Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory 1.4 - Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zimbabwe
Advertisements

ČR „SRDCE EVROPY“ Rozloha: km Počet obyvatel:10,3 mil.
Švédsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Rakousko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Německo Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Bulharsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Island Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Téma hodiny: Bulharsko Předmět: Zeměpis Ročník: 2., 3. ročník
Maďarsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Česká republika-1 poloha, rozloha…
IRSKO Robin Plch 8.A
Moldavsko.
Královéhradecký kraj Lucie Kurová, IX.C.
MOLDAVSKO.
Střední ř Evropa.
Jihomoravský kraj.
Asie bývalé státy SSSR Slaninová Beáta.
Daniela Tutaková, Liliana Kuželková
Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP VK Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace.
území s nejstarším osídlením
RAKOUSKÁ SPOLKOVÁ REPUBLIKA
BULHARSKO.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
Nizozemí Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Lucembursko Jan Dařílek VIII.B 7.12.
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Francie.
Jihomoravský kraj.
Jihomoravský kraj.
Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP VK N ě mecko.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
BENELUX.
Číslo 1, 2 nebo 3 na světových trzích?!
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Slovinsko.
PORTUGALSKO.
Referát-Německo Aleš Novotný 8.A
SLOVINSKO.
KARLOVARSKÝ KRAJ.
Socioekonomická sféra
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
Královéhradecký kraj.
RUMUNSKO.
Socioekonomická sféra
Hospodářství České Republiky
Malta.
Čína Jan Dušek.
Německo.
Karlovarský k kk kraj. Mapa,vlajka a znak Obecné informace krajské město: Karlovy Vary rozloha: 3314 km² počet obyvatel: hustota zalidnění: 92.
NEROSTNÉ BOHATSTVÍ, PRŮMYSL, ZEMĚDĚLSTVÍ A SLUŽBY ČR
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast fyzická geografie ČR Datum vytvoření21.9.
AMERIKA Ekvádor, Peru, Chile. Ekvádor krajina je velmi různorodá – dá se rozdělit do 3 částí, které se od sebe liší klimatem, biotypem, zvyky,… 1.Pobřežní.
Jihočeský kraj Tereza Lérová Martina Závodná. Symboly kraje:  Vlajka  Znak.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_280_Slovinsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo.
NĚMECKO. NĚMECKO Spolková republika Německo federativní republika – 16 spolkových zemí rozloha: 357 tis. km² počet obyvatel: 82 mil. – 2. místo v Evropě.
Kanada AUTOR: Mgr. Aleš Skála NÁZEV: VY_32_INOVACE_22_17_Z7_Skála
Česká republika - opakování VY_32_Inovace_20KR-7
Název školy. Plavská škola Autor. Mgr. Marcela Hádková Název
Antonín Košíček Sára Šobková
Maďarsko Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
Švédsko Open Presentation.
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
RUMUNSKO BULHARSKO SRBSKO MAKEDONIE.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Vlastivěda, Rakousko Autor: Mgr. Marta Samlerová Název.
VY_12_INOVACE_Rů_II_15 JIŽNÍ ČECHY Název projektu: OP VK
Maďarsko, Rumunsko, Bulharsko
Česká republika
Transkript prezentace:

Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP VK ČR

Česká republika Hymna: Kde domov můj

Rozloha : KM2 Poloha : „ srdce Evropy“ Počet obyvatel: Hustota osídlení: 131 obyv. na km2 Hlavní – největší město : Praha Úřední jazyk: čeština Měna : koruna (1 kč = 100 haléřů) Státní zřízení: republika

Nejvyšším vrchol - Sněžka – 1602m (Krkonoše) Nejvýznamnější řeka - Labe – d. 370 km Delší - Vltava – d. 430 km. Na celém území jezer, rybníků a umělých nádrží. Bohaté minerální prameny - využívány na léčebné účely. Podnebí – na rozhraní přímořského a kontinentálního. Nerostné bohatství – černé a hnědé uhlí, vápenec, jemný písek, eletrické energie.

- Zemědělství – zemědělská půda zaujímá asi 55% - Pěstuje se zde : pšenice, kukuřice, cukrovka, brambory, žito, ječmen, dále chov zvířat a drůbeže. V jižních Čechách – kapři. Na území Moravy se daří pěstování vinné révy. - Průmysl - chemický, sklářský, obuvnický, cementárny, výroba železa, dopravní prostředky, těžba dřeva. - Doprava – železniční ( s elekrifikací), délka silnic činí asi km. - Hlavní město Praha leží na řece Vltavě.

/

Turistický ruch Velké množství kulturních památek, přírodních krás, světových lázní. Od r navštívilo památky mezi 60 – 80 mil. zahraničních turistů. / /Čerpáno Svět poznání, Atlas světa//