Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 7. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
"Podpora Technologických platforem v ČR z Operačního programu Podnikání a inovace " Mgr. Jan Martínek, Ph.D. odbor implementace strukturálních.
Advertisements

Programové období , 20. mezinárodní sympozium INOVACE JUDr
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
Regionální kancelář pro Ústecký kraj
Představení Generálních sekretářů a generálního zmocněnce Aktuální stav přípravy 2014 – 2020.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Operační program Podnikání a inovace Aktuální.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Příprava OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost.
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
Změny v podpoře pro období Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Brno, 8. října 2013.
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Podpora inovací v rámci kohezní politiky
Operační program Podnikání a inovace Nové výzvy a záměry do budoucna
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
Strategie čerpání evropských fondů v období 2007 až 2013: Konkurenceschopná česká ekonomika Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Strategie mezinárodní konkurenceschopnosti a priority MPO pro programové období kohezní politiky 2014.
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 20. listopadu 2012, Praha OPPI - nástroj podpory podnikatelů.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI Jan Král Výroční konference Regionálního operačního programu Severozápad ROP.
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
Národní a regionální klastrová politika
Pracovní skupina Dopravní politika Dopravní sektorové strategie 2. fáze.
Technologické platformy a dopravní výzkum
Úvodní slovo předsedy MV OPPI Vystoupení zástupce DG Regio Informace ŘO o plnění úkolů z minulého jednání výboru Informace o aktuálním stavu OPPI Informace.
Michal Pazour MPO © 2007 Ministerstvo průmyslu a obchodu Spolupráce vysokých škol & podnikatelského sektoru (VŠB-TU Ostrava, )
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Aktuální úkoly MŠMT v oblasti VaVaI Josef Janda. Obsah prezentace 1. Mezinárodní spolupráce ve VaV Programy EU Infrastruktury VaVaI 2. Lidé 3. Instituce/NPV.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Úspěšnost čerpání OPPI a budoucnost OP PIK.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Daniel Braun 1. náměstek ministra Výsledky střednědobého hodnocení, návrh rozvojových cílů.
Brno 3. června 2010 Technologická platforma „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ Co je Technologická platforma (TP)? V evropském hospodářském prostoru vznikají.
Průhonice, 7.dubna Technologická platforma „Vozidla pro udržitelnou mobilitu „Vozidla pro udržitelnou mobilitu (stručná informace o současném stavu.
Technologická platforma Vozidla pro udržitelnou mobilitu Vedoucí projektu: Ing. V. Volák, Ricardo Prague Vedoucí projektu: Ing. V. Volák, Ricardo Prague.
Výsledky podpory podnikatelského prostředí v programech OPPI/OPPP Ing. Petr Porák Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji II“ Závěrečné setkání k realizaci projektu Lenka Sládková, Jana Moravcová
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Praha, 10. prosince Sdružení automobilového průmyslu TP „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ (stručná informace) Ing. Vladimír Volák, člen Představenstva.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
K O N F E R E N C E Ministerstva průmyslu a obchodu ČR 14. června 2007 Michnův palác, Praha OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Investice do Vaší budoucnosti.
1 Podpora inovací v českém a slovenském průmyslu, role AIP ČR K. Šperlink Brno, září 2008.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
PRAKTICKÉ PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÝCH INOVAČNÍCH PROJEKTŮ
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora VaVaI v rámci Operačního programu Podnikání.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO Ing. Martin.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE - OPPI Program Prosperita.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Pracovní setkání 28. června 2007
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Další výzvy ve Specifickém cíli 3.3 IROP Regulační plány
Ing. Petr Porák, Ministerstvo průmyslu a obchodu
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Technologická platforma Strojírenská výrobní technika
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
„Program RE:START a Platforma Uhelné regiony“
REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE LIBERECKÉHO KRAJE
REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE
Podpora podnikatelskému sektoru v boji se suchem – priorita: VODA
Transkript prezentace:

Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 7. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání a inovace Podpora technologických platforem Ing. Petr Porák

Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Spolupráce podpora vzniku a rozvoje kooperačních projektů na regionální, nadregionální i mezinárodní úrovni prostřednictvím odvětvových seskupení Spolupráce – technologické platformy propojení veřejného a soukromého sektoru v oblasti VaV ve strategicky významných technologických oblastech podpora vzniku a rozvoje národních TP příprava oborové strategické výzkumné agendy a její implementace ve spolupráci průmyslu a výzkumné sféry podpora zapojování do evropských technologických platforem 15 % OPPI – Operační program Podnikání a inovace

Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Spolupráce – technologické platformy Hlavní cíl – zlepšit prostředí pro inovace Platformy mají být vedeny především potřebami průmyslu Společenské výzvy – udržitelný rozvoj oboru Strategie by se neměly dotýkat pouze úzkého okruhu nejdůležitějších aktérů – role MSP Důležité – aktivní diseminace SVA a IAP – aktivní role TP ve fázi implementace – iniciace výzkumných projektů – zaměření investičních projektů – udržovat kontakt s evropskými platformami! OPPI – Operační program Podnikání a inovace

Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 1. výzva – Odevzdány již 4 IAP TP Interoperabilita, Membránová platforma, TP letectví a kosmonautiky, Česká TP pro textil Většina projektů bude ukončena v r výzva – odevzdány všechny SVA Většina do konce r Dosavadní výsledky Technologické platformy Datum vyhlášení Počet plných žádostí Výše dotace Schválené projekty Výše dotace Proplacená dotace I. výzva mil. Kč1360 mil. Kč40 mil. Kč II. výzva mil. Kč628,8 mil. Kč 9 mil. Kč

Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Harmonogram 3. výzvy původně – další výzva nebyla plánována požadavek – definovat výstupy činnosti v případě další podpory nová podpora nemůže být pouze provozní podporou návrh platforem – říjen 2011 předpoklad vyhlášení únor 2012 – úprava výběrových kritérií + monitorovací výbor Příjem RŽ: březen – květen 2012 Příjem PŽ: duben – červen (září) 2012 Ukončení projektu – OPPI – Operační program Podnikání a inovace

Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podporované aktivity Forma podpory - opět de minimis (max EUR za 3 účetní období) Spíše než další vize – zaměření na iniciaci VaV projektů Závazné ukazatele – počet výzkumných projektů navazujících na IAP/ připravených na základě činnosti TP + počet mezinárodních VaV projektů Roční zhodnocení činnosti Detailnější rozpracování jednotlivých oblastí IAP, možná aktualizace SVA OPPI – Operační program Podnikání a inovace

Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podporované aktivity Vycházejí z návrhů TP Rozvíjení činností dle zpracovaného IAP, odstraňování legislativních bariér, spolupráce platforem a společná tvorba strategie VVI, realizace podpůrných aktivit pro inovace (semináře, workshopy), propagace oboru Větší napojení na ETP, výstupy společných aktivit s ETP Způsobilé výdaje – dle předešlých výzev OPPI – Operační program Podnikání a inovace

Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Další programovací období TP si musí definovat další roli – oblast strategií, přístup k evropským zdrojům na VaV (Horizon 2020) Podpora výzkumných projektů navržených TP přímo konkrétním řešitelům (podniky, univerzity, konsorcia) - měla by být zavedena bonifikace pro projekty vycházející z IAP Stav přípravy – do dubna 2012 předložit vládě návrh rozvojových priorit a vymezení operačních programů Zatím se neuvažuje o samostatném programu se zaměřením na přímé dotace pro TP OPPI – Operační program Podnikání a inovace

Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Děkuji za pozornost