W w w. n e s s. c o m eLiška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autor Ing. Martin Allmer Škola Euroškola Strakonice Datum
Advertisements

PowerPoint - hudba na pozadí prezentace
Jakub Ježek 2IT Ubuntu. Co je Ubuntu?  Ubuntu je operační systém založený na kernelovém jádře a unixové struktuře  Je distribuován pod licencí GNU-GPL.
© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o..
Vizuální Systém Fotbal
Zoner Foto Studio Bohumil Bareš.
Ukončete prosím všechny programy kromě okna se instalačním souborem a prezentací Poté klikněte.
Aplikace DynaMed na zařízeních iPhone, iPod Touch či iPad Tutoriál Last updated 9/28/ února 2013.
Pracovní plocha Pracovní plocha : Tlačítko start
Operační systém MS Windows xp
Registry OS Windows.  Registry (přesněji Windows Registry) jsou databází, do které si Windows (95/98/Me/NT/2000, XP, 7, 8) ukládají všechna svá nastavení.
Počítač – základní ovládání Název materiálu: VY_INOVACE_xxx_pocitac_ovladani Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Vzdělávací oblast: Informační a komunikační.
Tutoriál Stahování eBooks ~ Podrobný průvodce prvním stahováním
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Windows 8 ZMVS. Windows 8 Nové 3D uživatelské rozhraní s kódovým názvem Wind. Nové uživatelské rozhraní bude požadovat minimálně 170MB video paměti a.
Na panelu zpráv klikněte na Povolit úpravy,
Vizuální Systém Fotbal
Polycom® RealPresence® Desktop
Polycom ® RealPresence ® Mobile Aplikace pro videokonferenční volání na mobilních zařízeních s operačním systémem IOS.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
ZAČÍNÁME PRACOVAT S WORDEM 2007
Manažerská informatika 1 - 4MSDN AASnímek 1 Manažerská informatika MSDN AA … DreamSpark
Manažerská informatika 1 - 4MSDN AASnímek 1 Manažerská informatika MSDN AA doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc. Ing. Markéta.
(programové vybavení pro přenos a zobrazení dat z IS PCZ Argis)
SmartPhone start - Apple iPhone
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Pro registraci do informačního systému EKOLAMP klikněte na úvodní straně na odkaz „Zaregistrovat se“ v tabulce Přihlášení do systému.
Instalace programu STATISTICA 12 CZ
Anotace Žák dokáže řádně zapnout, vypnou počítač, odhlásit uživatele Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže řádně zapnout a vypnout počítač.
OS Windows. Tento operační systém byl vytvořen pro snazší ovládání počítače běžnými uživateli. Například stačí jednou definovat připojená zařízení (tiskárny…)
OS Windows 7 I. Úprava a nastavení PC Práce se složkami a soubory
Ekonomický informační system premieR - INSTALACE
Postup stáhnutí programu ActivInspire legální cestou
Za prvé musíte mít připojení k internetu Za druhé zajděte za panem učitelem Hůlkou a poproste ho aby vám umožnil přístup do vašeho domovského adresáře.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Téma: Vektorizace obrázků -10. díl
Autor: Ondřej Šimeček Verze: 1.1.3
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.1 Lucián Piller Intranet HR.
1. Je potřeba nastavit bootování primárně z vaší DVD mechaniky, jinak by se vám nespustil instalační průvodce z DVD. Jakmile proběhne bootování, stiskněte.
Instalace klienta Instalace klienta se provádí, pokud zakoupíte licenci na program klient (za každý další nainstalovaný program se platí) či pokud změníte.
Popis a ovládání Plocha I
Martina Braunerová.  nejdůležitější program v počítači  umožňuje všem ostatním programům fungovat  prostředník mezi počítačem a uživatelem.
Metody geoinženýrství Ing. Miloš Cibulka, Ph.D. Brno, 2015 Cvičení č. 3 Vytvořeno s podporou projektu Průřezová inovace studijních programů Lesnické a.
Dropbox je webová služba, pomocí které můžete: zálohovat a synchronizovat svá data mezi více počítači tato data sdílet i s více uživateli Dropbox můžete.
Malování Microsoft Word Tento počítač (Počítač)
VY_III/2_INOVACE_30_Operační systémy Operační systémy Miroslav Kaňok.
Provedení autorizované Ověření provedení autorizovanékonverze Úvodní kurz k problematice datových schránek eGON centrum HOLEŠOV provedení autorizované.
ALFTPv4.1beta1 aneb Přístup na FTP z počítače Stručný průvodce.
Ovládací panely Uživatelské účty II. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Úvod do práce ve Windows Autor: Mgr. Aleš Kozák.
GORDIC ® spol. s r. o. Prvotní spuštění aplikace Gordic DSO - ISDSlite Nástroje pro snadnou správu Datových zpráv z Informačního systému Datových schránek.
Nastavení systému Windows - pokračování (14). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 9. ročník III
Tiskárny a konfigurace tisku
PRACOVNÍ PLOCHA Vasyl Lutsak.
Spuštění programu ve windows
Co se všechno naučíme??? Synchronizace dat Google Disc
Jednoduchá evidenční pokladna LICENČNÍ PRŮVODCE
Administrativní bezpečnost a certifikační politika
Správa dat, operace s adresáři, vytvoření složky
Instalace klienta Instalace klienta se provádí, pokud zakoupíte licenci na program klient (za každý další nainstalovaný program se platí) či pokud změníte.
iFIS*WebMailer Průvodce produktem
VY_32_INOVACE_06_16_spouštění programů
Volba PREZIDENTA REPUBLIKY LEDEN 2018
Jak vytvořit výstupní bezpečnostní předpis k řízení rizik
Postup instalace - GALAXY
Webinars Manuál pro účastníky on-line školení – registrace nových i stávajících účastníků Prague
Základní informace - Ovládání systému
Program Software602 Form Filler
Transkript prezentace:

