volby_Cup
VZNIK USA.
Autor: Martin Pivnička
ŘÍMSKÁ REPUBLIKA 510 – 31 př. n. l..
1980_1984 ROK PO ROCE Poválečnými dějinami rok za rokem.
ČESKÁ REPUBLIKA Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Volby prezidenta
Transkript prezentace:

Biography and his carier Barack Hussein Obama

Životopis se narodil do rodiny keňského otce Baracka Husseina Obamy a americké matky (bělošky) Stanley Ann Dunhamové Část dětství strávil v Honolulu na Havaji. Od svých šesti do deseti let žil v Jakartě v Indonésii se svojí matkou a nevlastním otcem Během studia přestupuje na Columbia University, kde v roce 1983 získal titul bakaláře při studiu politologie rozhodl se studovat na Právnické fakultě Harvardovy univerzity, ukončil roku 1991

Sourozenci Baracka Obamy Abongo Obama (*1958) - zvaný Malik Auma Obama (*1960) - sestra Abo Obama (*1968) Bernard Obama (*1970) Mark Ndesandjo David Ndesandjo (+) Joseph Ndesandjo Maya Soetoro-Ng - sestra George Husajn Obama

Politická kariéra Roku 1997 byl poprvé zvolen do Senátu státu Illinois V roce 2003 pak oznámil svoji kandidaturu na post senátora V roce 2004, na konventu Demokratické strany, přednesl hlavní projev sjezdu, díky kterému zaznamenal velký nárůst popularity

Prezidentská kandidatura Dne 10. února 2007 ve Springfieldu v Illinois Barack Obama oficiálně oznámil, že se bude ucházet o nominaci Demokratické strany do prezidentských voleb v roce 2008

Prezidentská kandidatura Jeho strategie byla založená na využití internetu, přes který dostal drobné finační dary od milionů občanů. Nominačního klání se pak zúčastnil spolu s dalšími kandidáty, z nichž největší podporu získala Hillary Clintonová. Zvítězil především díky podpoře mladších, vzdělanějších voličů a afroameričanů Menší podporu měl u starších a manuálně pracujících občanů (zde o několik procentních bodů vedl v předvolebních průzkumech kandidát RS) a také u žen a katolíků.

Výběr kandidáta na viceprezidenta Dne 23. srpna 2008 oznámil, že za kandidáta na místo viceprezidenta USA za Demokraty si vybral delawareského senátora Joe Bidena, který mj. v Senátu zastává post předsedy Výboru pro zahraniční záležitosti

Odštěpené státy (mimo tema, pouze tabulka + graf) # město populace v roce 1860 města dle populace návrat do Unie 1. New Orleans, Louisiana 168,675 6 1862 2. Charleston, South Carolina 40,522 22 1865 3. Richmond, Virginia 37,91 25 4. Mobile, Alabama 29,258 27 5. Memphis, Tennessee 22,623 38

Obama jako Prezident Dne 4. listopadu 2008 zvítězil v prezidentských volbách Po vítězství v prezidentských volbách dne 16. listopadu 2008 na křeslo senátora rezignoval Obama se stal 43. mužem v úřadu a 44. prezidentem USA Historicky je vůbec prvním afroamerickým prezidentem Spojených států amerických

Dne 9. října 2009 obdržel Nobelovu cenu míru jako jeden z nejméně očekávaných kandidátů Ocenění Obamy podrobila řada komentátorů silné kritice, neboť podle nich obdržel cenu za styl, sliby a projevy, nikoliv za reálné výsledky Nobelova cena za mír

The end Děkuji za pozornost, Katarzyna Kantorová