Dotační programy Královéhradeckého kraje Základní pravidla a informace Dotační oblasti a programy Odbor regionálního rozvoje, grantů a dotací1 Bc. Ondřej.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
JAK NA DOTACE NA VYSOČINĚ? RVVZ Vysočina 23. –
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
1 Struktura dotačních titulů Středočeského kraje pro rok 2014.
Dotační příležitosti.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Operační program Životní prostředí 2007 – 2013 Prioritní osa 6 Michal Slezák Odbor ochrany přírody, odpadů a EV Úsek řízení projektů SFŽP ČR.
Konference NOVÁ GENERACE TURISTICKÉHO ZNAČENÍ ANEB TURISTICKÉ STEZKY DO MOBILU Rámcový projekt Životní prostředí v Praze a volný čas – V Praze za přírodou.
Oddělení mládeže a sportu
Ing. Miloslav Roman Vedoucí oddělení regionálního rozvoje Ing. Miloslav Roman Vedoucí oddělení regionálního rozvoje.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Oddělení cestovního ruchu
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a Zdraví 21 v kraji Vysočina.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Spolupráce a podpora mikroregionů v rámci Jihočeského kraje Brno – ÚÚR
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
POV Východiska POV 2008 Odstranění překryvů s Programem obnovy venkova ČR, zejména s Osou III zaměřenou na venkovské projekty Zásadní změna podoby.
2. setkání pracovníků ORP v oblasti regionálního rozvoje v Královéhradeckém kraji se zástupci Královéhradeckého kraje a CEP 2. BLOK Centrum evropského.
1 Dotační řízení 2015 Středočeské fondy. 2 1.Základní informace pro žadatele 2.Struktura dotačních titulů Tematické zadání Rozpočty Středočeských.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Volnočasové projekty a EU financování
Středočeský kraj.
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
Mgr. Alena Lehmannová Nýrsko PROGRAMY PODPORY EKOLOGICKY ŠETRNÝ CESTOVNÍ RUCH, OCHRANA ŽP.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Podprogram Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2014 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Seminář „DOTACE PRO KULTURNÍ INSTITUCE“ Dotační programy Královéhradeckého kraje v oblasti kultury v oblasti kultury.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Téma: DOTACE LIBERECKÉHO KRAJE OBLAST SPORTU A TĚLOVÝCHOVY 2015 – 57 mil. Kč, 2016 – 55 mil. Kč Dotační programy PŘÍMÉ PODPORY z rozpočtu LK (2015 – 12.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
„Váš kraj, Váš rozpočet“. Vyhodnocení preferencí občanů v rámci dotazníku Hlasování občanů probíhalo od do formou internetového.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
01  PF02-12 Podprogram na podporu obnovy venkova  PF03-12 Podprogram podpory předprojektové přípravy projektů regenerace brownfields ve ZK  PF04-12.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
GRANTY A DOTACE KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE VYPSANÉ V ROCE 2009  Cestovní ruch  Kultura a památková péče  Obce a mikroregiony  Sociální oblast  Školství.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Zdravý Kraj Vysočina a MA21 Jana Böhmová Zdravý Kraj Vysočina a MA21 Rok 2004: realizace projektu Zdravý kraj aktivní člen NSZM ČR realizátor.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Téma: DOTAČNÍ FOND LIBERECKÉHO KRAJE Dotační fond Libereckého kraje OBLAST PODPORY 4B - TĚLOVÝCHOVA A SPORT.
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Program RP04-17 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2017
Možnosti financování obnov památek 2017 Ing. Alena Pospíšilová
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
PROGRAMY PŘÍMÉ PODPORY V ROCE 2017
Dotace Olomouckého kraje v roce 2017
RESORT ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A ZAMĚSTNANOSTI
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
Zhodnocení období 2005 – 2008 v oblasti školství a sportu
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Změny v soutěži Vesnice roku
RP04-18 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín,
Podpora implementace dětských skupin CZ /0.0/0.0/15_009/
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Informace o vyhlášených výzvách
Transkript prezentace:

Dotační programy Královéhradeckého kraje Základní pravidla a informace Dotační oblasti a programy Odbor regionálního rozvoje, grantů a dotací1 Bc. Ondřej Knotek Oddělení krajských dotací

Všechny informace poskytnuté na semináři jsou uváděny pouze v rámci výukového procesu a nemohou bez dalšího posouzení sloužit jako informace či rady k řešení právních situací. Odbor regionálního rozvoje, grantů a dotací Názory vyjádřené v této prezentaci představují názory autora a nemohou být v žádném případě považovány za oficiální pozici jeho zaměstnavatele či návod pro získání finančních prostředků. Prohlášení o vyloučené odpovědnosti:

Strategie Královéhradeckého kraje v oblasti dotací Základní dokumenty Strategie rozvoje Královéhradeckého kraje Program rozvoje Královéhradeckého kraje Dotační strategie Královéhradeckého kraje Statut dotačního fondu (aktualizace k ) Zásady pro čerpání finanční podpory z dotačního fondu Královéhradeckého kraje (aktualizace k ) Podmínky dotačního programu Odbor regionálního rozvoje, grantů a dotací.