w w w. n e s s. c o m eLiška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7)

w w w. n e s s. c o m Příprava Při instalaci eLišky doporučujeme nemít spuštěné žádné další programy. Pro instalaci eLišky je třeba mít administrátorská práva na daném počítači. Minimální požadavky: Operační systém Windows XP, Vista nebo Windows7 (verze 32-bitová i 64-bitová) Microsoft Internet Explorer 6.0 nebo novější Operační paměť 512 MB RAM (doporučeno 1 GB) 1 GB volného místa na pevném disku (doporučeno 2 GB) 2

w w w. n e s s. c o m Automatická instalace - postup Na následujících stránkách je uveden příklad instalace informačního systému eLiška 3.04 na počítač s operačním systémem Windows 7. V závislosti na Vámi používaném nastavení operačního systému, či internetovém prohlížeči se nutně nemusí zde uvedený postup shodovat s průběhem Vaší instalace. V zásadních krocích je však instalace vždy totožná. Různé nastavení a úroveň zabezpečení vašeho PC a se projeví převážně na četnosti a podobě oken s chybovými a informativními hláškami. Věnujte jim vždy zvýšenou pozornost!!! 3

w w w. n e s s. c o m Automatická instalace - postup Vložte instalační CD do počítače. Spustí se úvodní obrazovka. Zde klikněte na odkaz „Instalace“. 4

w w w. n e s s. c o m Manuální spuštění instalace Pokud není instalace spuštěna automaticky (a CD je již vloženo do počítače), proveďte následující: Otevřete Tento počítač (My Computer) a vyberte jednotku CD- ROM (obvykle písmeno „D“ nebo „E“). Zobrazí se Vám seznam souborů na disku, dvojklikem spusťte soubor „setup“.exe (buď přímo v hlavním adresáři CD nebo ve složce „files“). 5

w w w. n e s s. c o m Instalace 1/8 6 V závislosti na Vašem operačním systému a úrovni zabezpečení je třeba překonat několik varovných hlášení (viz např. níže) kliknutím na tlačítko „Spustit“ (Run) Další případný bezpečnostní dotaz odsouhlaste kliknutím na tlačítko „Ano“ (Yes) Je možné, že bude vyžadován restart. Pokud tomu tak bude, uložte ostatní práci a potvrďte restart tlačítkem „Ano“ (Yes).

w w w. n e s s. c o m Instalace 2/8 Zobrazí se průvodce instalací. Pokračujte klikem na tlačítko „Další“. 7

w w w. n e s s. c o m Instalace 3/8 Zobrazí se možnost vybrat adresář, do kterého bude eLiška nainstalována. Neměňte nastavení, pouze klikněte na tlačítko „Další“. 8

w w w. n e s s. c o m Instalace 4/8 Potvrďte pomocí tlačítka „Instalovat“. 9

w w w. n e s s. c o m Instalace 5/8 Spustí se instalace. Postup instalace je charakterizován zeleným „teploměrem“. Může se objevit i „černá obrazovka“. Během tohoto procesu se nainstaluje nejprve SQL server. 10

