Motto: „Cílem je nedělat věci správně, ale dělat správné věci“

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

Ing. Stanislava Správková
Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
Rozvoj péče o osoby s duševním onemocněním na území Karlovarského kraje Obsah projektu MUDr. Jan Stuchlík Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví.
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Finanční možností svépomocných skupin
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ VE MĚSTĚ UHERSKÝ BROD
2.komunitní plán sociálních a navazujících služeb v Zábřehu na období
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Ing. Stanislava Správková
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
 schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor Úřadu vlády  zmocněnec vlády pro lidská práva  monitorovací výbor Vznik AGENTURY.
Střednědobé plánování sociálních služeb v Olomouckém kraji IP – „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji“
VYTVOŘENÍ STŘEDNĚDOBÉHO PLÁNU ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V PROSTĚJOVĚ
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Projekt „Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb“. Tyto materiály byly vytvořeny s podporou EU. Názory zde prezentované jsou plně v zodpovědnosti.
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Zhodnocení naplnění 2. Komunitního plánu sociálních služeb města Olomouce v letech Zdislav Doleček Olomouc.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti aktivity.
Konference Brno - město pro rodiny Poradní sbor Rady města Brna pro rodinu Shrnutí realizovaných pro-rodinných činností Mgr. Ing. Pavel Šmýd,
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
Informace o stavu přípravy střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období 2008 – 2011 informační seminář k PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Je záležitostí nás všech. 1. Z dokumentů EU : Amsterodamská smlouva, Smlouva v Nice Z dokumentů ČR : Usnesení vlády ČR č. 824 z 1/9/2004, Zákon.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Sociální služby a Projekt Zdravý kraj v Jihomoravském kraji J.Drbal, V.Kytnerová, K.Zouharová Plánování rozvoje sociálních služeb Dobrá praxe zdravých.
Rodinná politika na úrovni měst a obcí na příkladu města Třebíče Ing. Marie Černá1.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji a jeho návaznost na plány komunitní plány na místní úrovni setkání k zahájení tvorby Komunitního.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
„Zavedení systematické podpory procesu plánování sociálních služeb a péče sociálně potřebným na Středním Vsetínsku, Velkokarlovicku a Hornolidečsku“ Operační.
S třednědobé plánování sociálních služeb v Ústeckém kraji v praxi Setkání s poskytovateli sociálních služeb, Ústí nad Labem, září 2016.
Komunitní plánování sociálních služeb Zahájení implementace Komunitního plánu.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA DOBŘÍŠSKU A ZAPOJOVÁNÍ VEŘEJNOSTI
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
Komunitní plánování sociálních služeb Děčín
Úloha kraje v síťování sociálních služeb
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Ing. Stanislava Správková
Obsah projektu MUDr. Jan Stuchlík
Klíčové aktivity projektu
I. Setkání se starosty obcí
KOMUNITNÍ PLÁN PÉČE Benešov nad Ploučnicí
Jaromír Jech Svaz měst a obcí ČR
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Transkript prezentace:

Motto: „Cílem je nedělat věci správně, ale dělat správné věci“ www.komplanbruntal.cz

POČÁTKY KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ V BRUNTÁLE 2) REALIZACE PROCESU KPSS V BRUNTÁLE V ROCE 2007 A KONKRÉTNÍ AKTIVITY 3) PLÁN PRO ROK 2008 4) FINANCOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

Počátky KPSS v Bruntále 1 . Rok 2003 – pilotní projekt MPSV ČR – Komunitní plánování sociálních služeb- věc veřejná. Město Bruntál realizuje tento projekt přípravnými kroky ( mapování stávající sítě sociálních služeb, zahájena spolupráce s poskytovateli a uživateli sociálních služeb ) 2. 13. zasedání Rady města Bruntálu konaného dne 27. 5. 2003 – zahájen a schválen proces KPSS 3. Vzdělávání tří členů základní pracovní skupiny (triády ) KP o.p.s.Písek (Mgr. M.Hájek-zadavatel, Mgr. P.Konečný- poskytovatel, A.Jančíková-uživatel ) bylo zahájeno v říjnu 2003 a poté se metoda plánování sociálních služeb začala plně rozvíjet

Realizace procesu KPSS v Bruntále r.2007 a konkrétní aktivity

SCHÉMA KPSS VE MĚSTĚ BRUNTÁL ZASTUPITELSTVO MĚSTA BRUNTÁL RADA MĚSTA BRUNTÁL ŘÍDÍCÍ SKUPINA KOORDINÁTOR PROCESU KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB TRIÁDA Zástupce z řad poskytovatelů Zástupce z řad zadavatelů Zástupce z řad uživatelů MANAŽERSKÝ TÝM Manažer pracovní skupiny Senioři Manažer pracovní skupiny Děti, mládež, rodina Manažer pracovní skupiny Zdravotně postižení Manažer pracovní skupiny Menšiny Manažer pracovní skupiny Osoby ohrožené sociálním vyloučením PRACOVNÍ SKUPINY