Dotační oblasti Odbor regionálního rozvoje, grantů a dotací KódNázev dotační oblastiLhůta pro podávání žádostí na rok 2015 CRGCestovní ruch ( 15CRG04 a 15CRG06)5. 1. – CRGCestovní ruch (15CRG01)1. 8. – KPGKultura a památková péče – POVProgram obnovy venkovaJiž uzavřen pro rok 2015 RRDRegionální rozvoj5. 1. – SMRVolnočasové aktivity – SMPPrevence rizikového chování SMVVzdělávání3. 2. – SPTSport a tělovýchova – ZPDŽivotní prostředí a zemědělství

Žádost - projekt  Lhůta pro podávání žádostí (min. 1 měsíc)  Rozpočet projektu nesmí kalkulovat zisk  Zařazení do databáze KHK  Hodnocení žádosti (formální hodnocení, kontrola přijatelnosti, hodnotící kritéria, hodnotící komise)  Schválení dotace, smlouva, vyplacení dotace  Změny v projektech  Publicita – podpora kraje na projektu  Závěrečná zpráva – vyúčtování (dílčí vyúčtování) Odbor regionálního rozvoje, grantů a dotací

Zdroje Veškeré informace najdete na webových stránkách Královéhradeckého kraje v části: a v Krajském dotačním portále Královéhradeckého kraje na adrese: o Základní dokumenty pro dotační programy o Podmínky dotačních programů o Po přihlášení formulář žádosti o Při přidělení finanční částky pak i formulář pro vyúčtování Odbor regionálního rozvoje, grantů a dotací Kraj, volené orgány, dotace Krajské dotační programy Rychle k věci Krajské dotační programy

Cestovní ruch Odbor regionálního rozvoje, grantů a dotací 15CRG01Úprava lyžařských běžeckých tras NNO Obce včetně PO Další podnikatelské subjekty v oboru 15CRG04Podpora činnosti turistických informačních center Fyzická nebo právnická osoba dle specifikace v programu 15CRG06Podpora činnosti a rozvoje destinačního managementu Fyzické a právnické osoby

Kultura a památková péče Odbor regionálního rozvoje, grantů a dotací 15KPG01Podpora a rozvoj profesionálních i neprofesionálních kulturních aktivit Spolky, pobočné spolky, o. p. s., ústavy Fyzické osoby PO zřizované KHK Církve apod. Obce, PO Další dle programu 15KPG02Obnova památkového fondu na území Královéhradeckého kraje Spolky, pobočné spolky, o. p. s., ústavy Fyzické osoby PO zřizované KHK Církve apod. Obce, PO Další dle programu

Kultura a památková péče Odbor regionálního rozvoje, grantů a dotací 15KPG03Podpora publikační činnosti a literatury Spolky, pobočné spolky, o. p. s., ústavy Fyzické osoby PO zřizované KHK Církve apod. Obce, PO Další dle programu 15KPG04Obnova historických varhan Spolky, pobočné spolky, o. p. s., ústavy Fyzické osoby PO zřizované KHK Církve apod. Obce, PO Další dle programu

Program obnovy venkova Odbor regionálního rozvoje, grantů a dotací 15POV01Obnova a údržba venkovské zástavby a občanské vybavenosti Obce - méně než obyvatel ( ) 15POV02Komplexní úprava nebo dovybavení veřejných prostranství a místních komunikací, infrastruktura Obce - méně než obyvatel ( )

Regionální rozvoj Odbor regionálního rozvoje, grantů a dotací 15RRD01Podpora hasičské techniky pro obce s JPO Obce s ustanoveným JPO II nebo III 15RRD02Podpora svazku obcí DSO 15RRD03Pořízení územního plánu obcí do (včetně) obyvatel Obce do obyvatel (včetně), se schváleným zadáním územního plánu 15RRD06Propagace cyklobusů v turistických regionech Svazky obcí Právnické osoby

Volnočasové aktivity Odbor regionálního rozvoje, grantů a dotací 15RRD01Podpora hasičské techniky pro obce s JPO Obce s ustanoveným JPO II nebo III 15RRD02Podpora svazku obcí DSO 15RRD03Pořízení územního plánu obcí do (včetně) obyvatel Obce do obyvatel (včetně), se schváleným zadáním územního plánu 15RRD06Propagace cyklobusů v turistických regionech Svazky obcí Právnické osoby

Volnočasové aktivity Odbor regionálního rozvoje, grantů a dotací 15SMR01Podpora celoroční činnosti místních organizací NNO 15SMR02Akce pro děti a mládež ve volném čase Právnické osoby s veřejně prospěšnou činností ( o.p.s, obce apod.) Fyzické osoby s veřejně prospěšnou činností 15SMR03Podpora celoroční činnosti organizací dětí a mládeže s regionální působností Spolek nebo pobočný spolek