w w w. n e s s. c o m Instalace 6/8 Po nainstalování SQL serveru bude vyžadován restart. Uložte ostatní práci a potvrďte restart tlačítkem „Ano“ (Yes). 11

w w w. n e s s. c o m Instalace 7/8 Po restartu se spustí opět průvodce instalací. Pokud se nespustí automaticky, spusťte jej manuálně (soubor „setup.exe“ na Vašem CD). V průvodci instalací klikněte na tlačítka „Další“, „Další“ a „Instalovat“.  12

w w w. n e s s. c o m Instalace 8/8 Průběh instalace je opět charakterizován zeleným „teploměrem“. Po dokončení instalace se zobrazí informativní hlášení. Klikněte na tlačítko „Dokončit“ (můžete spustit eLišku již z tohoto místa zaškrtnutím „Launch eLiška“). 13

w w w. n e s s. c o m První spuštění 1/6 Na pracovní ploše počítače se objeví nová ikona „eLiška 3“. Dvojklikem na tuto ikonu spusťte eLišku. 14

w w w. n e s s. c o m První spuštění 2/6 Alternativně lze nalézt eLišku v nabídce „Start – All programs – eLiška3“. 15

w w w. n e s s. c o m První spuštění 3/6 Po spuštění eLišky se objeví přihlašovací okno. Sem vyplňte Váš Kmen provizního čísla (ČPÚ) a heslo, které Vám bylo zasláno em. Po potvrzení tlačítkem „Přihlásit“ dojde k prvnímu přihlášení. 16

w w w. n e s s. c o m První spuštění 4/6 Při prvním přihlášení (či například po resetu hesla a podobně) je třeba nejprve ověřit uživatele na centrálním serveru. Budete k tomuto vyzváni hláškou, kterou potvrďte tlačítkem „Ano“. 17

w w w. n e s s. c o m První spuštění 5/6 Při komunikaci se serverem zkontroluje eLiška novou verzi aplikace na serveru. Pokud je nová verze dostupná, uživatel je vyzván k aktualizaci. Klikněte proto na tlačítko „Ano“. 18

w w w. n e s s. c o m První spuštění 6/6 Spustí se aktualizace a na jejím konci je zobrazena informace o průběh. Tuto informaci potvrďte kliknutím na tlačítko „OK“. Aplikace je poté restartována. 19

w w w. n e s s. c o m Stažení uživatelské databáze 1/4 Je zobrazeno oznámení o kompletní aktualizaci eLišky. Poté budete opět vyzváni k přihlášení. Přihlaste se stejným Kmenem Provizního Čísla (ČPÚ) a heslem jako v minulém případě a opět potvrďte ověření na centrálním serveru. 20

w w w. n e s s. c o m Je zobrazena informace o platnosti hesla. Potvrďte kliknutím na tlačítko „OK“. 21 Stažení uživatelské databáze 2/4

w w w. n e s s. c o m Dojde ke stažení uživatelské databáze. Na obrazovce je vidět okno s průběhem celé operace. Po stažení a aktualizaci je oznámen výsledek. Potvrďte kliknutím na tlačítko „OK“. 22 Stažení uživatelské databáze 3/4

w w w. n e s s. c o m Po prvním stažení uživatelské databáze (nebo po automatickém upgradu eLišky na novou verzi) je zobrazena informace o novinkách v eLišce (příklad). 23 Stažení uživatelské databáze 4/4

w w w. n e s s. c o m Změna hesla 1/3 Je otevřena úvodní obrazovka aplikace. V horním menu zvolte možnost „Nástroje – Bezpečnost – Změnit heslo“. Budete navedeni na stránku se změnou hesla. 24

w w w. n e s s. c o m Změna hesla 2/3 V dialogovém okně vyplňte nové heslo a zopakujte ho ještě jednou pro potvrzení. Poté klikněte na tlačítko „OK“. Formát hesla: minimálně 8 znaků, z toho alespoň 2 číslovky, dva sousední znaky nesmí být totožné. povolený tvar (příklad): vecere123 nepovolený tvar (příklad): beer123 25

w w w. n e s s. c o m Změna hesla 3/3 Dojde k uložení hesla na server. Pro příští přihlášení již použijte změněné heslo. Potvrďte kliknutím na tlačítko „OK“. Takto změněné heslo má platnost 1 měsíc. 26

w w w. n e s s. c o m Instalace dokončena Hotovo. eLiška je nainstalována a připravena k používání. 27