Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Maďarsko, Rumunsko, Bulharsko

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Maďarsko, Rumunsko, Bulharsko"— Transkript prezentace:

1 Maďarsko, Rumunsko, Bulharsko
VY_12_INOVACE_Rů_II_04 Maďarsko, Rumunsko, Bulharsko Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4. Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Autor materiálu: Pavel Růžička

2 Maďarsko Hlavní město Budapešť Počet obyvatel: 9 986 000
Leží zde největší jezero ve střední Evropě – Balaton – cestovní ruch Významná je maďarská kuchyně – čabajka, maďarský a segedínský guláš, paprikáš, uherský salám, debrecínka atd. Důležité je zemědělství – pěstování paprik, okurků, rajčat, vinná réva.

3 Maďarsko Výroba vína – víno Tokaj.
Do roku 1918 patřila tato země do velké říše Rakouska - Uherska. Proto se Maďarsku říkalo také Uhry. Maďarská menšina žije také na Slovensku. Je členem NATO i EU. Protéká tudy 2. nejdelší řeka Evropy – Dunaj.

4 Rumunsko Hlavní město Bukurešť Počet obyvatel: 19 600 000
Je členem EU i NATO. Nejchudší země EU. Významné zemědělství: pěstování pšenice, slunečnic, brambory, kukuřice, masný průmysl. Velkou část Rumunska zabírají hory – Karpaty (hrabě Dracula).

5 Bulharsko Hlavní město Sofie Počet obyvatel: 7 260 000
Hornatá země, významná cestovním ruchem – Černé moře. Převládá zemědělství – pěstování obilovin, ovoce a zeleniny. Je členem NATO i EU. Bulharsko navštěvuje mnoho českých turistů.

6 Datum vytvoření: Ročník, pro který je materiál určen: 5. Předmět: Vlastivěda Anotace: Po ověření tohoto materiálu se žáci naučí základní informace o Bulharsku, Rumunsku a Maďarsku.


Stáhnout ppt "Maďarsko, Rumunsko, Bulharsko"

Podobné prezentace


Reklamy Google