Page  1 YOUR LOGO STÁTNÍ Stabilizace a rozvoj účetnictví veřejného sektoru RNDr. Ladislav Minčič, CSc., MBA 1. náměstek ministra financí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ministerstvo financí ČR Odbor 54 – Ekonomické informace
Advertisements

Změny ve vedení účetnictví vybraných účetních jednotek od
SCHVALOVÁNÍ ÚČETNÍCH ZÁVĚREK VYBRANÝCH ORGANIZACÍ.
Pracovní setkání s účetními obcí Zlínského kraje
Aktuálně k prováděcí vyhlášce o schvalování účetních závěrek
Institut pro integraci České republiky do Evropské unie Prostředí pro projekt spolufinancovaný ze SF EU Ing. Zdeněk Chaluš, CSc.
Pracovní setkání s účetními obcí Zlínského kraje Schvalování účetních závěrek Zlín, 3. října 2013 Ing. Leona Kočařová Odbor ekonomický Krajského úřadu.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů 1. díl Tvorba a ověřování pilotních školních vzdělávacích programů na vybraných SOŠ a SOU Projekt.
DEP 507. Co zvážit před zahájením výuky? Výběr metod výuky bude ovlivněn: věkem studentů vědomostmi z ekonomických předmětů z 1. ročníku (zejména z ekonomiky)
Daňové aktuality Daňové aktuality 14. října 2014 IFA Praha. náměstek ministra financí I. náměstek ministra financí.
Rozvoj a implementace Národní soustavy kvalifikací (NSK2) Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Účetnictví A Informace k letnímu semestru 2004/2005.
Page  1 YOUR LOGO STÁTNÍ Využití Centrálního systému účetních informací státu nejen pro kontrolní činnosti JUDr. David Bauer vedoucí oddělení Metodika.
Ministerstvo financí Odbor Účetnictví a audit Praha,
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR PRO OBDOBÍ
Řízení a kontrola hospodaření v ekonomických agendách
Účetní konsolidace státu Česká republika
Odbor 28 - Účetnictví a audit Rámec základních legislativních změn Ministerstvo financí Odbor Účetnictví a audit Praha,
ÚČETNICTVÍ STÁTU: ÚČETNÍ REFORMA V OBLASTI VEŘEJNÝCH FINANCÍ
Úvod Obsahem této prezentace bude základní teorie o účetnictví. Tato prezentace bude výkladová, účtování zde bude minimum. Dozvíme se, kdo vede účetnictví,
Bankovní unie JUDr. Zuzana Vostrá, Ph.D..
Audit seminář CGI duben 2014.
Právní úprava auditingu v ČR
Sekce 05 - Odbor Účetnictví a audit
Český statistický úřad | Na padesátém 81, Praha 10 | czso.cz 1 Iva Ritschelová Data územně samosprávných celků v agendách ČSÚ (výkaznictví, statistiky,
Příprava a realizace kroků k využití strukturálních fondů EU v období 2007 – 13 Jiří Čunek 1.místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj.
Účetní reforma v druhém roce
Plnění Národního programu reforem Ing. Tomáš Zídek Ministerstvo financí ČR Odstraňování bariér konkurenceschopnosti EU a ČR.
Reforma systému výzkumu, vývoje a inovací v ČR  změny v pravidlech pro podporu VaV v právu ES  reforma VaVaI v ČR Inovační potenciál ČR Praha,
CHARAKTERISTIKA ÚČETNICTVÍ
Realizační tým ICZ duben 2005
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Zhodnocení novely zákona o cenách – ceny zájezdů Ivan Fuksa první náměstek ministra financí
Elektronické zpracování požadavků – evidence v databázi akcí Město Studénka – Městský úřad Studénka Cena Ministerstva vnitra za inovaci ve veřejné správě.
Portál veřejné správy Stav projektu, služby zajišťované Českým Telecomem Pavel Paták.
OEF/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor evropských fondů.
Sekce 05 - Odbor Účetnictví a audit
VAZBY MEZI ÚZEMNÍMI ENERGETICKÝMI KONCEPCEMI A UŽIVATELI ENERGIE.
KONFERENCE „VĚDA, MANAGEMENT A LIDSKÉ ZDROJE“ SENÁT PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY 1. PROSINCE 2011 HLAVNÍ SMĚRY PROJEKTU NAKI „ EFEKTIVNÍ METODIKY PODPORY.
JIM Jedno inkasní místo - aktuální úkoly Podnikatelská rada 3. dubna 2012 Ladislav Minčič I. náměstek ministra financí.
1 14.Postakviziční integrace-jaké kroky se mají učinit po podpisu kupní smlouvy Kateřina Čepeláková, E-72 Šk.rok:2009/2010.
HR MANAGEMENT VE VYSOKÉM ŠKOLSTVÍ PERSONÁLNÍ ŘÍZENÍ NA MU
YOUR SYSTEM, spol. s r. o. Ing
Interaktivní personální portál
Page  1 YOUR LOGO STÁTNÍ Aktuálně k účetní reformě veřejných financí David Bauer a Michal Svoboda Praha, Ministerstvo vnitra 5. března 2013.
Porada ÚSC a DSO Olomouckého kraje Účetnictví a výkaznictví.
Reforma účetnictví státu Odbor 18 Hlavního účetního a metodiky účetnictví.
Porada ředitelů a ekonomů příspěvkových organizací v sociální oblasti Téma: Reforma veřejných financí.
Porada ředitelky Krajského úřadu JMK s tajemnicemi a tajemníky obecních úřadů obcí typu I, II, III Brno, 10. prosinec 2015.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Integrovaný regionální operační program – obecný úvod, hodnocení Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
IPs Strategické řízení a plánování ve školách a v územích Hlavní cíl projektu Zlepšit strategické řízení a plánování ve školách a v území prostřednictvím.
Návrh konsolidační vyhlášky a návrh novely technické vyhlášky.
Publikace vydané RVDA Martina Smetanová.
Financování a účetnictví základních škol
Podstata, význam a funkce účetnictví
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Ministerstvo financí ČR
Alois Rašín první ministr financí ČSR ( )
SCHVALOVÁNÍ ÚČETNÍCH ZÁVĚREK
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Výbor pro audit ing. Bohuslav Poduška, CIA, CRMA
Finanční účetnictví RADNICE
Hlavní manažér SP Kvalita I
JUDr. David Bauer ředitel odboru 28 – Regulace a metodika účetnictví
Vykazování dat v rámci poskytování sociálních služeb
Porada ÚSC a DSO Olomouckého kraje
Dozorové postupy a následky porušení finančního práva
Finanční účetnictví rozpočtové
Transkript prezentace:

Page  1 YOUR LOGO STÁTNÍ Stabilizace a rozvoj účetnictví veřejného sektoru RNDr. Ladislav Minčič, CSc., MBA 1. náměstek ministra financí

Page  2 YOUR LOGO STÁTNÍ Účetní reforma veřejných financí - naplňování cílů Významná modernizace účetnictví veřejného sektoru Přiblížení k účetnictví podnikatelů Implementace prvků mezinárodního účetnictví Postupné zvyšování informačního potenciálu účetnictví pro jeho uživatele Informace pro daňového poplatníka Informace pro řízení a plánování managementu účetních jednotek Informace pro finanční a mezinárodní instituce, včetně EUROSTATu, ECB, atp. „Makro“ informace pro stát

Page  3 YOUR LOGO STÁTNÍ Účetní reforma veřejných financí - naplňování cílů Využívání informací z účetnictví, včetně Centrálního systému účetních informací státu, pro řízení a plánování Naplňování požadavků EU zejména v oblasti statistického zjišťování (ne všechny informace jsou využitelné pro účetní jednotky nebo pro stát) Vytvoření podmínek pro sestavení konsolidovaných účetních výkazů nejen za Českou republiku

Page  4 YOUR LOGO STÁTNÍ Základní nástroje účetní reformy a její stabilizace Legislativa zákon o účetnictví prováděcí vyhlášky České účetní standardy Metodika formální podpora metodické dny Centrální systém účetních informací státu centralizace informací jednotný formát možnost prezentace informací veřejnosti ÚFIS MONITOR

Page  5 YOUR LOGO STÁTNÍ Další kroky v rámci účetní reformy Schvalování účetních závěrek vybraných účetních jednotek Poprvé za rok 2012 Sestavení konsolidovaných účetních výkazů za Českou republiku a za dílčí konsolidační celky státu Poprvé za rok 2014 Využití Centrálního systému účetních informací státu (CSÚIS) pro monitorovací, zjišťovací a kontrolní činnosti státu Možnost vyžádat si účetní záznam prostřednictvím CSÚIS Poprvé v roce 2013

Page  6 YOUR LOGO STÁTNÍ Závěrem Poděkování účetním a řídícím pracovníkům za dosavadní odvedenou práci Podpora využití informací zachycovaných a zobrazovaných informací v účetnictví pro plánování a řízení

Page  7 YOUR LOGO STÁTNÍ Děkuji za pozornost