Pracovní skupiny komunitního plánování sociálních služeb v Bruntále Senioři ( 9 ) Zdravotně postižení ( 16 ) Menšiny ( 8 ) Osoby ohrožené sociálním vyloučením ( 8 ) Děti, mládež, rodina ( 17 ) Cca 65 účastníků zapojených v KPSS

byl vydán KP sociálních služeb 2007-2008 13. března 2007 Zastupitelstvo města Bruntálu schválilo Komunitní plán sociálních služeb Bruntál 2007-2008, který vstoupil do fáze realizace V roce 2007: byl vydán KP sociálních služeb 2007-2008 pokračovalo se s pravidelnými schůzkami pracovních skpin zdokonalil se systém public relation KPSS k maximálně možnému informování veřejnosti v květnu 2007 proběhl víkendový vzdělávací seminář nejen pro poskytovatele s.s.. ( standardy kvality , hodnocení projektů)

byly zhotoveny prezentační a propagační materiály KPSS byly rovněž vyrobeny tři prezentační tabule s fotografiemi z akcí neziskových organizací k dispozici je stále knihovnička s odbornými publikacemi – knihy, časopisy, brožury v kanceláři koordinátorky KPSS je volně k dispozici PC ( freepoint) pro ty účastníky, kteří nedisponují touto technikou v září 2007 proběhl v Bruntále III. Veletrh zdraví a sociálních služeb v místním tisku Náš domov je k dispozici stránka určená pro KPSS dobrá spolupráce s místní „internetovou“ televizí byla zřízena Řídící skupina KPSS jako poradní orgán rady.

Plán pro rok 2008 Pokračování v pravidelných schůzkách KPSS Realizace strategických cílů KP Setkání poskytovatelů se zastupiteli města na víkendovém semináři Vydání ukázkového čísla bulletinu s informacemi o sociálních službách,organizacích,dotačních titulech… Aktualizace katalogu sociálních služeb Supervize k realizaci komunitního plánu sociálních služeb

Podklady a návrh 2. Komunitního plánu sociálních služeb Systém vzdělávání účastníků KPSS, komunálních politiků a nových partnerů z okolních měst Vytvoření speciální skupiny pro zapojení místně příslušných obcí do KPSS Zřízení a činnost pracovní skupiny pro financování sociálních služeb v Bruntále Spolupráce s internetovou televizí www.bruntal.tv

…Co se nám podařilo… Vznik asistenčních služeb Vznik nového občanského sdružení – Mateřské centrum,o.s. Vznik nové sociální služby – Poradna pro oběti násilí, týrání a zneužívání ELPIS Zdokonalení informačního systému Podpora odborného sociálního poradenství Pokračování v projektu Mobility Databáze občanů se zdrav.postižením pro případ nouze

Financování sociálních služeb Sociální služby jsou financovány vícezdrojově: Příspěvek na péči ( dávka pro zdravotně postižené ) Úhrada uživatelů sociálních služeb z vlastní kapsy Financování z dotací veřejné správy (vláda,ministerstva,kraje) Dotace z evropské unie Finanční příspěvky města Kofinancování od jiných donátorů

Financování sociálních služeb v Bruntále Financování příspěvkových organizací MSK (ne z rozpočtu města) Financování pečovatelské služby Dofinancovávání ostatních služeb poskytovaných neziskovými organizacemi ( max. 10% celkového ročního objemu rozpočtu dle priorit města a plnění cílů Komunitního plánu města Bruntálu Většina prostředků na sociální služby v Bruntále je hrazena z jiných zdrojů, než rozpočtu města.

Finanční prostředky plynoucí z jiných zdrojů prostřednictvím NNO do Bruntálu ( zahrnuty jsou pouze NNO žádající o finanční příspěvek z rozpočtu města ) Vývoj financování NNO působících v sociálních službách na území města Bruntálu z VHP a rozpočtu města

Finanční prostředky plynoucí z jiných zdrojů prostřednictvím NNO do Bruntálu ( zahrnuty jsou pouze NNO žádající o finanční příspěvek z rozpočtu města ) Vývoj financování NNO působících v sociálních službách na území města Bruntálu z VHP a rozpočtu města

Děkuji vám za pozornost Městský úřad Bruntál, Nádražní 20 Kontakt: Renata Rychlíková Městský úřad Bruntál, Nádražní 20 rychlikova@mubruntal.cz 554 706 134 www.komplanbruntal.cz