Volnočasové aktivity Odbor regionálního rozvoje, grantů a dotací 15SMR04Podpora celoroční činnosti organizací pracujících s dětmi a mládeží s regionální působnosti Spolek nebo pobočný spolek 15SMR05Mezinárodní spolupráce dětí a mládeže Spolky, ústavy, o. p. s Organizace s mezinárodním prvkem Právnické osoby vykonávající činnost školy nebo školského zařízení 15SMR06Rekonstrukce a modernizace objektů a zařízení využívaných pro volný čas dětí a mládeže NNO

Prevence rizikového chování Odbor regionálního rozvoje, grantů a dotací 15SMP01Programy zaměřené na prevenci rizikového chování a zdravý životní styl dětí a mládeže Právnické osoby vyvíjející veřejně prospěšnou činnost (školy, obce apod.) Fyzické osoby vyvíjející veřejně prospěšnou činnost 15SMP03Etická výchova ve školách Právnické osoby vykonávající činnost školy, která poskytuje stupeň vzdělávání

Vzdělávání Odbor regionálního rozvoje, grantů a dotací 15SMV02Rozvoj tvůrčích schopností a dovedností dětí, žáků a studentů – rozvoj talentů Právnické osoby vykonávající činnost školy nebo školského zařízení 15SMV03Podpora vzdělávání v oborech s výučním listem Právnické osoby vykonávající činnost školy nebo školského zařízení 15SMV04Zájmová práce se žáky mimo vyučování Právnické osoby vykonávající činnost školy domova mládeže/internátu dětského domova

Sport a tělovýchova Odbor regionálního rozvoje, grantů a dotací 15SPT01Pohybová gramotnost Právnické osoby vykonávající činnost školy nebo školského zařízení Právnické osoby v oblasti sportu a tělovýchova 15SPT02Pořádání významných sportovních akcí mládeže Spolky, pobočné spolky, o. p. s., ústavy v oblasti sportu a tělovýchovy Právnické osoby vykonávající činnost školy nebo školského zařízení 15SPT03Pořádání masových tělovýchovných a sportovních soutěží typu „sport pro všechny“ Spolky, pobočné spolky, o. p. s., ústavy v oblasti sportu a tělovýchovy Právnické osoby vykonávající činnost školy nebo školského zařízení

Sport a tělovýchova Odbor regionálního rozvoje, grantů a dotací 15SPT04Činnost sportovních středisek, sportovních center mládeže a středních škol s rozšířenou sportovní činností Žadatelé vyspecifikování v podmínkách dotačního programu 15SPT05Podpora krajských reprezentačních výběrů mládeže a reprezentace na republikových, evropských a celosvětových soutěžích Spolky, pobočné spolky, o. p. s., ústavy v oblasti sportu a tělovýchovy Právnické osoby vykonávající činnost školy nebo školského zařízení

Sport a tělovýchova Odbor regionálního rozvoje, grantů a dotací 15SPT06Celoroční pravidelná sportovní činnost mládeže a osob se zdravotním postižením Spolky, pobočné spolky, o. p. s., ústavy v oblasti sportu a tělovýchovy 15SPT07Vzdělávání trenérů, rozhodčích a cvičitelů Sportovní subjekt oprávněný 15SPT08Podpora vrcholového a výkonnostního sportu Právnické osoby v oblasti sportu a tělovýchovy splňující specifikaci v podmínkách dotačního programu

Životní prostředí a zemědělství Odbor regionálního rozvoje, grantů a dotací 15ZPD01Protipovodňová ochrana Obce Právnické a fyzické osoby v daném oboru 15ZPD02Obnova a technické zajištění stávajících „návesních“ vodních nádrží Obce Právnické a fyzické osoby v daném oboru 15ZPD03Nakládaní s odpady a ochrana ovzduší Obce Právnické a fyzické osoby v daném oboru 15ZPD04Ochrana přírody a krajiny Obce Právnické a fyzické osoby v daném oboru

Životní prostředí a zemědělství Odbor regionálního rozvoje, grantů a dotací 15ZPD05Environmentální výchova, vzdělávání a osvěta Obce Právnické a fyzické osoby vyvíjející veřejně prospěšnou činnost v EVVO 15ZPD06Praktická péče o přírodní prostředí, zdroje a produkty Obce Právnické a fyzické osoby v daném oboru Fyzické osoby nepodnikající (působící v oboru žádosti alespoň 3 roky) 15ZPD07Propagace životního prostředí a zemědělství Obce, právnické a fyzické osoby v daném oboru Zemědělský podnikatel (prodej ze dvora)

Dotační fond – Kč Odbor regionálního rozvoje, grantů a dotací Název položkyAlokovaná částka Životní prostředí a zemědělství Kč Vrcholový sport Kč Sport a tělovýchova Kč Volnočasové aktivity Kč Cestovní ruch Kč Školství Kč Kultura Kč Regionální rozvoj Kč POV – běžné výdaje Kč POV – kapitálové výdaje Kč

Děkuji Vám za pozornost Bc. Ondřej Knotek Odbor regionálního rozvoje, grantů a dotací