Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL"— Transkript prezentace:

1 DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název školy Základní škola a mateřská škola, Jičín, 17. listopadu 109 Název materiálu VY_32_INOVACE_XI_Vl2_15 Autor Mgr. Jitka Tobiášová Vzdělávací obor Vlastivěda 1.stupeň Téma Sousední státy ČR: Polsko Ročník 5.ročník Datum tvorby Anotace Materiál je určen k výuce sousední státy ČR Pokud není uvedeno jinak, použitý materiál je z vlastních zdrojů autora. DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL

2 Polsko

3 David Liuzzo

4 Hlavní město: Varšava STS Chvojkovice-Brod

5 Poloha Polsko je 9.největším státem Evropy
Leží na pobřeží Baltského moře Úkol: Vyhledej na mapě Evropy, s jakými dalšími státy Polsko sousedí. Úkol: Vyhledej na mapě Evropy, s jakými dalšími státy Polsko sousedí.

6 Povrch Území Polska tvoří především nížiny
V dávných dobách bylo pokryté ledovcem Jih Země je hornatý Nejvyšším pohořím jsou Vysoké Tatry Úkol: Najdi na mapě pohoří Krkonoše a Vysoké Tatry. Jaký je nejvyšší vrchol Polska? V jakém pohoří leží? Kolik měří?

7 Vodstvo Všechny řeky se vlévají do Baltského moře
Na území Polska se vyskytuje hodně jezer Známé přístavy: Štětín a Gdaňsk Nejvýznamnější řeky: Odra Visla Úkol: Najdi v atlase, která řeka protéká hlavním městem. V jakém pohoří tato řeka pramení? Připomeň si, jaký je rozdíl mezi jezerem a rybníkem.

8 Obyvatelstvo V Polsku žije 38 milionů obyvatel
Úředním jazykem je polština Polština je slovanský jazyk Většina obyvatel je příslušníky římskokatolické církve Úkol: O kolik obyvatel žije v Polsku víc než v naší zemi?

9 Průmysl a zemědělství Významné je pěstování brambor a rybolov
Polsko má velké zásoby černého uhlí, železné rudy, soli a síry Polsko je členem EU a NATO Úkol: Připomeň si, co je Evropská unie.

10 Obrázky z Polska

11 Varšava

12 Rysy

13 Štětín

14 Krakov

15 Mazurská jezera

16 Zdroje: http://cs.wikipedia.org/ http://www.personal.psu.edu/


Stáhnout ppt "DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL"

Podobné prezentace


Reklamy Google