1 Finanční trhy Ostatní informace Petr Krajcigr 2008-2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 Ukládání finančních prostředků  Valorizace příjmu  Valorizační spirála  Nákup hmotného majetku  Zdroj: Petr Kinský a kol.: Finanční gramotnost, obsah.
Advertisements

Obchody na burze Ing. Zdeněk Jelínek.
Hospodaření s penězi Milena Tichá
Kdo by nechtěl boty od Blahnika?
Instituce sloužící k obchodování s cennými papíry Téma „Finanční trh“
Investování II (podílové fondy) Základy ekonomiky a účetnictví – 9
Zajímavosti z trhu Akciový investiční program. 1 letá investice 71% období akcie rostly 5ti letá investice 87% období akcie rostly 10ti letá investice.
Trh podílových fondů Doc. Ing.Jaroslav Slepecký,PhD Bankovníctvo a finančníctvo.
ZŠ a MŠ L.Kuby 48 České Budějovice Mgr. Libuše Jandová Počet hodin: 1.
Investiční společnosti a podílové fondy
Zadlužení, inflace, demografie
Akcie téma „Finanční produkty“
VY_62_INOVACE_1_2_15 „Pokud není uvedeno jinak, autorem obrázk ů a text ů je Ing. Renata Hethová“. Přebytkový rozpočet investování.
Základy financí 3. hodina.
Zlatá střední cesta aneb Vyvážené investiční řešení
Asociace finančních zprostředkovatelů a finančních poradců České republiky, o.s. CIFA forum PRAHA duben 2008 Investiční příležitosti.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKRZU_EKONOMIKA2_06 Název materiálu: SPOŘENÍ – DĚTI, ZÁJMY Tematická oblast: Ekonomika, 2. ročník Anotace: Prezentace.
Spoření a investování Spoření = pravidelné odkládání menší částí příjmu a jeho ukládání na bankovní účet Nízké riziko Nízký výnos Investování = poskytování.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Barevný svět dluhopisů pro pokročilé Dámský investiční klub České spořitelny Jaromír Zdražil.
Pohyby na finančních trzích Společnost v potížíchKdo pomohl Bear Stearns JP Morgan(březen 2008) Countrywide FinancialBank of America(červen 2008) Fannie.
Kdy nakoupit a kdy prodat? Časovat či nečasovat investice? Ing. Martin Viktora ředitel úseku podpory prodeje Investiční společnost.
VY_62_INOVACE_1_2_14 „Pokud není uvedeno jinak, autorem obrázk ů a text ů je Ing. Renata Hethová“. Přebytkový rozpočet spoření.
5 TIPŮ PRO ÚSPĚŠNÉ INVESTOVÁNÍ. 2 1) Neorientujte se podle zpětného zrcátka ● Minulá výkonnost nezaručuje výkonnost budoucí.
ZŠ a MŠ L. Kuby 48 České Budějovice Mgr. Libuše Jandová Počet hodin: 1.
Seminář 2. Nabídka a poptávka
Penzijní fondy v rámci důchodové reformy Mojmír Boucník Viceprezident Asociace penzijních fondů.
1 Zajištěné investice - jistota má svoji cenu Dámský investiční klub Petr Valenta ředitel odboru řízení produktů finančních trhů ČS.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Ekonomika investic.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 26.srpna 2012 Název: VY_62_INOVACE_
Stanislav Polouček Vysoká škola sociálně-správní, Havířov
ÚROKOVÉ SAZBY Stanislav Polouček Slezská univerzita Obchodně podnikatelská fakulta, Karviná.
Moderní žena myslí na budoucnost II. Jan Diviš. Bude v ČR důchodová reforma? Demografické okénko Rok 2003 Poválečné ročníky na prahu důchod Dobrá zpráva,
Spoření a pravidelné investice
Jednoduchá cesta k optimálnímu rozložení investic
Investice Kudy vlastně putují peníze FINANČNÍ GRAMOTNOST.
Petr Machala. 1) Jak se zajistit proti rizikům? (ztráta příjmu, majetku, nečekané výdaje) 2) Jak naložit s přebytkem domácího rozpočtu? 3) Jak řešit deficit.
Optimalizace výnosů a rizik Jak správně diverzifikovat?
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Pohodlí nade vše Využívejte všech služeb při investování Ing. Martin Viktora ředitel úseku podpory prodeje Investiční společnost.
Asset Management: smíšená portfolia
Už máte Sporoinvest… A co dál? Ing. Martin Viktora vedoucí týmu Podpora prodeje produktů FT
Kolektivní investování
EKONOMIKA FINANČNÍ TRH – PODÍLOVÉ LISTY Ing. Renata Slaná
Příběh jedné úspěšné akciové investice. 2 ISČS Top Stocks - prezentace pro DIK 14. dubna 2015 Nejdříve trochu teorie...  %výnos = Δ% EPS + Δ% P/E + %
ČS nemovitostní fond Dámský investiční klub České spořitelny Ing. Martin Skalický MRICS.
1 Zajištěné investice - jistota má svoji cenu Dámský investiční klub Petr Valenta ředitel odboru řízení produktů finančních trhů ČS.
DUM - Digitální Učební Materiál Název školy : Střední odborná škola obchodní s.r.o. Broumovská 839, Liberec 6 IČO: REDIZO: Vzdělávací.
Teorie portfolia Kvantifikace množiny efektivních portfolií.
Mezinárodní obchod a pohyb kapitálu
KOLEKTIVNÍ INVESTOVÁNÍ.
Ekonomie 1 Magistři Pátá přednáška Lidské jednání, spotřeba a produkce v otevřené ekonomice.
Ing. Miroslav Sponer, Ph.D. - Základy financí1 Ostatní finanční zprostředkovatelé a subjekty působící na finančním trhu.
FEL ČVUT, katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd © Oldřich Starý, 2013 Finanční management Americká opce Futures SWAP Opce načasování.
Červenec ’15 AKTUÁLNÍ VÝVOJ NA FINANČNÍCH TRZÍCH Ing. Jiří Opletal, MBA.
11 Osobní finance a investování. 2 Osobní finanční plánování Smyslem osobního finančního plánování je ujasnit si: budoucí osobní a rodinné.
Hledisko projektu a investora Výnos a riziko
Elektronické učební materiály – II. stupeň Finanční gramotnost Autor: Mgr. Roman Havlíček 1.1 Cenné papíry Naprosto bezpečná investice, prostá všech rizik,
J&T LIFE 2025 / 2030 / 2035 Fondy životního cyklu 1.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: RNDr.Ivana Řehková NÁZEV:VY_32_INOVACE_ R19_Základy investování TEMA: Matematika.
F INANČNÍ ŘÍZENÍ FIRMY F INANČNÍ PORTFOLIO rozložení finančních investic firmy investice se liší výnosností a rizikem cílem je minimalizovat riziko Termínovaný.
Kolektivní investování z pohledu možnosti zhodnocení volných finančních prostředků podniku Autor: Pavel Maroušek Vedoucí: Ing. Martin Maršík, PhD. Oponent:
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
5 FIRMA A SPOTŘEBITEL.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová
Kolektivní investování
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
FINANČNÍ TRHY Úvod, současné trendy.
Kolektivní investování
Transkript prezentace:

1 Finanční trhy Ostatní informace Petr Krajcigr

Kruci, minul jsem to, ale už nebudu déle čekat, nic bych nevydělal. KUPUJI!! Aha, kurs jde nahoru, uvidíme, co to udělá… Trend se drží, počkám na pokles a nakoupím Dobře, že jsem nečekal Využiji tohoto poklesu a přikoupím Skvěle! Při tomto kursu přikoupím dvakrát tolik.. Jej! Jakmile se to vrátí nahoru, vše prodám! Nevěřím svým očím! Níž už to jít prostě nemůže! OK, počkám si na zotavení – bude to dlóóóóuhodobá investice… Co ta ČNB dělá?! Spí?!! Tak a dost! Všechno PRODÁVÁM! A už neinvestuji!!! Ještě, že jsem všechno prodal!! Poslední záchvěv před krachem… Vždyť jsem to říkal!! Cože??!! Co to má k sakru znamenat??!! Tady to máme! Já to ŘÍKAL, že to půjde nahoru! A dost! Nenechám si ujít takovou příležitost! Opět KUPUJI! Koneckonců je to levnější než posledně… Jak to nedělat…

1 letá investice 71% období akcie rostly 5ti letá investice 87% období akcie rostly 10ti letá investice 97% období akcie rostly Akcie

Akciová krize = nákup za levno

26 krizí akciových trhů od roku 1914

6 Podzim až jaro = vyšší výnosnost

7 Podzim až jaro akcie rostou 

 Investoři po poklesu prodávají  AkcieProdeje akciových fondů

Investoři ČPI nepodléhají emocím

Příklad – hodnota investice v nákup akcií za $ v nastal pokles Co dělat? Zvýšit na dvoj násobek Přidat Pravidelně investovat Držet Prodat a koupit po roce Prodat a koupit poukázky

O kolik nás „okrádá“ inflace… Strana 11

Vztah riziko – výnos - likvidita  Neexistuje investice, která by mohla dosáhnout maxima ve všech třech znacích (výnos, riziko, likvidita)  Existuje jen možnost optimálních poměrů výnosů, rizika a likvidity  Čím vyšší je očekávaný výnos, tím vyšší je riziko a nižší likvidita RIZIKO stupeň nejistoty očekávaných výnosů LIKVIDITA rychlost, jakou přeměníme investici zpět v peníze VÝNOS příjmy z investice Strana 12

Typy podílových fondů Strana 13 Potenciální riziko Očekávaný výnos

Dlouhodobé cykly komodit Růstový trend komodit trvá průměrně 15 let Zlatý fond

3 fáze býčího trhu zlata3 fáze býčího trhu zlata 3 fáze býčího trhu zlata

Proč pravidelně investovat ?  jedna z nejúčinnějších strategií pro dlouhodobé zhodnocování majetku  snížení rizika a zvýšení šance na zhodnocení  nebudu investovat ve chvíli, kdy jsou akciové fondy na maximu  vyhnu se stresu z časování investice  zvýhodnění na vstupních poplatcích Pravidelného investování Pravidelné investování

Výhody pravidelné investování Jaké jsou největší obavy klienta ale i obchodníka při realizaci investice? Je nyní opravdu ten nejvhodnější okamžik?! U pravidelného investování nemusíte mít obavy z časování investice! Neporadíte špatně!

Pravidelné investování

Otevřený podílový fond Strana 19  Doplňte do prázdného schématu následující pojmy:  Depozitář  Česká národní banka  Finanční trhy  Správce  Statut  Podílové listy  Peníze  Cenné papíry

Otevřené podílové fondy Strana 20 DepozitářSprávce Finanční trhy Kč Podílové listy Cenné papíry Statut

Podílové fondy ČP Invest Strana 21 Možný výnos a riziko